• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

המדינה קנתה דירה ב3 מיליון שח לעולה חדשה

• פותח הנושא פותח הנושא SolidState
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SolidState

משתמש רגיל
דירוג
417
אני מודה ששיפשפתי את העיניים בואכה תלשתי את השיערות שקראתי את הידיעה הזאת.
המדינה קנתה, בסבסוד מלא של 100%, בכחצי מיליון שח מעל מחיר השוק, דירת 4 חדרים לעולה חדשה נכה ובנה בשכונה יקרה בפתח תקווה (אם המושבות).

אותי מעניין לדעת תחת איזה סעיף או תקנה ניתנה הטבה כל כך מפליגה.
הטבה שגם אנשים שמשלמים מיסים עשורים שלמים, נכים 100%, עולים אחרים או משרתי מילואים לא זכאים לקבל ואפילו לא קרוב אליה.

איך זה אפשרי ולמה אף אחד לא נותן על דבר הזוי כזה תשובות?

לא בטוח שהבנתי.

מעל מחיר השוק? לא מכיר שיש מדד שידוע לכולם על מה מחיר השוק. עמיגור/עמידר רצתה לרכוש - שלחה שמאי, ויכול להיות שהשמאי חשב שהמחיר מצדיק.
שכונה יקרה? תתפלא. החברות הנ"ל מחזיקות דירות גם באיזורים יוקרתיים. אני לדוגמא גדלתי באיזור סופר יוקרתי, והיום אני מבין בדיעבד שהיה דירה ברחוב (עם תושבים מתחלפים מידי פעם) כזו.
סעיף?תקנה? הפלגת רחוק.
הועדה ראתה לנכון לשכן אותה באיזור שכזה. יכול להיות שהוכיחה שמרכז העיר לא מתאים לה עקב בעיות נגישות/חוסר בX/וכו' וכו'

מעל מחיר השוק - זה מה שנאמר בכתבה. עצם זה שמישהו מטעם משרד השיכון/מדינה הוא מנהל המו"מ וממש לא איכפת לו על עוד 200 אלף לפה או לשם (כי זה גם ככה לא הכסף שלו), אז הוא קנה מעל למחיר השוק והמוכר כמובן יודע את זה.
מחיפוש פשוט ביד 2 על השכונה, יש בקלות דירות זולות בהרבה ועם מפרט מצוין (ממד, מעלית, 4 חדרים וכו'). בשכונות אחרות בפ"ת שהן קצת יותר זולות גם אפשר למצוא ב2 מיליון, מדוע לקנות במקום כזה דווקא?

לאיזה צורך בדיוק המדינה קונה דיור בכוונה באיזור יוקרתי יחסית לעולים חדשים או אנשי עמידר? ומה בדיוק המוטיבציה לקנות להם שם ולא בשכונות יותר זולות? יש פתרונות מצוינים של דירות עם מעלית המותאמות לנכים, גם בפתח תקווה, בפחות מ2 מיליון גם.
למה לא לקנות גם בכיכר המדינה אם ככה? מי בדיוק מנהל את התקציב הזה ונותן תשובות לא ברור.
בדרך כלל גם אותו דייר נזקק גם מקבל את הזכות לקנות את הדירה בהנחה משמעותית לאחר כמה שנים.

וגם בדרך כלל למיטב ידיעתי, המדינה לא קונה דירה במיוחד עבור אדם X או Y. אלא היא קונה דירה לדיור ציבורי, ומשכנת בו את מי שראשון ברשימת ההמתנה. לפחות ככה זה אמור לעבוד.

אני מודה ששיפשפתי את העיניים בואכה תלשתי את השיערות שקראתי את הידיעה הזאת.
אני לא מבין למה אתה מתרגש משחיתות קטנה כזו. תעלולים של גולדקנופף הסבו למדינה נזק של 2.6 מיליארד ש"ח שהלך לחרדים:

Bk4kyAxfxx_0_0_910_1895_0_x-large.jpg

לא בטוח שהבנתי.

מעל מחיר השוק? לא מכיר שיש מדד שידוע לכולם על מה מחיר השוק. עמיגור/עמידר רצתה לרכוש - שלחה שמאי, ויכול להיות שהשמאי חשב שהמחיר מצדיק.
שכונה יקרה? תתפלא. החברות הנ"ל מחזיקות דירות גם באיזורים יוקרתיים. אני לדוגמא גדלתי באיזור סופר יוקרתי, והיום אני מבין בדיעבד שהיה דירה ברחוב (עם תושבים מתחלפים מידי פעם) כזו.
סעיף?תקנה? הפלגת רחוק.
הועדה ראתה לנכון לשכן אותה באיזור שכזה. יכול להיות שהוכיחה שמרכז העיר לא מתאים לה עקב בעיות נגישות/חוסר בX/וכו' וכו'
יכול להיות שיש דירות עמידר/מדינה באזורים יקרים כי פעם הם לא היו יקרים ועם הזמן המחיר מסביב עלה, או שהכריחו את הקבלן להקצות דירות למדינה במסגרת ההיתר בניה.

אם המושבות זו שכונה חדשה (רוב הבניה באזור ה20 שנה האחרונות), שחלק גדול ממנה זה מגדלים עם דירות גדולות, גובלת בפארק גדול, קרובה מאוד לרכבת הקלה והכבדה, קניון ובית חולים . . .
זו שכונה מאוד יוקרתית, בין היקרות בפ"ת (אם לא הכי יקרה).

אין לי גישה לכתבה כי צריך לשלם, אבל זה לא נשמע סביר שהמדינה תקנה שם דירה לדיור ציבורי

הדירה שייכת למדינה והעולה החדשה ובנה רק "שוכרים" שם? או שממש הבעלות עברה אליהם?
אין לי גישה לכתבה - יש הסבר לדבר הזה?

אני לא מבין למה אתה מתרגש משחיתות קטנה כזו. תעלולים של גולדקנופף הסבו למדינה נזק של 2.6 מיליארד ש"ח שהלך לחרדים:

Bk4kyAxfxx_0_0_910_1895_0_x-large.jpg
תוסיף סבסודים על סבסודים עם סבסודים ופטורים ועוד פטורים ותקבל עשרות רבות של מליארדים שהולכים כולם ישר לכיס של קבוצת מיעוט אחת שמחזיקה פה את הממשלה ב.. אתה יודע איפה..

תוסיף סבסודים על סבסודים עם סבסודים ופטורים ועוד פטורים ותקבל עשרות רבות של מליארדים שהולכים כולם ישר לכיס של קבוצת מיעוט אחת שמחזיקה פה את הממשלה ב.. אתה יודע איפה..
שוק חופשי. שתבוא מפלגה עם דרישות יותר נוחות וזולות. ב40 שנה האחרונות החרדים מביאים את המנדטים הכי זולים (לטווח הארוך הם כנראה יקרים) ולכן הם כמעט תמיד יושבים בקואליציה לא משנה מי בראשה.

שוק חופשי. שתבוא מפלגה עם דרישות יותר נוחות וזולות. ב40 שנה האחרונות החרדים מביאים את המנדטים הכי זולים (לטווח הארוך הם כנראה יקרים) ולכן הם כמעט תמיד יושבים בקואליציה לא משנה מי בראשה.
הכי זולים פוליטית הכי יקרים בכסף

הכי זולים פוליטית הכי יקרים בכסף
כחלון עם מחיר למשתכן היה יותר יקר. לפיד עם הניסיון של פטור ממעמ על דירה ראשונה יותר יקר. כמובן שהם יותר יקרים כי הם מנסים לעזור להרבה אנשים מעשירון 5 ומעלה באופן משמעותי. הרבה יותר זול לקנות ספציפית את החרדים שהם בעשירונים 1-4. תן להם דירה בהנחה של 100 אלף בחצור הגלילית או ערד והם מרוצים.

כחלון עם מחיר למשתכן היה יותר יקר. לפיד עם הניסיון של פטור ממעמ על דירה ראשונה יותר יקר. כמובן שהם יותר יקרים כי הם מנסים לעזור להרבה אנשים מעשירון 5 ומעלה באופן משמעותי. הרבה יותר זול לקנות ספציפית את החרדים שהם בעשירונים 1-4. תן להם דירה בהנחה של 100 אלף בחצור הגלילית או ערד והם מרוצים.

