NetanelOnline
משתמש סולידי
- דירוג
- 8
שלום רב,
אני מסתכל על מדד תל בונד 40,
פה יש את כל האג"חים שהמדד מושקע בהם:
אגחים בתל בונד40
אני נכנס לכל אגח, מצפה לראות שם 4% או משהו בסביבות, במקום זה אני רואה
מה זה? לא מבין כלום, איך זה הגיוני שהתשואות כל כך עלובות, קודם כל הניירות האלה זזים גם 20% בשנתי, וזה אג"ח לטווח רחוק, אז יש מרכיב עצום כל כך על הסיכון של האגח חברות בגלל זה בעיקר התנועה הרבה באגח חברות, אז מה זה התשואה העלובה הזאת ? איך היא הגיונית?
אני בטוח מפספס משהו1
ממה שאני מבין התשואה ברוטו 0.79% משמעותה שברוטו אם אני ארכוש את האג"ח עכשיו מ2022 עד 2031 ארוויח 0.79% על הכסף (כולל הריביות והקרן שהשקעתי)
דבר כזה הייתי מצפה ל5.5% לפחות במינימום.
אני בטוח מפספס משהו2
תשלום קרן אחרון (09/2023) שיעור ריבית 1% קבועה שנתית.
וואו מה הולך
טוב , אז ממה שאני מסיק פה , זה שהשקעה באג"ח של החברות החזקות בישראל, הן אך ורק הימור על הורדת ריבית וביטחון בדירוג האשראי ומצבן. כי להשתמש בהן בתור תחליף רווחי יותר למקמ , ופשוט לבחור בשנה לסחירות של תום הנייר, זה לא הגיוני כי לוקחים את כל הסיכונים בלי הרווח העודף על הסיכון העודף.
מקווה מאוד התשובה היא לא שזה בגלל שהמוסדיים חייבים לקנות לפנסיות של כולנו לפי חוק, ושבעצם דופקים אותנו עם הכרח לקנות את זה בעקיפין, ושלמשקיע הפרטי לא מומלץ בכלל לקנות.
אני נורא אודה לכל מי שיוכל לעזור לי להבין מהם הדברים שאני מפספס פה.
אני מסתכל על מדד תל בונד 40,
פה יש את כל האג"חים שהמדד מושקע בהם:
אגחים בתל בונד40
אני נכנס לכל אגח, מצפה לראות שם 4% או משהו בסביבות, במקום זה אני רואה
מז טפ הנפק 64
תשואה ברוטו 0.79% . תשלום קרן אחרון 2031, שיעור ריבית קבועה שנתית 0.1% .מה זה? לא מבין כלום, איך זה הגיוני שהתשואות כל כך עלובות, קודם כל הניירות האלה זזים גם 20% בשנתי, וזה אג"ח לטווח רחוק, אז יש מרכיב עצום כל כך על הסיכון של האגח חברות בגלל זה בעיקר התנועה הרבה באגח חברות, אז מה זה התשואה העלובה הזאת ? איך היא הגיונית?
אני בטוח מפספס משהו1
ממה שאני מבין התשואה ברוטו 0.79% משמעותה שברוטו אם אני ארכוש את האג"ח עכשיו מ2022 עד 2031 ארוויח 0.79% על הכסף (כולל הריביות והקרן שהשקעתי)
עזריאלי אגח ז
תשואה ברוטו 2.09% , תשלום קרן אחרון 2036 שיעור ריבית 0.9% (שנתי) משולם כל חצי שנה.דבר כזה הייתי מצפה ל5.5% לפחות במינימום.
אני בטוח מפספס משהו2
לאומי אגח 181
תשואה ברוטו מינוסס 0.44% (באמאשלכם?)תשלום קרן אחרון (09/2023) שיעור ריבית 1% קבועה שנתית.
וואו מה הולך
טוב , אז ממה שאני מסיק פה , זה שהשקעה באג"ח של החברות החזקות בישראל, הן אך ורק הימור על הורדת ריבית וביטחון בדירוג האשראי ומצבן. כי להשתמש בהן בתור תחליף רווחי יותר למקמ , ופשוט לבחור בשנה לסחירות של תום הנייר, זה לא הגיוני כי לוקחים את כל הסיכונים בלי הרווח העודף על הסיכון העודף.
מקווה מאוד התשובה היא לא שזה בגלל שהמוסדיים חייבים לקנות לפנסיות של כולנו לפי חוק, ושבעצם דופקים אותנו עם הכרח לקנות את זה בעקיפין, ושלמשקיע הפרטי לא מומלץ בכלל לקנות.
אני נורא אודה לכל מי שיוכל לעזור לי להבין מהם הדברים שאני מפספס פה.
נערך לאחרונה ב: