• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עד כמה מקובל לאחר לעבודה?

קודם כול אני רוצה להחמיא על העיצוב של התגובה. יפה לראות השקעה בפרטים הקטנים האלה.
הפות"ש מדבר על עבודה לא מתגמלת עם תנאים שהם באמת בתחתית השרשרת.
אפשר להגיד.
אז כן, בעבודות של צווארון כחול, מקובל לחפף. זאת דרך שקטה לשפר תנאים.

מבחינתו, לאחר זה דרך לקבל חצי שקל על זמן שהוא לא עבד. גם אם יאחר, ואפילו אם יגנוב מהקופה - כנראה שלא יפטרו אותו. ואם לא מהקופה, אז שיגנוב מוצרים מהחנות.
לא להגזים. אני לא מתכוון לגנוב, ועל זה דווקא כן מפטרים.

לדעתי, מוסר עבודה הוא תכונת אופי של אדם, ולא של העבודה המדוברת.

בכיתה י' בקיץ עבדתי במסעדה בחוף הים. נסעתי כל בוקר 40 דקות באופניים בחושך לעיר השכנה, כדי להגיע לפני מנהל המשמרת.

לא לכולם יש מוסר עבודה גבוה, וזה בסדר. הפות"ש שאל אם זה בסדר לאחר - עצם השאלה מראה שהוא מבין שזה לא רצוי.
אני תוהה אם אתה מחמיא לי או עוקץ אותי חחחח. בכל מקרה את העבודה שלי אני עושה יחסית טוב.

נ.ב. ברוב המקומות שמעסיקים אנשים בינוניים במגזר הציבורי (הפות"ש שאל) יש כרטיס עובד וצריך להעביר אותו כשמגיעים למשמרת. האיחורים הקטנים הם על חשבון השכר שלך.
אין לי בעיה ״להפסיד״ כסף (לפחות כרגע). פשוט שלא יפטרו אותי על שתי דקות ביום.

העניין הוא שאין למעסיק תור של מועמדים לעבוד אצלו, ולכן מותר לי ״לחפף״ קצת יותר.
גם המעסיק צריך לדעת את מקומו, וכי נהליו אינם מהות הכול.

שאלת אם מקובל לאחר, ענו לך שבהמון עבודות זה לא מקובל. אם אתה רוצה להיות העובד, שהמנהל לא סובל דברים מסוימים שלו, אבל משלים עם זה שכרגע אין לו תחליף במיידי - אז תהיה העובד הזה. רק שתדע שכאשר העדר התחליף קשור במקצועיות וידע בלבדי עוד ניחא, אבל כשזה קשור לכך שאין עובדים אחרים שרוצים לעשות את העבודה … אז אתה ראשון על הכוונת למקרה שיזדמן עובד אחר כזה.

ההצהרה שלך ״נהלים הם לא חזות הכל״, בהחלט יכולה להוות לויכוח, אבל לדעתי נוהל שמגדיר שעת התחלת עבודה, הוא לא נוהל שרירותי או כזה שאפשר להגמיש אותו בצורה קבועה.

איזה דיון מרתק התפתח פה מאיחור של 2-3 דקות לעבודה.
שני הסנט שלי:
1.בני אדם המציאו את גורם הזמן לדקותיו ועד לשנותיו.
כשמסתכלים על הטבע (חיות אחרות) - הזמן מופעל לאור-חושך, חם-קר, יבש-גשום, רעב-שובע, שינויים בגוף החיה.
כשמסתכלים על ההיסטוריה הקרובה (עד המהפכה התעשייתית) זה די דומה. המהפכה שינתה את ההסתכלות כך שנותאם לפס יצור, ומשם זה זלג לעבודות משרדיות ואחרות.
היה פעם טרנד בטיקטוק על המהפכה התעשייתית (טד קזינסקי והשיר ״All the Leaves Are Brown״).
2. האיחור לכשלעצמו הוא בדרך כלל לא קריטי, אלא אם הוא "דופק" אחרים (וכמה דקות איחור לא דופק אף אחד באמת), אבל הוא הפך לסממן ניהולי וחבל.
3. יש איחורים לא מנומסים ולא יפים (כמו בדוגמא של @האחד עם החברה של בנו ) במיוחד כאשר מדובר על צד שני שמחכה וצד שמתעכב בחצי שעה ומעלה.
4. יש איחורים שיגרמו למאחר עצמו עוגמת נפש - תור לרופא, ראיון עבודה, דייט ראשון וכד' - כי הצד השני ביטל או דחה את המפגש.
לא, לדברים כאלה אני משתדל להגיע בזמן.
5. מאחרים כרוניים לעבודה שונים ממאחרים כרוניים למפגשים. הראשונים כנראה לא אוהבים לעבוד לפי פס יצור או בכלל, האחרונים מבטאים חוסר ניהול התארגנות מחוץ לשיגרה שלהם (יכולים להיות דייקנים בהגעה לעבודה אבל לא לארוחה).
הבדל מעניין.
אז לסיכום מה את אומרת? אם כי התגובה הזאת היא סיכום די טוב ממילא.

שאלת אם מקובל לאחר, ענו לך שבהמון עבודות זה לא מקובל.
פחות התייחסו למגזר הציבורי לצערי. דיברו יותר על המצב הנוכחי.
אם אתה רוצה להיות העובד, שהמנהל לא סובל דברים מסוימים שלו, אבל משלים עם זה שכרגע אין לו תחליף במיידי - אז תהיה העובד הזה. רק שתדע שכאשר העדר התחליף קשור במקצועיות וידע בלבדי עוד ניחא, אבל כשזה קשור לכך שאין עובדים אחרים שרוצים לעשות את העבודה … אז אתה ראשון על הכוונת למקרה שיזדמן עובד אחר כזה.
יכול מאוד להיות. אבל אני מסתמך על חוסר הרצון של הציבור לעבוד בזה.

פחות התייחסו למגזר הציבורי לצערי. דיברו יותר על המצב הנוכחי.
תלוי סוג העבודה, מקום ומנהל/אחראי. נגיד אם אתה נותן שירות לקהל כפקיד במשרד ממשלתי ומקבל קהל ב8:33 במקום 8:30, מניח שבהרבה מקומות זה יעבור חלק - וכמו שאמרו לך ממילא אתה מעביר כרטיס והדקות החסרות פשוט יצטברו לך. יכול להיות שאם תהיה סופר שירותי ומהיר מאד אז אפילו תקודם.

כעוזר משפטי, בהחלט ישימו יותר דגש על התפוקה ואיכות התוצר שלך ופחות על אם התייצבת ב08:00 או 8:05 וגם פה אתה מעביר כרטיס….

יחד עם זאת, בשני המקרים אתה יכול ליפול על מנהל שזה מרגיז אותו מאד ויש לו תפיסה שעובד צריך להגיע בול בזמן כעניין עקרוני (למעט מקרים חריגים).

יכול להיות שופטים/ות שעובדים המון וגם בשעות הערב והלילה בבית (אתה יכול לראות לפעמים באילו שעות ניתנות החלטות) ואז מגיעים מוקדם ויעצבן אותם לראות שאתה מאחר קבוע.

איזה דיון מרתק התפתח פה מאיחור של 2-3 דקות לעבודה.
שני הסנט שלי:
1.בני אדם המציאו את גורם הזמן לדקותיו ועד לשנותיו.
כשמסתכלים על הטבע (חיות אחרות) - הזמן מופעל לאור-חושך, חם-קר, יבש-גשום, רעב-שובע, שינויים בגוף החיה.
).
תגידי את זה לחתולים שלנו, שאם אנחנו קמים 20 דקות יותר מאוחר מתחילים להציק לנו ולעשות בלאגן כי הם רוצים אוכל.
אגב, אני לא יודע אם הייתי מגדיר 2 דקות כאיחור ממש, מצד שני למה צריך להגיע באופן עיקבי 2 דקות מאוחר יותר. כשעסק רושם בשעות הפתיחה שלו 8 ויש לקוחות שמגיעים מוקדם, אפילו כמה דקות לפני ומחכים ל8 שייפתח, אז ב759 הם כבר מתחילים לזוז באי נוחות וב800 הם כבר מתחילים להתעצבן אם זה לא נפתח. אז איחור של 3 דקות מתחיל את הבוקר עם לקוחות עצבניים.
אם עובדים בעבודה בלי קהל אז זה מאד תלוי בבוס. אם יש בוס שמגיע מוקדם בחר להניח שהוא יצפה שעובדים לא יאחרו.
לגבי ההייטק אם כבר זה הועלה באופן אובססיבי אתמול. במהלך תמיד אוהב שהעובדים מתאימים את עצמם אליו. כשגרנו בארץ עבדתי במארוול והייתי מגיע מוקדם, הולך להתאמן בחדר כושר ועדיין מתחיל לעבוד לפני שמרבית המחלקה, כולל המנהל, הגיע.
אחרי הצהריים-ערב כשהייתי רוצה ללכת הביתה אז פתאום זה היה נראה שאני הולך הביתה מוקדם כשכולם עוד עובדים והמנהל היה זורק כאלה חצי בדיחות אבל מאד לא נעימות: מה אנחנו בהסתדרות? מה קרה חצי יום היום?
לעומת זאת אנשים שהגיעו ב11 ועוד הלכו לחדר כושר בצהריים אבל נשארו עד 8 בערב והלכו הביתה אחרי המנהל נתפסו כמשקיענים שקורעים את התחת ויוצאים מאוחר (למרות שכשהם נשארו לבד בערב, חוץ מזה שהם בזבזו זמן על ארוחת הערב שהיו מזמינים להם וכסף לחברה על האוכל, הם גם לא עבדו יותר מדי).
על זה כמובן יגיב לי האוייב שלי מאתמול שהטעות שלי שלא התאמתי את עצמי לזמנים שלהם, אבל עכשיו קלטתי מה עיצבן אותי במה שאמר אתמול. הוא בעצם טען שאני זה שלא בסדר כי אני לא מתאים את עצמי לכל מי שמסביבי, ושבעצם במקום לצפות שאנשים אחרים יעמדו במילה שלהם או בזמנים שקבענו, אני צריך גם לאחר כדי לצאת בסדר וזאת אשמתי כי אני מצפה למשהו הזוי כמו שאנשים יעמדו בהסכמות ובאפריקה שאליה הוא שואף להגיע אף אחד לא עומד בהסכמות, ולאף אחד לא איכפת מתי הוא יעבוד על הקוד שלו.
ההודעה הארוכה הזאת זה מה שקורה כשמתעוררים מוקדם וכולם עוד ישנים

ההגדרות שלי (בתור מעסיק)
עד רבע שעה, לא איחור
3 איחורים לא מוצדקים = פיטורים
פקקים בכביש או במעלית בבניין הוא איחור לא מוצדק, כאמור אחרי 15 דקות.
אם כמות העובדים גדולה מההיצע של העבודה, התיעדוף לאנשים שלא מחכים להם
אם כמות העובדים קטנה מההיצע של העבודה, "מישהו שיגיע מתישהו" תקף
אם מדובר על שעות בוקר מוקדמות, שעת ההתחלה היא תמיד מראש בסטייה לטובת מאחרים, רבע שעה כזה, חשוב שיהיה זמן לקפה ;)

ההגדרות שלי (בתור מעסיק)
עד רבע שעה, לא איחור
3 איחורים לא מוצדקים = פיטורים
פקקים בכביש או במעלית בבניין הוא איחור לא מוצדק, כאמור אחרי 15 דקות.
אם כמות העובדים גדולה מההיצע של העבודה, התיעדוף לאנשים שלא מחכים להם
אם כמות העובדים קטנה מההיצע של העבודה, "מישהו שיגיע מתישהו" תקף
אם מדובר על שעות בוקר מוקדמות, שעת ההתחלה היא תמיד מראש בסטייה לטובת מאחרים, רבע שעה כזה, חשוב שיהיה זמן לקפה ;)
איך כולם פה בעלי עסק או מנהלים?
בכל מקרה רבע שעה זה בהחלט לארג׳. לא חושב שצריך לפטר מישהו שאיחר שלוש פעמים במעל לרבע שעה (מה אם זה בהפרש של שנה?), אבל זכותך כמעסיק.

זה לא קשור לדאגה לבוס ולא לעובד. אני יכול לומר לך שלרוב יש הרבה יותר חורים וכללים שדואגים לעובד ואין שום כללים שדואגים לבוס,
אחד הדברים הבסיסיים ביותר בעבודה הם לטובת הבוס – קבלת המשכורת. משום מה כולם מחכים עד 9 לחודש. בעיקרון החוק דורש שכבר ב־1 לחודש תהיה משכורת, אך לא איננו מעניש על איחור בשמונה ימים.
כי הגישה היא תמיד שהבוס זה הזאב הגדול והרע והעובד הוא הכיבשה הקטנה.
נכון. וזו הגישה הנכונה, הראויה.
זה נכון אולי בתאגידים גדולים, אבל בעסקים קטנים פעמים רבות בעל העסק הוא בן ערובה של העובדים.
הרבה פעמים עסקים קטנים הם עסקים של משפחות וחברים. שם הגמישות רבה יותר.
כשאתה עובד במקום עבודה אתה בעצם נכנס להסכם מול המעסיק. האם היית כל כך סלחן אם המעסיק בתקופה של הפסדים היה משלם לך קצת פחות שכר?
הוא ממילא משלם לי מינימום. ואני אשמח לקבל פחות משמרות חחחחח.
אז למה אתה חושב שהוא צריך להיות סלחן בכיוון השני?
לא אמרתי "צריך". אמרתי "צפוי" ו"סביר".
גם לא הבנתי, כתבת איחור חד פעמי של 2 דקות שזה שטויות, אבל מתחילת הדיון הבנתי שאתה מדבר על איחור יותר משמעותי ובאופן די קבוע.
לא. איחור משמעותי היה לי פעם אחת. בכללי זה שתיים־חמש דקות.
לגבי המעלית שהתעכבה, איזה מין תירוץ זה? מה אתה בן 2? כשאמורים להגיע למקום בזמן מסויים לוקחים מרווח ביטחון. האם היית יוצא בתיזמון כזה גם אם היה לך כרטיס טיסה לחול?
לא טס לחו"ל; טוב לי פה. אבל לשם כנראה הייתי מגיע בזמן (גם כי הרבה טיסות, אם לא רובן, בלילה).

לאחר זה לזלזל בזמן של מי שאיחרת לו, כי הוא עשה מאמץ ובא בזמן ואתה לקחת לך את הזמן. חברה של הבן שלי והמשפחה שלה כאלה. קובעים שעה הוא קם מוקדם כדי להיות מוכן לשעה שקבעו והם מגיעים לאסוף אותו שעה אחרי. אז הבן שלי קם שעה מוקדם יותר והתארגן מהר והם לקחו את הזמן. אף אחד לא נפגע? אתה מעריך אנשים כאלה?
עוד דוגמא, לפני כמה שבועות היא היתה אמורה לבוא לארוחת שישי אצלנו. הבן שלנו אמר לה מתי אנחנו מתכוונים לאכול. היא איחרה בחצי שעה. חצי שעה שבה אתה מנסה לשמור על האוכל חם בלי לשרוף או לייבש אותו. חצי שעה שאנחנו והילדים שלנו בהמתנה כי נערכנו לאכול בשעה שנקבעה.
נורא קל להיות בצד שמאחר וכולם מתיישרים לפיו, כי מה כבר קרה, אז חיכו קצת. אבל את הצד שמחכה זה מרתיח כי זה חוסר כבוד לזמן שלו, בין אם זה בן משפחה, חבר או עובד.
אם אני מוזמן והגעתי 5 דקות לפני אז אני אחכה כמה דקות באוטו ואבוא לדלת ב2 דקות איחור, אבל יש הבדל גדול בין להיות מוזמן למישהו הביתה ולבוא לפני הזמן לבין לקבוע להיפגש איפשהו ולבוא לפני הזמן או להגיע 2 דקות מוקדם יותר לעבודה. האם היית מאחר לראיון עבודה?
מה זה הטיעון המטומטם הזה שיש כאלה אנשים וצריך ךהתחשב בהם?
אתה צריך לכתוב, יש אנשים חסרי התחשבות באחרים שאתה חושב שמשום מה צריכים להתחשב בהם ולהבין אותם.
יש הבדל בין יחסים אישיים של קרובי משפחה ובין יחסים בעבודה. את המשפחה רובנו אוהבים; את העבודה אוהבים לשנוא.

כן, בדיוק. אצל חלק מהאנשים "גם 8:05 זה 8:00". אבל אצל אחרים - ממש לא. דרך אגב, לי כן ברור שיש פה פסיכולוגיה עמוקה, באיך קבוצות ואנשים תופסים זמן.
לי זה מוזר. כל עוד זה לא מקרה חירום (יעני התקף לב), חמש דקות זה כלום.
למה לדעתך יש שם פסיכולוגיה עמוקה? לדעתי אלו פערי דורות.
לא מכיר את התחום ולא יודע מה יש, אבל שתדע שזה קיים, לא רק בהייטק. אל תשכח שיש גם עצמאים, שאמנם לחלקם אין יום ואין לילה, אך חלקם חיים בסדר יום משל עצמם.
בהחלט מומלץ בחיים לא ללכת ראש בקיר - להתאים את עצמך לסביבה, או להחליף סביבה. ללמוד לא לאחר בכלל - או להחליף לעבודה שזה לא משנה - זאת החלטה שלך.
או שאני אלמד תואר למקצוע שלא אוהב, או שיתמזל מזלי ואמצא שם עבודה נוחה. נצטרך לחיות ולראות. מקסימום תמיד אפשר ללמד באקדמיה, ששם אני מאמין שלדרג ההוראה יש יותר חופש.
אני מבין מה שאתה אומר. עדיין, תחשוב שיש עובדים שרוצים לעוף הביתה בשניה שהמשמרת נגמרת. אתה גם נשאר אחרי הזמן? אבל יכול להיות שבאמת זה לא פוגע באף אחד.
זה לא בדיוק עובד ככה. אין ממש תחלופה של דקה. גם אם אני מאחר בבוקר, זה לא משפיע על העובד שאחריי.
לדעתי, סביר שמנהלים ירצו "לנהל" את העובדים שלהם, עד רמת המיקרו-מנג'מנט, עד רמת ה5 דקות איחור.
המנהלת דרך אגב מעולם לא אמרה לי מילה. זו הסגנית שלה.

טוב לא התאפקתי. תוסיף לזה את יפן וסין.
עכשיו תעצור שניה, תנשום עמוק ותשאל את עצמך מה לא הגיוני בדוגמא שנתת, ולאיזה חלק של העולם היית מעדיף להשתייך?
לזה שבא בזמן או אפילו דקה לפני או לזה שאין בו מים זורמים, אבל היי, אפשר להישאר במיטה (שעשויה מקש) עוד שעתיים. גם לא נראה לי שיש באותן מדינות הרבה ביקוש לכותבי קוד, כך שאפילו ממניעים אגואיסטיים לא נראה לי שהיית רוצה לחיות באותן מדינות גמישות מחשבתית.
אגב, אם תקרא מה אומרים הרבה מבכירי ההייטק בעולם היית מגלה שלא רק שהם לא היו אוהבים את הגישה הגמישה שלך, אלא מבחינתם היית קשור עם שרשרת לשולחן ולא הולך בכלל הביתה.
אני אצטרך לעצור עכשיו כי עוד מעט אני הולך לישון כי אני אוהב לקום מוקדם בגלל שאני מקובע מחשבתית כמו כל הבומרים
אני יכול להרגיע אותך ששום מדינה בעולם לא הפכה למדינת העולם השלישי כי הקופאי איחר בחמש דקות. :)

תלוי סוג העבודה, מקום ומנהל/אחראי. נגיד אם אתה נותן שירות לקהל כפקיד במשרד ממשלתי ומקבל קהל ב8:33 במקום 8:30, מניח שבהרבה מקומות זה יעבור חלק - וכמו שאמרו לך ממילא אתה מעביר כרטיס והדקות החסרות פשוט יצטברו לך. יכול להיות שאם תהיה סופר שירותי ומהיר מאד אז אפילו תקודם.

כעוזר משפטי, בהחלט ישימו יותר דגש על התפוקה ואיכות התוצר שלך ופחות על אם התייצבת ב08:00 או 8:05 וגם פה אתה מעביר כרטיס….

יחד עם זאת, בשני המקרים אתה יכול ליפול על מנהל שזה מרגיז אותו מאד ויש לו תפיסה שעובד צריך להגיע בול בזמן כעניין עקרוני (למעט מקרים חריגים).

יכול להיות שופטים/ות שעובדים המון וגם בשעות הערב והלילה בבית (אתה יכול לראות לפעמים באילו שעות ניתנות החלטות) ואז מגיעים מוקדם ויעצבן אותם לראות שאתה מאחר קבוע.
מקור הידע שלך מהיכרות עם פרקליטים או שאתה משער?

מה אם זה בהפרש של שנה?
הרבה פחות, נניח חודשים
הלוואי עובדים שמאחרים רק פעם בחודש
כולם פה בעלי עסק או מנהלים?
לא יודע לגביי כולם, אבל בתור בעל עסק אני גם מאחר, מצפה מהמנהל שמנהל את העובדים לא יאחר, ציפיות זה כמובן נחמד
בכל מקרה, זה לא משפיע על השינה שלי אישית נכון להיום, בכל זאת עובדים לפי שעה, מקבלים תשלום על זמן העבודה
לקוחות שמאחרים בתשלום יותר מטריד, אבל זה סיפור אחר מה"סידרה"

לי זה מוזר. כל עוד זה לא מקרה חירום (יעני התקף לב), חמש דקות זה כלום.
משום שמאז המהפכה התעשייתית וסטנדרטיזציית השעות, העולם עובד לפי שעון קבוע.
המחשב שלך מכוון לשעת סטנדרט, ואם הוא סוטה ממנה בשנייה אחת - דברים מתחילים להשתבש.

דברים כמו רכבת, טיסה - אתה גם לא היית רוצה שיאחרו. אבל עובדתית - הן כן מאחרות במעט בשגרה, ובהרבה מדי פעם.
אנחנו בני אדם, בתחתית השרשרת של המיכון, אנחנו לא פס יצור ובטח לא מחשב - אבל עדיין מצופה מאיתנו לרמה כלשהי של התאמה לשעה הסטנדרטית.
אדם לא יכול לעבוד היום בשוק העבודה המודרני עם התנהלות של שעון שמש, "מה השעה? צהריים", כי יש תלות הדדית בין המערכות.
למה לדעתך יש שם פסיכולוגיה עמוקה? לדעתי אלו פערי דורות.
כי ברור שזה תלוי מנטליות. יש מדינות שמתנהלות בשעון גמיש, שעון mañana. יש מדינות ערב, שלא התקדמו לעולם המודרני. באפריקה נראה שהשעה היא בכלל פיקציה.
הפסיכולוגיה העמוקה היא פשוט המנטליות של התרבות, ואיך תופסים את השעה. גם 8:50 זה 8 - בתרבויות מסויימות. באחרות - 8:03 זה כבר לא 8.

מניסיוני, הדור הוותיק, שמגיע מארצות אירופה, השעון המכניסטי חשוב לו מאוד. זה דור שבו השעון המכניסטי היה יחסית חדש, והעולם התנהל לפיו.
היום? העולם בחלק מהמקצועות מאוד גלובלי. מגוחך לצאת ב17:00 על הדקה, כשהסניף בטוקיו ובחוף המערבי מתנהלים וכולם תלויים זה בזה.
גם היום, מי שעובד בתעשיות גלובליות, ויוצא ב17:00 על הדקה, ידבר על "צריך לשים גבולות". הוא יודע שהכלכלה אף פעם לא נחה - אבל לגביו הוא מתנהל X, ולא Y.
או שאני אלמד תואר למקצוע שלא אוהב, או שיתמזל מזלי ואמצא שם עבודה נוחה. נצטרך לחיות ולראות. מקסימום תמיד אפשר ללמד באקדמיה, ששם אני מאמין שלדרג ההוראה יש יותר חופש.
ההחלטה שלך, אבל יש מסלולים עם יותר חופש, ויש כאלה שהעבודה הספציפית בעלת גמישות. אני פחות חושב שזה משהו שיצנח עלייך מהשמיים, כדאי לשאוף לשם.
לגבי האקדמיה, הם צריכים ללמד, אז לאחר ל60 סטודנטים זה פחות רלוונטי.
זה לא בדיוק עובד ככה. אין ממש תחלופה של דקה. גם אם אני מאחר בבוקר, זה לא משפיע על העובד שאחריי.
הבנתי. השאלה אם הוא מתעכב ולא מקבל על זה שכר. בעוד שלך לא עושים את זה. זאת השאלה.
המנהלת דרך אגב מעולם לא אמרה לי מילה. זו הסגנית שלה.
זה מתאים לדרגי ביניים שחייבים להוכיח ללמעלה ולעצמם שהם שומרים על החוקים. זה אופי מסויים.

טוב לא התאפקתי. תוסיף לזה את יפן וסין.
עכשיו תעצור שניה, תנשום עמוק ותשאל את עצמך מה לא הגיוני בדוגמא שנתת, ולאיזה חלק של העולם היית מעדיף להשתייך?
שוב אני אגיד שאני מתייחס למצוי, לא לרצוי. העולם הוא לא תוכנית כבקשתך, ויש סיבות לכך. אני מתאר את הסיבות, זה הכל.
אם היינו מתנהלים כפי שאלה רוצים:
אגב, אם תקרא מה אומרים הרבה מבכירי ההייטק בעולם היית מגלה שלא רק שהם לא היו אוהבים את הגישה הגמישה שלך, אלא מבחינתם היית קשור עם שרשרת לשולחן ולא הולך בכלל הביתה.
היינו רובוטים בעלי חיים אומללים. כמו ביפן, נכון.
המציאות היא שהבכירים היהירים האלה חייבים גם הם להתיישר למה שמקובל בשוק, בדיוק כמו שבמדינה אירופאית אסור לאחר, בדיוק כמו שבישראל מותר לאחר בקטנה - זה השוק.
לזה שבא בזמן או אפילו דקה לפני או לזה שאין בו מים זורמים, אבל היי, אפשר להישאר במיטה (שעשויה מקש) עוד שעתיים. גם לא נראה לי שיש באותן מדינות הרבה ביקוש לכותבי קוד, כך שאפילו ממניעים אגואיסטיים לא נראה לי שהיית רוצה לחיות באותן מדינות גמישות מחשבתית.
אני לא יודע, בישראל לא הכי מקפידים על הזמנים והמיטות לא מקש.
כולם מהללים את היצירתיות וה-get the job done mentality הישראלי, כי האירופאים פשוט לא יכולים לעבוד ככה. הם מתעסקים בזוטות כמו מי בא מתי.
המדרג די ברור, נכון, אלה לא מדינות מוצלחות אם הן בקיצון, כי חייבים איזשהו לו"ז. אבל מי אמר שהאידיאל הוא הקיצון השני? רוסיה הסובייטית הדייקנית, הצליחה כל כך?
תרבות עם רמה בריאה של גמישות ורמה בריאה של הקפדה על נהלים מסויימים, היא תרבות מוצלחת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אוייב D:
על זה כמובן יגיב לי האוייב שלי מאתמול שהטעות שלי שלא התאמתי את עצמי לזמנים שלהם, אבל עכשיו קלטתי מה עיצבן אותי במה שאמר אתמול. הוא בעצם טען שאני זה שלא בסדר כי אני לא מתאים את עצמי לכל מי שמסביבי, ושבעצם במקום לצפות שאנשים אחרים יעמדו במילה שלהם או בזמנים שקבענו, אני צריך גם לאחר כדי לצאת בסדר וזאת אשמתי כי אני מצפה למשהו הזוי כמו שאנשים יעמדו בהסכמות ובאפריקה שאליה הוא שואף להגיע אף אחד לא עומד בהסכמות, ולאף אחד לא איכפת מתי הוא יעבוד על הקוד שלו.
זאת אכן הטעות שלך, לא התאמת את עצמך למקום, ולכן היית נראה עצלן - מה אתה הולך מוקדם כל כך?! אף אחד לא יודע שבאת ב6 בבוקר.
הסתגלן הוא זה ששורד. מי הוא הסתגלן? זה שמגיע מוקדם בבוקר "כי ככה צריך", או זה שמבין שפה - יש שעות אחרות?
ושבעצם במקום לצפות שאנשים אחרים יעמדו במילה שלהם או בזמנים שקבענו
כשאדם באמריקה הלטינית מגיע לעבודה שמתחילה "בשעה שמונה", בשעה 8:47, הוא בהחלט עמד במילה שלו. זאת תפיסת הזמנים שם, אף אחד לא מעל במילה שלו.
המקובעות היא לחשוב שכל העולם מתנהל לפי שעון אירופה, ולחשוב שזה הדבר היחיד שיש, וכל השאר "לא בסדר". אירוצנטריות רגילה, בקיצור.
אבל עכשיו קלטתי מה עיצבן אותי במה שאמר אתמול
מה שעצבן אותך הוא שבניגוד לקבעון שהכרת כל חייך, שבו "אני בסדר כי אני בא בזמן וככה צריך", אתה פתאום צריך לגלות הבנה לצד השני, ולהבין שיש אנשים שחושבים אחרת.
זה גילוי מהפכני, אני יודע, לא כל העולם חושב באותו אופן. אבל אם תנסה להבין את טיעוני המנטליות, שתפיסת הזמן שונה בין תרבות לתרבות, תבין שאין פה בהכרח מדרג של -
אני צודק ועליון
הם טועים ונחותים.
בדוגמא שהבאת מחברת ההייטק שעבדת בה - חד משמעית לא הצלחת לגלות הבנה למה מקובל שם, ואתה זה שהיית החריג שהמנהלים סבלו למרות שהוא הקדים.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I עד מתי לקונספירציות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
ה פיתרון מדף לשקעה בטווח בינוני : חצי שנה עד ארבע חמש שנים שוק ההון 32
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
S ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
B כמה ה-סנופי עשה מנובמבר עד עכשיו? שוק ההון 1
ת עד כמה משפיע איכות הנכס על ריבית המשכנתא? נדל"ן 0
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 29
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 14
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה