• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

deussex

משתמש רגיל
דירוג
495
שלום,

לאחר שנה וחצי קריאה בפורום הבלוג, וכניסה למים, אני עדיין מרגיש שאני לא סגור היטב על החלק הסולידי, אסביר.

רוב ההון שלי כך קרה, מושקע בנדל"ן, (אולי זה טוב שאני לא יכול לגעת בכסף הזה) - 70%.
זה משאיר 30% נזילים, שכרגע מושקעים: 7% RSU, ו 23% מדד עולמי שקלי המוכר ממייק.

כשחשבתי על החלק הסולידי בתיק, השתכנעתי שהנדל"ן הוא החלק הסולידי והוא הרוב, כך שאפשר להשקיע את השאר במניות.

אבל אני כבר לא בטוח, כי ראיתי חברים נכבדים, שלמשל משקיעים 33% נדל"ן, 33% מניות ו 33% אג"ח, כלומר התיק הנזיל מפוצל לשניים.

אז אני בהתלבטות:
1. האם גם במקרה ש 70% מההון מושקע בנדל"ן שהוא "סולידי לא נזיל" לכאורה, אני עדיין צריך לדאוג שיהיה אחוז סולידי מהתיק הנזיל ?
2. אם כן, באיזה חלק מהפלח הנזיל, צריך להיות החלק הסולידי הנזיל.

*איפה הבעיה שאני רואה כאן - שעקב כך שאני לא נסגר על אחוז בחלק הנזיל בין מניות לאג"ח (חשבתי על מדד 2-5 שנים ממשלתי, צמוד מדד) - אני לעולם לא עושה איזון, אלא פשוט קונה מניות - ואני נזכר שאחד העקרונות בקיבוע הרווח הוא לבצע איזון - כלומר לקנות יותר אג"ח כשהחלק המנייתי גדול, ולקנות יותר מניות כשהן זולות (כי החלק המנייתי מצטמק) + כמובן שאין חלק הגנתי נזיל.

אשמח לתבונות, אני לא מצליח להיסגר על זה.

תודה לעונים.

דעתי - אם יש לך הביטוחים המתאימים וקרן חירום ואין לך צורך בכסף בטווח הקצר אז אפשר להשקיע 100 אחוז מניות.
זה מה שאני עושה.

אלא אם כן, יש סכום שאתה לא מעוניין לסכן בשוק המניות בכל מקרה ואז יש הגיון לשמור אותו במכשיר סולידי.

לא ייעוץ לא המלצה

*איפה הבעיה שאני רואה כאן - שעקב כך שאני לא נסגר על אחוז בחלק הנזיל בין מניות לאג"ח (חשבתי על מדד 2-5 שנים ממשלתי, צמוד מדד) - אני לעולם לא עושה איזון, אלא פשוט קונה מניות - ואני נזכר שאחד העקרונות בקיבוע הרווח הוא לבצע איזון - כלומר לקנות יותר אג"ח כשהחלק המנייתי גדול, ולקנות יותר מניות כשהן זולות (כי החלק המנייתי מצטמק) + כמובן שאין חלק הגנתי נזיל.
למה אתה רוצה אגח? איזה מטרה הוא משרת בשבילך?

אשמח לתבונות, אני לא מצליח להיסגר על זה.
כרגיל, אתה צריך למקם את עצמך על הקו פחד-חמדנות.

תגדיר כמה כסף אתה מוכן להפסיד בתיק ההשקעות ואז תדע מה עליך לעשות.

למה אתה רוצה אגח? איזה מטרה הוא משרת בשבילך?
עבור רבים אג"ח הוא שם נרדף ל"לא מניות" (או לא מניות ולא נדל"ן).
ההחלטה כמה להקצות לפלח הזה חשובה יותר מהבחירה בין אג"ח, פקדון בנקאי או מזומן.

אבל אני כבר לא בטוח, כי ראיתי חברים נכבדים, שלמשל משקיעים 33% נדל"ן, 33% מניות ו 33% אג"ח, כלומר התיק הנזיל מפוצל לשניים.
ויש גם נכבדים שמשקיעים 80% נדל"ן ו60% מניות.
ויש כאלה ש50\50 מניות\אג"ח
1. האם גם במקרה ש 70% מההון מושקע בנדל"ן שהוא "סולידי לא נזיל" לכאורה, אני עדיין צריך לדאוג שיהיה אחוז סולידי מהתיק הנזיל ?
2. אם כן, באיזה חלק מהפלח הנזיל, צריך להיות החלק הסולידי הנזיל.
מה שאתה צריך זה להבין את המשמעות של כול החלטה.
אין "צריך". אין אפשרות אחת נכונה.
הצורך האמיתי הוא להבין מה אתה עושה ולמה (במקום לנסות לחקות אחרים)וככה גם תוכל להתמיד לאורך זמן.
*איפה הבעיה שאני רואה כאן - שעקב כך שאני לא נסגר על אחוז בחלק הנזיל בין מניות לאג"ח (חשבתי על מדד 2-5 שנים ממשלתי, צמוד מדד) - אני לעולם לא עושה איזון, אלא פשוט קונה מניות - ואני נזכר שאחד העקרונות בקיבוע הרווח הוא לבצע איזון
במידה והרצון שלך הוא למקסמם רווחים בלבד באופן כללי איזון כשלעצמו מול אג"ח לא יביא ליותר רווח צפוי לעומת הגדלת החלק המנייתי.
על תצפה ליותר רווח בתיק 50\50 לעומת 100 אחוז מניות כתוצאה מאפקט האיזון (שגם יוצר התעסקות עמלות ומיסים).

במידה והרצון שלך הוא למקסמם רווחים בלבד באופן כללי איזון כשלעצמו מול אג"ח לא יביא ליותר רווח צפוי לעומת ***** החלק המנייתי.
על תצפה ליותר רווח בתיק 50\50 לעומת 100 אחוז מניות כתוצאה מאפקט האיזון (שגם יוצר התעסקות עמלות ומיסים).
אני דווקא חושב, מזכרוני מספרים שקראתי של הסולידית, וגם מהבלוג - האיזון הוא מאוד חשוב לקיבוע הרווח, כי באיזון אתה מפלטר קצת מתי לקנות מניות ומתי אג"ח על סמך המחיר - הרווח אמור להיות יותר גבוה, מלקנות מניות בכל מקרה ובכל מצב. וזה לא תזמון, זה איזון אחת לכמה זמן, בלי קשר לשוק.

כשאתה נותן לחלק המנייתי למשל לגדול אחרי רווחים גבוהים, ולא מאזן את האג"ח אם זה במכירה של המניות או קניה של אג"ח לעומת מניות, אתה גורם בכך לזה שבגל הירידות הבא - אתה תאבד הרבה יותר מניות, מאשר בתיק מאוזן, בכך אתה אומנם חשוף לרווח, אבל גם לאיבוד ערך, ולא מקבע את הרווח בחלק המאוזן.

עוד משהו שאני זוכר מהספרים, הרווח הצפוי מתיק מניות 100% ומתיק מניות 80% הוא לא גדול, לפעמים לרעת 100%, גם בגלל הנקודה שציינתי למעלה + הוא מאוד תנודתי.
מה שאתה צריך זה להבין את המשמעות של כול החלטה.
אין "צריך". אין אפשרות אחת נכונה.
הצורך האמיתי הוא להבין מה אתה עושה ולמה (במקום לנסות לחקות אחרים)וככה גם תוכל להתמיד לאורך זמן.
אין פה חיקוי, אני מנסה להבין מה אני צריך לעשות, ובשום שלב לא אמרתי שאני רוצה להעתיק מישהו בלי להבין - בפוסט ציינתי שאני לא מבין משהו ואני מנסה לקבל הסבר.

דעתי - אם יש לך הביטוחים המתאימים וקרן חירום ואין לך צורך בכסף בטווח הקצר אז אפשר להשקיע 100 אחוז מניות.
זה מה שאני עושה.
כפי שציינתי למעלה, לדעתי האיזון מסייע בקיבוע רווח, לעומת קניה עיוורת של מניות, כי נכנס שיקול של עלות המניות שבהן אתה קונה יותר מניות לעומת אג"ח.

** לגבי האג"ח ספציפית:
כמובן יש את האפקט הפסיכולוגי שאתה יותר רגוע שיש חלק גדול שהוא לא תנודתי.

הדבר היחיד שמפריע לי שיש לי הרגשה שהאג"ח הצמוד והקצר מועד (שלדעתי האג"ח הכי "רווחי") גם כל הזמן מפסיד, אפילו לעומת מזומן ששוכב.

באיזון אתה מפלטר קצת מתי לקנות מניות ומתי אג"ח על סמך המחיר - הרווח אמור להיות יותר גבוה, מלקנות מניות בכל מקרה ובכל מצב
אתה טועה. תעשה סימולציות ב- portfolio vizualizer ותראה בעצמך.

זאת אומרת, יש מקרים שבהם האיזון עדיף, אם אתה בדיוק לפני מפולת גדולה.
אבל ברוב השנים זה לא מתקיים.

אתה טועה. תעשה סימולציות ב- portfolio vizualizer ותראה בעצמך.
כנראה לא רק אני טועה, אלא גם הספר "המשקיע הנבון" וגם הספר של בוגל על בונדס וסטוקס.

מתוך הבלוג של הסולידית:

איזון מחדש לשם מה?

איזון מחדש של תיק ההשקעות הוא מנגנון ההתערבות המאפשר למשקיע הפסיבי להשיב את הנכסים השונים בתיק למשקלם המקורי, ובכך להבטיח שלא יסטה מפרופיל הסיכון המקורי שהוגדר מראש, לא יהיה מסוכן מדי או מתון מדי ולא יהיה מוטה לנכסים שעלו בערכם.

יש הטוענים כי איזון מחדש מאפשר אף להגדיל את התשואה ולהקטין את הסיכון הכולל בתיק. הם מתייחסים לעובדה שעל פי רוב, איזון התיק מתבצע בדרך של מכירת נכסים שעלו בערכם וקניית נכסים שירדו בערכם. מנגנון האיזון "כופה" על המשקיע ללכת נגד העדר: למכור ביוקר (נכסים שמחירם עלה) ולקנות בזול (נכסים שמחירם ירד)

נערך לאחרונה ב:
שים לב, היא מדברת על שליטה בסיכון (דבר מומלץ) ולא על כך שהתשואה תהיה גבוהה יותר.
יש הטוענים כי איזון מחדש מאפשר אף להגדיל את התשואה. והיא מסבירה: הם מתייחסים לעובדה שעל פי רוב, איזון התיק מתבצע בדרך של מכירת נכסים שעלו בערכם וקניית נכסים שירדו בערכם.

גם אם בלי מכירה, ברגע שאתה בגל עליות, ואתה לא קונה מניות ביוקר בתיק מאוזן, אלא קונה אג"ח לצורך איזון, זה אומר אתה עושה וויסות על עלויות החלק המנייתי וקונה בזול יותר: כשהתיק המנייתי גבוה (המניות עלו) - אתה לא קונה מניות, קונה אג"ח. כשהמניות מצטמקות (המחיר שלהן זול), אתה קונה אותן לצורך איזון חזרה למשקלן. ברור מאוד, למה במקרה של איזון התשואה גבוהה יותר.

תראה, העניין בנדל"ן זה חוק המספרים הקטנים - אם יש לך נכס והוא רוב רכושך אז התיק מכיל אחוזים גבוהים של נדל"ן.
זה כנראה יתאזן לאורך השנים כשתמשיך לחסוך ותשקיע בנכסים יותר נזילים.

לגבי סיכון, מהם התרחישים שמטרידים אותך? זו שאלה אישית שתלויה בגיל, באופק ההשקעה שלך, ברגישות שלך להפסדים או משברים וכו'. אין עצה אחת שנכונה לכולם. לגבי חלק סולידי - נדל"ן או מזומן לפחות עד שהריבית תגיע לרמה סבירה להשקעה (ולא בטוח שתגיע). שנה מעכשיו אם תחזית בנק ישראל תתממש ונהיה על 1.5-2% ריבית יהיה הגיוני בעניי להשקיע באג"ח כחלק סולידי בתיק.

ברור, ברור.

עכשיו תעשה סימולציה ב- portfolio vizualizer ותפרסם פה את התוצאות.
אבל עצם מה שציינת, לשמור על פרופיל סיכון דיינו. נחמד גם שיש וויסות מחירים מסויים.

בכל מקרה, הגעתי למסקנה עם עצמי שאני רוצה בחלק הסולידי הנזיל לשמור על 60-40 לטובת מנייתי, וייקח זמן להגיע לשם....
שנה מעכשיו אם תחזית בנק ישראל תתממש ונהיה על 1.5-2% ריבית יהיה הגיוני בעניי להשקיע באג"ח כחלק סולידי בתיק.
השאלה מה עכשיו - אג"ח, מזומן, פק"מ אם כן איפה.

אבל עצם מה שציינת, לשמור על פרופיל סיכון דיינו. נחמד גם שיש וויסות מחירים מסויים.

בכל מקרה, הגעתי למסקנה עם עצמי שאני רוצה בחלק הסולידי הנזיל לשמור על 60-40 לטובת מנייתי, וייקח זמן להגיע לשם....

השאלה מה עכשיו - אג"ח, מזומן, פק"מ אם כן איפה.
לדעתי או מזומן או מניות במציאות הנוכחית. לגבי פק"מ וכו' התועלת (האפסית) לא שווה את המאמץ הקוגנטיבי וההתעסקות.

לדעתי או מזומן או מניות במציאות הנוכחית. לגבי פק"מ וכו' התועלת (האפסית) לא שווה את המאמץ הקוגנטיבי וההתעסקות.
מזומן גם בעייתי בסביבה של האינפלציה הנוכחית, הוא מאבד 4-5% כל שנה.

נדלן נחשב סולידי?

נדלן נחשב סולידי?
תלוי איך אתה מסתכל על זה.

אם אתה מתכוון לקרנות REIT, אז נראה לי שאפשר להסתכל עליהן כמניות מבחינת תנודתיות.

אם הכסף מושקע ב 4 קירות, עם ההיסטוריה בישראל שהנדל"ן בעיקרו עולה או לא מאבד את ערכו, והכסף אינו נזיל, והשכירות היא פונקציה של מחירי הדיור, והיסטורית עלות השכירויות עולות, אפשר להסתכל על זה כמשהו סולידי, לדעתי.

אבל במקום לשאול שאלה רטורית, תסביר את דעתך וזהו, למה לדעתך השקעה בדירה היא לא השקעה סולידית/תנודתית/מסוכנת כמו מניות ?

עם ההיסטוריה בישראל שהנדל"ן בעיקרו עולה או לא מאבד את ערכו
לגבי המיתוס שהנדל"ן בישראל לא יכול לרדת - זה פשוט לא נכון.

למשל מרכז המחקר והמידע של הכנסת טוען ש:
בשנים 1997 עד 2007 מדד מחירי דירות בבעלות ירד בשיעור ריאלי של כ-24.5%.
אחרים מדברים על ירידות של כ30% או אפילו 40% (בתקופות שונות מעט).

אולי ההיסטוריה (וההיסטריה) של השנים האחרונות משכיחות את העבר...

אבל במקום לשאול שאלה רטורית, תסביר את דעתך וזהו, למה לדעתך השקעה בדירה היא לא השקעה סולידית/תנודתית/מסוכנת כמו מניות ?
שאלה מעניינת.
מה זה מבחינתך סולידי?

אם סולידי מבחינתך זה שהמחיר על הנייר יהיה פחות תנודתי, אז אכן נדל"ן סולידי יותר ממניות.

אבל אם "נכס סולידי" מתאר נכס שאפשר למכור בשעת חירום ללא הפסד גדול (ללא תלות במצב השוק), אז נדל"ן אפילו פחות סולידי ממניות.
אני אפילו לא מדבר על הוצאות המכירה, אלא על עצם היכולת למכור את הדירה באופן מיידי כדי להשיג כסף שזקוקים לו בדחיפות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
P פנייה לגופים ציבוריים באימייל - מסתבר שלא תמיד אוף טופיק 0
DavidA מסתבר שמניפולציית המדד היא לא קונספירציה נידחת אוף טופיק 31
P מסתבר שאני מגעילה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
B מסתבר שאפילו בטמקא יש כתבות שמעודדים סוכנות אוף טופיק 0
C איך מבטלים ביט שעדיין לא אושר צרכנות פיננסית 19
ע מענק קורונה ראשון ושני לאזרחי ארה"ב שעדיין לא הגישו שום הצהרה\בקשה לארה"ב בעבר אוף טופיק 2
M איך זה שעדיין יש כ"כ הרבה היצע בשווי 3-5 מיליון בשוק? נדל"ן 116
S מתקשה לקפוץ למים (יש הון נזיל) שוק ההון 23
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
I מתקשה לאתר תב״ע לפרויקט נדל"ן 4
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
C מתקשה להיסגר על נתיב מסוים נדל"ן 10
E VT או בלאקרוק - מתקשה להחליט שוק ההון 111
sharon מתקשה לשמר זוגיות עם המינימליזם שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 188