אז אחרי התחזית הפסימית שלך, תרשה לי להציב אלטרנטיבה:אני מנסה להבין משהו. כשאתה אומר שאתה מנסה להשיג את תשואת השוק העולמי, האם זה נכון גם אם התשואה תהיה שלילית?
אני ככה סתם מנחש שלא. אז אני אנסח את זה בשבילך, אתה מנסה להשיג את תשואת השוק העולמי מתוך הנחה (ניחוש/נבואה) שהיא תמשיך להיות חיובית ולעלות יחסית לנקודת הזמן שבה הכנסת כסף לשוק.
אני לא אומר שזה רע, אבל זה נבואה בדיוק כמו הנבואה שהשוק עומד להתרסק עוד הרבה למטה, פשוט זאת נבואה לטווח ארוך וכאן אלו נבואות לטווח קצר.
עכשיו עוד משהו שאני מנסה להבין. קנית תעודת סל שמתרסקת ב70% תוך חודש, אבל אתה רגוע כי ברור לך שהיא תחזור לעצמה מהר (?). ואולי השוק היה מנופח מעבר לכל פרופורציה ובחיים לא יחזור לעצמו? הרי הצמיחה ה10 השנים האחרונות היא לא אמיתי אלא תוצאה של מדיניות הזויה של הבנקים המרכזיים שעכשיו בכלל משתוללים וכאילו פשוט איבדו כל בקרה לאור המצב ושופכים כסף אין ללא שום הגבלה. הם פשוט ממשיכים באופן אינסופי להגדיל את החוב, אבל כרגע לא נראה שזה עוזר, אז מה בדיוק הם יעשו הלאה? איזה עוד תחמושת נשארה להם?
לפעמים נדמה לי שאנשים כאן מקדשים את הפאסיביות ורביצה על תעודות סל כמו משהו קדוש, וכמו מאמינים של כת מתאבדים כי המנהיג אמר להם. השוק מתרסק, וימשיך להתרסק, הכלכלות כנראה כבר לא יהיו אותו הדבר עוד חודשיים, תחושת (אשליית) הביטחון של עובדי הייטק היא משהו שיימשך רק עוד שבועיים שלושה, אבל אתה ממשיך להאחז בספינה הטובעת על קידוש הפאסיביות, כשהתירוץ הוא הפחד לפספס קפיצה חזרה. אז אם השוק יעלה כבר חזרה ייקח לך בדיוק 5 דקות לקנות את התיק בחזרה, ואני לא מבין מה הבעיה לפספס כמה אחוזים של עליה כשהטריידאוף הוא לאכול הרבה אחוזים של ירידה. אתה באמת חושב שלא יהיה מרחץ דמים באפריל כשחברות יתחילו לדווח?
1 ארה"ב מאבדת שליטה על הקורונה, 30 מיליון חולים תוך חודש וחצי בגלל גידול אקספנוציאלי, מתוכם מתגלים רק 2 מיליון בבדיקות, כי הרי את הרוב לא בודקים,
2 40 אלף מתים בארה"ב תוך חודשיים, מערכת הבריאות האמריקאית בקריסה זמנית של 3-4 חודשים,
3 עוד חודשיים המגיפה נגמרת וחוזרים למסלול בדיוק מהיכן שהיינו, רוב הנפטרים יהיו מחוץ לגילאי ושוק העבודה, המעט שיהיו משוק העבודה בכלל לא משנים את המאזן של 300 מיליון התושבים בארה"ב
----------כמובן שזה רק תרחיש, לא המלצה או משהו... -----------------
נערך לאחרונה ב: