• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 40k שח

• פותח הנושא פותח הנושא PassiveInvest
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מנסה להבין משהו. כשאתה אומר שאתה מנסה להשיג את תשואת השוק העולמי, האם זה נכון גם אם התשואה תהיה שלילית?
אני ככה סתם מנחש שלא. אז אני אנסח את זה בשבילך, אתה מנסה להשיג את תשואת השוק העולמי מתוך הנחה (ניחוש/נבואה) שהיא תמשיך להיות חיובית ולעלות יחסית לנקודת הזמן שבה הכנסת כסף לשוק.
אני לא אומר שזה רע, אבל זה נבואה בדיוק כמו הנבואה שהשוק עומד להתרסק עוד הרבה למטה, פשוט זאת נבואה לטווח ארוך וכאן אלו נבואות לטווח קצר.
עכשיו עוד משהו שאני מנסה להבין. קנית תעודת סל שמתרסקת ב70% תוך חודש, אבל אתה רגוע כי ברור לך שהיא תחזור לעצמה מהר (?). ואולי השוק היה מנופח מעבר לכל פרופורציה ובחיים לא יחזור לעצמו? הרי הצמיחה ה10 השנים האחרונות היא לא אמיתי אלא תוצאה של מדיניות הזויה של הבנקים המרכזיים שעכשיו בכלל משתוללים וכאילו פשוט איבדו כל בקרה לאור המצב ושופכים כסף אין ללא שום הגבלה. הם פשוט ממשיכים באופן אינסופי להגדיל את החוב, אבל כרגע לא נראה שזה עוזר, אז מה בדיוק הם יעשו הלאה? איזה עוד תחמושת נשארה להם?
לפעמים נדמה לי שאנשים כאן מקדשים את הפאסיביות ורביצה על תעודות סל כמו משהו קדוש, וכמו מאמינים של כת מתאבדים כי המנהיג אמר להם. השוק מתרסק, וימשיך להתרסק, הכלכלות כנראה כבר לא יהיו אותו הדבר עוד חודשיים, תחושת (אשליית) הביטחון של עובדי הייטק היא משהו שיימשך רק עוד שבועיים שלושה, אבל אתה ממשיך להאחז בספינה הטובעת על קידוש הפאסיביות, כשהתירוץ הוא הפחד לפספס קפיצה חזרה. אז אם השוק יעלה כבר חזרה ייקח לך בדיוק 5 דקות לקנות את התיק בחזרה, ואני לא מבין מה הבעיה לפספס כמה אחוזים של עליה כשהטריידאוף הוא לאכול הרבה אחוזים של ירידה. אתה באמת חושב שלא יהיה מרחץ דמים באפריל כשחברות יתחילו לדווח?
אז אחרי התחזית הפסימית שלך, תרשה לי להציב אלטרנטיבה:
1 ארה"ב מאבדת שליטה על הקורונה, 30 מיליון חולים תוך חודש וחצי בגלל גידול אקספנוציאלי, מתוכם מתגלים רק 2 מיליון בבדיקות, כי הרי את הרוב לא בודקים,
2 40 אלף מתים בארה"ב תוך חודשיים, מערכת הבריאות האמריקאית בקריסה זמנית של 3-4 חודשים,
3 עוד חודשיים המגיפה נגמרת וחוזרים למסלול בדיוק מהיכן שהיינו, רוב הנפטרים יהיו מחוץ לגילאי ושוק העבודה, המעט שיהיו משוק העבודה בכלל לא משנים את המאזן של 300 מיליון התושבים בארה"ב

----------כמובן שזה רק תרחיש, לא המלצה או משהו... -----------------

נערך לאחרונה ב:
משפט שאומר,
צרת רבים - חצי נחמה,

אם כבר, אז תילך עד הסוף עם האמת: צרת רבים - נחמת טיפשים.

תכננתי להכנס לשוק על מנת לקנות דירה בעוד 8 שנים בלי משכנתא ובינתיים לקבל קצת בוסט מהמניות,
לצערי הרב קשה נורא לראות הפסדים.

יש פתגם באדיש שיסביר לך היכן כשלת.