אני כמובן מדבר לא רק על נדלן אלא על המכלול

מעל מחיר השוק - זה מה שנאמר בכתבה. עצם זה שמישהו מטעם משרד השיכון/מדינה הוא מנהל המו"מ וממש לא איכפת לו על עוד 200 אלף לפה או לשם (כי זה גם ככה לא הכסף שלו), אז הוא קנה מעל למחיר השוק והמוכר כמובן יודע את זה.
מחיפוש פשוט ביד 2 על השכונה, יש בקלות דירות זולות בהרבה ועם מפרט מצוין (ממד, מעלית, 4 חדרים וכו'). בשכונות אחרות בפ"ת שהן קצת יותר זולות גם אפשר למצוא ב2 מיליון, מדוע לקנות במקום כזה דווקא?

לאיזה צורך בדיוק המדינה קונה דיור בכוונה באיזור יוקרתי יחסית לעולים חדשים או אנשי עמידר? ומה בדיוק המוטיבציה לקנות להם שם ולא בשכונות יותר זולות? יש פתרונות מצוינים של דירות עם מעלית המותאמות לנכים, גם בפתח תקווה, בפחות מ2 מיליון גם.
למה לא לקנות גם בכיכר המדינה אם ככה? מי בדיוק מנהל את התקציב הזה ונותן תשובות לא ברור.
בדרך כלל גם אותו דייר נזקק גם מקבל את הזכות לקנות את הדירה בהנחה משמעותית לאחר כמה שנים.

וגם בדרך כלל למיטב ידיעתי, המדינה לא קונה דירה במיוחד עבור אדם X או Y. אלא היא קונה דירה לדיור ציבורי, ומשכנת בו את מי שראשון ברשימת ההמתנה. לפחות ככה זה אמור לעבוד.
ואם זה כתוב בעיתון זה נכון? בחייאת.
זה לא מישהו מטעם המדינה. זה כנראה מישהו מטעם חברה בשליטת הסוכנות היהודית וכד', אשר חלק מהמימון מגיע ממשרד השיכון/רווחה וכד'.
ואתה בא על פקידים שקונים ולא אכפת להם מהכסף? זה צרה ידועה. לא רק בשוק הממשלתי, אלא גם הפרטי (ראה ערך המעילה לכאורה באינטל). בשביל זה יש מנגנונים ופקידים.
לגבי הדירה הספיציפית, אתה לא יודע מה הסיפור שלה. האם יש שם ענייני נגישות מיוחדים שאין בדירות אחרות?

וכן, החברות הנ"ל קונות בכוונה גם באיזורים כאלו. כמו שהסברתי, לפעמים הועדה מקבלת את הטענות שהדייר צריך להיות משוכן דווקא שם.
זה נשמע שאתה ממש כועס, ולא פתוח לתשובות. מי שמחפש לכעוס,ימצא סיבות.

יכול להיות שיש דירות עמידר/מדינה באזורים יקרים כי פעם הם לא היו יקרים ועם הזמן המחיר מסביב עלה, או שהכריחו את הקבלן להקצות דירות למדינה במסגרת ההיתר בניה.

אם המושבות זו שכונה חדשה (רוב הבניה באזור ה20 שנה האחרונות), שחלק גדול ממנה זה מגדלים עם דירות גדולות, גובלת בפארק גדול, קרובה מאוד לרכבת הקלה והכבדה, קניון ובית חולים . . .
זו שכונה מאוד יוקרתית, בין היקרות בפ"ת (אם לא הכי יקרה).

אין לי גישה לכתבה כי צריך לשלם, אבל זה לא נשמע סביר שהמדינה תקנה שם דירה לדיור ציבורי
אתה טועה. יש דירות עמידר וכד' גם באיזורים שנבנו כיקרים. השכונה בה גדלתי היא כזו. הדירה נקנתה ממש מזמן (שכונה של שנות ה60 אני מתאר לעצמי), וגם אז המחירים היו מאוד מוגזמים ביחס למרכז העיר/ שכונות 'שיכונים' בעיר.

ואם זה כתוב בעיתון זה נכון? בחייאת.
זה לא מישהו מטעם המדינה. זה כנראה מישהו מטעם חברה בשליטת הסוכנות היהודית וכד', אשר חלק מהמימון מגיע ממשרד השיכון/רווחה וכד'.
ואתה בא על פקידים שקונים ולא אכפת להם מהכסף? זה צרה ידועה. לא רק בשוק הממשלתי, אלא גם הפרטי (ראה ערך המעילה לכאורה באינטל). בשביל זה יש מנגנונים ופקידים.
לגבי הדירה הספיציפית, אתה לא יודע מה הסיפור שלה. האם יש שם ענייני נגישות מיוחדים שאין בדירות אחרות?

וכן, החברות הנ"ל קונות בכוונה גם באיזורים כאלו. כמו שהסברתי, לפעמים הועדה מקבלת את הטענות שהדייר צריך להיות משוכן דווקא שם.
זה נשמע שאתה ממש כועס, ולא פתוח לתשובות. מי שמחפש לכעוס,ימצא סיבות.
נו באמת, זה לא שאני יזמתי את הכתבה הזאת. 2 עיתונים כלכליים אמינים והמובילים בישראל עשו על הרכישה הזאת כתבה ובדקו את הפרטים (דה מרקר ועוד אתר). אז סימן כנראה שמדובר פה במקרה חריג שבחריגים שהדליק נורה אדומה לדסק הנדלן.

אם זה היה משהו כל כך שגרתי ונפוץ כנראה לא היו עושים על זה כתבה.
מה באמת עומד מאחורי הרכישה הזאת? אני לא יודע. יכול להיות שיש פה משהו תמים שעבר את כל התהליך הבירוקרטי בהצלחה, יכול להיות שמדובר ברשלנות פושעת בכספי משלמי המיסים, וגם יתכן שמדובר באיזו קומבינה מאחורי הקלעים שאולי נדע את פרטיה עוד הרבה שנים.

לגבי תהליך רכישה כזאת על ידי המדינה, אני גם לא הבנתי. האם קודם יש נזקק והמדינה מחפשת לו דירה, או שהמדינה קונה מגוון דירות ואז מציעה אותן לנזקקים הראשונים ברשימת ההמתנה. כאן נשמע שהדירה נתפרה עבור מישהו ספציפי.

במדינה מתוקנת, בתגובה לכתבות כאלה, לכל הפחות משרד השיכון היה צריך לתת תגובה מפורטת על הנסיבות לקניית דווקא הנכס הזה ובמחיר הזה, ולפרט האם נבחנו אלטרנטיבות אחרות והם תהליך הרכישה היה תקין מנהלתית. אולי יש לי ציפיות גבוהות מדי במדינת ביביסטאן 2025.

מהכתבה אי אפשר להבין כמעט כלום, אך נשמע שהמדינה היא בעלת הדירה ולא הדיירים. מדוע המדינה קונה כאלו דירות יקרות לשימוש הזכאים בדיור ציבורי? שאלה טובה.

אני כן שמעתי, שיוצאי אתיופיה זכאים למענקי עתק (מאות אלפי שקלים) לרכישת דירות באזורים מסוימים (קרובי משפחה מכרו את דירתם לזכאי כאמור). בזמנו ניסיתי למצוא מידע רשמי בעניין, אך ללא הצלחה.

לגבי תהליך רכישה כזאת על ידי המדינה, אני גם לא הבנתי. האם קודם יש נזקק והמדינה מחפשת לו דירה, או שהמדינה קונה מגוון דירות ואז מציעה אותן לנזקקים הראשונים ברשימת ההמתנה. כאן נשמע שהדירה נתפרה עבור מישהו ספציפי.

