• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן המעשי

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ההקבלה בין שוקולד/נשים/זהב הייתה להראות שיש דברים שמדברים אלינו דרך חושים, ואני חושב שזהב הוא כזה, ותמיד אהבנו אותו
רק על עצמי לספר ידעתי. אני לא אוהב שוקולד, ואני לא אוהב זהב. הסיבה היחידה שאני אוהב זהב, זה בגלל שאני יודע שהוא שווה ערך לאנשים רבים בעולם בו אני חי.
אני אוהב זהב כמו שאני אוהב X החזקה בקרנות עוקבות סנופי. אני מבין שזה "שווה" לי כספית/חומרית בעולם. אני מוכן לשלם 500 ש"ח מכיסי עבור רישיון שימוש בפורום הסולידית מאשר 1000 ש"ח ערך זהב. זה גורם לי ליותר נחת. זה לא מטריף לי שום חוש ורק מעצבן אותי.
מעולם לא ראיתי זהב בפועל. אין לי מושג מה עושים עם זה ואני לא מבין למה מתלהבים ממנו.
הפעם היחידה שנתקלתי בזהב זה בטקס הפגאני של השבט שלי, החינה, שמה תמיד יש ריב בין האמהות מי תשליך על הכלה יותר "זהב" או שעונים מפגרים שהיא לעולם לא תענוד. וגם בוץ על המצח. למחרת הכלה שמה בכספת הכל ולא תוציא עד הגירושין/משכנתא.

מתוך ויקיפדיה
Small amounts of natural gold have been found in Spanish caves used during the late Paleolithic period, c. 40,000 BC.[74] Gold artifacts made their first appearance at the very beginning of the pre-dynastic period in Egypt, at the end of the fifth millennium BC and the start of the fourth
The first known coins containing gold were struck in Lydia, Asia Minor, around 600 BC
וגם
The Aztecs regarded gold as the product of the gods, calling it literally "god excrement" (teocuitlatl in Nahuatl), and after Moctezuma II was killed, most of this gold was shipped to Spain.[87] However, for the indigenous peoples of North America gold was considered useless
מוכיח ש:
1. לא 100% מהתרבויות האנושיות העריכו זהב
2. תרבות האצטקים, שלמיטב ידעתי היתה נפרדת מהתרבות המערבית למשך ההיסטוריה הידועה, כן העריכו זהב. עריכה: שים לב שהם לא השתמשו בזה כ״כסף״ או כ SoV, אלא יותר כ״חפץ קדוש״. יש יותר ״ערך אינטרינזי״ מזה?
אני מניח שזה אומר שאם נמצא תרבות חדשה ולא מוכרת, אז יש 50% סיכוי שהם יעריכו זהב :>

מבחינת התכונות הכימיות של זהב
האם נסכים שדברים זוהרים מושכים את העין גם בלי לשמש כמטבע?
ומקור אונטימולוגי:
The symbol Au is from the Latin: aurum, the Latin word for "gold".[92] The Proto-Indo-European ancestor of aurum was *h₂é-h₂us-o-, meaning "glow". This word is derived from the same root (Proto-Indo-European *h₂u̯es- "to dawn") as *h₂éu̯sōs, the ancestor of the Latin word Aurora, "dawn"

אתה הפכת לדעתי סיבה ומסובב. זהב יפה ומטריף חושים בעיקר בגלל ערכו.
כמובן אין פה הוכחה מתמטית, אבל מקווה שיש פה מספיק ראיות שזה לא המצב.

נערך לאחרונה ב:
תמיד יש ריב בין האמהות מי תשליך על הכלה יותר "זהב"
ערך אינטרינזי לא אומר שכולם צריכים לאהוב זהב. מספיק שתוכל למכור לאמהות כדי שלזהב יהיה ערך. וכמובן, תוכל גם למכור לסוחר שיקנה את הזהב כדי למכור לאמהות (כלומר, שימוש ככסף). או שתוכל למכור בכספת ולדעת שבעתיד אם תרצה לקנות ביטקוין תוכל למכור את הזהב לאמהות אז תמורת ״שווי אמיתי״ כלשהו (כלומר, SoV).
במילים אחרות, ה״ערך העצמי״ של זהב שהוא שימושי עבור אימהות פגאניות נותן לו ערך גם כמטבע וגם כ SoV.
לא רואה מצב בשנים הקרובות שאמהות מתחילות לזרוק על הכלה שרשראות hash של ביטקוין בזמן החתונה. ;)

