כמו ששוקולד מטריף את החיך, הזהב את העין
אולי לא על כולם באותה מידה (כמו כל דבר).
כמו ששוקולד מטריף את החיך כי הוא מכיל סוכר ומייצר דופמין וכו', כך זהב מטריף את העין כי הוא נדיר ועל כן בעל ערך בעינינו.
אנחנו נמשכים (אם מבחינת יופי או מבחינת Craving) לדברים שיש להם ערך בשבילנו ולא סתם ככה בלי סיבה. מאותה סיבה אנחנו נגעלים מג'וקים לא כי הם מכוערים בצורה אובייקטיבית, אלא כי הם עלולים לסכן אותנו.
זה כבר לא משחק של כמה גיקים.
בדיוק הניסוח של MIT שבדיוק
הודיעו על מחקר של 4 שנים שיתבצע על ביטקוין, הכולל תרומה לקוד בשיתוף עם Bitcoin Core.
הניסוח שלהם:
"Bitcoin is no longer an obscure cryptographic toy. It is now an open-source financial network that secures on the order of $1T of value."
נסכים שלא להסכים

במרבית החברות האנושיות, נחשב מאוד לא מנומס להראות לחבר שמגיע לבקר בבית את מצב חשבון הבנק/שווי תיק ההשקעות/תיק ביטקוין. זה חלק מהסיבה שאנשים נוטים להוציא כסף על פורשה/פוסטר של קירל + מי שבא לך/וכו׳, במקום לשמור את הכסף בתיק ההשקעות ולהציג את הסכום על מסך גדול בכניסה לבית. ביום שיהיה אפשר להציג ביט (או תיק השקעות ב VT) באופן מושך כמו פוסטר של קירל++, השקעה תהפוך להיות נושא הרבה יותר סקסי
אתה ממש לא חייב להציג את תיק ההשקעות שלך כדי ליצור שיחה מעניינית בגלל ביטקוין, תראה את הפוסט הענק הזה.
אתה יכול לדוגמה לתלות אומנות שקשורה לביטקוין על הקיר ולעורר הרבה שיחות על כלכלה, חופש, טכנולוגיה, וכו'.
סתם דוגמה מיני רבות:
https://cryptoart.com (אין לי שום קשר לאתר הזה, תוצאה ראשונה בגוגל של החיפוש bitcoin art).
דרך אגב התחלתי קצת לקרוא מאמרים אקדמיים בנושא וראיתי טענה שלאחר שיפסיקו לייצר ביט ערכו צפוי לדעוך חזרה ל0. לא נכנסתי לפרטים של המודלים אבל זה מעניין מאד.
באמת מאוד מעניין. יש טענה שהעמלות יהיו מספיק גבוהות כדי להחליף את התמריץ של כריית הביטקוין, בכל מקרה הביטקוין האחרון ייכרה בשנת 2140 אז מי יודע מה יהיה עד אז.
אתה מדבר על העדר מודל ערך או על צריכת חשמל של מדינה בגודל בינוני? (ועלויות של מליארדים לתחזוק המנגנון בהנחה וחשמל אינו ממש חינם בשום מקום).
האמת שזה טיעון יפה, אני אישית לא מבין גדול בנושא אבל רק רוצה לשתף שלדעתי הבעיה היותר גדולה פה היא שייצור חשמל הוא מזהם וכנראה לא נעשה בצורה אופטימלית כרגע. כמו שאנחנו לא רוצים לסגור את הבנקים כי הם מבזבזים נייר אלא מנסים לחנך לחשבונות Paper Less, ככה אולי עדיף להתמקד באנרגיה מתחדשת ובשיטות פחות מזהמות לייצור חשמל מאשר להאשים את ביטקוין.
בדיוק שמעתי ראיון שבו נאמר שניתן לכרות ביטקוין בדרכים שאפילו עלולות לעזור לפתרונות חדשים בנושא במקום להחמיר את המצב הקיים - בגלל שבאמת אין לי מושג בנושא אני מפנה אותך לפודקאסט שבו מדברים על זה בצורה מעניינת:
https://www.youtube.com/watch?v=emc83bQYiF8
מדקה 25 עד סביבות דקה 70, מומלץ להאזין.