במדינה מתוקנת, בתגובה לכתבות כאלה, לכל הפחות משרד השיכון היה צריך לתת תגובה מפורטת על הנסיבות לקניית דווקא הנכס הזה ובמחיר הזה, ולפרט האם נבחנו אלטרנטיבות אחרות והם תהליך הרכישה היה תקין מנהלתית. אולי יש לי ציפיות גבוהות מדי במדינת ביביסטאן 2025.
מבירור שלי, יש חברות סמי ממשלתיות (ע"י הסוכנות וכד') שמקבלות מימון חלקי מהמדינה (חלק תרומות וכו').
הם מחזיקות במלאי. במידה ומתגלה פער מסוים באיזור מסוים, יש הצדקה מיוחדת לקנות דירה מיוחדת.
מפעם לפעם, כשמגלים שהמלאי אינו מספק - קונים דירות בצורה סיטונאית.

ללא קשר לפוליטיקה, הציפיות שלך מוגזמות ומנותקות מהמציאות (כולל ההיסטורית) בישראל ובעולם.

ובנימה אישית, ככל שהזמן עובר ה'מענקים' לעולים חדשים / דיור לעולים הולכים ויורדים.
תשאלו את סבא שלכם מה יוצאי אשכנז קיבלו פה בשנות ה50, ואז תלכו לשאול עולה חדש מאוקראינה בשנתיים האחרונות.

מהכתבה אי אפשר להבין כמעט כלום, אך נשמע שהמדינה היא בעלת הדירה ולא הדיירים. מדוע המדינה קונה כאלו דירות יקרות לשימוש הזכאים בדיור ציבורי? שאלה טובה.
הגעתי לבסוף לכתבה המלאה, אני לא יכול לפרסם אותה פה בגלל חומת התשלום אבל הנקודות המרכזיות:
1. המדינה קנתה את הדירה בסכום גבוה במחיר השוק בכמה מאות אלפים, וזאת על בסיס מתווכים מקומיים שהתראיינו וגם השמאי שנשלח מטעם המדינה שהעריך אותה במחיר נמוך יותר. הפרמיה במחיר נבעה מהעובדה שהקונה היא המדינה. רשום שהמדינה רכשה במסגרת הדיור הציבורי עבור זכאית של משרד הקליטה. לא נאמר שסוכנות אחרת סמי ממשלתית רכשה.
2. לאחר שהדירה הוקצתה לאם ובנה, הם ישלמו סכום שכירות סמלית למדינה בכל חודש (לא נקבו במספר).
3. לא נאמר בכתבה למה ספציפית הדירה הזאת נבחרה. מהיכרותי זו שכונת מגדלים עם דירות טמפלטיות. אז כנראה שכמעט כל הדירות בשכונה מתאימות לנכים. כן נאמר שנשלח מודד ונציג קופת חולים לדירה כדי לבדוק האם צריכות לעשות התאמות נוספות.
4. משרד האוצר נתן אישור חריג לעסקה במחיר גבוה ממחיר השמאות, מאחר שמדובר בדיירת שרתוקה לכסא גלגלים.
5. "עבור הזכאים, לעבור מדירה במרכז פתח תקווה לאם המושבות זה כמו לעבור ממאזדה 3 למרצדס".

וכאן נשאלת בפארפרזה השאלה, למה המדינה מממנת "מרצדס 3" לאנשים, על בסיס אילו קריטריונים, ולמה לא רק "מאזדה 3".

ובנימה אישית, ככל שהזמן עובר ה'מענקים' לעולים חדשים / דיור לעולים הולכים ויורדים.
תשאלו את סבא שלכם מה יוצאי אשכנז קיבלו פה בשנות ה50, ואז תלכו לשאול עולה חדש מאוקראינה בשנתיים האחרונות.
הא? במקרה חלק מהסבים שלי הם עולים משנות ה40-50, והם פרקטיקלי קיבלו מהמדינה כלום בזמנו.
שיכנו אותם במעברה בפחון, לא נתנו להם שום דבר מעבר כמעט באף תחום.
אני די בטוח שהיום עולים מקבלים יותר בשווי.

וזאת על בסיס מתווכים מקומיים שהתראיינו וגם השמאי שנשלח מטעם המדינה שהעריך אותה במחיר נמוך יותר
הרשה לי לגחך, באותה מידה אפשר לעשות כתבה זהה על הדירה שאני מכרתי שמתווכים העריכו בהרבה פחות ומכרתי במחיר סביר לחלוטין לפי מחקר עצמאי שעשיתי לפני כן.
אם הייתי מקשיבה למתווכים הייתי מפסידה מאות אלפי שקלים...רובם סתם חריאטים ולא יודעים כלום לא הייתי מבססת שום דעה על בסיס מילה שלהם.
נשמע כמו סתם כתבה שנועדה לעצבן (כמו 90% מהן)

בוא נראה:

1. סבא אחד שלי עלה מאוקראינה בגיל 12 עם אחיות שלו, יחף וחסר כל - בעודם נמלטים מפוגרום ברוסיה בשנות ה-1920. בארץ עבד בבניין וחסך פרוטה לפרוטה.
2. סבתא שלי נולדה בארץ ב-1920, הוריה עלו מאוקראינה כמה שנים קודם לכן, חסרי כל. נישאה לסבי.
3. סבא שני שלי נמלט חסר כל ב-1940 מפולין אחרי שמשפחתו נכחדה בשואה. לא קיבל שום דבר מיוחד מהמדינה.
4. סבתא שניה שלי עלתה ב-1934 עם הוריה. לא קיבלה פה שום דבר, והסתמכו רק על הנכסים שהצליחו למלט מצ'כיה.

אשמח שתסביר לי מה הם "קיבלו".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - התוצאות המדהימות! פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
B קרקע שנרכשה לפני קום המדינה נדל"ן 5
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מי המדינה הכי מתאימה לתווך בסכסוך בין רוסיה לאוקראינה? אוף טופיק 100
כ הכרזת המדינה על מתחמי פינוי בינוי מועדפים - יש יתרון? נדל"ן 1
tomer111 האם המדינה יכולה להחרים מניות? פוסטים מאיכות נמוכה 59
א למה המדינה לא משקיעה פסיבית בשוק העולמי שוק ההון 7
D התייעצות - מסלול צוערים לשירות המדינה התפתחות אישית 6
R כלכלה vs מדע המדינה ויחסים בין לאומיים התפתחות אישית 8
R איך המדינה גונבת את הנכסים שלכם בעזרת אינפלציה נדל"ן 0
ר מה קורה אם המדינה מחליטה להלאים את אל על? שוק ההון 0
י מימון השכלה גבוהה על ידי המדינה בארה"ב אוף טופיק 0
flower קרקעות בבעלות המדינה נדל"ן 1
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
א השקעות במדינות מתפתחות בערבות המדינה שוק ההון 10
L שינוי קריירה - יש סבסוד של המדינה? התפתחות אישית 0
liranviper קרן השקעות הייטק בעידוד המדינה שוק ההון 4
Fitch השתתפות המדינה בתשלום לגנים החל מגיל 3 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
עמוס מה רווח המדינה ממס רווחי הון אוף טופיק 12
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
פ שיא החוצפה — אסור לאפשר לאזרחים "טפשים" לנהל בעצמם את כספם. המדינה חייבת לאסור זאת. צרכנות פיננסית 13
גרהם עוד כתבה על "למה המדינה לא משלמת לי כסף" צרכנות פיננסית 4
I אז אם שאלתם את עצמכם מה אוכל נשיא המדינה שמעון פרס אוף טופיק 10
wa11a תקציב המדינה אוף טופיק 10
ETL ליברלנד: המדינה החדשה באירופה לא תתערב כלל בחיי האזרחים אוף טופיק 1
ש דירה עתידית בשדה דב נדל"ן 3
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
A דירה מקבלן עם חובות חברת מים וחשמל צרכנות פיננסית 0
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 31
A חישוב שטח דירה צרכנות פיננסית 10
א דירה במתנה/ מכירת דירה לאח מנסיון בלבד! נדל"ן 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
I משכנתא על דירה קיימת נדל"ן 22
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 20
נגב הסכם בין אחים שקיבלו דירה מההורים (אמל"ק - לא פשוט...) נדל"ן 30
ד דירה להשקעה בפריפריה הדרומית - "חלום דרומי" שמושך בעיקר בגלל המחיר? נדל"ן 6
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
א תזמון לקיחת משכנתא בפרויקט "דירה בהנחה" נדל"ן 15
א לרכוש דירה במלואה מההון העצמי או לקחת משכנתא? נדל"ן 7