אחלה בחור
הדעות חלוקות. יותר בכיוון של מיזנטרופ חסר כישורים חברתיים שמשתדל להימנע ממגע עם אנשים ככל האפשר (מה שלצערי קשה כשאתה בעלים של מסעדה)
אבל הקוהרנטיות שלו שקולה מאוד בספק.
גם אני עם אותה השאלה
אני מאד קוהורנטי, מפוקס וחד מחשבה. עשיתי די הרבה כסף ממניות וגם הפסדתי לא מעט במניות. השוק נראה לי שאיבד קשר עם המציאות כבר לפני הרבה זמן והבועה מתנפחת כבר כמה שנים. דווקא בגלל שהשוק הוא ספוראדי ולא צפוי קשה לי לסמוך על הכיוון שלו ביום יום, אבל דווקא בתקופה הנוכחית כיוון השוק נראה לי מאד ברור, ומכאן השורט הקטן. במקביל אני מתחיל להכין משאבים להשקעת לונג על השוק אבל זה יקרה כשאני ארגיש שהמשבר נעצר. לשאלתו של ניצן, מתי זה יקרה? אין לי קריטריון מספרי, זה יותר עניין תחושתי, וכרגע לפחות התחושה היא רעה מאד.
בגלל שאני לא סומך על השוק אני עדיין מחפש את הholly Grail בדמות של אסטרטגיות על אופציות שלא תלויות בכיוון ומאפשרות לי שליטה על המצב, עדיין מחפש את האסטרטגיה המושלמת (אולי אני חי באשליה והיא לא קיימת, אבל אני משתעשע בזה)[/QUOTE]

נערך לאחרונה ב:
השוק נראה לי שאיבד קשר עם המציאות כבר לפני הרבה זמן והבועה מתנפחת כבר כמה שנים.

בועה? יותר כמו נוד רטוב שמישהו שמר בבטן יותר מדי זמן, וכשהוא ייצא החוצה sh*t is gonna hit the fan.
אבל כן, קלעת לנקודה באופן כללי.
במובן מסוים, אפשר להשקיף על נגיף הקורונה החדש כקלקול הקיבה של הכלכלה האנושית, שדחפו לה יותר מדי ג'אנק פוד.
דומה כי שחרורה של הנפיחה המונומנטלית הזו זעזעה את הנחות היסוד של הפרדיגמה הסולידית עד כדי כך שהסולידית בעצמה נאלצת לשחרר הודעות לציבור בנמרצות כדי להדביק את הקצב של הנגיף, ששועט לכיוון של חיסול הדוקטרינה הקוהרנטית (כביכול) שטופחה בבלוג ובפורום לאורך השנים.

וואו איזה רמת דיון פה...
הגענו לרמת הטוקבקים

רצון טוב לא יכול לייצר לא חיסון ולא תרופה. רק מחקר וניסויים קליניים יכולים לייצר אותם.
.

אתה טוען שאין רצון בעולם לבצע מחקר ונסויים כדי למצוא פתרון לקורונה? או שאתה טוען שאין יכולת?
זה ויכוח עקר ברור שיש את הרצון ואת היכולת

הקורונה לא יותר גרוע מהמחלות שציינת, אבל הוא התפרץ עכשיו בצורה חובקת עולם ומאיים להביא לקריסת מערכות הרפואה בכל המדינות המערביות, השאר לא.

אענה לך בצורה קצת ישירה ובוטה, ויסלחו לי האיסטניסים בינינו.
בסך הכל, כל המהלך הנוכחי של הממשלות הוא נסיון להגן על החלשים שבינינו, הזקנים והחולים, מפני מוות מוקדם במקצת עקב נגיף הקורונה.
מערכות הבריאות לא "יקרסו", הם פשוט יתעדפו את הטפול לפי סיכויי ההחלמה, דבר שהם עושות ממילא ביום יום.
המוות הקצת מוקדם הזה הוא חשוב מאד מבחינה אנושית, אבל מבחינה כלכלית היה אפשר לתת לגל לעבור ללא סגר והכלכלה היתה נפגעת בצורה מינורית בלבד.
מנהיגי העולם בחרו לפגוע בכלכלה כדי להמנע מהפגיעה האנושית הזו (ואולי כי הם עצמם בגיל המסוכן), זו פגיעה מוגבלת בזמן כי סביר להניח שבטווח זמן של שנה-שנה וחצי ימצא חיסון, וגם נהלים למניעת הדבקה , והכלכלה תחזור לעצמה באפס זמן.

כותרת קשקוש, התוצר בארה"ב בכל שנת 1947 היה 250 מליארד, התוצר ב 2019 היה 21 טריליון דולר, איך המספרים האלו מסתדרים עם ירידה של 14% ברבעון השני?

ההשוואה ל WW2 או ל Great Depression פשוט לא נכונה, אבל היום כל כותרת פניקה הולכת

נערך לאחרונה ב:
אז אחרי התחזית הפסימית שלך, תרשה לי להציב אלטרנטיבה:
1 ארה"ב מאבדת שליטה על הקורונה, 30 מיליון חולים תוך חודש וחצי בגלל גידול אקספנוציאלי, מתוכם מתגלים רק 2 מיליון בבדיקות, כי הרי את הרוב לא בודקים,
2 40 אלף מתים בארה"ב תוך חודשיים, מערכת הבריאות האמריקאית בקריסה זמנית של 3-4 חודשים,
3 עוד חודשיים המגיפה נגמרת וחוזרים למסלול בדיוק מהיכן שהיינו, רוב הנפטרים יהיו מחוץ לגילאי ושוק העבודה, המעט שיהיו משוק העבודה בכלל לא משנים את המאזן של 300 מיליון התושבים בארה"ב

----------כמובן שזה רק תרחיש, לא המלצה או משהו... -----------------

אני מעריך שזה בדיוק מה שיקרה בארה"ב, בגלל המבנה המבוזר של המדינה, ובגלל התפלגות הגילאים הצעירה יחסית לאירופה

אתה טוען שאין רצון בעולם לבצע מחקר ונסויים כדי למצוא פתרון לקורונה? או שאתה טוען שאין יכולת?
זה ויכוח עקר ברור שיש את הרצון ואת היכולת

זה לא מה שאני טוען. מה שאני טוען הוא שבניגוד למשברים קודמים - נגיד מלחמת הסחר - שבהם רצון טוב מצד השחקנים העיקריים היה מספיק כדי לפתור את המשבר, הפעם הדרך היחידה היא מדע, ומדע לוקח זמן. גם אם טראמפ ופוטין יישבו במעגל וישלבו ידיים, זה לא יגרום לחיסון או תרופה להופיע באורח פלא.

בסך הכל, כל המהלך הנוכחי של הממשלות הוא נסיון להגן על החלשים שבינינו, הזקנים והחולים, מפני מוות מוקדם במקצת עקב נגיף הקורונה.

זו מהות קיומה של המסגרת שנקראת "מדינה", להגן על הפרטים שחיים בה מפני כל מני איומים, דלקת ריאות זה רק אחד מהם.

מערכות הבריאות לא "יקרסו", הם פשוט יתעדפו את הטפול לפי סיכויי ההחלמה, דבר שהם עושות ממילא ביום יום.

ביום יום לא מתעדפים טיפול לפי סיכויי החלמה. כל עוד אפשר לטפל, מטפלים - עד השלב שנסיונות החייאה לא עוזרים. בקריסה, מראש לא מנסים לטפל בחלק מהחולים, כי אין מספיק ציוד וכח אדם, גם אם הטיפול היה יכול בוודאות גבוהה מאוד להציל את חיי המטופל. גם בלי שום קשר לקורונה, אדם שייפצע קשה בתאונת דרכים ימות בבית החולים מהסיבה הפשוטה שכל הצוות הרפואי עסוק בחולים האחרים.

המוות הקצת מוקדם הזה הוא חשוב מאד מבחינה אנושית, אבל מבחינה כלכלית היה אפשר לתת לגל לעבור ללא סגר והכלכלה היתה נפגעת בצורה מינורית בלבד.
מנהיגי העולם בחרו לפגוע בכלכלה כדי להמנע מהפגיעה האנושית הזו (ואולי כי הם עצמם בגיל המסוכן), זו פגיעה מוגבלת בזמן כי סביר להניח שבטווח זמן של שנה-שנה וחצי ימצא חיסון, וגם נהלים למניעת הדבקה , והכלכלה תחזור לעצמה באפס זמן.

לא בטוח שהכלכלה הייתה נפגעת בצורה כל כך מינורית. בתרחיש שבו מדי יום היו מתים אלפי אנשים בישראל ובתי החולים היו בקריסה, לא בטוח שהמשק היה ממשיך לתפקד גם אם לא היו תקנות שאוסרות על פתיחת מסעדות, בתי קולנוע ותיאטראות.

הזמן שייקח לכלכלה לחזור לעצמה הוא בעל יחס ישר למשך הזמן עד נקודת המפנה - בתרחיש קיצוני, שבו המשק ממשיך להיות מושבת במשך חודשים ארוכים, המגזר הפרטי בישראל קורס ויש שלושה מיליון מובטלים, הידיעה על כך שפתאום נמצא חיסון לא תעזור לאף אחד. הכסף נגמר כבר מזמן.

40 אלף מתים בארה"ב תוך חודשיים, מערכת הבריאות האמריקאית בקריסה זמנית של 3-4 חודשים,
40K מתים? איך הגעת למספר הזה? אני גם קראתי הערכה של 10M מתים בארה"ב (עם 35M מודבקים) ודווקא הגרף שראיתי עשה לי יותר שכל.
וצריך לזכור שכאשר המערכת הרפואית קורסת אז מתים לא רק מהקורונה אלא גם מחוסר טיפול במחלות האחרות. לזה עדיין לא ראיתי הערכות.

במחילה, הוא נראה לי אחלה בחור (בחיי!) ואני בטוח שהוא לא טרול. אבל הקוהרנטיות שלו שקולה מאוד בספק.
גם אני עם אותה השאלה.
בטח שהוא לא טרול באופן כללי, בנושא השקעה בשוק ההון הוא טיפה כן (גם לא במודע) אבל ברור לי לגמרי שזה לא כדי ליצור בלגן בפורום אלא כי זאת דעתו והוא מתריע בשער מבחינתו.

זה לא מה שאני טוען. מה שאני טוען הוא שבניגוד למשברים קודמים - נגיד מלחמת הסחר - שבהם רצון טוב מצד השחקנים העיקריים היה מספיק כדי לפתור את המשבר, הפעם הדרך היחידה היא מדע, ומדע לוקח זמן. גם אם טראמפ ופוטין יישבו במעגל וישלבו ידיים, זה לא יגרום לחיסון או תרופה להופיע באורח פלא.
.

אם כל העולם משלב ידיים, בוודאי שזה יגרום לתרופה להופיע יותר מהר. תחשוב על המצב ההפוך שלאף אחד לא אכפת.

זו מהות קיומה של המסגרת שנקראת "מדינה", להגן על הפרטים שחיים בה מפני כל מני איומים, דלקת ריאות זה רק אחד מהם.

המדינה מתעדפת דברים. לדוגמא, המדינה מוכנה להקריב חיילים כדי להגן על אזרחים. המדינה מוכנה להקריב השקט של עוטף עזה כדי להרויח שקט בת"א. הטרייד-אוף הזה קיים כל הזמן. זה עניין של בחירה.

ביום יום לא מתעדפים טיפול לפי סיכויי החלמה.

בוודאי שמתעדפים. שאל חולי כליות עם דיאליזה מעל גיל 60 שמחכים להשתלה.

לא בטוח שהכלכלה הייתה נפגעת בצורה כל כך מינורית. בתרחיש שבו מדי יום היו מתים אלפי אנשים בישראל ובתי החולים היו בקריסה, לא בטוח שהמשק היה ממשיך לתפקד גם אם לא היו תקנות שאוסרות על פתיחת מסעדות, בתי קולנוע ותיאטראות.

כמובן שהכל ספקולציות, ושנינו לא יודעים מה יקרה. אבל סביר שעד גיל 60 הפגיעה היתה מינורית ומדובר בטווח קצר, כי בהדבקה מלאה תוך פחות משנה האימפקט נגמר.

הזמן שייקח לכלכלה לחזור לעצמה הוא בעל יחס ישר למשך הזמן עד נקודת המפנה - בתרחיש קיצוני, שבו המשק ממשיך להיות מושבת במשך חודשים ארוכים, המגזר הפרטי בישראל קורס ויש שלושה מיליון מובטלים, הידיעה על כך שפתאום נמצא חיסון לא תעזור לאף אחד. הכסף נגמר כבר מזמן.

מצד אחד, כסף אף פעם לא יגמר, זה סתם ניירות צבעוניים שמדפיסים אותם. מצד שני, סחורות כמו נפט ואוכל כן יכולות להגמר אם אין מי שייצר או ייבא אותם.
המגזר הפרטי לא יקרוס כי בנקודה כלשהי אנשים פשוט יצאו לרחובות ויחזרו לשגרה ואף אחד לא יוכל לעצור אותם. כל הסיפורים על צבא ומשטרה זה טוב לשבוע-שבועיים.
הרי אף אחד לא יסכים שילדיו ירעבו ללחם רק כדי למנוע סיכון של 10% תמותה לבני 70 ומעלה. אפילו בני ה 60-70 ומעלה לא יסכימו. ומדינת ישראל (או כל מדינה), לא תוכל לממן מליוני מובטלים לנצח.
בסך הכל מדובר בצעדים זמניים כדי להערך טוב יותר למגיפה עם בדיקות , נהלים, ומכונות הנשמה. הרי כבר עכשיו מדברים על הקלות אחרי פסח, כך שהתרחיש הכלכלי הקיצוני לא יקרה בשום מצב, פשוט כי זה עניין של בחירה שלנו (הכל בהנחה שמדובר כמובן בקורונה ולא באבולה2 )

נערך לאחרונה ב:
האם זה נכון גם אם התשואה תהיה שלילית?
כן.
קנית תעודת סל שמתרסקת ב70% תוך חודש
לא, בינתיים ירדנו מהשיא בערך 30%. לא כיף, לא נורא.
אבל אתה רגוע כי ברור לך שהיא תחזור לעצמה מהר
אין לי ציפיות משוק ההון, אני לא מצפה שזה יעלה מהר או לאט. אם יעלה לאט אקנה יותר יחידות בזמן ההתאוששות (אם תהיה), אם יעלה מהר המספר שמופיע לי בחשבון ההשקעות יגדל מוקדם יותר. אם לא יעלה כבר התייחסתי, לדעתי אם שוק ההון העולמי (או הקרן שלי שמנסה לעקוב אחריו באמצעות החזקת 8000+ חברות מכל מיני מקומות וסוגים) לא יעלה בטווח הארוך אז כמה כסף יש לי בחשבון ההשקעות זו הדאגה האחרונה שצריכה להיות לי.

ואז שאר הפוסט שלך היה שנאת פאסיביות, ונבואות זעם לגבי העתיד.

מה זה 40k. אני עוד מעט במינוס של 7 ספרות.
מתכוון לאזן אם ירד עוד קצת.
אני שמח בשביל מי שיצא ופספס חלק מהירידות ואני מאחל לו שידע להכנס בזמן.
זו לא דרכי, כי אני באמת לא חושב שאני יודע לחזות את הכיוון כך.
ההיסטוריה מראה שרוב האנשים לא יודעים לעשות זאת.
יש טיפה הבדל בעצמה של הטענות של אנשים כאן:
כשאומרים שהשוק יחזור לעצמו תוך לא יודע נגיד 15 או עשרים שנה(שימו במקום זה את הזמן שזה לקח למשברים הקשים בהיסטוריה של כמאה שנה) . אז אכן זו הערכה שאולי היא טעות. אבל בגלל ההיסטוריה הסיכוי שהיא טעות הוא הרבה יותר קטן מאשר טענות אחרות שחסרות ביסוס היסטורי גלובלי.
שתו מים ותהיו בריאים.

בטח שהוא לא טרול באופן כללי, בנושא השקעה בשוק ההון הוא טיפה כן
אני אודה לך אם תסבירי לי את קריטריוני הסיווג של טרול.
אם הקריטריון הוא דעות שלא תואמות לקונצנזוס הכללי ודבקות בדעות האלה, אז אני נושא בגאון את תואר הטרול שחי מתחת לגשר.

ואז שאר הפוסט שלך היה שנאת פאסיביות, ונבואות זעם לגבי העתיד.
אי הסכמה עם משהו לא הופך את זה לשנאה. הערכת מצב לגבי העתיד הקרוב לא הופכת את זה לנבואת זעם, גם אם היא לא נעימה.
פשוט יותר קל להגדיר הסתייגות כשנאה, והערכת פסימית כנבואת זעם, כי אז גם קל יותר לפטור את הכותב כמטורלל שמסתובב עם שלט ברחוב לגבי סוף העולם שמגיע, משהו בדומה לבחורה עצבנית שמייחסים לה את זה למחזור אז אין מה להתייחס אליה.
זכותך לחשוב, ולהביע את מה שאתה מעריך, רק תזכור שיש גם דעות הפוכות. עד עכשיו בתקופה האחרונה כל ההערכות שלי התממשו (אני לא מייחס לעצמי יכולות נבואיות או יכולת לחזות את העתיד, פשוט קריאה בהירה של המצב שלא מונעת מאינטרס. מנסיון העבר, כשאתה מושקע והמצב הולך נגדך אתה מנסה לפרש כל דבר כמשהו אופטימי שיטה את המצב לטובתך).

אגב, אני יודע שירדתם "רק" 30% אבל לדעתי מהר מאד הירידה תתקרב למספר שכתבתי. אני יודע שאנשים כאן אוהבים לחקור מאמרים ולהריץ סימולציות ולצטט מחקרים, אני אדם פשוט יותר, קורא וואיינט וכותב בערך, בכל זאת, מוכר בייגלה

אגב, אני יודע שירדתם "רק" 30% אבל לדעתי מהר מאד הירידה תתקרב למספר שכתבתי. אני יודע שאנשים כאן אוהבים לחקור מאמרים ולהריץ סימולציות ולצטט מחקרים, אני אדם פשוט יותר, קורא וואיינט וכותב בערך, בכל זאת, מוכר בייגלה
לדעתי נרד ל-50 וזו תהיה התחתית שלנו.
אין שום היגיון שירידה הפעם תהיה גדולה יותר מ-2000 או מ-2008.

אי הסכמה עם משהו לא הופך את זה לשנאה. הערכת מצב לגבי העתיד הקרוב לא הופכת את זה לנבואת זעם, גם אם היא לא נעימה.
פשוט יותר קל להגדיר הסתייגות כשנאה, והערכת פסימית כנבואת זעם, כי אז גם קל יותר לפטור את הכותב כמטורלל שמסתובב עם שלט ברחוב לגבי סוף העולם שמגיע, משהו בדומה לבחורה עצבנית שמייחסים לה את זה למחזור אז אין מה להתייחס אליה.
זכותך לחשוב, ולהביע את מה שאתה מעריך, רק תזכור שיש גם דעות הפוכות. עד עכשיו בתקופה האחרונה כל ההערכות שלי התממשו (אני לא מייחס לעצמי יכולות נבואיות או יכולת לחזות את העתיד, פשוט קריאה בהירה של המצב שלא מונעת מאינטרס. מנסיון העבר, כשאתה מושקע והמצב הולך נגדך אתה מנסה לפרש כל דבר כמשהו אופטימי שיטה את המצב לטובתך).

אני אנסה להראות לך למה התייחסתי (ולא, לא ניסיתי לתקוף אותך / להיכנס ל-debate ולחפש כשלים לוגיים במקום להתייחס למה שמדברים עליו).
אז אני אנסח את זה בשבילך
קנית תעודת סל שמתרסקת ב70% תוך חודש
אולי השוק היה מנופח מעבר לכל פרופורציה
הצמיחה ה10 השנים האחרונות היא לא אמיתי
תוצאה של מדיניות הזויה
שעכשיו בכלל משתוללים
איבדו כל בקרה
שופכים כסף אין ללא שום הגבלה
באופן אינסופי להגדיל את החוב
רביצה על תעודות סל
התירוץ הוא הפחד לפספס קפיצה חזרה
מרחץ דמים
בין הדברים שציטטתי יש:
1. ביטויים שמבטאים זלזול מובהק בפסיביות (נניח שלא נקרא לזה שנאה, אבל להגיד על מי שבוחר בפאסיביות שהוא ״רובץ על תעודה״ או ״קונה תעודה שמתרסקת 70% תוך חודש״ [שזה גם לא נכון, עובדתית, גם אם אתה חוזה שכך יקרה] זה לפחות זלזול)
2. ביטויים שלא מתייחסים בעניניות למדיניות המוניטרית של גופים שונים אלא סוג של זלזול של אדם שבטוח שהוא יודע יותר טוב מכולם מה נכון ומה לא נכון. וגם בטוח שבהינתן דעתו על המדיניות המוניטרית של גופים שונים, הוא יכול לחזות לאן יתקדם המשבר הנוכחי בטווחי זמנים שונים.

אתה מעלה רצף טיעונים מוגזמים ולא מבוססים ומבקש שאתייחס לכל אחד מהם ברצינות בנפרד.
זו שיטה מלוכלכת ולא מקובלת בדיונים (אבל מאוד נפוצה בטוקבקים, ראיונות טלוויזיוניים בזיוניים, וכו׳).
בכל מקרה, ברור שמותר לך להאמין בלב שלם שפסיביות היא פחות טובה מהשיטה שלך, ואני לא אומר שאתה טועה או צודק בגישתך.
אני פשוט לא חושב שבעצם זה שאתה בוחר להיות אקטיבי (מכל סיבה שהיא) יש לך זכות לבוא ולהחליט לפאסיבים שהם טועים וגם להגיד להם מה הם חושבים ומה מנחה את הבחירות שלהם.
וזה לא קשור לזה שאני חושב שדרך ההתבטאות שלך לא הולמת את הפורום הזה.

אני פשוט לא חושב שבעצם זה שאתה בוחר להיות אקטיבי (מכל סיבה שהיא) יש לך זכות לבוא ולהחליט לפאסיבים שהם טועים וגם להגיד להם מה הם חושבים ומה מנחה את הבחירות שלהם.

משום מה עם הסיטואציה ההפוכה לאף אחד אין בעיה. זה בסדר שהקהילה כאן מעודד השקעה פאסיבית, גם אני מושקע פאסיבית (ולא נגעתי בזה) אבל זה לא אומר שאי אפשר לשמוע דעות של אנשים אחרים, גם אם הן לא נעימות לך. אני גם לא מוצא שום דבר סופר תוקפני או מזלזל בהודעות שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
משום מה עם הסיטואציה ההפוכה לאף אחד אין בעיה. זה בסדר שהקהילה כאן מעודד השקעה פאסיבית, גם אני מושקע פאסיבית (ולא נגעתי בזה) אבל זה לא אומר שאי אפשר לשמוע דעות של אנשים אחרים, גם אם הן לא נעימות לך. אני גם לא מוצא שום דבר סופר תוקפני או מזלזל בהודעות שלו.

כי זו אחת השיטות המבוססות ביותר ואנחנו יודעים להגדיר מה הסיכויים והסיכונים שלהם בצורה טובה באופן יחסי.
תראה לי שיטה אחרת מבוססת במידה דומה ואשמח ללמוד עליה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
N מופסד 60 אלף שקל... שוק ההון 343
ס אם הייתם יכולים להשקיע עד 40k ללא מס אבל מחפשים סיכון נמוך שוק ההון 6
M משכורת של 40K לתעריף של עוסק מורשה ללא מעמ (שעתי) - איך מחשבים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
S המדינה קנתה דירה ב3 מיליון שח לעולה חדשה נדל"ן 32
א השקעות לעו"ש שמעלה אבק בבנק (500,000 שח) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ מה זה מקדם קצבה ל 10,000 שח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
G תיק השקעות בגובה שלוש מיליון שח שוק ההון 56
R שיפור תנאים פיקוד של מיליון שח שוק ההון 1
D הלוואה 200,000 שח צרכנות פיננסית 5
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
A דירה סביב 2מ' שח- איפה כדאי? נדל"ן 3
M דירה להשקעה ב2.5 מיל שח נדל"ן 4
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
milx בית שעלה בערכו ב-3 מיליון שח - האם יש לשלם מיסים במכירתו? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M האם הפקדה חודשית קטנה עוזרת לתיק של 1.5 מליון שח? שוק ההון 12
milx תיק ספקולטיבי של 2+ מיליון שח של פנסיונרית - 100% מנייתי שוק ההון 52
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
D חבר ילדות מעוניין להעביר לי 100,000 שח בכדי שהשקיעו לו אותן, האם מותר? שוק ההון 9
ת מנכ"ל רשת ויקטורי מציע הלוואה 10,000 שח ללא ריבית? אוף טופיק 6
ד דירה ב100,000 שח בבטומי נדל"ן 19
א הלוואה של 100K שח גרייס לשלוש שנים בP-0.5 . מה לעשות עם הכסף? שוק ההון 2
L מחפש אפיק ל50K שח שוק ההון 5
מ שופרסל תפצה בינואר-פברואר את לקוחותיה בהנחה של 4 שקל על קניה מעל 25 שח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 69
D פפר - קבלת 400 שח וביטול החשבון צרכנות פיננסית 115
שלי משרד האוצר מתכנן פטור ממס רווחי הון עד 60000 שח בשנה שוק ההון 54
ט קיבלתי הודעה על החזר מס - 16 שח וזה לא הגיוני צרכנות פיננסית 6
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
Y סקר עמלות במסחר עצמאי בסכומים גדולים - (מאות אלפי שח) צרכנות פיננסית 7

נושאים דומים

Back
למעלה