מינוף אחר הוא קניית אופציות. כאן אתה לא יכול לאבד יותר מסכום ההשקעה. בפוזיציות שורט על מניות וכתיבת אופציות call, ההפסד שלך לא חסום. בשאר סוגי השימוש ב-margin, ההפסד שלך חסום, אבל יכול להיות גדול יותר משווי סך כל הפוזיציות שלך. ראה המקרה שקרה בפברואר ב-IBI.
לברוקר לא ממש אכפת אם תפסיד את כל הכסף, אבל מאוד אכפת לו שלא תפסיד יותר ממה שישי לך, כי אז הוא יצטרך לשלם. לכן קיים כל המנגנון של ה-Margin וההודעות האלה.
אין לי מינוס באף פוזיציה וגם לא שורט.
לאחר צט עם נציג הבנתי ממנו שזה אומר בסהכ שהמאזן מזומן בחשבון נמוך ואם הוא יהיה שלילי אז יכולים להוציא אותי מפוזיציה.
בגדול זה דבר שטכנית לעולם לא יכול לקרות לכן מדובר בהזהרה בלבד- פשוט הודעה של "תשים לב".
לאחר צט עם נציג הבנתי ממנו שזה אומר בסהכ שהמאזן מזומן בחשבון נמוך ואם הוא יהיה שלילי אז יכולים להוציא אותי מפוזיציה.
בגדול זה דבר שטכנית לעולם לא יכול לקרות לכן מדובר בהזהרה בלבד- פשוט הודעה של "תשים לב".
נראה לי שלא הבנת אותו נכון.
אם אם אתה במינוף גבוהה יותר ממה שמותר לך (או במילים אחרות אם ההפרש בין המינוף שאתה יכול לקחת לבין המינוף שלקחת הוא שלילי) אז יכולים להוציא אותך מפוזיציה.
על זה שיש לך כמות נמוכה של מזומן בחשבון לא שולחים התראות. לי בד"כ אין יותר מכמה עשרות דולרים בודדים כמזומן בחשבון ומעולם לי קיבלתי מייל עם התראה כזאת.
מינוף אחר הוא קניית אופציות. כאן אתה לא יכול לאבד יותר מסכום ההשקעה. בפוזיציות שורט על מניות וכתיבת אופציות call, ההפסד שלך לא חסום. בשאר סוגי השימוש ב-margin, ההפסד שלך חסום
תלוי מה אתה ממנף.
אם אתה קונה ETF פשוט או סתם מניות פשוטות (לא משהו שהוא ממונף בפני עצמו כמו חוזה או אופציות), אתה לא יכול להפסיד יותר מההלואה שלקחת מהברוקר, שזה בד"כ פחות משווי כל הפוזיציות שלך ביום הקניה...
בשביל לקנות אופציות אתה לא צריך margin. אם הסיכון מתייחס להשפעה של מקרי קיצון, מינוף שמערב margin הוא מסוכן יותר, כי אז אתה יכול להפסיד יותר ממה שיש לך.
אופציה אחת זה להסתכל בדף של הportfolio ולראות שאין אף מטבע שאתה נמצא בו במינוס. ספציפית השורות של ILS Cash ו USD Cash (בהנחה שאתה לא משתמש במטבעות אחרים).
לדעתי גם בדף של ה Account אתה יכול להסתכל על השורות של Securities Gross Position Value וה Cash שניהם חיוביים, ולראות את השורה של MTD intreset שאומרת כמה ריבית אתה חייב החודש עד היום.
אני גם הייתי מקבל את ההודעה הזו ומה שאמר הנציג זו הסיבה הנכונה. סתם רזרבות נמוכות. יש אופציה לסמן שלא יטריד על זה ומאז אין מיילים כאלה.
יש לי חשבון cash שבכלל אין בו אפשרות של margin