אז בניסיון להבין יותר על היצור המוזר הזה שנקרא מטבע קריפטו, התעמקתי קצת (מודה שכרגע ממש קצת) באתריום.
ואני חייב להגיד שדווקא שם הדברים נופלים לי למקום. אם הבנתי נכון מדובר על רשת בלוקציין שייעודה להריץ חוזים חכמים, משמע כל אחד יכול לפתח אפליקציה מבוזרת (DAAP). כיום יש הרבה שימושים אבל הבולטים למשל- שירותים פיננסים, משחקים, אתרי הימורים וכ'.
במטבע מסוג כזה אני מצליח לראות את הערך שלו באופן הרבה יותר ממשי. אם ניקח למשל יישום של בורסה שרץ על הבלווקציין אז כל טרנזקציה בבורסה וכל נפח עבודה על גבי הרשת באופן כללי, דורש אחוז קטן של אתריום במה שנקרא gas, זאת אומרת עמלת שימוש (כרגע עדיין לא התעמקתי לאן בדיוק זה מתאדה).

בקיצור, לדעתי כל עוד אנשים ישתמשו באפליקציות שרצות על גבי הבלוקציין (והן רבות ומגוונות) יהיה ערך למטבע (הוא יאפשר שימוש באותן רשתות). וזה בניגוד לביטקוין שלהבנתי אין ערך אינטרנזי.

לאוהדי הביט, האם מטבע כמו אתריום משתלב ברעיון הכלכלה המבוזרת ואם כן, איך- יריב לביט/משלים שלו/משהו אחר לגמרי

כמובן אין פה הוכחה מתמטית, אבל מקווה שיש פה מספיק ראיות שזה לא המצב
זה נכון. אבל רציתי לדעת למה @יהודה שוורץ חושב שזה מצדיק משהו שקרוב לערך הנוכחי.
במיוחד עם טכנולוגיות סגסוגות מודרניות ובכלל דברים שונים שמאפשרים תכשיטים מאד איכותיים ממתכות שונות אחרות.

מה שלדעתי קצת מתפספס כאן זה לא שביטקויין לא יכול להיות SoV כמו זהב וכו', זה שגם אם מקבלים את הטיעון של SoV אין הסבר מדוע הוא שווה כרגע משהו כמו 50 אלף דולר ליחידה ולפני שנתיים הרבה פחות. נכון שארה"ב מדפיסה הרבה דולרים, אבל הביט קויין עולה הרבה יותר מהר מכמות הדולרים בעולם, אם תרצו יש אינפלציה אדירה של כסף פיאט בהשוואה לביטקויין וחבריו, והביטקויין עולה גם הרבה יותר מהר מזהב ולדעתי גם אם תנטרלו את כל הזהב החדש שהתווסף לשוק עם מכרות וכו' עדיין הגידול בשווי השוק של הביטקויין גבוהה מזה. מתרחש כאן משהו שמשאיר אבק לכל השקעה ריאלית שניתן לבצע היום.

כמה משונה הדבר? חברת טסלה כנראה תרוויח השנה יותר כסף מלהשקיע 8% מייתרת המזומנים שלה בביטקויין מאשר למלכור מכוניות. עם קצב גידול כזה בשווי של נכס כלשהו SoV או לא, קצת קשה להצדיק כלכלית פעולות פרודקטיביות. בשביל מה לייצר משהו ולמכור אותו ברווח עלוב של 20% כשאפשר לעשות 100% כל שנה רק מלהחזיק ביטקויין מבלי לעשות דבר? אבל עם יד על הלב לדעתי הרבה מהמשקיעים בביטקויין פשוט רוצים להנות מעליית ערך מטאורית ואין כאן באמת רצון להתגונן מאינפלציה. או אפילו SoV כי לפחות לי השקעה בזהב והשקעה בביטקויין לא נראות כמו החלטות השקעה דומות. ועל זהב לפחות מקובל על רוב האוכלוסיה שהוא SoV.

אי אפשר להחזיק באופן לא ספקולטיבי נכס שמייצר ערך בצורה גדולה יותר מכל השקעה ריאלית אחרת, שכן אין שום פונקציה ריאלית שתצדיק את העלייה הזאת.
כמה זה יכול להימשך? עוד פי 10? פי 100? פי1000? הרי אם זה לא ייגמר, אנחנו הולכים לעולם בו אף חברה מסחרית לא תרצה לייצר שום דבר כי מספיק להחזיק ביטקויין בשביל לנצח את השוק ולהשיא ערך למשקיעים. ודווקא הטיעון על זהב כן מסביר למה ביטקויין יכול להחליף אותו, אין שום דבר ייחודי בזהב, יש עוד מתכות נדירות יותר מזהב ויפות לא פחות שניתן היה להפוך אותן ל SoV ולא הפכו אותן. וגם אם מחר אני אמציא זהב יפה יותר שלא ניתן לכרייה ויש כמות קבועה ממנו בעולם הסיכוי שאני אצליח לשכנע את כל העולם להשקיע בו זניח.

לכן מה שקורה עם הביטקויין כן מיוחד - מופלא ממש קשה לי להאמין שכל העולם באמת קונה את הסיפור הזה שאני באופן אישי לא קונה. אבל להתעלם מרמת האמון המטורפת שמשקיעים ספקולנטים או מהמרים נותנים לטכנולוגיה הזאת זה לא נכון. זה כבר לא משחק של כמה גיקים, חברות ב S&P500 קונות את זה, הביקוש עולה כל הזמן והטירוף גבוהה. יכול להיות שיש כאן הונאת משקיעים דוגמת הרצת מניות הבנקים, ויכול להיות שזה יקרוס אבל ייתכן שזה לא יקרוס ושרמות כאלה של אמון כבר לא יעלמו בגלל הונאה כזאת או אחרת. אני כבר ממש לא פוסלת את זה שמדובר בנכס אמיתי שיהיה איתנו לאורך שנים, ולדעתי השאלה העיקרית כדי לבחון השקעה היא כמה באמת ניתן עוד להרוויח מהספקולציה הזאת. זה לא נכון היום להיסתכל על ביטקויין כבדיחה כמו ב2013, עצם זה שהוא עדיין איתנו זו אינדיקציה חזקה לזה שהוא לא בדיחה.

@גילגה אותו שיקול שהפריע לך היה אחד העיקריים שהפריע גם לי.
אבל כל מה שכתבת נכון עבור כל סחורה שמגלים לה שימוש חדש, בזמן המעבר המחיר מטפס בחדות.
אני גם מסכים אתך שיש המון ספקלוציות סביב הביטקוין בעקבות כך אבל בתרחיש בו ביטקוין מספיק גדול התנודתיות אמורה לדעוך. כמו ההבדל בין מטבע של כלכלה גדולה למטבע של כלכלה קטנה.

ניתן גם לראות (לא באופן מובהק אבל בהחלט בכיוון הנכון) שהתנודתיות היחסית של ביטקוין יורדת עם הזמן.

בכל מקרה יש שני תיאורים מתחרים לביטקוין:
בועה טהורה (זה המקרה בו עומר מואב מתמקד אך הוא מדגיש שזה מתבסס על הנחות מסוימות שייתכן ושגויות)
נכס ספקולטיבי שעשוי יום אחד להיות זהב דיגיטלי ובסיס לכלכלה אלטרנטיבית כלשהי שאולי ואולי לא תחליף את הנוכחית.

אני מתפתה לספקולציה רק בגלל הסיכוי למקרה 2 אבל האפשרות שתתממש תלויה באימוץ נרחב ולכן הבועתיות מסייעת באופן פרדוקסלי-לכאורה לביטקוין

אבל רציתי לדעת למה @יהודה שוורץ חושב שזה מצדיק משהו שקרוב לערך הנוכחי.
אני אומר שזהב הוא דבר מאוד נחשק על בני אדם ומכאן זה מתחיל,
המחיר הסופי וודאי מושפע מכל מה שמתגלגל מכאן ואילך (SOV מועדף, סמל סטטוס וכו')

כמה משונה הדבר? חברת טסלה כנראה תרוויח השנה יותר כסף מלהשקיע 8% מייתרת המזומנים שלה בביטקויין מאשר למלכור מכוניות
קצת אוף טופיק-
טסלה הרוויחה ב-2020 2.3 מיליארד. כדי להרוויח יותר מזה מהשקעתה בביטקוין הוא כנראה יצטרך לעלות בכ-200% - רחוק מ"כנראה".
אבל האמת היא שטסלה לא הרוויחה 2.3 מיליארד ממכירת מכוניות. רוב הרווח הוא ממסחר בשיעור מזהמים... (לא סתם כתבתי בשרשור דומה, או בזה למעלה, שהשקעה בטסלה היא השקעה באילון מאסק ולא ברכבים חשמליים של טסלה - מאסק יודע להרוויח כסף מייצור/ניצול הזדמנויות הרבה יותר מאשר ממכירת מכוניות.)
בכל מקרה, כדי לעקוף את הרווח ב-2020 ממכירת מכוניות בלבד, ביטקוין יצטרך לעלות רק בעוד כ-50%, שזה פחות לא סביר (אבל לטעמי עדיין רחוק מ"כנראה"), וזה תלוי כמובן בקצב בצמיחת הרווחים של טסלה...

אז בניסיון להבין יותר על היצור המוזר הזה שנקרא מטבע קריפטו, התעמקתי קצת (מודה שכרגע ממש קצת) באתריום
אחלה! תמשיך לקרוא. עכשיו תגיע לחלק של הפיצול לאתריום-קלאסיק ומעשי ויטאליק.
לאוהדי הביט, האם מטבע כמו אתריום משתלב ברעיון הכלכלה המבוזרת ואם כן, איך- יריב לביט/משלים שלו/משהו אחר לגמרי
הוא לא רלוונטי. (מקצין ומהמר)
זה שגם אם מקבלים את הטיעון של SoV אין הסבר מדוע הוא שווה כרגע משהו כמו 50 אלף דולר ליחידה ולפני שנתיים הרבה פחות.
גם אם מקבלים את הטיעון של SoV, מה ההסבר שזהב שווה 300 דולר ולפני שנתיים הרבה פחות ?
אבל עם יד על הלב לדעתי הרבה מהמשקיעים בביטקויין פשוט רוצים להנות מעליית ערך מטאורית ואין כאן באמת רצון להתגונן מאינפלציה. או אפילו SoV כי לפחות לי השקעה בזהב והשקעה בביטקויין לא נראות כמו החלטות השקעה דומות. ועל זהב לפחות מקובל על רוב האוכלוסיה שהוא SoV.
+1 מסכים לגמרי. לדעתי אבל יש חלק לא קטן מנגד שבאמת מאמין שביטקוין הוא זהב רק דיגיטלי.
לכן מה שקורה עם הביטקויין כן מיוחד - מופלא ממש קשה לי להאמין שכל העולם באמת קונה את הסיפור הזה שאני באופן אישי לא קונה. אבל להתעלם מרמת האמון המטורפת שמשקיעים ספקולנטים או מהמרים נותנים לטכנולוגיה הזאת זה לא נכון. זה כבר לא משחק של כמה גיקים, חברות ב S&P500 קונות את זה, הביקוש עולה כל הזמן והטירוף גבוהה. יכול להיות שיש כאן הונאת משקיעים דוגמת הרצת מניות הבנקים, ויכול להיות שזה יקרוס אבל ייתכן שזה לא יקרוס ושרמות כאלה של אמון כבר לא יעלמו בגלל הונאה כזאת או אחרת. אני כבר ממש לא פוסלת את זה שמדובר בנכס אמיתי שיהיה איתנו לאורך שנים, ולדעתי השאלה העיקרית כדי לבחון השקעה היא כמה באמת ניתן עוד להרוויח מהספקולציה הזאת. זה לא נכון היום להיסתכל על ביטקויין כבדיחה כמו ב2013, עצם זה שהוא עדיין איתנו זו אינדיקציה חזקה לזה שהוא לא בדיחה.
+1
זו לא הונאה וזה לא פונזי וזה לא טוליפ (זה קריפטוליפ!) משום שאין גוף מאחורה שירוויח אם נכנסת או לאו. אם לך יש ביטקוין/אונקיה ואני רוכש גם ביטקוין/אונקיה
זה לא משנה עבורך (ברמה הישירה).
ואחרי כל התלאות שעברנו בשרשור, סוכם שזה לא דומה להרצת מניות (מהם הבנקים הרוויחו) וזה לא דומה לבועות אחרות בעבר (שקרסו ולא קמו עוד) לכן זה אכן משהו חדש. טרלול מז'אנר חדש. או זהב חדש. לאן שהרוח תקח אותו.
אני אומר שזהב הוא דבר מאוד נחשק על בני אדם ומכאן זה מתחיל,
אני אומר שזהב נחשק כמו שטבעת יהלום/קלף חתום של אלוויס/שערת הזקן של מוחמד נחשקים, יש מלא אנשים אחרים שחושבים שזה נחשק ונדיר, לכן זה נחשק. אלמלא האנשים האחרים, אין בדברים הללו שום ערך אינטרזי שהתעשייה תוכל לייצר.
בטלה הנדירות-בטלה האהבה-בטל הדבר
@Mr. Bigglesworth מה אתה רואה שאני לא ?
ערך אינטרינזי לא אומר שכולם צריכים לאהוב זהב. מספיק שתוכל למכור לאמהות כדי שלזהב יהיה ערך. וכמובן, תוכל גם למכור לסוחר שיקנה את הזהב כדי למכור לאמהות (כלומר, שימוש ככסף). או שתוכל למכור בכספת ולדעת שבעתיד אם תרצה לקנות ביטקוין תוכל למכור את הזהב לאמהות אז תמורת ״שווי אמיתי״ כלשהו (כלומר, SoV).
ערך אינטרזי של פוסטר של נעה קירל, לא אומר שכולם צריכים לאהוב את נועה קירל.
מספיק שתוכל למכור לאמהות של ילדות חירשות כדי שלפוסטר יהיה ערך, וכמובן שתוכל גם למכור לחנויות פוסטרים שירצו את הפוסטר הזה כדי למכור לאמהות (כלומר, שימוש בכסף). או שתוכל למכור בכספת ולדעת שבעתיד אם תרצה לקנות ביטקוין תוכל למכור את הפוסטר לאמהות אז תמורת "שווי אמיתי" כלשהו.
אתה רק מחזק את הטענות שאני חוזר עליהן.
האמונה באמהות שהפוסטר הזה שווה משהו ושל הסוחרים, גורם לפלקט הזה של נעה, להיות שווה משהו.
אין בו שום ערך אינטרזי.
אין בזהב שום ערך אינרטזי (להוציא השטות הזאת עם השיניים והמעבדים) האמונה של כולם, זו אותה אמונה בפוסטר.

תקן אותי....

*נעה קירל היה סתם הדגמה לזמרת. היא מעולה ו"יש בי אהבה" זה אחד השירים הגדולים בפופ הישראלי.

נערך לאחרונה ב:
י
כמה משונה הדבר? חברת טסלה כנראה תרוויח השנה יותר כסף מלהשקיע 8% מייתרת המזומנים שלה בביטקויין מאשר למלכור מכוניות. עם קצב גידול כזה בשווי של נכס כלשהו SoV או לא, קצת קשה להצדיק כלכלית פעולות פרודקטיביות. בשביל מה לייצר משהו ולמכור אותו ברווח עלוב של 20% כשאפשר לעשות 100% כל שנה רק מלהחזיק ביטקויין מבלי לעשות דבר?
כן בסוף עוד נתחיל לשמוע על חברות זומבי שאין להם צידוק כלכלי ורק מתעסקות במניפולציות פיננסיות במקום לייצר דברים.......

כן בסוף עוד נתחיל לשמוע על חברות זומבי שאין להם צידוק כלכלי ורק מתעסקות במניפולציות פיננסיות במקום לייצר דברים.......
+1000

@Mr. Bigglesworth מה אתה רואה שאני לא ?
מעבר לנדירות יש לו תכונות כמו שהפכו את זהב לכסף טוב. אבל הוא יותר טוב בלהיות כסף מזהב.
הספקולציה היא שהביט יהווה בסיס לכלכלה בתקן זהב-דיגיטלי אם וכאשר ממשלות יעשו יותר מדי פשלות עם הפיאט או אפילו לפני בגלל הפחד של אנשים מכך שממשלות יעשו פשלות עם הפיאט.

בגדול הטיעון הוא זה שנטען בדיון בקישור שצירפת קודם.

ההבדל בין ביטקוין לבועה רגילה הוא שאין מחיר גבוה מדי. ככל שהמחיר עולה ויש לו יותר ביקוש ויותר אנשים מחזיקים נכסים בביטקוין הוא יותר מצדיק את הפוטנציאל שמיוחס לו.
ולדעתי השאלה העיקרית כדי לבחון השקעה היא כמה באמת ניתן עוד להרוויח מהספקולציה הזאת.
בהנחה שהוא יגיע להיות זהב דיגיטלי אז לפחות נפח שוק של זהב בהשקעות שזה עדיין פי כמה מעכשיו.
אם יהפוך לבסיס כלכלי משמעותי אז עוד פי כמה מכך. וימשיך לעלות עם גודל הכלכלה. הבעיה עם הביטקוין שבגלל כל ההייפ קשה למצוא ניתוחים כלכליים טובים שלו (כלומר לא איך יראה העולם עם ביט אלא ניתוח מקרו כלכלי שמראה מה תריך להיות שווי הביט ביחס לכלכלה כזו). אני מניח שעכשין עם קפיצת המדרגה האחרונה זה יחקר יותר באינטנסיביות.
יש סיכוי גם שעוד לא מצאתי כי אני רק לאחרונה התחלתי להתעמק ולקרוא על הbullish case ויותר התעמקתי בחסרונות עד עכשיו.
To the moon!

נערך לאחרונה ב:
ערך אינטרזי של פוסטר של נעה קירל, לא אומר שכולם צריכים לאהוב את נועה קירל.
מספיק שתוכל למכור לאמהות של ילדות חירשות כדי שלפוסטר יהיה ערך, וכמובן שתוכל גם למכור לחנויות פוסטרים שירצו את הפוסטר הזה כדי למכור לאמהות (כלומר, שימוש בכסף). או שתוכל למכור בכספת ולדעת שבעתיד אם תרצה לקנות ביטקוין תוכל למכור את הפוסטר לאמהות אז תמורת "שווי אמיתי" כלשהו.
מסכים לחלוטין.
האמונה באמהות שהפוסטר הזה שווה משהו ושל הסוחרים, גורם לפלקט הזה של נעה, להיות שווה משהו.
אין בו שום ערך אינטרזי.
לא מסכים. זה הערך האינטרינזי שלו.
אבל האמת שאני הולך ומבין שערך אינטרינזי זה מושג יותר מורכב ממה שחשבתי בהתחלה. אפילו חמצן הוא יסוד רעיל ביותר (אפילו תאי דם לבנים הורגים באמצעותו חיידקים), שרק עקב אבולוציה הפך לשימושי עבור מין מבעלי החיים המכונה ״אדם״.
ועדיין, יש מדרגות של ערך אינטרינזי:
1. חמצן/מים/אוכל: רכיבים שנדרשים לשרידותו של פרט מהמין ״אדם״, עקב תהליך אבולוציוני שהתחיל לפני כ 2 מליארד שנים. גם אם אין לו שום שווי כספי (כי הוא לא נדיר), עדיין מדובר במוצר עם ערך אינטרינזי גבוה. ביט לא יהיה עם ערך אינטרינזי כזה.
2. זהב: יסוד בשימוש האדם מלפני בערך 42,000 שנים, ובשימוש כאמצעי מסחר/ערך ב 3000 השנים האחרונות. גם כאן, מדובר גם בתהליך אבולוציוני (לפחות חלקית) שגורם לאדם להעריך את היסוד Au, ומקרה לו ערך אינטרינזי עבור פרט ממין זה. אם ביט יצליח, בעוד מאוד עד עשרות אלפי שנים הוא גם יהפוך להיות עם ערך אינטרינזי כמו זהב. אבל, יצטרך לעבור לפחות דור שלם (מדור ה Z) כדי שהתהליך יתחיל עבור ביט.
3. פוסטים של נועה קירל: בעל יתרונות חברתיים. כרגע ביט לא מספק ערך כזה. אם בעתיד תהיה מוסכמה שנשואים צריכים תמונה של טבעת חתומה דיגיטלית באמצעות ביט על פרופיל הפייסבוק, אז גם ביט יספק ערך כזה. כרגע אין משהו שבהסתברות גבוהה יספק ערך כזה (ותקנו אותי אם אני טועה).

וכמובן, כסף פיאט הוא בעל שווי אבל בלי ערך אינטרינזי. עפ״י הידע הכלכלי המקובל, השווי נובע מכוח הכפיה של הממשלה - כי תשלום מיסים בביט או כל מטבע פרט לשקל (או דולר בארה״ב) יגרום למשלם לאבד את חירותו. הסבר אלטרנטיבי הוא שמדובר רק באמונה, ואפשר להאמין גם בביט באותה צורה - נראה מה יקרה בעתיד.

הביט יצטרך לספק את אחת האופציות כדי להיות סחיר מספיק, מה שיאפשר לו לממש את הפוטנציאל כ SoV. בסוף זה לא מאוד שונה מסטרטפ שצריך לפתור אוסף בעיות טכניות כדי לממש את הפוטנציאל של החברה.

הבעיה עם הביטקוין שבגלל כל ההייפ קשה למצוא ניתוחים כלכליים טובים שלו (כלומר לא איך יראה העולם עם ביט אלא ניתוח מקרו כלכלי שמראה מה תריך להיות שווי הביט ביחס לכלכלה כזו). אני מניח שעכשין עם קפיצת המדרגה האחרונה זה יחקר יותר באינטנסיביות.
כנראה יהיו מחקרים מפורטים 5-10 שנים אחרי שהביט יאומץ סופית.
בכל מקרה יש שני תיאורים מתחרים לביטקוין:
בועה טהורה (זה המקרה בו עומר מואב מתמקד אך הוא מדגיש שזה מתבסס על הנחות מסוימות שייתכן ושגויות)
נכס ספקולטיבי שעשוי יום אחד להיות זהב דיגיטלי ובסיס לכלכלה אלטרנטיבית כלשהי שאולי ואולי לא תחליף את הנוכחית.
בכל מקרה אפשר לסמן את הערך האמיתי של ביט כ״שווי פוטנציאלי״ * ״סיכוי שיגיע לפוטנציאל״ (יכול להיות סיכוי 0, 1, או מספר באמצע, תלוי מי אתה שואל) * volatility discount.
אבל, נראה לי ברור שאי אפשר לטעון שהיפותזת השוק היעיל החזקה תקפה כאן, ולכן אי אפשר לחלץ את הסיכוי שביט יממש את הפוטנציאל שלו מתוך השווי הנוכחי. זה חלק ממה שהופך את השרשור למעניין. ;)

