• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משהו מוזר קורה ב The Marker

• פותח הנושא פותח הנושא ברננקי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
טוקבקיסט אחד הגיב: "כמה חבל שגם הסולידית התחילה להציעה שירותי יעוץ השקעות".
WTF?

נקודת המבט שלי על הכתבה:
1. כנראה שהגישה הסולידית יותר מתחילה לנטוע שורשים בעיתונות הכלכלית (או פורנוגרפיה פיננסית כפי שאני אוהב לקרוא לה), אני רק פוחד שהם יעוותו את המילים בצורה לא נכונה ובסוף משקיעים סולידים אמיתיים יואשמו בכל מיני דברים כמו: יצירת בועה חדשה, השקעות ב ETF של מגזרים מסויימים, וכדומה...
2. זו אינה הכתבה הראשונה בסגנון זה, לאחרונה אני נתקל יותר ויותר בגילויי אהדה חלקיים מצד העיתונות לגישת ההשקעה הפסיבית (על כל סוגיה). מתחיל להרגיש לי קצת כאילו הפורום נמצא תחת מעקב של העיתונאות הפיננסית.

לא חושב שמדובר בגילויי אהדה.
גם שעון מקולקל מצביע על השעה הנכונה פעמיים ביום.

מדי פעם יש איזה עיתונאי שחושב שהוא עלה על משהו חדש, אך בעצם חוזר על מנטרות שנטחנו עד דק (שאף אחד לא שועה להן) לטובת עוד אייטם עיתונאי מיותר.

הקטע הוא שהופתעתי במיוחד בגלל שזה הגיע ביום שמוקדם יותר הפרסמה בו הכתבה הזו
כתבה לדעתי עניינית מאוד, מדברת על נושאים שבחיים לא שומעים עליהם בעיתונות כמו זה שכסף הוא חסר ערך ומבוסס על אמון הדדי, המונח כסף פיאט, זה שאת מירב הכסף יוצרים הבנקאים ע"י הלוואות, ואפילו הוזכר הביטוי תקן זהב.

הסולידיות זו דרך לנצח את השוק?
כי אם לא והסולידיות טוענת שאי אפשר לנצח את השוק אז יש סתירה מובנית בזה שמצד אחד מעודדים סולידיות ומצד שני כבר בפסקה השנייה מספרים שלסוונסן יש תשואה של 14% (תחליטו, אם צריך להקשיב לסוונסן בגלל שהשיג תשואה של 14% אבל הוא טוען שאי אפשר לנצח את השוק אז הוא טוען שמה שהוא עשה הוא טעות סטטיסטית ולכן לא צריך להקשיב לו על הבסיס הזה)

בכלל לפי התיאוריה של יעילות בשווקים כל אסטרטגיה שמפזרת את ההשקעה על הרבה מניות צריכה להשיג תשואה ממוצעת - כלומר התיאוריה לא חוזה שאסטרטגיות יפסידו אלא שאין אסטרטגיה מנצחת - ולכן שגם אין אסטרטגיה מפסידה יותר מהממוצע (כי אם הייתה מפסידה פשוט היינו עושים שורט עליה ומקבלים מנצחת). לבסוף תיתכן כל תשואה בין השלילית הממוצעת (מתקבלת ע"י שורט על מניות) לממוצעת*

לכן הטיעון של יעילות בשווקים דווקא צריך להיות מוכח ע"י זה שלכל אסטרטגיה, הממוצע ארוך השנים שלה בין התשואה הממוצעת בשוק ל-0 (כל עוד יש שימוש בקנייה רנדומלית של מניות ללא שורטים).

עריכה (מה ששכחתי): במלים אחרות לפי תיאוריית השווקים היעילים אי אפשר להפסיד כסף כי אם זמן (בהשקעת הרבה זמן באסטרטגיה שלא תוביל לתוצאות) ודמי ניהול.

* אני חושב שייתכן מאוד שגם ניתן להוכיח שלא ניתן לקבל תשואות באמצע (באופן ארוך טווח) שהרי אם הייתה תשואה שבאמצע היינו פשוט לוקחים את כל המניות שיוצאות מהאסטרטגיה הזו, מעיפים אותם ממניין המניות ובאופן אוטומטי מקבלים תשואה עודפת אבל אין לי זמן לשבת להוכיח.

