1. הקשר בין להשוות נכס כמו ביטקוין לטסלה, מגיע מכך שניסיתי לתת דוגמה לנכס שגרם למעבר הון אדיר אחר, מהגדולים שאנו מכירים, והסברתי כיצד מעבר ההון בביטקוין הרבה יותר משמעותי (מבחינת זמנים ומבחינת כמות המתעשרים הרחבה יותר).זה הכן הרושם הכללי כמו שרשמתי מהרבה כתבות בנושא ולדעתי הרבה פחות דרמטי ממה שמציגים.
בקשר לטרליון בעשור וטסלה.....
זה בדיוק הראייה שדברתי עליה, אז לדעתי זה פשוט לא נכון.
ספציפית אני גם ממש לא מבין את ההיגיון בלהשוות נכס כזה לחברת רכב......מה הקשר?
קח לדוגמה זהב, הוא עלה משווי של 10K לקילו ל60K מ2002 ל2012 מדובר אאל"ט במעל 8 טריליון דולר של הון שנוצר בעשור אחד.
בקיצור הטריליון של הביט הרבה פחות דרמטי ממה שנשמע.
כמו שציינתי אני גם לא בטוח כמה באמת עבר מעשירים לתפרנים, עם רוב הביט נסחר בין אנשים וגופים עשירים מאוד אין משמעות בהקשר של העברת עושר.
גם זה שהיה לך 10000 ביטקוין לא עוזר לך להתעשר במידה שהחלפת אותם בפיצה.......
ואפילו במידה וכול הטריליון דולר עברו ממי שקנה בדולר למי שקנה ב50K(מה שכמובן לא קרה) מדובר בהון זניח כשמדברים בסדרי גודל גלובליים.
2. אתה אומר שזהב עלה פי 6, בעשור בין 2002 ל 2012. זה נכון שהפי 6 הזה כולל בתוכו טריליונים, אבל, זה רק פי 6. אף אחד לא הופך מתפרן למיליונר מהשקעה שעשתה פי 6, מקסימום יש כסף לקנות רכב זול. מהשקעה שעושה פי 100 אלף לעומת זאת, גם תפרנים הופכים לעשירים. דרך אגב, לא חייבים להנות מפי 100 אלף על ההשקעה כדי להפוך מתפרן לעשיר, גם פי 50 מספיק, והביטקוין עשה את זה שוב ושוב ושוב בעשור האחרון.
3. אתה יכול להגיד שטריליון דולר זה כסף קטן במונחים גלובליים, אבל אין דוגמה אחרת שאני מכיר לטריליון דולר שצצו Out of the blue בנכס חדש בתוך עשר שנים. ולכן אני קורא לזה אחד ממעברי ההון הגדולים בהיסטוריה.