לא מסכים. זה הערך האינטרינזי שלו.
זה = ?
אם כבר הלכת לתקופה הפרה היסטורית, בוא נעשה סדר. העולם "נוצר" ללא חמצן. עקב תהליך כזה ואחר הגיעו הצמחים ולאחר מכן עקב פוטוסינתזה, התחיל להיווצר חמצן באוויר ולאחר מכן התחילה האבולוציה.
האם ליטר חמצן מעוקב עם ערכו האינטרזי לאין שיעור להצלחת ההומו ספייאנס > זהב ? בוודאי שלא.
שגורם לאדם להעריך את היסוד Au, ומקרה לו ערך אינטרינזי עבור פרט ממין זה.
לא רלוונטי לדיון. לפני 2000 שנה לא ידעו להעריך את היסוד Au וזהב היה שווה לא פחות מארגמן (שהיה נדיר בגלל החלזונות וכל הטרלול להפקתו) ובושם שהופק אך ורק בעין גדי.
וכמובן, כסף פיאט הוא בעל שווי אבל בלי ערך אינטרינזי. עפ״י הידע הכלכלי המקובל, השווי נובע מכוח הכפיה של הממשלה - כי תשלום מיסים בביט או כל מטבע פרט לשקל (או דולר בארה״ב) יגרום למשלם לאבד את חירותו.
אז בוא נתקדם שלב אחד בדיון.
אם מחר בבוקר ארה"ב תקבל ביט לתשלום מסים, בו ברגע הוא ייהפך לבעל ערך אינטרזי ?
3. פוסטים של נועה קירל: בעל יתרונות חברתיים.
לא מסכים.
חבר שלך יתפעל ממך חברתית ו"יהיה לו יותר נוצץ בעין" אם תראו לו ארנק קריפטוליפ עם ביט מאשר את הקיר של בתך עם פוסטר של קירל+מרגי.
*יוצא מנק' הנחה שחבר שלך הוא מעל גיל 16 ומבין ערך של כסף.

אם מחר בבוקר ארה"ב תקבל ביט לתשלום מסים, בו ברגע הוא ייהפך לבעל ערך אינטרזי ?
כתבתי שכסף פיאט הוא בעל שווי אבל לא בעל ערך אינטרינזי. אם מחר בבוקר ארה״ב תקבל ביט לתשלום מיסים, אז מיידית (להערכתי) הביט יתפוס את רוב שוק ה SoV בעולם, מה שיביא לו שווי גדול מזהב (אבל לא ערך אינטרינזי - בדיוק כמו פיאט).
לא מסכים.
חבר שלך יתפעל ממך חברתית ו"יהיה לו יותר נוצץ בעין" אם תראו לו ארנק קריפטוליפ עם ביט מאשר את הקיר של בתך עם פוסטר של קירל+מרגי.
*יוצא מנק' הנחה שחבר שלך הוא מעל גיל 16 ומבין ערך של כסף.
נסכים שלא להסכים :)
במרבית החברות האנושיות, נחשב מאוד לא מנומס להראות לחבר שמגיע לבקר בבית את מצב חשבון הבנק/שווי תיק ההשקעות/תיק ביטקוין. זה חלק מהסיבה שאנשים נוטים להוציא כסף על פורשה/פוסטר של קירל + מי שבא לך/וכו׳, במקום לשמור את הכסף בתיק ההשקעות ולהציג את הסכום על מסך גדול בכניסה לבית. ביום שיהיה אפשר להציג ביט (או תיק השקעות ב VT) באופן מושך כמו פוסטר של קירל++, השקעה תהפוך להיות נושא הרבה יותר סקסי :>

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נסכים שלא להסכים :)
במרבית החברות האנושיות, נחשב מאוד לא מנומס להראות לחבר שמגיע לבקר בבית את מצב חשבון הבנק/שווי תיק ההשקעות/תיק ביטקוין. זה חלק מהסיבה שאנשים נוטים להוציא כסף על פורשה/פוסטר של קירל + מי שבא לך/וכו׳, במקום לשמור את הכסף בתיק ההשקעות ולהציג את הסכום על מסך גדול בכניסה לבית. ביום שיהיה אפשר להציג ביט (או תיק השקעות ב VT) באופן מושך כמו פוסטר של קירל++, השקעה תהפוך להיות נושא הרבה יותר סקסי :
ראשית, אם זה לא ברור. אני מלכתחילה לא מסכים ואני יותר מאשמח ללמוד [ממך ומאחרים] היכן אני טועה שוגה ולרכוש השכלה.
שנאמר, אין הסכין מתחדדת אלא בירך חברתה.

חולק עליך שוב,
במרבית החברות האנושיות והן בבעלי חיים יש את עקרון ההכבדה.
מאד מנומס ואף מקובל להראות לחבר שמגיע לביתך איזה רכב יש לך, איזה אייפון אתה משתמש והאם "הגעת" למעמד הנכון עם דשא,כלב, מרפסת.
אצל בעלי חיים זה מאופיין בקרניים (יעל נובי) מחודדות , עזרה לצאצאים לא שלך (זנבנים בנגב) וטיפוח נוצות שלא מועילות.
הדבר הנ"ל רק מכביד וגורם לך להוציא לך אנרגיה לשווא. עדיין, הצאצאים מתרבים ונקבות (פמיניסט אנוכי) נמשכות לאותם זכרים.
אל תשליך את העמדות שלך והסובבים אותנו פה בפורום על שאר האוכלוסייה. מזל שאיזו בלוגרית אלמונית מפורום נידח במזה"ת כבר כתבה על זה.
אולי אצלך זה לא מנומס. רוב האנשים מבזבזים כל חייהם בשביל המסך הגדול הזה.

לענייננו, מזווית אחרת:
אם אספר לך שבמשך ה1000 שנה האחרונות שילמו על צדף שנמצא רק - X ככה וככה שחים והוא עומד יפה נגד קריסת מניות.
תוך כמה שניות תגיד שאני מבזבז לך את הזמן ?
לא נכנס לאינטרזי של פיאט כי עצם ביטול הזהב מגחיך את הטענה. עצם זה שקוראים למטבע שלנו שקל חדש מגחיך את הערך האינטרזי של השקל.
סופו לכיליון כמו כל מטבע אחר כמעט.
אם מחר בבוקר לכולם יהיה מקפיא וקרח בחינם, לא יהיו מוכרי קרח ברחובות. אין ערך לקרח.
נכון, אפשר לעשות ממנו איש שלג ותכשיטים באלסקה. אבל זה לא ערך אינטרזי.
מבטיח לך שאם יהיה תעשייה שתמציא אייס-צ'יין , לא יהיו יותר מוכרי קרח ברחובות.

סליחה שאני מתיש וחופר לך.
רק היום הבנתי שערך אינטרזי = אמונה באלוהים. זה ויכוח עקר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הטכנולוגי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 255
A מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3063
D לגבי מטבעות קריפטוגרפיים או חלופיים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G דרכים לקניית מטבעות דיגיטליים? שוק ההון 0
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ל מה האסטרטגיה להנפיק מטבעות חדשות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
א ארנק תכנה לכמה סוגי מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 4
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
P ערך ריאלי מלפני ההיפראינפלציה, ושינוי מטבעות? שוק ההון 3
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M האם יש קרן / תעודה על אינדקס מטבעות (דולר יורו וכו) מקבילה ל MSCI World Index פוסטים מאיכות נמוכה 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ה גישה למסחר באופציות וניל (vanilla options) על צמדי מטבעות (FX) שוק ההון 0
חושב בגדול האיש העשיר ביותר בבבל - 'מכל עשרה מטבעות שאכניס אוציא רק תשעה' התפתחות אישית 8
P מטבעות זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
גראהם העברת מטבעות מBINANCE ל-KRAKEN קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
G C20 - אינדקס של מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
stamEhad Binance Locked Staking - נעילת מטבעות וקבלת תשואה על כך - מה הסיכונים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
M מחפש קרן מנוהלת של מטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
ד מטבעות אלטרנטיביים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 25
Rahash אינטראקטיב - שלוחות, מדינות, מטבעות ומתווכים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
tomchoook קריפטו - ארנק דיגיטלי וקניית מטבעות פחות מוכרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
Y הכנסות והוצאות בשני מטבעות צרכנות פיננסית 5
G איפה ניתן ללמוד/לקנות מטבעות קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari קרנות שעוקבות אחר כמה מטבעות קריפטו באותה קרן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
A השקעה בכריית מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 65
ITS קרן מחקה על מטבעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
סשה מטבעות בוליון זהב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
T מטבעות וירטואליים והצהרת הון מיסים 12
O מטבעות זהב בוליון - פטור אפשרי ממס בעת מכירה מיסים 4
O איפה לקנות מטבעות זהב בוליון בחו"ל, כספות, סוגי מטבעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 22
א מכתב ממס הכנסה על פתיחת תיק בעקבות מכירת מטבעות (קריפטו) מיסים 119
T כיצד לדווח על רווח ממכירת מטבעות קריפטו מיסים 140
ש ארנק ללא מטבעות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
A האם אתה מפזרים את ההשקעה על מספר מטבעות משיקולי מס? שוק ההון 45
ITS קניית מטבעות זהב בספרד (בוליון, לא לאספנות) - מבקש עצות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 34
ברננקי רכישת מטבעות בוליון כסף (סילבר) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
Henchman34 רכישת מטבעות זהב בוליון בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
Izik דיווח על מטבעות זהב/ כסף בשדה התעופה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
Y לאיזה מטבעות הקרן הזו חשופה? שוק ההון 15
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה