• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה

• פותח הנושא פותח הנושא ערן לביא
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא הבנתי...
@ערן לביא זה אותו אחד כמו @Eranlavi, למה פעמיים?...

ושווארמה בלאפה עלתה ב- 2007 סביבות ה- 32 ש"ח.
נו, אז?

אז ככה מחשבים תשואה?... האמת שזה כזה חישוב פשוט שאפילו לא טרחתי לחשוב עליו.
אם אני לוקח את השכירות שאני משלם לבעלת הדירה (2,300 ש"ח כולל ארנונה), מכפיל ב- 12 חודשים (28,000~ ש"ח), ומעריך את עלות הדירה בגסות ב- 750,000~ ש"ח, אז התשואה של בעלת הדירה מהשכירות שלי היא 3.73%.
האמת, נשמע לא משהו בכלל... אבל מצד שני זה כסף באנקר שלא זז ימינה ושמאלה, היא מקבלת את השכירות הזו בכל חודש כמו שעון וכמעט ולא השקיעה שקל בדירה בכל ה- 5 שנים שאני כאן.
ככל שדירה זולה יותר התשואה באחוזים גדולה יותר.
דירה שערכה 4 מיליון ש"ח לא מניבה תשואה (באחוזים) פי 2 מדירה שערכה 2 מיליון ש"ח. גם אם באותו הבניין.

נערך לאחרונה ב:
אז מחיר ל12 חודשים + אופציה בתוספת ___% (2-3%) בשנה הבאה.
אז הנה חזרנו ממש לתחילת השירשור מלפני כמה שבועות :)

אז אתה אומר שבכל שנה, ולא משנה איך הדירה נראית, שלא עברה שיפוץ כבר 20 שנה, מזגן משנות ה 80 וכו וכו…
בכל זאת, אני צריך לקחת בחשבון העלאה של 3 אחוז , שזה לגיטימי?

אז אתה אומר שבכל שנה, ולא משנה איך הדירה נראית, שלא עברה שיפוץ כבר 20 שנה, מזגן משנות ה 80 וכו וכו…
מניח שמצב הדירה מגולם בדירה ודירה זהה לשלך בבניין משופצת ומחודשת עולה קצת יותר...

לא אמרתי שלגטימי אבל ככה זה עובד.
גם רוטב העגבניות והסודה עלו בשנה האחרונה לא?
גם ערך הכסף שאתה משלם לה מאבד מערכו סביב 3% (לפחות בשנה).
לפחות היא רוצה לשמור על ערך הכסף אם לא להרוויח.
הוגן לא?

גם בפרסומי הלמ"ס מדד השכירויות מראה עלייה מעת לעת (תוך אבחנה בין מחדשי חוזה לשוכרים חדשים).

הזכרת יותר מפעם אחת את המזגן ונראה שמצבו מטריד אותך.
מה דעתך להציע לה חצי-חצי בעלות החלפה?
אתה תהנה מאיכות חיים (ואוויר) 1-5 שנים כשוכר והיא השבחת הנכס מול השוכר הבא שיבוא.
ובכל מקרה היא בטח יודעת ששוכר מרוצה = בעל דירה מרוצה אז כדאי לה.
רעיון?

אבל באיזה חור בדיוק אתה גר?
גר בחור זול, ובגלל שהוא זול אני גר בחור :lol: זה רקורסיבי.
שכונה שנחשבת לא משהו בעיר שעני גר בה, אבל בפני עצמה היא שכונה לא רעה בכלל, אפילו מפוארת לשעבר ונחשבת, ואני בהחלט שגר בחלק היותר טוב שלה (אפילו אני לא הייתי מוכן לגור בחלק הפחות טוב שלה, גם לי יש גבולות מסתבר).
שכששכרתי את הדירה שאני גר בה כעת לא היה לי מושג שהשכונה לא משהו כי לא ביררתי לפני ולא עניין אותי לברר לפני, לא חפרתי ולא חקרתי באינטרנט כהרגלי, חבר טוב גר בשכונה, נהגתי לבקר אותו מידי פעם, וכשהחלטתי לשכור פה אז הלכתי נטו לפי הרגשה בלבד שהיא כמובן מוטת מחיר (ובכל זאת, הגעתי מדירה בדרום ת"א, באריתריאה לנד של האריתריאה לנד, אז גם הכי חור של הכי חור לא היה מזיז לי במצבי).
אני לא נוהג לפרסם על עצמי פרטים אישיים יותר מהמינימום הנדרש. גר בעיר גדולה מאוד.

2300 שקל כולל ארנונה??
נכון מאוד... ואני גם זה שבמהלך ה- 5 שנים האחרונות העלתי לעצמי את שכר הדירה פעמיים (כן, אתה קורא נכון).

בן כמה אתה ביולוג?
אין מצב אתה מעל 35. צדקתי נכון?
המחשב הראשון שלי כילד היה קומודור 64, כנער פוסטר של סמנתה פוקס היה תלוי לי מעל המיטה, ונזלתי זימה על סינדי קרופורד תבדל"א.
Enough about me.

מניח שמצב הדירה מגולם בדירה ודירה זהה לשלך בבניין משופצת ומחודשת עולה קצת יותר...

לא אמרתי שלגטימי אבל ככה זה עובד.
גם רוטב העגבניות והסודה עלו בשנה האחרונה לא?
גם ערך הכסף שאתה משלם לה מאבד מערכו סביב 3% (לפחות בשנה).
לפחות היא רוצה לשמור על ערך הכסף אם לא להרוויח.
הוגן לא?

גם בפרסומי הלמ"ס מדד השכירויות מראה עלייה מעת לעת (תוך אבחנה בין מחדשי חוזה לשוכרים חדשים).
בינתיים כולם העלו לי מחירים!!!! הארנונה, הירקן , בסופר, הביטוח, אפילו רואה החשבון שלי והספר שלי.
כולם פשוט העלו , אבל המשכורת שלי נשארה אותו דבר!!!!!

אין לי שום סיכוי לקבל העלאה עכשיו ,אפילו לא של 100 שקל .

המצב חרא

גר בחור זול, ובגלל שהוא זול אני גר בחור :lol: זה רקורסיבי.
שכונה שנחשבת לא משהו בעיר שעני גר בה, אבל בפני עצמה היא שכונה לא רעה בכלל, אפילו מפוארת לשעבר ונחשבת, ואני בהחלט שגר בחלק היותר טוב שלה (אפילו אני לא הייתי מוכן לגור בחלק הפחות טוב שלה, גם לי יש גבולות מסתבר).
שכששכרתי את הדירה שאני גר בה כעת לא היה לי מושג שהשכונה לא משהו כי לא ביררתי לפני ולא עניין אותי לברר לפני, לא חפרתי ולא חקרתי באינטרנט כהרגלי, חבר טוב גר בשכונה, נהגתי לבקר אותו מידי פעם, וכשהחלטתי לשכור פה אז הלכתי נטו לפי הרגשה בלבד שהיא כמובן מוטת מחיר (ובכל זאת, הגעתי מדירה בדרום ת"א, באריתריאה לנד של האריתריאה לנד, אז גם הכי חור של הכי חור לא היה מזיז לי במצבי).
אני לא נוהג לפרסם על עצמי פרטים אישיים יותר מהמינימום הנדרש. גר בעיר גדולה מאוד.

נכון מאוד... ואני גם זה שבמהלך ה- 5 שנים האחרונות העלתי לעצמי את שכר הדירה פעמיים (כן, אתה קורא נכון).

המחשב הראשון שלי כילד היה קומודור 64, כנער פוסטר של סמנתה פוקס היה תלוי לי מעל המיטה, ונזלתי זימה על סינדי קרופורד תבדל"א.
Enough about me.
וואי וואי, סמנתה פוקס זה שנות השמונים.
אז אתה כבר יותר בכיוון של 50 מאשר 30.
אוקיי

בינתיים כולם העלו לי מחירים!!!! הארנונה, הירקן , בסופר, הביטוח, אפילו רואה החשבון שלי והספר שלי.
כולם פשוט העלו , אבל המשכורת שלי נשארה אותו דבר!!!!!

אין לי שום סיכוי לקבל העלאה עכשיו ,אפילו לא של 100 שקל .

המצב חרא
גם לבעלת הדירה שלך העלו מחיר בכל מקום...

הזכרת יותר מפעם אחת את המזגן ונראה שמצבו מטריד אותך.
לא …זה ממש לא מטריד אותי כי רוב הזמן אני בחדר ושם יש לי מזגן חדש.

אני כל הזמן מזכיר את המזגן כ “שם קוד”, שיבינו עד כמה הדירה הזו ישנה ולא עברה שום שיפוץ , נראה לי מאז 1970 שנבנתה .

למי היום יש מזגן כמו שיש לי????? לדעתי, זה מזגן לאספנות.
אני האמת , הפעלתי אותו ב 17 השנים שאני גר, ממש מעט (עד 2015 עוד הייתי איכשהו מפעיל אותו) , ב 10 השנים האחרונות כמעט ולא .
אבל זה לא רלוונטי.
ֿוחוץ מזה, אחד הדברים שאני לא רוצה לעשות , זה “להשביח לה את הנכס”!ֿ והסברתי למה בשירשורים הקודמים.

לא …זה ממש לא מטריד אותי כי רוב הזמן אני בחדר ושם יש לי מזגן חדש.

אני כל הזמן מזכיר את המזגן כ “שם קוד”, שיבינו עד כמה הדירה הזו ישנה ולא עברה שום שיפוץ , נראה לי מאז 1970 שנבנתה .

למי היום יש מזגן כמו שיש לי????? לדעתי, זה מזגן לאספנות.
אני האמת , הפעלתי אותו ב 17 השנים שאני גר, ממש מעט (עד 2015 עוד הייתי איכשהו מפעיל אותו) , ב 10 השנים האחרונות כמעט ולא .
אבל זה לא רלוונטי
שוב....המחיר בהתאם למצב הדירה כנראה.
אם מחר תצא והיא תשפץ ותחדש - ממטבח חדש ועד ריצוף וחלונות - היא תוכל בקלות לבקש 7-12% יותר לא?

סמנתה פוקס
סליחה ערן, במחילה... טעיתי!!!
התכוונתי לאלאניס מוריסט, אבל פונקציית העריכה בדפדפן ה- Netscape שלי תקולה.
אני רגע בודק ב- Norton commander שהמודם DNS 56K מטרטר בתדירות הרצויה ואם לא אני מחליף מבזק קווי לנל"ן בחזרה ושולח פקס למת"ב על תקשורת אינטרנט לקויה.

הגעתי מדירה בדרום ת"א
בסדר….בוא….
יש לגור בדרום תל אביב שזה שכונת התקווה …….או לגור ממש על שוק לווינסקי……..או לגור ביד אליהו או על לה גרדיה שם.
“דרום ת”א”, ברור שזה לא “למד”, אבל גם שם יש גרוע ויש פחות גרוע……

שוב....המחיר בהתאם למצב הדירה כנראה.
אם מחר תצא והיא תשפץ ותחדש - ממטבח חדש ועד ריצוף וחלונות - היא תוכל בקלות לבקש 7-12% יותר לא?
כן.
עם המחירים המטורפים של היום…נראה לי שיותר בכיוון של 7 אחוז .

אבל עובדתית זה לא קורה כי היא לא תשפץ ולא תחדש , כל עוד בנאדם כמוני שמפחד לעזוב את הדירה (את זה היא לא יודעת), ימשיך לגור בה

כן.

אבל עובדתית זה לא קורה כי היא לא תשפץ ולא תחדש , כל עוד בנאדם כמוני שמפחד לעזוב את הדירה (את זה היא לא יודעת), ימשיך לגור בה
אם מחר השכן ממול יציע להשכיר לך את הדירה שלו בעלות 7% יותר ממה שאתה משלם כיום (אחרי שיפוץ קומפלט כולל אסלה תלויה וניאגרה סמויה...). תלך על זה?

יש לגור בדרום תל אביב שזה שכונת התקווה …….או לגור ממש על שוק לווינסקי……..או לגור ביד אליהו או על לה גרדיה שם.
“דרום ת”א”, ברור שזה לא “למד”, אבל גם שם יש גרוע ויש פחות גרוע……
באריתריאה לנד של האריתריאה לנד
חביבי, רשמתי אריתראה לנד, ולא סתם.... תחשוב על גרוע, ואז תגריע את זה יותר, ואז עוד טיפה כולל 3 פריצות לדירות שהייתי נוכח בהן, שוד של זקנה מחוץ לבניין שבו רדפתי אחרי שודד (ותפסתי אותו), מסוממים ונרקמונים, אופניים חשמליים שהיו נעלמים בבניין לגן העדן של האופניים החשמליות, רעשים וקולות וצעקות ועוד ועוד ועוד.
עזוב... לא הייתי רושם סתם.

נערך לאחרונה ב:
כן.

היא לא תשפץ כי היא היתה בשיעור בו הוסבר ששיפוץ גדול לא מחזיר את עצמו אף פעם....+
חודש לפחות של נכס ריק ללא הכנסה..

אם מחר השכן ממול יציע להשכיר לך את הדירה שלו בעלות 7% יותר ממה שאתה משלם כיום (אחרי שיפוץ קומפלט כולל אסלה תלויה וניאגרה סמויה...). תלך על זה?
לא ……..
כי גם אם אעבור לשכן ממול, ב 6000….בעוד שנתיים אני אהיה כבר על 7000.
וכבר דיברתי על זה בדיונים אחרים שפתחתי שאני מאוד חושש לעתידי הכלכלי, ולכן יש לי בעיה קשה מאוד לזרוק כסף לפח כאשר מדובר בשכירות.
לכן, אני מעדיף כמה שיותר להתכלב, ואולי דווקא בגיל “זקן” יותר, שכבר לא יישאר לי כל כך הרבה לחיות, לפחות לפנק את עצמי :)

כבר דיברתי פה בעבר על כמות הכסף שיש לי! ( 1.6 מיליון שקל), אז אני אולי יכול היום לזרוק גם 8000 שקל שכירות בבית נורמלי , ולא להתכלב
ועדיין…..לחיות ברמת חיים של כמעט 100,000 שקל בשנה…..זה אומר שתוך 10 שנים, אני גומר את כל הכסף.

