• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אני מפספס משהו בתוכנית הפרישה המוקדמת שלי

• פותח הנושא פותח הנושא בן 50
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בן 50

משתמש סולידי
דירוג
6
מעט ארווך אבל ממש אשמח לעוד זוג עיניים ותובנות -

זוג הייטקיסטים די בכירים בני 52. מבינים שאנחנו ביישורת האחרונה של הקריירה, והן משיקולי רצון והן מחרדת AI וגיל בודק אם עצמי היתכנות לפרישה בגיל 57. כלומר עוד 5 שנים מהיום.

מצב פיננסי:

הון שמושקע באפיקים שונים – 4.2 מיליון ש״ח

בית בבעלותי בשווי של 7 מיליון ש״ח – אין משכנתא.

פנסיה שנצברה לשנינו עד כה 4.5 מיליון ש״ח.

מרוויחים ביחד ממוצע חודשי עם הבונוס השנתי – 59000 ש״ח בחודש. נטו.

3 ילדים בגילאי 18-12. כיום ההוצאות שלנו הן 50000 ש״ח בחודש. בחישוב שלנו לפחות 15000 אלה הוצאות ממש ישירות על ילדים – חו״ל, פסיכולוג לאחד מהם, חוגים וכו׳ וברור לי שיש עוד הוצאות עקיפות בתוך תקציב הסופר והקניות בכלל. כלומר הנחת העבודה שלי – כשיעזבו את הבית נצטרך למחייה באותה רמת חיים 30000 ש״ח אני מקווה שאני לא עושה פה תסריט אופטימי ולא מבין עוד כמה אני הולך למצוא את עצמי תומך בילדים כלכלית גם אחרי זה. כמובן שאוניברסיטה עלינו אם יילכו לכיוון הזה.

בעוד 5 שנים של עבודה כמו היום ובהנחת תשואה ריאלית של 4% אלו יהיו המספרים כפי שאני צופה אותם:

הון – 5.7 מיליון ש״ח

בהנחת תשואה ומשיכה של 3.5% זה כ 23000 ש״ח בחודש – עליהם עליי לשלם מס רווחי הון.. אז קצת תלוי בקרן וברווח אבל אניח שמה-23000 ש״ח האלה נשארים לי ביד 19000 ש״ח בחודש– סביר?

פנסיה שנצברה בגיל 60 – 7.8 מיליון ש״ח. נתחיל למשוך אותה בגיל 60. בהנחת מקדם אקטואריה של 230 זה ייתן לנו הכנסה של 34000 ש״ח קצבה חודשית ברוטו. נניח נטו מזה נשאר 25000 בשקט? סביר?

זה כבר נותן לנו ביחד 44000 ש״ח שזה הרבה מעל חישובי הצריכה החודשית שלנו מה שיאפשר לעזור לילדים באתגרים הכלכליים שלהם בחיים.

בנוסף יש את השנים בין גיל 57 ל 60 שבהם אין לי עוד פנסיה וכבר אין לי הכנסה ראשית ואז התכנון הוא להתחיל למכור את ה RSU שיש לנו שיהיו שווים עד אז סדר גודל של 3 מיליון ש״ח. אני מבין שמניה יכולה גם להחתך משמעותית. אבל הרשו לי להניח שיהיו לי 3 מיליון ש״ח. כמובן גם פה יש חתיכת מיסוי. לקחתי 50% במחמיר מס, בפרישה ל 3 שנות הגישור שאני צריך את הסכום הזה וקיבלתי 22000 ש״ח נטו לחודש. נכון שזה יותר מההוצאות שלי אבל כאמור יש פה עוד את התשואה שההון שלי עושה של ה 19000 ש״ח.

ועל כל זה יש פה בית ששווה לא מעט ואולי בהמשך נמכור ונעבור למשהו קטן יותר שמתאים לשלב שנהיה בו בחיים ויהיה שם איזה עודף לשחק איתו עוד. וכמובן אנחנו לא כאלה צעירים - אני חושב שהון של כמעט 6 מיליון ש״ח מאפשר גם בשנים פחות טובות לנגוס גם בקרן. לא נראה לי דרמה אם בגיל 100 יישארו שם רק 3 מיליון ש״ח - אני טועה?

אני אשמח שתאתגרו איפה נקודות החולשה בתוכנית?
האם אני מפספס פה דברים גדולים או תרחישים פסימיים גדולים?
שיקולי מיסוי וכדומה שאני לא מבין לדעתכם..

נראה טוב, בנוסף בכ-8 חודשים ראשונים יהיו לכם דמי אבטלה כפול שניים
כמו כן מגיל 60 תשלמו קצת פחות מס על רווחי הון בעצם אתם מתכננים למשוך קצבת פנסיה אז כנראה לרווחי ההון תשלמו את מלוא ה- 25%

נערך לאחרונה ב:
אני אשמח שתאתגרו איפה נקודות החולשה בתוכנית?
האם אני מפספס פה דברים גדולים או תרחישים פסימיים גדולים?
שיקולי מיסוי וכדומה שאני לא מבין לדעתכם..
מהסוף.
יש לכם בסיס פננסי מאוד חזק
וכנראה תוכנית די טובה
ובהחלט היתכנות גבוהה לפרישה מוקדמת

בחישובים שלכם לדעתי מאוד החמרתם גם במיסוי וגם בדרך משיכה לא אופטימלית

(עדיף נניח אחרי שתספיקו לעבוד ותפסיקו לקבל קצבת אבטלה למשוך מהקרנות השתלמות ללכ מס כלל)

ממליץ בכללי לפני שתפרשו ללכת למתכנן פרישה טוב שימצא לכם את הדרך הכי זולה מבחינת מס
בתכלס אתם תוכלו לשלםהרבה פחות מס בטח לא באחוזים שרשמתם אם תתכננו את זה נכון

הנקודת אזהרה היחידה היא שאתם מוציאם 50 אלף בחודש שזה סכום גבוה מאוד
בדרכ אנשים לא יוצאים לפרישה מוקדמת ומתחילים לחסוך פתאום אז ההיית מנסה מעכשיו להוריד הוצאות או לתכנן להמשיך להוצא את הסכום הזה
(לדעתי גם ככל שהילדים יגדלו אתם תוציאו / תעזרו להם יותר, לא כי חייבים כי יש לכם את האפשרות ואולי גם תרגישו קצת אשמים כי פרשתם מוקדם גם)

נ.ב.
תחשבו על מה תעשו בפרישה מוקדמת גם יהיה קשה לרדת מ100 לאפס פתאום

אני אשמח שתאתגרו איפה נקודות החולשה בתוכנית?..

כמה דברים:

1. 3.5 לדעתי זה אחוז משיכה גבוה מידי. לפחות לפי המחקרים האחרונים.

2. אתה מניח שההוצאות שלכם ירדו. לדעתי אתה טועה, הן יעלו.
הסיבה העיקרית היא שיהיה לכם הרבה מאוד זמן לתחביבים או נסיעות לחו״ל וזה עסק יקר. והתמיכה בילדים (אם אפשר כמובן) לא נגמרת באמת. לדוגמא עזרה בדירה, חתונה, לימודים…….

הבחור אוטוטו מקבל פנסיה של 40 פלוס... מה הבעיה, עד אז הוא יכול לשרוף בכייף...

עדיף נניח אחרי שתספיקו לעבוד ותפסיקו לקבל קצבת אבטלה למשוך מהקרנות השתלמות ללכ מס כלל)
הפוך. עדיף למשוך קודם מהממוסה ורק בסוף מקרן השתלמות כי אתה רוצה כמה שיותר זמן ריבית דריבית ללא מס.

אתה רוצה כמה שיותר זמן ריבית דריבית
נכון, בשביל זה אתה תעדיף לא למשוך את התיק הממוסה ואז תרבית את הריבית דה ריבית גם על החלק הממוסה כביכול.

עדיף למשוך קודם מהממוסה ורק בסוף מקרן השתלמות
זה לא נכון מ3 סיבות;

1. הטבת המיסוי של פתור ממס רוווח הון בקרן השתלמות היא לא ממש טובה מול תיק ממוסה יעיל (זה ברייק איבן רק בIRA בדמי ניהול של 0.3). כלומר אין באמת יתרון להחזיק את קרן ההשתלמות לאורך זמן

2. אם תמשוך תחילה מקרן ההשתלמות תחסוך את תשלומי המס של הממוסה (נניח 12.5 אחוז מהמשיכה שזה בשנה 75 אלף שקל בשנה שיכולים להמשיך לעבוד בשבילך ולעשות ריבות דה ריבית)

3. החל מגיל 60 אפשר למשוך מהתיק הממוסה לפי מס רווחי הון מופחת לפי מדרגות יגיע אישית כלומר בגדול אם מתכננים נכון מגיל 60 אתה תשלם רק 10 אחוז מס רווחי הון במקום 25 אחוז...

הוא מוציא היום, עם שלושה ילדים בבית, מניח שזה ירד והרבה שהילדים יהיו בוגרים... וזה נכון גם עם לוקחים בחשבון לימודים באוניברסיטה ומעבר.

מה עדיף לעשות בפרישה מוקדמת? נניח מגיל 60, האם לחיות מחסכונות 7 שנים ואז להתחיל לקבל פנסיה מגיל 67, או אולי לפתוח את קרן הפנסיה כבר מגיל 60, ולהשלים אם צריך, מהחסכונות?
שמעתי דיעות לכאן ולכאן.

מה עדיף לעשות בפרישה מוקדמת? נניח מגיל 60, האם לחיות מחסכונות 7 שנים ואז להתחיל לקבל פנסיה מגיל 67, או אולי לפתוח את קרן הפנסיה כבר מגיל 60, ולהשלים אם צריך, מהחסכונות?
שמעתי דיעות לכאן ולכאן.
בעיניי (בהנחה ויש רק פנסיה ותיק השקעות) לקחת מוכרת מגיל 60, להשלים עם תיק ההשקעות ובגיל 67, להשלים קצבה מזכה אבל רק עד תקרת 14% (קצבה של כ15,000). מפה אם צריך להשלים עם תיק השקעות, ואת שאר התגמולים (אם יש) לייעד לירושה.

לקחת מוכרת מגיל 60
תודה. מה הכוונה "מוכרת"?

עריכה: אוקיי, הבנתי ש"מוכרת" ו"מזכה" זה שני מושגים מתחום הפנסיה. המוכרת זה הפקדות מעבר לתקרת הטבת המס והן פטורות ממס במשיכה והמזכה הן ההפקדות שניתנו עליהן הטבות מס ולכן הן לא פטורות ממס.

נערך לאחרונה ב:
תודה. מה הכוונה "מוכרת"?
קצבה מוכרת.
קצבה שמגיעה מהפקדות שהיו מעל התקרות השונות.
למשל ב2026, הפקדה כשכיר מעל 964 לחודש, הפקדת מעסיק לתגמולים מעל 2,582 לחודש והפקדת פיצויים מעל 3,798 לחודש.
לעצמאי הפקדה מעל 45,060 שנתי.

יש לכם בסיס פננסי מאוד חזק
וכנראה תוכנית די טובה
ובהחלט היתכנות גבוהה לפרישה מוקדמת
+1

הנקודת אזהרה היחידה היא שאתם מוציאם 50 אלף בחודש שזה סכום גבוה מאוד
בדרכ אנשים לא יוצאים לפרישה מוקדמת ומתחילים לחסוך פתאום אז ההיית מנסה מעכשיו להוריד הוצאות או לתכנן להמשיך להוצא את הסכום הזה
(לדעתי גם ככל שהילדים יגדלו אתם תוציאו / תעזרו להם יותר, לא כי חייבים כי יש לכם את האפשרות ואולי גם תרגישו קצת אשמים כי פרשתם מוקדם גם)
+1

בחישוב שלנו לפחות 15000 אלה הוצאות ממש ישירות על ילדים – חו״ל, פסיכולוג לאחד מהם, חוגים וכו׳ וברור לי שיש עוד הוצאות עקיפות בתוך תקציב הסופר והקניות בכלל. כלומר הנחת העבודה שלי – כשיעזבו את הבית נצטרך למחייה באותה רמת חיים 30000 ש״ח אני מקווה שאני לא עושה פה תסריט אופטימי ולא מבין עוד כמה אני הולך למצוא את עצמי תומך בילדים כלכלית גם אחרי זה. כמובן שאוניברסיטה עלינו אם יילכו לכיוון הזה.
כמובן שזה יהיה תלוי רק בכם אבל אני מתקשה לראות מצב שבו תחליטו להפסיק לממן את הטיפול הפסיכולוגי של הילד רק בגלל שהוא עזב את הבית (בהנחה שהוא עדיין לא מרוויח מספיק בשביל לממן את זה לעצמו).
בנוסף הילדים שלכם בעוד 5 שנים יהיו בני 17-23. כך שהבכור עדיין יהיה (כנראה) בלימודי האוניברסיטה והצעיר עמוק בבגרויות. ייקח לפחות עוד 6 -8 שנים עד שהצעיר יסיים את לימודי התואר הראשון. ואם אתם מתכננים (כפי שכתבת) לעזור להם עם האוניברסיטה זה גם סכום לא קטן (לימודים + שכר דירה + מחייה צנועה).

וכמו שכתבו כאן… האם תרצו לעזור להם בעוד דברים?
הון ראשוני לדירה?

כמובן שאין כאן שום אמירה לגבי זה שאתם לא צריכים לצאת לפנסיה מוקדמת בגלל הילדים.
אבל כן נכון לחשוב בצורה מציאותית בלי להתעלם מרצונות אחרים שאולי יש לכם/יהיו לכם (כגון להמשיך ולעזור לילדים בדברים מסוימים).

• אהבתי
Reactions: A42
שאלה... ממה מורכבים ה30 אלף הוצאות בפרישה? כולל חופשים/נסיעות לחו״ל?
אתה חושב עד גיל 100, אני מניח שבגיל 80-100 כבר כנראה פחות תטייל מסביב לעולם... גם הוצאות על בילויים קצת נרגעות.
ועוד דבר, חופשים יקרים מחו״ל זה משהו שכנראה אפשר לוותר או להוזיל אותו במקרה של שנים רעות בשווקים... אז בשנה פחות טובה תוציאו ״רק״ 25 אלף בחודש...

כלומר הנחת העבודה שלי – כשיעזבו את הבית נצטרך למחייה באותה רמת חיים 30000 ש״ח אני מקווה שאני לא עושה פה תסריט אופטימי ולא מבין עוד כמה אני הולך למצוא את עצמי תומך בילדים כלכלית גם אחרי זה. כמובן שאוניברסיטה עלינו אם יילכו לכיוון הזה.
בן 35 וגר אצל ההורים. ניסיתי ככל שיכולותיי אפשרו לי לצאת החוצה והמצב הנוכחי לא טוב לי או להם. מנסיוני למדתי שהעניין הספציפי הזה תלוי הרבה יותר במשתנים שאינם בחזקתי או בחזקת ההורים, במובן הרחב. ממצב הכלכלה, השירותים, הנדל"ן ועד להיבטים אישיים ייחודיים שנכפו עלי ולא על אחרים.

בהקשר רחב יותר, תעלה בדעתך את האפשרות הפוטנציאלית שהרבה מאלו שנחשבו עדיין צעירים בין השנים 2020-2026, עשויים לשאת על עצמם עול וקשיים שצעירים משנים קודמות לא נשאו על עצמם, וכאלו שיקשו עליהם להשתחרר מהוריהם מבחינה כלכלית. לדעתי, בהקשר הספציפי של עזיבת הקן, למשתני המאקרו יש השפעה משמעותית מאוד על הסיכויים של כל צעיר לעשות את זה בסופו של דבר.

מתנצל אם הייתי נגטיבי מידי או ישיר, נראה לי שמבט מפוכח על המציאות עשוי לאפשר לנו לפעול בצורה מפוכחת בהתאם, ובכך להגדיל את הסיכויים שהעניינים יסתדרו קצת או הרבה יותר לטובה.

נערך לאחרונה ב:
שאלת "האם אני מפספס משהו?" - לדעתי כמעט תמיד יש שני דברים, לא אחד.

הראשון: sequence of returns risk. המודלים מחשבים ממוצע תשואה לאורך 30-40 שנה. הבעיה: הממוצע לא חושף מה קורה אם 2-3 השנים הראשונות לפרישה הן שנות ירידה, תוך כדי משיכה שוטפת. הבסיס נשחק בצורה שקשה מאוד להתאושש ממנה - גם אם ה-30 שנה שאחרי יהיו מצוינות.
השני, יותר ספציפי לישראל: אם התחשיב בנוי על תשואות S&P בדולרים - יכול מאוד להיות שאתה מסתכל על מספר לא נכון. ב-2025, קרן העושר הריבונית של ישראל הרוויחה 18.4% בדולרים — אבל 3.8% בלבד בשקלים. אם ההוצאות שלך הן בשקלים - 3.8% הוא המספר שצריך להיכנס לתחשיב.

הדבר שהכי קרוב ל"מה שמפספסים": ההבדל בין "יש לי מספיק" לבין "בדקתי אם יש לי מספיק גם בתרחיש הגרוע." הראשון הוא חשבון. השני הוא stress test.
עד כמה הגעת עם ה-stress testing? ובאיזה תרחישים?

אהבתי והתחברתי למה שאתה אומר. בהסתכלות שלי והתייחסתי לזה בגוף השאלה, הצורה בה תקפתי בעקיפין את הנושא של תרחישים גרועים היה בשני אופנים:
1. בית בשווי של כ 7 מיליון ש״ח שמאפשר התמודדות עם תרחישים כאלה (מכירה ומעבר למשהו קטן יותר וגם כנראה מותאם יותר לצרכים)
2. הון של כ 6 מיליון ש״ח (שצפוי בעוד 5 שנים) שמאפשר נגיסה בקרן גם של 2 מיליון ש״ח לתחושתי מבלי שהאדמה תרעד

זו דרך סבירה להסתכל על זה?

המודלים מחשבים ממוצע תשואה לאורך 30-40 שנה.
לא נכון.
המודלים שמשתמשים בהם על מנת לחשב אחוז משיכה בטוח אינם משתמשים הממוצעים אלא בודקים את ההצלחה על פני כל התקופות בהיסטוריה באורך שבוחרים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אהבתי והתחברתי למה שאתה אומר. בהסתכלות שלי והתייחסתי לזה בגוף השאלה, הצורה בה תקפתי בעקיפין את הנושא של תרחישים גרועים היה בשני אופנים:
1. בית בשווי של כ 7 מיליון ש״ח שמאפשר התמודדות עם תרחישים כאלה (מכירה ומעבר למשהו קטן יותר וגם כנראה מותאם יותר לצרכים)
2. הון של כ 6 מיליון ש״ח (שצפוי בעוד 5 שנים) שמאפשר נגיסה בקרן גם של 2 מיליון ש״ח לתחושתי מבלי שהאדמה תרעד

זו דרך סבירה להסתכל על זה?
בית זה דבר שקשה להנזיל, אם אין לך כסף בגלל משבר כלכלי במשק,לא יהיו הרבה אנשים עם 7 מיליון שח לקנות את הבית.
לא בטוח שזה באמת יהיה 6 מיליון, אבל אתה צוד2, יהיה לך מספיק עד שהפנסיה מתחילה.
אפשר גם לצמצם הוצאות במידה וצריך, ואפשר גם לייצר לך "רצפה" בטוחה של הכנסות בדמות אגחים ספציפיים ופקדונות לשנים הראשונות של הפרישה, כך תוכל למזער סיכון של מכירה בירידות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L האם אני מפספס משהו בבני עי"ש? נדל"ן 14
N איך זה הגיוני, שהאגחים של המניות בתל בונד 40 נותנות תשואות עלובות כל כך? אני מפספס משהו.. שוק ההון 22
B טופס 106 לדו״ח שנתי - אני מפספס משהו? אוף טופיק 4
נגב הפקדות לקרן השתלמות כעצמאי - האם אני מפספס משהו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ל השקעה בפוליסת חיסכון ומינופה - האם אני מפספס משהו שוק ההון 31
בייניש עבר רבעון מאז שפתחתי את התיק, תוהה אם אני מפספס משהו בזה שאני לא עושה כלום שוק ההון 9
מ פיקדון מובנה שקלי S&P 500 במזרחי, מה אני מפספס? שוק ההון 11
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
F מה אני מפספס פה ? נדלן בארה״ב נדל"ן 37
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
Y הרפורמה\המהפכה המשפטית - אולי בכלל המחלוקת היא על מושגי יסוד. מה אני מפספס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 305
א קרן כספית ביצוע חלקי, מה אני מפספס ? שוק ההון 16
G מה אני מפספס בשוהם אגח ד' ללימוד בלבד שוק ההון 6
The Stoic מה אני מפספס לגבי דיבידנדים? שוק ההון 160
L מה אני מפספס? פוסטים מאיכות נמוכה 14
bayov רצף פיצויים - מה אני מפספס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
Midnight תיק מוטה אג״ח ארוך טווח - מה אני מפספס שוק ההון 8
M הכנסה מהפרש ריביות בין מדינות שונות - מה אני מפספס? שוק ההון 9
2028_שנת_פרישה CSPX או CSSPX - מה אני מפספס? שוק ההון 8
L חישוב עמלות - מה אני מפספס - עזרה? שוק ההון 4
shlomi171 קרנות אג"ח ממשלתי - מה אני מפספס פה? שוק ההון 4
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
שואף משהו קטן משלי שעשיתי בהשראת הסולידית בין היתר :) לחובבי התיקון ולמידת יכולות התפתחות אישית 7
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
E בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 23
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5
F משהו שלא הבנתי לגבי ״עשורים אבודים״ שוק ההון 5
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 41
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
O מודל CAPM מול Fama–French three-factor model והאם יש משהו טוב יותר מתיק השוק שוק ההון 14
yossik האם משהו יכול לכתוב מדריך לפתיחת חשבון בארה"ב. צרכנות פיננסית 2
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
ש משהו לא מובן בשיעור התקרה לגבי קיצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מעבר מחשבון אינטראקטיב בורקס ישאל לארה"ב? משהו השתנה? שוק ההון 1
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
G משהו לא מסתדר לי עם הדוחות והאגח של שוהם שוק ההון 2
J לא מבין משהו בנוגע לדמי עמלות במסחר בחו"ל שוק ההון 26
A משהו מטריד בקשר לבנקים: שוק ההון 15
N מחפש משהו דומה לקרן כספית נקובה דולר רק שנסחרת בארהב שוק ההון 22
Y משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה