@רוני123
קראתי את כל ההודעות ואני חושב שאבחנתי אותך.
את מאמינה שב"שוק" הדייטינג הערך שלך נקבע כמעט לחלוטין לפי המעמד הסוציו-אקונומי של ההורים, כמות ההון הנקי, וכמות החוויות שנצברו.
את בטוחה שגברים הם שחקנים רציונליים בשוק, שרק מנסים למקסם את הסטטוס והמשאבים, והם תמיד יבחרו באישה עם סטטוס זהה או גבוה משלהם.
את בטוחה שהמקצוע הנחשב שלך לא באמת משפיע הרבה על הערך שלך ב"שוק" ומתגמד לעומת הון נקי ומעמד סוציו-אקונומי של ההורים.
את גם בטוחה שהיעדר החוויות (אילת, כינרת, חו"ל) זה לא סתם משהו שפיספסת אלא "כתם"
קבוע שמגדיר אותך לעד במעמד הנמוך - גברים נחשקים, עם כל החוויות שלהם מתאילנד, לעולם לא יסתכלו לכיוון שלך.
בקיצור, אם הייתי צריך לסכם את המיסקונספציה: את מאמינה
בגישה מאוד דטרמינסטית ומעמדית ואולי הכי חשוב - קשיחה ("ברגע שאני כזו - אפסו סיכויי. כל הגברים רציונליים ולא ירצו לצאת אותי כשיש המון נשים בסטטוס והון גבוהים יותר").
עכשיו תני לי לנסות לנפץ את המיסקונספציה הזאת עם עובדות:
1.
לפי מחקרים, לגברים (בממוצע) הכי חשוב היופי החיצוני, גיל צעיר ואינדיקטורים לבריאות כשהם בוחרים אישה לקשר ארוך-טווח - כל אלה הם אינדיקטורים לפוריות. לא ההון או המעמד של ההורים.
אלה הנשים (בממוצע) שיותר חשוב להם סטטוס, משאבים והיכולת לדאוג לצאצאים.
2.
יש שונות עצומה בערכים שחשובים לגברים - המון גברים (במקרה הכי גרוע - לפחות 10% להערכתי) לא מתעניינים בסטטוס ובהון של ההורים שלך, במיוחד שיש לו, ותסלחי על הבוטות, "מניה" שווה כמוך - בוגרת מדמ"ח בטכניון חרוצה ושקדנית.
3.
רוב האנשים מסתכלים על החבילה בשלמותה - משיכה, אינטלגנציה, טוב-לב ומטרות משותפות. ההורים הם שיקול שולי
ואת היא זו שנבחנת, לא ההורים שלך. הגבר יודע שיצטרך לחיות איתך, לא עם ההורים שלך. אני בטוח שאת מבינה שההורים לא יכולים לקבל משקל משמעותי.
4.
לרוב הגברים לא יהיה אכפת מהטיולים שלך בילדות - הם לא רלוונטיים לקשר שלך עם הגבר. הוא יתעניין הרבה יותר ממה שמעניין אותך
כיום, מהחוויות האחרונות שלך. את יכולה לעשות עכשיו טיול אחד וזה יספיק. זה לא "כתם" קבוע שמגדיר אותך. נסי לפתח growth mindset במקום fixed mindset - דברים הם לא קבועים וניתן הרבה פעמים לשנות אותם בקלות.