לכן, ההצעה שכתבת לא רלוונטית מבחינתי.
השכירות שלי צריכה להיות כמה שיותר נמוכה .
ומה לעשות שבאיזור הגאוגרפי שבו אני רוצה לגור, ולא מוכן להתפשר כי זה קרוב לי לעבודה וחוסך לי את העצבים של הפקקים בבוקר
דירות נורמליות להשכרה פה מתחילים מ 7000.

לפעמים אני נורא מתבאס שלא נולדתי וגדלתי באיזה עיירת פיֳתוח או מקום מרוחק,
ככה שבבגרותי , הייתי יכול לקנות כבר בית ולגור שם.
אבל אני לא מחליף את המרכז בעד שום עיר בארץ.

חביבי, רשמתי אריתראה לנד, ולא סתם.... תחשוב על גרוע, ואז תגריע את זה יותר, ואז עוד טיפה כולל 3 פריצות לדירות שהייתי נוכח בהן, שוד של זקנה מחוץ לבניין שבו רדפתי אחרי שודד (ותפסתי אותו), מסוממים ונרקמונים, אופניים חשמליים שהיו נעלמים בבניין לגן העדן של האופניים החשמליות, רעשים וקולות וצעקות ועוד ועוד ועוד.
עזוב... לא הייתי רושם סתם.
חחחחחח. אתה בטח על שוק לווינסקי .
ונראה לי שאתה באיזורים של הגיל שלי.
ֿ
לא אכפת לך שזה מה שהצלחת להגיע אליו, מבחינת מגורים , כאשר רוב בני גילנו כבר די מסודרים בבתים נורמליים,
בדירות נורמליות, עם מרפסת , ממד וכו??
אלה עם ה 2 קומות והחצר, אני ממש לא מדבר עליהם .

לא ……..
כי גם אם אעבור לשכן ממול, ב 6000….בעוד שנתיים אני אהיה כבר על 7000.
וכבר דיברתי על זה בדיונים אחרים שפתחתי שאני מאוד חושש לעתידי הכלכלי, ולכן יש לי בעיה קשה מאוד לזרוק כסף לפח כאשר מדובר בשכירות.
לכן, אני מעדיף כמה שיותר להתכלב, ואולי דווקא בגיל “זקן” יותר, שכבר לא יישאר לי כל כך הרבה לחיות, לפחות לפנק את עצמי :)

כבר דיברתי פה בעבר על כמות הכסף שיש לי! ( 1.6 מיליון שקל), אז אני אולי יכול היום לזרוק גם 8000 שקל שכירות בבית נורמלי , ולא להתכלב
ועדיין…..לחיות ברמת חיים של כמעט 100,000 שקל בשנה…..זה אומר שתוך 10 שנים, אני גומר את כל הכסף.

לכן, ההצעה שכתבת לא רלוונטית מבחינתי.
השכירות שלי צריכה להיות כמה שיותר נמוכה .
ומה לעשות שבאיזור הגאוגרפי שבו אני רוצה לגור, ולא מוכן להתפשר כי זה קרוב לי לעבודה וחוסך לי את העצבים של הפקקים בבוקר
דירות נורמליות להשכרה פה מתחילים מ 7000.

לפעמים אני נורא מתבאס שלא נולדתי וגדלתי באיזה עיירת פיֳתוח או מקום מרוחק,
ככה שבבגרותי , הייתי יכול לקנות כבר בית ולגור שם.
אבל אני לא מחליף את המרכז בעד שום עיר בארץ.
ההון האישי שלך ע"ס 1.6 מיליון ש"ח לא יוצא בבוקר לעבוד?
גם לא במקום סולידי כמו קרן כספית (עם מעט תיבול מנייתי לטווח ארוך)?

את המשפט השכיח "שכירות זה זריקת כסף לפח" יש לעקור מהשורש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אתה כל כך חרד לעתידך הכלכלי וצמא לדירה משלך, למה אתה לא קונה דירה בחדרה/פריפריה משכיר אותה ומשלים ממנה את ההפרש לדירה במרכז?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 46
I עד מתי לקונספירציות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
ה פיתרון מדף לשקעה בטווח בינוני : חצי שנה עד ארבע חמש שנים שוק ההון 32
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
S ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א עד כמה מקובל לאחר לעבודה? אוף טופיק 159
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
B כמה ה-סנופי עשה מנובמבר עד עכשיו? שוק ההון 1
ת עד כמה משפיע איכות הנכס על ריבית המשכנתא? נדל"ן 0
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 29
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 14
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה