• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

deussex

משתמש רגיל
דירוג
497
שלום חברים,

אני כבר כמה חודשים מנסה ללמוד לראיונות בתוכנה, לאחר החלטה שאני מרגיש לא מוערך במקום הנוכחי ועושים שרירים עם קידומים והעלאות.

עם זאת אני ממש מרגיש קושי בלהביא את עצמי לרמה טובה - מה שמוביל לירידה במוטיבציה, ומעין ספירלה למטה.

כל הזמן איכשהו הולך למטלות בית, ספורט, עבודה, וכנראה דחיינות + חוסר מוטיבציה.

זה גם כל הזמן מביא לדחייה בהתחלה של ראיונות, כי אינני מרגיש בטוח להתחיל להתראיין.

תוכלו לתת טיפים אם מישהו נתקל במצב דומה, ואיך לצאת למסלול עליה ?

תודה לעונים, חג שמח :)

מה שניער אותי בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה, היה ראיון לא מוצלח.

בגדול, יש את ההמלצה הקבועה leetcode ו-cracking the..., שאם אני זוכר נכון, נותן שם גם טיפים להכנה לראיונות בהתאם לזמן שממנו אתה מתכוון להתחיל לחפש.

יש גם מקומות שמשקיעים בראיון מקוסטם יותר, ואז ההכנות האלה פחות עוזרות לדעתי (אלא אם יש ראיון מסנן גנרי), ויותר עוזרים הנסיון והכישורים באותו תחום.

לך, תתראיין. תכשל - תקבל מוטיבציה להצליח יותר. תצליח - כנראה שאתה כבר ברמה סבירה.
תתאמן לראיונות עבודה למקומות שפחות מתאימים לך, תנסה לשכנע, להסביר ותצבור ניסיון לראיון ׳הגדול׳

לדעתי אתה מפספס את המהות של ראיונות.
ברוב המקומות המראיינים לא מחפשים לראות אם למדת בע"פ אלגוריתם מיון כזה או אחר, אלא להבין מה היה אופי העבודה שלך במקומות הקודמים, ואיך אתה ניגש לפתור בעיה מסוג שאתה נתקל בה בפעם הראשונה.

תתאמן לראיונות עבודה למקומות שפחות מתאימים לך,
לא בטוח למה הייתה הכוונה אבל אם זה מקומות שברור מראש שפותש לא יילך אליהם זה לא ישר כלפי המראיינים שמשקיעים זמן ומסננים מועמדים אחרים
אין בעיה להתחיל עם מקומות שאכן "פחות מתאימים" אבל יש אפשרות שתעבור אליהם אם יענו בחיוב.

לא בטוח למה הייתה הכוונה אבל אם זה מקומות שברור מראש שפותש לא יילך אליהם זה לא ישר כלפי המראיינים שמשקיעים זמן ומסננים מועמדים אחרים
אין בעיה להתחיל עם מקומות שאכן "פחות מתאימים" אבל יש אפשרות שתעבור אליהם אם יענו בחיוב.
תשמע, גם מעסיקים מתאמנים על מועמדים.
לא צריך להרגיש אשם.

שכל אחד יעשה מה שטוב לאינטרס הפרטי שלו בלבד. אף אחד לא יכול לדעת אם רצית באמת לעבוד שם או לא.

זה נכון אבל הצד השני מראש מראיין מספר אנשים במקביל כדי לקבל רק אחד מהם , אז זה אוטומטית משחק מכור

שלום חברים,

אני כבר כמה חודשים מנסה ללמוד לראיונות בתוכנה, לאחר החלטה שאני מרגיש לא מוערך במקום הנוכחי ועושים שרירים עם קידומים והעלאות.

עם זאת אני ממש מרגיש קושי בלהביא את עצמי לרמה טובה - מה שמוביל לירידה במוטיבציה, ומעין ספירלה למטה.

כל הזמן איכשהו הולך למטלות בית, ספורט, עבודה, וכנראה דחיינות + חוסר מוטיבציה.

זה גם כל הזמן מביא לדחייה בהתחלה של ראיונות, כי אינני מרגיש בטוח להתחיל להתראיין.
זה כנראה לא חשוב לך מספיק אם אתה דוחה את זה ועושה דברים אחרים במקום.

(תחשוב על זה. זה הטיפ )

(תחשוב על זה. זה הטיפ )
כדאי להזדרז גם כי יש תחושה של פיטורים בהייטק (ובמיוחד בהייטקס, יוניקורנים) בשנה הקרובה. הירידות בנאסדק יגיעו לכלכלה הריאלית. זה תמיד מגיע...

החודשים הקרובים זו הזדמנות אחרונה לנחות במקום יציב שבו ניתן להעביר בנחת את המיתון.

כדאי להזדרז גם כי יש תחושה של פיטורים בהייטק (ובמיוחד בהייטקס, יוניקורנים) בשנה הקרובה. הירידות בנאסדק יגיעו לכלכלה הריאלית. זה תמיד מגיע...

החודשים הקרובים זו הזדמנות אחרונה לנחות במקום יציב שבו ניתן להעביר בנחת את המיתון.
אני לא רוצה לסתור את מה שאתה מאמין בו, אבל כבר למדנו מהעבר שה"אווירה הכללית" יכולה לקבל תפנית של 180 מעלות מאוד מהר.
"החודשים הקרובים" זה ניחוש מאוד מאוד גדול שלך.

כדאי תמיד לא להישאר שאננים. יותר מזה זה מגדת עתידות.

הייתי במצב דומה לשלך לא מזמן. בכל זאת הלכתי להתראיין והלך די אחלה. לא הפצצתי בפתרונות, נהפוכו, הייתי צריך מלא הכוונות. אבל גם הייתי ניגש לכל בעיה כמו בעיה בעבודה וככל הנראה זה הצליח להרשים. כאילו, בסוף הם מחפשים מישהו שיעשה את העבודה שבה יש לך נסיון, החידות בית ספר הן רק שבלונה גנרית לעבוד איתה. זו בכל אופן התחושה שאני קיבלתי מכל העניין, מניח שזה משתנה גם בין תחומים וחברות.

לפות"ש, עלה בדעתך שאולי הסיבה שאתה מקבל כתף קרה, לא מצליח ללמוד לראיונות וגם כנראה לא מצליח בהם היא כי אתה לא אוהב את התחום (יותר)?
יש לא מעט אנשים שמאבדים את החשק לתחום, שחיקה, מנהל גרוע, תחום משעמם או שפתאום נמאס לשבת בכסא כל היום. סליחה מראש אבל יש גם אנשים שבסוף מבינים שהם לא כל כך טובים בזה.

הבדיקה בד"כ פשוטה: מתי בפעם האחרונה קודדת בזמנך הפרטי בבית סתם בשביל הכיף איזה פרוייקט למגירה? מתי למדת שפה חדשה שלא קשורה לעבודה?
זה סימן לתשוקה לתחום. זה לא אומר שכל מי שלא עושה את זה משועמם אבל זה סמן ימני.

לפות"ש, עלה בדעתך שאולי הסיבה שאתה מקבל כתף קרה, לא מצליח ללמוד לראיונות וגם כנראה לא מצליח בהם היא כי אתה לא אוהב את התחום (יותר)?
יש לא מעט אנשים שמאבדים את החשק לתחום, שחיקה, מנהל גרוע, תחום משעמם או שפתאום נמאס לשבת בכסא כל היום. סליחה מראש אבל יש גם אנשים שבסוף מבינים שהם לא כל כך טובים בזה.

הבדיקה בד"כ פשוטה: מתי בפעם האחרונה קודדת בזמנך הפרטי בבית סתם בשביל הכיף איזה פרוייקט למגירה? מתי למדת שפה חדשה שלא קשורה לעבודה?
זה סימן לתשוקה לתחום. זה לא אומר שכל מי שלא עושה את זה משועמם אבל זה סמן ימני.
מאמין שיש לי אהבה לתחום, תיכנתתי מכיתה ו', ותמיד אהבתי, גם בצבא מצאתי איך להגיע לתכנות. לדעתי כן מתחיל להימאס מאותה עבודה, ולעשות אותו הדבר היכן שאני נמצא + חוסר ביטחון לחפש משהו חדש, נוצר איזשהו סיר לחץ לא בריא.

אני פשוט רוצה להיות מפוצה בהתאם לשוק, ולתת את המקסימום. לא רואה כאן שחיקה. אני כן מתבאס מכמות השאלות והלמידה לראיונות שלא נגמרת.

פיניתי בשנים האחרונות את השולחן, כדי עכשיו לתת, אבל אני רוצה להגיע לחברות הכי טובות, ולפרוח שם, ולא לעשות אותו הדבר עם הפינאטס בתור העלאות - לדעתי המצב הזה יכול להביא כל אדם לידי ייאוש מסויים.

ההרגשה שלי נובעת לא מהתחום, אלא מזה שאני לא רואה איך אני עובר כרגע - ואני מחפש וחושב כל יום איך להתייעל עם הלימודים, ישן פחות שעות וכו'.

(תחשוב על זה. זה הטיפ )
לדעתי זה חשוב לי מאוד. למעשה אני חושב על זה ימים כלילות.

השחיקה היא לא מהתחום, אלא מלעשות את אותו הדבר, אותן משימות, שנה אחרי שנה + לא להיות מפוצה בקצה שאתה מצפה. לדעתי כל בן אדם בכל תחום היה מרגיש אותו הדבר. הטעות שלי היא שלא התחלתי לחפש לפני כן, לפני ששלב השחיקה/באסה מאי העלאות מגיע. זה טיפ לעצמי להבא.

זמן טוב לעבור ממחשבה למעשה, אל תיפול לאנליסיס-פאראליסיס.
בהחלט מרגיש שאני בפארליסיס, מצפה להגיע לרמה טובה בשאלות שאני פותר, ואני לא מגיע ל "מספיק טוב" בעיניי ולכן לא מתחיל להתראיין.

בגדול, יש את ההמלצה הקבועה leetcode ו-cracking the..., שאם אני זוכר נכון, נותן שם גם טיפים להכנה לראיונות בהתאם לזמן שממנו אתה מתכוון להתחיל לחפש.
לומד משם, וזה נראה כאילו זה לא נגמר. יש לך טיפ איך לאכול את החומר שם בלי למות ובקצב טוב ?

לומד משם, וזה נראה כאילו זה לא נגמר. יש לך טיפ איך לאכול את החומר שם בלי למות ובקצב טוב ?
קשה לי לומר, בפעמים הקודמות אני חושב שהתקבלתי למקום חדש לפני שסיימתי לעבור על הכל. אבל כמו שציינתי, לדעתי יש שם הכוונה איך להתכונן לפי ה-time horizon לנקודה שבה אתה מתכוון להתחיל להתראיין, אני אישית לא השתמשתי בזה אלא ישר קפצתי למים העמוקים, אבל זה עשוי לתת לך הכוונה לבניה של תכנית עבודה מסודרת, כזו שאולי תעזור לך להתגבר על חוסר המוטיבציה ללמוד.

בסוף אתה צריך לגלות מה מדרבן אותך להשקיע בהכנה לראיונות, עבורי זה היה כשלון מביך בראיון הראשון בחיפושים, עבורך, זה עשוי להיות משהו אחר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
ישראלי מצוי מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 12
S מתקשה לקפוץ למים (יש הון נזיל) שוק ההון 24
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
deussex מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן שוק ההון 29
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
I מתקשה לאתר תב״ע לפרויקט נדל"ן 4
C מתקשה להיסגר על נתיב מסוים נדל"ן 10
E VT או בלאקרוק - מתקשה להחליט שוק ההון 111
sharon מתקשה לשמר זוגיות עם המינימליזם שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 188
P מתקשה לבחור מטרה מוגדרת להשקעה שוק ההון 7
liranviper מתקשה בהגדרת התיק שוק ההון 8
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
A ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
מ איפה המקום הכי מומלץ ללמוד יעוץ השקעות התפתחות אישית 6
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
א הנדסת מכונות- האם ללמוד ? התפתחות אישית 49
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
I איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
C ללמוד אנגלית התפתחות אישית 10
T ללמוד ML התפתחות אישית 19
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
מ פפר ינבסט ככלי ללמוד את הבסיס שוק ההון 7
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
ג מעונין ללמוד א' ב' של מושגי שוק ההון לא למטרת השקעה התפתחות אישית 3
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
א מקור טוב ללמוד על אגחים? שוק ההון 5
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
א ללמוד שפה בחודש? התפתחות אישית 25
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
yancuk ללמוד את תחום הנדל"ן התפתחות אישית 0
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
ח ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה התפתחות אישית 9
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16
N להתחיל ללמוד מדמ"ח בגיל 28 פוסטים מאיכות נמוכה 4