נערך לאחרונה ב:
בכלל לפי התיאוריה של יעילות בשווקים כל אסטרטגיה שמפזרת את ההשקעה על הרבה מניות צריכה להשיג תשואה ממוצעת
מה שמענין אותנו זה השונות ביחס לממוצע. בסופו של דבר זה לא מענין את המשקיע הבודד שהשוק עשה בממוצע 20% אם באסטרטגיה הספציפית שלו הוא הפסיד 10%.
כלומר התיאוריה לא חוזה שאסטרטגיות יפסידו אלא שאין אסטרטגיה מנצחת - ולכן שגם אין אסטרטגיה מפסידה יותר מהממוצע (כי אם הייתה מפסידה פשוט היינו עושים שורט עליה ומקבלים מנצחת). לבסוף תיתכן כל תשואה בין השלילית הממוצעת (מתקבלת ע"י שורט על מניות) לממוצעת
האסטרטגיה במקרה שלנו הוא מאורע חד פעמי ולכן אתה לא מסוגל לזהות את האסטרטגייות שהפסידו יותר מהממוצע ולבצע עליהם שורט.

אסטרטגיה הכוונה לאורך שנים. כלומר אסטרטגיה שיכולה לבחור מניות לאורך שנים ומקבלת ממוצע גבוה מהממוצע של כלל המניות (אף אחד באף פילוסופיה לא מסתכל על משקיע אחד).
לגבי שונות - בגלל זה הצטמצמתי לאסטרטגיות עם פיזור גבוה כי ככה מתקרבים לממוצע של המניות והסיכוי לסטות קטן מאוד.
(התיאוריה כפי שאני מכיר אותה לא מגדירה איך האסטרטגיה הזו מתקבלת אבל ברור שהיא לא יכולה להיות שרירותית כי בקלות אפשר לעשות בחירה של כמות של מניות כל שנה (פשוט לוקחים את המניות המובילות) כך שבממוצע על גבי כל טווח זמן יתקבל ממוצע גבוה (משמעותית) מזה של כלל המניות).

לא יודעת למה אנשים כותבים שאני נותנת שירות ייעוץ השקעות כשאני כותבת בכל מקום שאינני רשאית לעשות זאת.

אסטרטגיה הכוונה לאורך שנים. כלומר אסטרטגיה שיכולה לבחור מניות לאורך שנים ומקבלת ממוצע גבוה מהממוצע של כלל המניות
ברור שיש אסטרטגיה שתרוויח הרבה מעל הממוצע: לצורך הדיון, נסתכל רק על אסטרטגיות שבוחרות, נניח, 10 מניות, קונות אותן ולא משחררות עד סוף טווח ההשקעה. מתוך כל האסטרטגיות האלו (שכל אחת בוחרת 10 מניות אחרות), יש אחת שתרוויח בפועל הכי הרבה. היא קיימת והיא באמת תרוויח כך, אנחנו רק לא יודעים איזו היא מתוך כל האסטרטגיות שאפשר להעלות בדעתנו עכשיו. דרך אחרת להסתכל על זה: אם עכשיו מיליארד אנשים ישקיעו ב10 מניות, וכל אחד יבחר את 10 המניות האלו באופן רנדומלי (או כל שיטה אחרת ששונה מהאחרים), מישהו מהם ירוויח הרבה יותר מהאחרים. אנחנו פשוט לא יודעים מי. הטענה הנכונה היא לא שכל האסטרטגיות ירוויחו את הממוצע, רק שאנחנו לא יודעים איזו אסטרטגיה תנצח.

לכן אתה לא מסוגל לזהות את האסטרטגייות שהפסידו יותר מהממוצע ולבצע עליהם שורט
ישנן אסטרטגיות שמשיאות ראילית ונומינלית תשואה חיובית פחותה מהממוצע. עדיף "לבצע שורט" על מזומן.
ישנן אסטרטגיות שמפסידות רק בגלל המס, ולכן גם הן אינן מתכנסות לממוצע.

ברור שיש אסטרטגיה שתרוויח הרבה מעל הממוצע: לצורך הדיון, נסתכל רק על אסטרטגיות שבוחרות, נניח, 10 מניות, קונות אותן ולא משחררות עד סוף טווח ההשקעה. מתוך כל האסטרטגיות האלו (שכל אחת בוחרת 10 מניות אחרות), יש אחת שתרוויח בפועל הכי הרבה. היא קיימת והיא באמת תרוויח כך, אנחנו רק לא יודעים איזו היא מתוך כל האסטרטגיות שאפשר להעלות בדעתנו עכשיו. דרך אחרת להסתכל על זה: אם עכשיו מיליארד אנשים ישקיעו ב10 מניות, וכל אחד יבחר את 10 המניות האלו באופן רנדומלי (או כל שיטה אחרת ששונה מהאחרים), מישהו מהם ירוויח הרבה יותר מהאחרים. אנחנו פשוט לא יודעים מי. הטענה הנכונה היא לא שכל האסטרטגיות ירוויחו את הממוצע, רק שאנחנו לא יודעים איזו אסטרטגיה תנצח.
דיברתי על תיאוריית השוק היעיל שאומר שאין כזו אסטרטגיה ואז הוספתי ואמרתי שלא ייתכן שהוא מדבר על אסטרטגיה כלשהי כי יש מנצחות ולכן אם הוא נכון הוא מוכרח לדבר על תת קבוצה מתוך כל קבוצת האסטרטגיות (הבעיה שאין הגדרה ו/או אפיון לקבוצה הזו).

אבל אם בסופו של דבר אם יש אסטרטגיה שמנצחת את השוק אז חשוב מאוד להדגיש שהשוק לא יעיל (= לא ניתן לנצחו). גם אם את לא יודעת לזהות אסטרטגיות מנצחות לאורך זמן אבל הן קיימות זה מראה שהשוק לא יעיל.
לכן כל האסטרטגיות מהסוג שבחרת מוכרחות להתכנס ע"ג מספיק שנים לממוצע (אמנם גבוהה יותר מאחרות אבל מתכנסת לממוצע) לפי תיאוריית השוק היעיל.

נערך לאחרונה ב:
גם אם את לא יודעת לזהות אסטרטגיות מנצחות לאורך זמן אבל הן קיימות זה מראה שהשוק לא יעיל.
זה לא מראה שהשוק לא יעיל, זה מראה שיש מידע שהשוק לא יודע כרגע. אם כרגע חברה שמוכרת גנרטורים משוערכת בשווי שוק מסוים, ומחר יש הפסקת חשמל בחצי ארצות הברית למשך חודש, המניה של החברה הזאת כנראה תעלה כי הביקוש יעלה. אבל היא תעלה עקב מאורע שהיה בלתי צפוי (או שהסבירות שלו היתה נמוכה). לפני שאותו מאורע קרה, שווי השוק של אותה חברה באמת היה יותר נמוך. השוק יכול להיות יעיל ובאותו זמן אפשר להרוויח המון אם משקיעים בחברות הנכונות. אסטרטגיה מנצחת קיימת, פשוט לא ניתן לדעת מראש מה היא תהיה.

ולכן שגם אין אסטרטגיה שמפסידה יותר מהממוצע
יש
למשל - לשלם שני אחוז לשנה בעבור מוצר שתוחלת התשואה שלו ורמת הסיכון שלו זהות לחלוטין למוצר אחר שאתה רוכש בתשלום של 0.1% לשנה.

זה לא מראה שהשוק לא יעיל, זה מראה שיש מידע שהשוק לא יודע כרגע. אם כרגע חברה שמוכרת גנרטורים משוערכת בשווי שוק מסוים, ומחר יש הפסקת חשמל בחצי ארצות הברית למשך חודש, המניה של החברה הזאת כנראה תעלה כי הביקוש יעלה. אבל היא תעלה עקב מאורע שהיה בלתי צפוי (או שהסבירות שלו היתה נמוכה). לפני שאותו מאורע קרה, שווי השוק של אותה חברה באמת היה יותר נמוך. השוק יכול להיות יעיל ובאותו זמן אפשר להרוויח המון אם משקיעים בחברות הנכונות. אסטרטגיה מנצחת קיימת, פשוט לא ניתן לדעת מראש מה היא תהיה.
רגע, בואי נחליט מה זה השווקים היעילים. אני מכיר את השווקים היעילים כ-"לא ניתן לנצח את השוק לאורך זמן" ולא כ-"לא ניתן לדעת איך לנצח את השוק לאורך זמן אבל ניתן לנצחו". בכל מקרה השני הוא חסר הגדרה קונקרטית כי לא ברור אם מי שהצליח לנצח את השוק היה לו מזל או שהוא "ידע" מה שהוא עושה.

יש
למשל - לשלם שני אחוז לשנה בעבור מוצר שתוחלת התשואה שלו ורמת הסיכון שלו זהות לחלוטין למוצר אחר שאתה רוכש בתשלום של 0.1% לשנה.
אמרתי כבר שהשווקים היעילים אומר שההבדל בתשואות הוא בדמי ניהול (וכמו שמישהו הזכיר לעיל, מיסוי) - כלומר דברים שהם מחוץ להשקעה עצמה:
"במלים אחרות לפי תיאוריית השווקים היעילים אי אפשר להפסיד כסף כי אם זמן (בהשקעת הרבה זמן באסטרטגיה שלא תוביל לתוצאות) ודמי ניהול."

ההגדרה של שוק יעיל היא לא משהו שאני המצאתי. בגדול, שוק יעיל הוא שוק שבו כל המידע (הקיים כיום) ידוע לכל המשתתפים, כל המשתתפים יכולים להשתתף בו באופן שווה, וכל המשתתפים רק רוצים למקסם את הרווח שלהם. https://en.wikipedia.org/wiki/Perfect_market
אם התכוונת למשהו אחר אולי עדיף לקרוא לו בשם אחר.
האמירה "לא ניתן לנצח את השוק לאורך זמן" היא לא ההגדרה של שוק יעיל, היא מסקנה שאפשר לטעון שמתקיימת עבור שווקים יעילים. אבל היא מתקיימת רק מראש, לא בדיעבד: לא ניתן לדעת מראש אם מישהו ספציפי ינצח את השוק לאורך זמן, אבל בדיעבד, יכולים להיות כאלו שמנצחים את השוק לאורך זמן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ההגדרה של שוק יעיל היא לא משהו שאני המצאתי. בגדול, שוק יעיל הוא שוק שבו כל המידע (הקיים כיום) ידוע לכל המשתתפים, כל המשתתפים יכולים להשתתף בו באופן שווה, וכל המשתתפים רק רוצים למקסם את הרווח שלהם. https://en.wikipedia.org/wiki/Perfect_market
אם התכוונת למשהו אחר אולי עדיף לקרוא לו בשם אחר.
האמירה "לא ניתן לנצח את השוק לאורך זמן" היא לא ההגדרה של שוק יעיל, היא מסקנה שאפשר לטעון שמתקיימת עבור שווקים יעילים. אבל היא מתקיימת רק מראש, לא בדיעבד: לא ניתן לדעת מראש אם מישהו ספציפי ינצח את השוק לאורך זמן, אבל בדיעבד, יכולים להיות כאלו שמנצחים את השוק לאורך זמן.
אני מתכוון ל-EMH:
https://en.wikipedia.org/wiki/Efficient-market_hypothesis

זה בד"כ מה שמתכוונים אליו כשאומרים תיאוריית השוק היעיל (שעליה מבוססות MPT ו-CAPM).
הסולידית אפילו כתבה על זה פוסט פעם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
DavidA משהו מוזר קורה בעיתונות הכלכלית בנושא מחירי הדיור נדל"ן 16
H קופת גמל להשקעה. משהו מוזר באלטושר שחם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F משהו מוזר בנייר ITA שוק ההון 7
S משהו מוזר באינטרקטיב שוק ההון 9
ג משהו מוזר בדו"ח נכסים של קרן השתלמות הפניקס שוק ההון 1
Oziris משהו מוזר ב-IBI שוק ההון 6
ר מיסוי בתעודות סל - משהו מוזר מיסים 20
B משהו מוזר עם הערך הנקוב של הקרן שוק ההון 6
ה רכב לא חדש - אבל משהו נשמע לי פישי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
ב האם אני מפספס משהו בתוכנית הפרישה המוקדמת שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
שואף משהו קטן משלי שעשיתי בהשראת הסולידית בין היתר :) לחובבי התיקון ולמידת יכולות התפתחות אישית 7
L האם אני מפספס משהו בבני עי"ש? נדל"ן 14
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
E בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 23
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 53
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
O מודל CAPM מול Fama–French three-factor model והאם יש משהו טוב יותר מתיק השוק שוק ההון 14
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
ש משהו לא מובן בשיעור התקרה לגבי קיצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מעבר מחשבון אינטראקטיב בורקס ישאל לארה"ב? משהו השתנה? שוק ההון 1
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
G משהו לא מסתדר לי עם הדוחות והאגח של שוהם שוק ההון 2
J לא מבין משהו בנוגע לדמי עמלות במסחר בחו"ל שוק ההון 26
A משהו מטריד בקשר לבנקים: שוק ההון 15
N מחפש משהו דומה לקרן כספית נקובה דולר רק שנסחרת בארהב שוק ההון 22
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8
N איך זה הגיוני, שהאגחים של המניות בתל בונד 40 נותנות תשואות עלובות כל כך? אני מפספס משהו.. שוק ההון 22
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
B טופס 106 לדו״ח שנתי - אני מפספס משהו? אוף טופיק 4
IceCold להחזיר משהו שקיבלתי בעבודה הקודמת אוף טופיק 3
נגב הפקדות לקרן השתלמות כעצמאי - האם אני מפספס משהו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
שם משתמש בעייתי דיבידנד: זה משהו שפשוט נכנס לך לחשבון הבנק? שוק ההון 36
מ תואר שני בהנדסת חשמל בלי תזה - שווה משהו? התפתחות אישית 2
יבגני_ל מגורים בקראוון נגרר / קמפרוואן / משהו בסגנון באזור המרכז נדל"ן 7
ל השקעה בפוליסת חיסכון ומינופה - האם אני מפספס משהו שוק ההון 31
א פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה