1. כי זה כסף קטן.
2. אני אמריקאי וזה בעייתי לי.
3. זה טוב מאד למי שמרוויח משכורת גבוהה כי הרווח מההפחתה במס במועד ההפקדה הוא גדול, אבל אני לא מרוויח משכורת גבוהה.
4. למי שאין משכורת גבוהה זה עוד יותר מעצים את 1 עד כדי איון כמעט מוחלט של הכלכליות.
5. אי אפשר "להלביש" על זה משהו, יש לך תיק קיים אתה לא יכול להזיז אותו לקה"ש, זה רק מהפקדות.
6. אין כלכליות בקה"ש אא"כ IRA שאי אפשר למנף את זה, תיק ממוסה אפשר למנף.
7. חסר גמישות, אי אפשר למשוך משם כספים ואז להחזיר אותם לשם לדוגמא.
קניית קרנות סל איריות בלונדון ב IRA. כנראה אני אלך על פועלים כברוקר.
היה פה מישהו שכתב שהם החשיבו לו את זה כ"קניית מניות" ולא כ"קניית קרן סל". אני זוכר נכון?
למישהו היה משהו דומה?
תודה
1. כי זה כסף קטן.
2. אני אמריקאי וזה בעייתי לי.
3. זה טוב מאד למי שמרוויח משכורת גבוהה כי הרווח מההפחתה במס במועד ההפקדה הוא גדול, אבל אני לא מרוויח משכורת גבוהה.
4. למי שאין משכורת גבוהה זה עוד יותר מעצים את 1 עד כדי איון כמעט מוחלט של הכלכליות.
5. אי אפשר "להלביש" על זה משהו, יש לך תיק קיים אתה לא יכול להזיז אותו לקה"ש, זה רק מהפקדות.
6. אין כלכליות בקה"ש אא"כ IRA שאי אפשר למנף את זה, תיק ממוסה אפשר למנף.
7. חסר גמישות, אי אפשר למשוך משם כספים ואז להחזיר אותם לשם לדוגמא.
- אני הולך להשקיע בקרנות סל של מניות ערך קטנות. למה? כי פוטנציאל התשואה הוא הגבוה ביותר ולכן ככה אני ממקסם את הפטור ממס.
- בדיוק מסתכל על העמלות של הברוקרים. בפועלים המרת מטח:פטור מעמלת חליפין+ 7 פרומיל הטבת שער. שזה סבבה. בכל מקרה זה זניח כי זה חד פעמי
על קניית ETF באירופה 0.09%, אבל לא מצויין מינימום. טעות? לא יודע,שאלתי את גלובלנט...
אין בעיה, רק שלאמריקאי זה לא פטור, אתה צריך לדווח על כל מה שקורה בפנים כאילו זה היה חשבון השקעות רגיל.
אז עולה הדילמה האם לשלם דמי ניהול על חשבון שהוא לא פטור במהותו.
בדיוק מסתכל על העמלות של הברוקרים. בפועלים המרת מטח:פטור מעמלת חליפין+ 7 פרומיל הטבת שער. שזה סבבה. בכל מקרה זה זניח כי זה חד פעמי
על קניית ETF באירופה 0.09%, אבל לא מצויין מינימום. טעות? לא יודע,שאלתי את גלובלנט...
ייתכן. לי לוקחים במיטב עמלות גבוהות למדי. מינימום 10$ על עסקה בחו"ל והמרת מטבע שאין לי מושג אפילו איך מתבצעת. לטעמי יש בארץ מספיק קרנות סל איריות, אבל יש לי חלק קטן מהתיק שמושקע במניות קטנות ומסוכנות יותר שאותן אני קונה בדולרים כדי לחסוך במס במידה ואכן יצדיקו את עצמן (בעיקר מניות תיירות ומעט קריפטו).
קניית קרנות סל איריות בלונדון ב IRA. כנראה אני אלך על פועלים כברוקר.
היה פה מישהו שכתב שהם החשיבו לו את זה כ"קניית מניות" ולא כ"קניית קרן סל". אני זוכר נכון?
יתכן שאתה מתכוון אליי, למרות שאצלי דיווחתי שזה קרה בקניית קרנות סל איריות בישראל/בשקלים ב-IRA:
לאומי החשיבו לי את זה כ"קניית מניות" (0.05) ולא כ"קניית קרן סל עוקבת מדד מניות" (0.03). מכיוון שהרכישה הראשונה שלי הייתה מאוד גדולה ביקשתי וקיבלתי מהם החזר חד פעמי על ההפרש הזה.
אגב, בעדכון העמלות האחרון של מיטב דרך לאומי שתי העמלות האלה כבר 0.05 אז זה לא משנה (לי) יותר.
אם קיים הבדל בשתי העמלות האלה אצלך הייתי מציע לבדוק טלפונית מול מגדל מה תהיה העמלה לקרנות האלה בלונדון ולוודא שפועלים גובים ממך בהתאם (גם אחרי הקניה).
יתכן שאתה מתכוון אליי, למרות שאצלי דיווחתי שזה קרה בקניית קרנות סל איריות בישראל/בשקלים ב-IRA:
לאומי החשיבו לי את זה כ"קניית מניות" (0.05) ולא כ"קניית קרן סל עוקבת מדד מניות" (0.03). מכיוון שהרכישה הראשונה שלי הייתה מאוד גדולה ביקשתי וקיבלתי מהם החזר חד פעמי על ההפרש הזה.
אגב, בעדכון העמלות האחרון של מיטב דרך לאומי שתי העמלות האלה כבר 0.05 אז זה לא משנה (לי) יותר.
אם קיים הבדל בשתי העמלות האלה אצלך הייתי מציע לבדוק טלפונית מול מגדל מה תהיה העמלה לקרנות האלה בלונדון ולוודא שפועלים גובים ממך בהתאם (גם אחרי הקניה).
בגלובלנט+ברוקר בנק הפועלים: עמלת קנייה באירופה במניות וגם עבור ETF זהה:0.09% אבל ב ETF אין מינימום ובמניות 25$ מינימום. שאלתי את גלובלנט ואמרו שכמו שכתוב. נשמע יותר מידי טוב. אמרו לי שאני יכול להתקשר לבנק אבל כל עוד לא הצטרפתי יכול להיות שלא אקבל מענה.
נראה שהעמלות של פועלים הכי טובות למי שעיקר הפעילות שלו באירופה\ארה"ב.
המרת מט"ח: בפועלים כתוב:"פטור עמלת חליפין,7 פרומיל הטבה בשער" ובלאומי כתוב:"פטור עמלת חליפין,0.07 הטבה בשער".זה אותו דבר?
איך הממשק של בנק פועלים? האם יש מענה לביצוע קנייה טלפונית? משום מה אני מעדיף לעשות קנייה טלפונית....
תודה
יש לי חשבון IRA לקהש דרך לאומי טרייד
אם אקנה מניה אחת יותר ממה שאני קונה בד״כ אהיה במינוס בעוש של כמה שקלים אחדים, אחרת סתם יישאר כסף עודף בעוש.
יש איזו הגבלה על מינוס בחשבון IRA?
הייתי שואל אותם באופן ספציפי: האם ברכישת קרן הסל האירית X בלונדון יגבו ממני עמלת מינימום או לא. אני מעדיף לשאול את הגופים האלה "שאלה אקסטרה" מאשר להניח הנחות, לגלות שטעיתי בהנחה שלי ואז לרדוף אחריהם.
אני לא מכיר את הממשק שלהם ספציפית מה-IRA, אבל כשהיה לי חשבון מסחר רגיל אצלם בעבר הממשק היה מצוין.
היה גם מענה לביצוע קניה טלפונית, אבל שווה לוודא מולם שזה גם המצב ב-IRA היות וזה "ניהול אישי".
עקרונית אסור לך להיות, אבל החשבון לא מוגבל
לא תוכל לקנות מניות ביותר מהעוש שלך
אבל כן הדמי ניהול יכולים להוריד אותך למינוס ואז תקבל שיחת נזיפה ותתבקש למכור מניות
היו לי גם מקרים שהעברתי כסף מחשבון רגיל שלי לIRA בשביל לסגור מינוס ואז זה ממש היתה שיחת נזיפה כי אסור לי להעביר לחשבון לא ממוסה
קיצר לצערנו זה ממש טיפש ולא יודע להגביל איפה שצריך
אחריות שלך לוודא שתמיד יהיה לך בעוש יותר מדמי הניהול שיורדים