• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לא מבין משהו בנוגע לדמי עמלות במסחר בחו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא Jelberto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Jelberto

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם.
אני רוצה להתחיל לסחור ובדקתי במספר חברות לגבי העמלות (אקסלנס,ibi, מיטב דש, ואינטראקטיב).
יש שם המון סוגים של עמלות, אבל בתכלס רק חלקם קשורות למה שאני רוצה לעשות.
אני מעוניין רק בקנייה של מניות בחו"ל (לדוגמא schd, מניות בודדות, eft-ים של תחומים מסויימים, וכו').
בעיקרון, אני רוצה להעביר סכום ראשוני, ואז כל חודש להעביר עוד סכום שיתחלק בין מספר מניות.

יש משהו שאני לא מבין.בכולם אומרים שהעלות היא סנט למניה, או 5-8 דולר מינימום.
האם הכוונה היא 5-8 דולר מינימום פר עסקה ? או בכללי על כל העסקות שבוצעו באותו פרק זמן ?
נגיד אני רוצה לקנות בחודש מסויים
בx כסף מניות של חברה אחת
וב y מניות של חברה שנייה.בכל אחד מהם אני קונה גג מניה אחת או 2 (כי כל אחת עולה 2000 פלוס דולר) אבל אני קונה כמה מניות במקביל (מניות שונות).האם בכל אחת מהמניות אני אשלם 5 או 8 דולר ?
אם ככה זה הזוי, כי אם התיק שלי מורכב מפרוטפליו של 20 חברות , אני אצטרך לשים כל חודש בין 100 ל160 דולר רק על העמלה הזו.
לעומת זאת אם הייתי קונה 20 מניות של חברה ספציפית אחת, הייתי משלם רק 5 או 8 דולר.
כדי שההטבה הזאת של 1 סנט תתן משהו, אני צריך לקנות 500-800 מניות של אותה חברה, ואם המניה עולה 2000 דולר זה אומר 250 ל400 אלף דולר- זאת אומרת רק טייקונים ירוויחו מזה וגם אז ה2 שקל האלה לא יעניינו אותם.
מה המטרה שלהם , שלא נפזר סיכונים ?

אם ככה אז הפתרון שלי הוא רק דרך אינטראקטיב ?
כמה יעלה לי שם מינימום של "עסקה" ?
ואיך מטפלים בכל הנושא של מס הכנסה.מסובך ? כמה יעלה שירות חיצוני כזה פעם בשנה ?
תודה

אם ככה אז הפתרון שלי הוא רק דרך אינטראקטיב ?
תודה
באינטרקטיב ברוקרס (IB) זה תלוי מסלול.

לי יוצא 0.35 דולר בדרך כלל לעסקה (אני לא עושה עסקאות "גדולות" של אלפי דולרים בקנייה אחת בדרך כלל), אבל יש כמה מסלולים (tiered מול fixed). זה נשמע לי יותר זול מה7-8 דולרים בארץ. זה גם הסיבה שיש לי חשבון בIB, במיוחד גם לאור עמלת המרת מטח נמוכה.

מול מס הכנסה אתה פשוט מגיש דוח 1301 באינטרנט (שים לב שהגשה תחייב אותך כנראה להגיש כל שנה). לי אישית זה לא היה מסובך מדי למלא את הטופס ולחשב את המס, אבל זה דרש התעסקות ולמידה ראשונית של כמה עשרות שעות. שירות חיצוני זה או באחוזים מההחזר+עלות קבועה (כל מיני אתרים שלא יודע אם אפשר לסמוך עליהם) או רואה חשבון במשהו כמו 1000 ש"ח. זה לא משתלם לדעתי למי שעושה פעולות בסכומים קטנים (פחות מסדר גודל של מאות אלפים בשנה), ולכן אני מגיש עצמאית. (שמעתי שאולי רואה חשבון כזה זה הוצאות ניהול השקעות, אבל זה תלוי ברואה חשבון כנראה)

*לא יועץ מס ואין לראות בדבריי המלצה לענייני מס.

תודה רבה על התשובות.
0.35 לעסקה זה יותר הגיוני.אם יש לך פרוטפוליו עם 20 או 30 חברות ואתה רוצה להפריש אליהם כל חודש זה יוצא המון כסף רק עמלות.
בלי קשר זה אחד הדברים המפגרים שששמעתי.הדבר היחידי שזה "תורם" זה במניעה של פיזור ההשקעות והסיכונים.ורק זה.
הכל נמצא באותה מערכת מה זה משנה 20 פעולות מול מניה x , או פעולה אחת מול 20 מניות ?
מי ש"יהנה" מהטבה זה רק מי ששם 200 אלף ומעלה.ואז מה יעניין אותו הטבה של 5 דולר ?

דרך אגב, האם אתם יודעים להגיד האם באינטראקטיב אני קונה את המניה עצמה, או מחקה מדד ?
האם באקסלנס /ibi וכו' אני קונה את המניה עצמה או מחקה מדד ? תודה

האם הכוונה היא 5-8 דולר מינימום פר עסקה ? או בכללי על כל העסקות שבוצעו באותו פרק זמן ?
פר עסקה.
כ0.35 סנט למניה עם מינימום 35 סנט לני"ע אמריקאיים.
מגישים דוח למ"ה, יש היום פתרונות אינטרנטיים בכ300-400 ש"ח או בעזרת רו"ח, כ1200 ש"ח ומעלה.

דרך אגב, האם אתם יודעים להגיד האם באינטראקטיב אני קונה את המניה עצמה, או מחקה מדד ?
האם באקסלנס /ibi וכו' אני קונה את המניה עצמה או מחקה מדד ? תודה
מישהו יודע ?

האם אי אפשר להגיש דו"ח פעם בכמה שנים? חייב כל שנה?
כי נראה לי שעלות הגשת דו"ח יותר יקרה מכל העמלות שחסכת בדרך...

אפשר בתלות בפעילות שלך. יש רווח? = יש דו"ח.
רווח- רק מכירה ברווח אני מתאר לעצמי, נכון?
מה לגבי דיבדנים? במידה וקיבלתי דיבדנדים (ואלו הרווחים היחידים שיש לי באותה שנה), אני גם מחויב בהגשת דוח?

עוד שאלה, אם אפשר "לרכוב" על הפוסט.
האם יש יתרונות כלשהם בבתי מסחר ישראלים "רגילים" על חשבון IB? יש לי כרגע חשבון באחד מבתי ההשקעות בארץ, אני רוצה לפתוח חשבון בIB, ואני תוהה האם יש טעם להחזיק שני חשבונות שונים

אפשר בתלות בפעילות שלך. יש רווח? = יש דו"ח.
היי אורי,
תודה על התשובות.מה הכוונה יש רווח בעת מכירה ? אני חייב להגיש את זה באותו רגע ? אז למה יש את הדו"ח בסוף השנה אם לא כדי לעשות סיכום של השנה ?

בשניהם את מקבל בדיוק את מה שאתה קונה.
מה הכוונה אבל חח ? השאלה אולי לא הייתה ברורה.
האם יש בכלל אפשרות באינטראקטיב ובאקסלנס לקנות את המוצר עצמו ולא מחקה ? (למשל s&p או etf כלשהו אבל הוא עצמו, ולא מחקה שלו)
@אורי ג.
תודה

תודה על התשובות.מה הכוונה יש רווח בעת מכירה ? אני חייב להגיש את זה באותו רגע ? אז למה יש את הדו"ח בסוף השנה אם לא כדי לעשות סיכום של השנה ?
רווח=רווח הון ממכירת ני"ע, רווח מדיבידנד או מריבית.
אתה חייב להגיש את הדוח אחרי תום השנה הקלנדרית בה התקבל הרווח, זה הדו"ח סוף-שנה המדובר.
האם יש בכלל אפשרות באינטראקטיב ובאקסלנס לקנות את המוצר עצמו ולא מחקה ? (למשל s&p או etf כלשהו אבל הוא עצמו, ולא מחקה שלו)
לא, אי אפשר לקנות את המדד עצמו כי הוא רק מדד, אתה יכול לקנות רק מוצר שמחקה אותו כמו לדוגמא ETF.
S&P זוהי בסה"כ חברה שמשיקה מדדים.

רווח=רווח הון ממכירת ני"ע, רווח מדיבידנד או מריבית.
אתה חייב להגיש את הדוח אחרי תום השנה הקלנדרית בה התקבל הרווח, זה הדו"ח סוף-שנה המדובר.

לא, אי אפשר לקנות את המדד עצמו כי הוא רק מדד, אתה יכול לקנות רק מוצר שמחקה אותו כמו לדוגמא ETF.
S&P זוהי בסה"כ חברה שמשיקה מדדים.
ברור לי שזה רק מדד אבל יש למשל את הs&p מול החברת שהתחילה את המדד הזה והוא "הכי מדוייק" ויש מחקה שלו.הרי כדי לחקות משהו, צריך שיהיה משהו קיים.מדד זה דבר מופשט ואם זה מה שהוא מחקה אז צריך לשנות לזה את השם למחשב מדד..

בכל מקרה, ויותר חשוב, דיברתי עם אינטראקטיב והם אמרו לי שזה 2 דולר מינימום לעסקה (לעומת 5 באקסלנס שהם גם מטפלים במס וכו).
וגם זה התחיל יותר גבוה מ2.
אתה אומר אני אמור לשלם 0.35 דולר מינימום לעסקה ? זה משמעותי לי כי כל חודש אני הולך להעביר סכום שהולך להתחלק בפרוטפוליו שמורכב מ20 חברות וetfים (באחוזים משתנים אבל עדיין כל אחד יקבל קניה כל חודש זאת אומרת 40 דולר עמלה לעומת 7 דולר (אם 0.35 דולר מינימום לעסקה).
@אורי ג.

בכל מקרה, ויותר חשוב, דיברתי עם אינטראקטיב והם אמרו לי שזה 2 דולר מינימום לעסקה (לעומת 5 באקסלנס שהם גם מטפלים במס וכו).
וגם זה התחיל יותר גבוה מ2.
אתה אומר אני אמור לשלם 0.35 דולר מינימום לעסקה ? זה משמעותי לי כי כל חודש אני הולך להעביר סכום שהולך להתחלק בפרוטפוליו שמורכב מ20 חברות וetfים (באחוזים משתנים אבל עדיין כל אחד יקבל קניה כל חודש זאת אומרת 40 דולר עמלה לעומת 7 דולר (אם 0.35 דולר מינימום לעסקה).
אתה מדבר על אינטראקטיב ישראל, שגובים גם דמי תיווך
ואילו הוא מדבר על IBKR ישירות בלי מתווכים.

כדי לחקות משהו, צריך שיהיה משהו קיים
קיים מדד, הוא תיאורטי כי הוא לא מתייחס לכל מה שקשור למסחר, אז אי אפשר לסחור בו. בשביל זה יש קרנות מחקות.

אתה מדבר על אינטראקטיב ישראל, שגובים גם דמי תיווך
ואילו הוא מדבר על IBKR ישירות בלי מתווכים.
@USA @אורי ג. הבנתי עכשיו.תודה.
איך התהליך של פתיחה מולם ? פשוט יוצר משתמש פה :
ואז בטח צריך להתחיל לשלוח להם מלא מסמכים.
יצא לך לפתוח מולם ? מה השוני העיקרי מול אינטראקטיב ישראל ? (הם גם ככה לא עוזרים עם המס ,אז מה הם כן נותנים חוץ מתווך , אם בכלל).
אילו מסמכים יש להגיד ואם מכיר סרטון / מסמך / שרשור אחר בפורום שמסביר את מה שצריך בפתיחת משתמש מול אינטראקטיב גלובל .
תודה !

ברור לי שזה רק מדד אבל יש למשל את הs&p מול החברת שהתחילה את המדד הזה והוא "הכי מדוייק" ויש מחקה שלו
לא.
יש מדד, למשל זה של חברת s&p שנקרא sp500 או "סנופי" בפי העם. אתה המדד (לא רק זה, אלא מדדים בכלל) אי אפשר לקנות, זה רק מדד תיאורטי.
יש קנות מחקות מדד, של כל מיני חברות, שמחקות למשל את המדד הזה.

אין גם דבר כזה "המדד הכי מדוייק".
הרי כדי לחקות משהו, צריך שיהיה משהו קיים.
נכון - יש מדד קיים תיאורטי, ויש קרנות שמנסות לתת תשואה של המדד התיאורטי הזה והן נקראות קרנות מחקות מדד.
מדד זה דבר מופשט ואם זה מה שהוא מחקה אז צריך לשנות לזה את השם למחשב מדד..
לא ברור לי למה הכוונה ב "מחשב" מדד.
מדד לא מחקה משהו, מדד מגדיר דרך למדוד דברים (מכאן השם - מדד, כי הוא מודד).

איך התהליך של פתיחה מולם ? פשוט יוצר משתמש פה :
Application ואז בטח צריך להתחיל לשלוח להם מלא מסמכים.
סה"כ 2 מסמכים, אחד זהות, והשני הוכחת כתובת.
(אם יש לך רישיון נהיגה אמריקאי או מסמך אחר שיש בו גם וגם זה מספיק.)
צא לך לפתוח מולם ? מה השוני העיקרי מול אינטראקטיב ישראל ? (הם גם ככה לא עוזרים עם המס ,אז מה הם כן נותנים חוץ מתווך , אם בכלל).
לי יש חשבון איתם.
אינטראקטיב ישראל, מספקים שירותי תיווך בעברית, בעיקר טוב למי שלא מסתדר באנגלית בסיסית. והם גם גובים כסף, זה בגדול השירות שהם נותנים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
נ קרנות נאמנות - משהו קריטי שאיני מבין שוק ההון 5
yossik משהו מבין מה קורה כאן? אוף טופיק 1
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
J עמלת סנט למניה - לא מבין את ההגיון שוק ההון 3
בובין חוט-השני דירה עם קאץ' על השולחן ועדיין אני לא מבין אותו ... נדל"ן 21
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 181
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
I לא מבין את תיאוריית "השוק תמיד עולה בטווך הארוך" שוק ההון 88
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
א תל בונד 20, לא מבין שוק ההון 18
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 113
Sp0 אני לא מבין למה אין קורלציה בין קרן מחקה לS&P 500 שוק ההון 11
O לא מבין את ההתנהגות של אלטשולר S&P 1159250 שוק ההון 1
shirbi אני לא מבין למה הבנקים המרכזים קונים אגרות חוב ממשלתיות כיום שוק ההון 35
ה לא מבין חשיפה לדולר שוק ההון 2
Z מגן מס ממכירת נייר ערך זר. האם נכון לומר שמגן מס הוא הנמוך מבין ה2 מיסים 12
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0
R להתחיל להשקיע בלי שאני מבין בזה שוק ההון 62
L אני לא מבין איך יכול להיות שהריבית על אג"ח ל-3 חודשים בארה"ב היא מעל 2% שוק ההון 15
א לא מבין - התשואות על האג"ח עלו שוק ההון 0
H בדיקת איכות מים ביתית - מישהו מבין בנושא? אוף טופיק 2
R לא מבין את זה אוף טופיק 49
doc29 האם יכול להיות שהכלכלן הבכיר של הבנק הגדול במדינה לא מבין בהשקעות? מי המשוגע? אוף טופיק 38
גרהם הרגע שבו אתה מבין את הפער בינך לבין שאר העולם הצרכניסט התפתחות אישית 6
liranviper דברים שאני לא מבין על קרן נאמנות / ETF שוק ההון 5
amit מישהו מבין לעומק איך שורט עובד? שוק ההון 96
שרון מישהו פה מבין ב-css? אוף טופיק 16
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
עצמאית אנטנות סלולריות- מישהו מבין בזה? אוף טופיק 14
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 12
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 11
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
O מודל CAPM מול Fama–French three-factor model והאם יש משהו טוב יותר מתיק השוק שוק ההון 6
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
ש משהו לא מובן בשיעור התקרה לגבי קיצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מעבר מחשבון אינטראקטיב בורקס ישאל לארה"ב? משהו השתנה? שוק ההון 1
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
G משהו לא מסתדר לי עם הדוחות והאגח של שוהם שוק ההון 2
A משהו מטריד בקשר לבנקים: שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה