ריש-לקיש
משתמש רגיל
- דירוג
- 245
לא מצאתי שרשור שמתכלל את הכל, אז לאחר שמצאתי מחקר דומה באינטרנט, החלטתי לשדרג אותו ולשים אותו כאן באתר לטובת מי שמתעניין.
ישנם עוד כרטיסי קאשבאק, אבל החלטתי לברור את האופציות הטובות ביותר בעיניי.
לאחר שנים רבות עם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים ללא דמי כרטיס, שאמנם אני לא משלם על השימוש בהם אך גם לא משתמש בהטבות שלהם כלל הגעתי להחלטה לבחון את עולם כרטיסי הקאשבאק, והגעתי למסקנה שהוא משתלם יותר.
מה זה קאשבאק?
חברות כרטיסי האשראי מרוויחות אחוזים מכל עסקה שאתם מבצעים בכרטיס שלהן, ולכן הן מעוניינות שדווקא הכרטיס שלהן יהיה בשימוש ולא של מתחרים.
לכן, חברות האשראי יצאו לפני מספר שנים עם כרטיסי אשראי שאפשר לקבל החזר מסוים מסך הקניות שלך בהם בחזרה, דבר שאצל המשתמש הממוצע, בתנאי שהוא מודע וזוכר לנצל את ההטבה יכול להיות משתלם. מכיוון שרוב ציבור משתמשי הפורום הזה הוא מודע פיננסית אני סבור שזה יכול להתאים לקהל רחב.
עם זאת, לפני שמזמינים כרטיס, חשוב לקרוא היטב את האותיות הקטנות. רוב החברות מציעות כרטיסים ללא דמי כרטיס בשנה הראשונה ואחוז החזר גבוה יותר לתקופה זו בלבד.
לכן, אם תחליטו להצטרף, מומלץ לקבוע תזכורת לבקש פטור מדמי כרטיס ואחוז החזר זהה גם לאחר השנה הראשונה.
אמל"ק; למי יתאים כל כרטיס לדעתי:
1. ישראכארט יתאים לאנשים שמוציאים מעל 1600 ש"ח בחודש, ולא מגיעים ל10,000 ש"ח, בנוסף לדעתי זה הכרטיס המועדף לאנשים עם חשבון משותף, והבחירה שאני הלכתי איתה באופן אישי. משום עמלת המט"ח הגבוה אני משתמש בכרטיס זה אך ורק לקניות שקליות.
2. האופציה השנייה המועדפת בעיניי היא מקס בק טוטאל יתאים למי שמעדיף את האפשרות לקבל את ההחזר ככסף לחשבון.
3. כאל קאש פרו ואמריקן אקספרס יתאימו למי שמוציאים סכומים שמעל 10,000 ש"ח בחודש. את שני סוגי הכרטיסים (דיינרס ואמריקן אקספרס) לא מקבלים בחלק ניכר מבתי העסק, ומשום הצבירה הגבוה יחסית שצריך להגיע אליה בשביל שהקאשבאק ישתלם החלטתי באופן אישי לוותר עליהם.
טל"ח, אין לי עניין אישי באף אחת מהאופציות ואני לא מתגומל על ידי שום הצטרפות של מישהו להן.
להלן ההשוואה:
הבהרה: הצבעים בכל שורה הם לטובת השוואת אטרקטיביות התנאים בקטגוריה הנבחנת, כאשר ירוק הוא הכי טוב, צהוב הוא בסדר, ואדום הוא גרוע.
לגבי כרטיסי אשראי "רגילים" ניתן לבחון בפוסטים שונים בפורום, פוסט זה למשל עושה את זה בצורה דיי טובה.
ישנם עוד כרטיסי קאשבאק, אבל החלטתי לברור את האופציות הטובות ביותר בעיניי.
לאחר שנים רבות עם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים ללא דמי כרטיס, שאמנם אני לא משלם על השימוש בהם אך גם לא משתמש בהטבות שלהם כלל הגעתי להחלטה לבחון את עולם כרטיסי הקאשבאק, והגעתי למסקנה שהוא משתלם יותר.
מה זה קאשבאק?
חברות כרטיסי האשראי מרוויחות אחוזים מכל עסקה שאתם מבצעים בכרטיס שלהן, ולכן הן מעוניינות שדווקא הכרטיס שלהן יהיה בשימוש ולא של מתחרים.
לכן, חברות האשראי יצאו לפני מספר שנים עם כרטיסי אשראי שאפשר לקבל החזר מסוים מסך הקניות שלך בהם בחזרה, דבר שאצל המשתמש הממוצע, בתנאי שהוא מודע וזוכר לנצל את ההטבה יכול להיות משתלם. מכיוון שרוב ציבור משתמשי הפורום הזה הוא מודע פיננסית אני סבור שזה יכול להתאים לקהל רחב.
עם זאת, לפני שמזמינים כרטיס, חשוב לקרוא היטב את האותיות הקטנות. רוב החברות מציעות כרטיסים ללא דמי כרטיס בשנה הראשונה ואחוז החזר גבוה יותר לתקופה זו בלבד.
לכן, אם תחליטו להצטרף, מומלץ לקבוע תזכורת לבקש פטור מדמי כרטיס ואחוז החזר זהה גם לאחר השנה הראשונה.
אמל"ק; למי יתאים כל כרטיס לדעתי:
1. ישראכארט יתאים לאנשים שמוציאים מעל 1600 ש"ח בחודש, ולא מגיעים ל10,000 ש"ח, בנוסף לדעתי זה הכרטיס המועדף לאנשים עם חשבון משותף, והבחירה שאני הלכתי איתה באופן אישי. משום עמלת המט"ח הגבוה אני משתמש בכרטיס זה אך ורק לקניות שקליות.
2. האופציה השנייה המועדפת בעיניי היא מקס בק טוטאל יתאים למי שמעדיף את האפשרות לקבל את ההחזר ככסף לחשבון.
3. כאל קאש פרו ואמריקן אקספרס יתאימו למי שמוציאים סכומים שמעל 10,000 ש"ח בחודש. את שני סוגי הכרטיסים (דיינרס ואמריקן אקספרס) לא מקבלים בחלק ניכר מבתי העסק, ומשום הצבירה הגבוה יחסית שצריך להגיע אליה בשביל שהקאשבאק ישתלם החלטתי באופן אישי לוותר עליהם.
טל"ח, אין לי עניין אישי באף אחת מהאופציות ואני לא מתגומל על ידי שום הצטרפות של מישהו להן.
להלן ההשוואה:
הבהרה: הצבעים בכל שורה הם לטובת השוואת אטרקטיביות התנאים בקטגוריה הנבחנת, כאשר ירוק הוא הכי טוב, צהוב הוא בסדר, ואדום הוא גרוע.
לגבי כרטיסי אשראי "רגילים" ניתן לבחון בפוסטים שונים בפורום, פוסט זה למשל עושה את זה בצורה דיי טובה.
חברה וקישור להצטרפות | ||||
למי יתאים? | בני זוג עם חשבון משותף יכולים לצבור באופן משותף וכך להגיע לרף של 7500 שח לטובת צבירה של 1.35%. | יתאים למי שאוהב את מגוון אפשרויות ההמרה של נקודות הקאשבאק, ומעדיף את היכולת לקבל בסוף כסף, ולא הטבות | קאש קאל פרו מתאים לאנשים שמוציאים מעל 10,000 ש"ח בחודש | אנשים שמוציאים סכומים מעל 10,000 ש"ח בחודש |
דמי כרטיס | פטור בשנה הראשונה בשימוש מעל 500 ש"ח בכרטיס, 15.90 ש"ח לחודש לאחר מכן | פטור בשנה הראשונה, כנראה 19.90 ש"ח לחודש לאחר מכן | פטור בשנה הראשונה, 19.90 ש"ח לחודש לאחר מכן | פטור בשנה הראשונה בשימוש מעל 500 ש"ח בכרטיס, 29.90 ש"ח לחודש לאחר מכן |
החזר על עסקאות שאינן מול מוסדות המדינה | 1% בשנה הראשונה, 0.75% לאחר מכן | 1% בשנה הראשונה, 0.75% לאחר מכן | 1% בשנה הראשונה, 0.75% לאחר מכן | 1% בשנה הראשונה, 0.75% לאחר מכן |
החזר על עסקאות מול מוסדות המדינה | 0.5% בשנה הראשונה, 0.38% לאחר מכן | 0.5% בשנה הראשונה, 0.375% לאחר מכן | 0.5% בשנה הראשונה, 0.38% לאחר מכן | 0.5% בשנה הראשונה, 0.38% לאחר מכן |
החזר גבוה מעל סכום עסקאות חודשי - לא מול המדינה | 1.35% על כל הסכום החודשי אם מגיעים להוצאה של 7,500 ש"ח בשנה הראשונה, 1.01% לאחר מכן | לא קיימת הטבה נוספת על צבירה גבוהה (בהתאם לאחוזים המפורטים מעלה) | 1.5% על כל הסכום החודשי אם מגיעים להוצאה של 10,000 ש"ח בשנה הראשונה, 1% לאחר מכן | 1.6% על כל הסכום החודשי אם מגיעים להוצאה של 10,000 ש"ח בשנה הראשונה, 1.2% לאחר מכן |
החזר גבוה מעל סכום עסקאות חודשי - מול המדינה | 0.67% על כל הסכום החודשי אם מגיעים להוצאה של 7500 ש"ח בשנה הראשונה, 0.5% לאחר מכן | לא קיימת הטבה נוספת על צבירה גבוהה (בהתאם לאחוזים המפורטים מעלה) | 0.8% על כל הסכום החודשי אם מגיעים להוצאה של 10,000 ש"ח בשנה הראשונה, 0.5% לאחר מכן | 0.85% על כל הסכום החודשי אם מגיעים להוצאה של 10,000 ש"ח בשנה הראשונה, 0.6% לאחר מכן |
אופן מימוש ההחזר | את הכסף שנצבר ניתן להמיר לגיפטקארד דיגיטלי, יש להמיר לפחות 50 ש"ח ויש להמיר את כל היתרה כאשר מחליטים להמיר | את הכסף שנצבר ניתן להמיר, בפעם הראשונה יש להמיר לפחות 100 ש"ח. לאחר מכן, בהמרה לגיפטקארד, נקודות תעופה, או מטבעות וירטואליים - לפחות 75 ש"ח. בהמרה לכסף - לפחות 500 ש"ח. | את הכסף שנצבר ניתן להמיר לשוברי Buyme, בכפולות של 50 ש"ח | את הכסף שנצבר ניתן להמיר לגיפטקארד דיגיטלי, יש להמיר לפחות 50 ש"ח ויש להמיר את כל היתרה כאשר מחליטים להמיר |
עמלת מט"ח | עמלה של 2.9% | לא צוין | 1% עד ל-29/6/25 | עמלת עסקאות במטבע חוץ של 2.5% |
מגבלת החזר | 400 ש"ח בחודש | 2,000 ש"ח בשנה (167 ש"ח בחודש) | לא צוינה מגבלת החזר | 500 ש"ח בחודש |
מגבלת צבירה | יתרה מירבית של 1,500 ש"ח בגיפטקארד | יתרה מירבית של 6,000 ש"ח בכרטיס (מעל 500 ניתן למשוך ככסף, אז המגבלה לא מהותית) | עד 450 ש"ח בחודש ועד 5,400 ש"ח בשנה לכל היותר בPro | יתרה מירבית של 1,500 ש"ח בגיפטקארד |
הטבת הצטרפות | בשימוש מעל 15 אלף ש"ח ב-3 החודשים הראשונים - 75 ש"ח בגיפטקארד דיגיטלי | אין | אין | בשימוש מעל 15 אלף ש"ח ב-3 החודשים הראשונים - 75 ש"ח בגיפטקארד דיגיטלי |
חשוב לדעת | את הצבירה יש להמיר באופן אקטיבי לגיפטקארד (בכפוף לסכום המינימום להמרה), לנקודות תוקף עד לסוף שנה הקלנדרית העוקבת. "צבירה שלא הועברה עד לתום השנה הקלנדארית העוקבת לשנה בה נצברה אותה צבירה תימחק. לצורך הדוגמא, צבירה שנצברה ביום 2.8.2023 בגין רכישות שבוצעו בחודש יולי 2023 ולא הועברה עד ליום 31.12.2024 תימחק." | החישוב לצורך איפוס הצבירה מבוצע באופן שנתי. בקירוב צבירה שלא הומרה תימחק לאחר שנתיים. | את הצבירה יש להמיר באופן אקטיבי ל-Buyme (בכפוף לסכום המינימום להמרה), יתרה שלא תומר ב-31/03 תתאפס - אלא אם הצבירה נמוכה מ-50 ש"ח, אז היא תמשיך להיצבר. • קאש קאל פרו - אפשרי רק בדיינרס, סוג אשראי שלא מקבלים בהרבה מבתי העסק בארץ | את הצבירה יש להמיר באופן אקטיבי לגיפטקארד (בכפוף לסכום המינימום להמרה), יתרה שלא תומר ב-31/12 תתאפס. |
הטבות נוספות | כרטיסי אשראי המצורפים לתוכנית שיחויבו מאותו חשבון בנק, יצברו עסקאות במשותף לצורך ההגעה למדרגת הצבירה הגבוהה. קיים החזר נוסף באתר TOPCASH המביא לאחוז החזר כפול. | תוכנית הפינוקים של MAX | הטבות דיינרס בישראל (בחו"ל הכרטיס ישמש ככרטיס מאסטרקארד). | כרטיסי אשראי המצורפים לתוכנית שיחויבו מאותו חשבון בנק, יצברו עסקאות במשותף לצורך ההגעה למדרגת הצבירה הגבוהה. |
נערך לאחרונה ב: