• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי

• פותח הנושא פותח הנושא Rahash
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rahash

משתמש בכיר
דירוג
844
(פוסט שכתבתי לקבוצה נינג'ה פיננסית בפייסבוק, בינתיים הם עוד לא פרסמו אותו)

אז יצאתי לרילוקיישן - מה עושים עם הפנסיה?

לפני הכל, אני לא יועץ השקעות. לא יועץ מס, לא עורך דין ולא רואה חשבון. כל מה שאני כותב הוא מנסיוני ולמיטב ידיעתי והבנתי. אין לראות באמור המלצה, לבד מההמלצה להתייעץ עם מומחים בנושא.

לפני שש ומשהו שנים עברתי לברלין. בפוסט הזה אנסה לחלוק כל מה שלמדתי על מה שאפשר לעשות עם קרן הפנסיה במצב כזה, שאגב לא מאוד שונה מהמצב של מי שסתם הפסיק לעבוד מסיבה כזו או אחרת. חשוב לציין שהפוסט הזה, ובמיוחד כל מה שנוגע למס הכנסה, יוצא מנקודת הנחה שהרילוקיישן שלכם הוא זמני ושאת שנות הפרישה שלכם תבלו בישראל. אם זה לא המצב, חלק מהנקודות עשויות להיות פחות רלוונטיות, ומומלץ לכם להתייעץ עם יועצי מס מקומיים במדינה אליה היגרתם.

למה בעצם צריך לעשות משהו? קרן פנסיה כוללת גם מרכיב ביטוחי. אלו שפשוט יפסיקו להפקיד יביאו לכך שבתוך כחצי שנה הם (ומשפחתם) לא יהיו מבוטחים יותר בביטוחי אובדן כושר עבודה ושארים, בהנחה שאין להם כיסוי ביטוחי ממקור אחר. סיבה נוספת היא דמי הניהול ותיכף נגיע אליה.

אז מה באמת האופציות?

הסדר ריסק זמני
האופציה הזו מאפשרת לשמור על הכיסויים הביטוחיים לתקופה של עד שנתיים מבלי להפקיד כספים לקרן עצמה. את התשלומים ניתן לבצע מהקרן עצמה או ממקור אחר (כמו חשבון הבנק שלכם). למה כדאי? כי זה די פשוט וקל, ונותן מספיק זמן להיסגר על הצעדים הבאים שלכם. אולי בכלל תגלו שהרילוקיישן לא מתאים לכם ותחזרו לארץ תוך מספר חודשים? קרה לכמה מחבריי הטובים. אם הרילוקיישן מתאים לכם, הסדר הריסק קונה לכם זמן למצוא ביטוחים במדינה החדשה שלכם בראש שקט.

אוקיי, עברו כמעט שנתיים, השתקעתם ואתם כנראה לא חוזרים לארץ בקרוב. מה עכשיו?
אם כבר נסגרתם על ביטוחים במדינה החדשה שלכם (או שמסיבה כלשהי אתם לא רוצים לבטח את עצמכם ומשפחתכם), תוכלו להשאיר את הקרן במצב לא פעיל. טוב ויפה, אבל חשוב לדעת שרוב קרנות הפנסיה מעלות את דמי הניהול למקסימום (חצי אחוז מהצבירה בשנה) כשהקרן לא פעילה. זה חבל מאוד לשלם כל כך הרבה כשקרנות ברירת מחדל מאפשרות לשמור על דמי ניהול נמוכים גם כשהקרן לא פעילה (ובכללן הקרן הנהדרת של הלמן אלדובי שמחקה את ה-S&P500). אז אם אתם לא אוהבים לשלם כסף בלי שום סיבה טובה, תעבירו את הפנסיה שלכם לברירת מחדל ותחסכו המון כסף בדמי ניהול.

עוד אופציה שתאפשר לכם גם לשמור על הכיסויים הביטוחיים וגם לחסוך לפנסיה היא להמשיך להפקיד לפנסיה במעמד עצמאי. אתם לא צריכים להיות רשומים כעצמאיים בישראל אבל כדאי בכל זאת לחשוב טוב על האופציה הזו, מכמה סיבות:

- ניתוק תושבות: זה נושא סבוך ומורכב ואני לא מומחה גדול בו, אבל בקצרה מס הכנסה עשוי לא להכיר בכך שעזבתם את ישראל בהנתן תנאים מסוימים שיקבעו לדעתם שמרכז החיים שלכם נשאר במדינת ישראל. הפקדה לפנסיה בישראל עשויה להטות את הכף כנגדכם. אבל באמת, תתייעצו עם איזה רואה חשבון כשאתם עושים רילוקיישן. עם ובלי קשר לפנסיה.

- מס: כשאתם שכירים ומפקידים לפנסיה, אתם מפקידים מהברוטו שלכם, כלומר לפני מס, ואת המס תשלמו כשתצאו לפנסיה. (אם אתם מרוויחים מספיק, על חלק מההפקדה תשלמו מס מראש וקרן הפנסיה תדע לרשום את הכספים כ״קצבה מוכרת״, כלומר קצבה שפטורה ממס לאחר הפרישה). כשאתם מפקידים עצמאית אתם מפקידים מהנטו שלכם, כלומר כספים שכבר שילמתם עליהם מס הכנסה (בישראל או במדינה החדשה שעברתם אליה). אבל כשתפקידו את הכסף בקרן הפנסיה הוא יירשם כקצבה שחייבת במס (״קצבה מזכה״) עד לתקרה מסוימת. כלומר, עד התקרה הזו, אתם עשוים לשלם מס הכנסה פעמיים, על אותם כספים. וזה כבר, לדעתי, לא מגניב.

(במאמר מוסגר: פקודת מס הכנסה קובעת שהפקדה במעמד עצמאי שאין עבורה זכאות לניכוי או זיכוי אמורה להרשם כקצבה מוכרת. בדיוניי הרבים עם קרן הפנסיה שלי וישירות עם מס הכנסה לא הצלחתי לגרום להם להסכים שההפקדה צריכה להרשם כקצבה מוכרת מהשקל הראשון. אם מישהו ירצה לקחת אותם לבית המשפט יש לו את התמיכה המורלית שלי)

ובכל זאת, בגיל הפרישה יהיה לכם פטור ממס עד קצבה של לפחות כ10,000 שח בחודש. כלומר, גם אם תמשיכו להפקיד במעמד עצמאי, וגם אם הכספים יירשמו כקצבה שחייבת במס אפילו שכבר שילמתם עליה מס, אם לא תגיעו לקצבה של 10k אז זה לא באמת משנה איך הכסף נרשם כי גם ככה יהיה לכם פטור.

אלו שיחליטו להמשיך להפקיד במעמד עצמאי צריכים לזכור שהשכר המבוטח הוא נגזרת של ההפקדה, ואם תרצו לבטח שכר של 20k ברוטו תצטרכו להפקיד כמה אלפי שקלים כל חודש מהנטו שלכם. זה אומר כנראה גם להמיר כספים מהמטבע שאתם מרוויחים בו ולהעביר אותם לארץ. שזה לאו דווקא יקר או מסובך, אבל עוד משהו שצריך לעשות מדי פעם.

בין אם השארתם את הקרן במצב לא פעיל או המשכתם להפקיד, תדעו שקרן הפנסיה תמשיך לשלם לכם קצבה גם אם תצאו לפנסיה במדינה אחרת. במצב כזה כדאי כאמור גם להבין את דיני המס במדינה אליה עברתם. אם אתם בברירת מחדל ודמי הניהול נמוכים, מדובר בחסכון טוב לטווח ארוך ואני לא רואה שום סיבה טובה לסגור את קרן הפנסיה (ולשלם את הכופר שכרוך בכך). אם אכן תגורו במדינה אחרת לאחר הפרישה, כנראה שקרן הפנסיה תבקש הוכחה שאתם עדיין חיים כל כמה זמן.

זה הפוסט, אשמח לשמוע הערות והארות של החברים והחברות :)

ובכל זאת, בגיל הפרישה יהיה לכם פטור ממס עד קצבה של לפחות כ10,000 שח בחודש. כלומר, גם אם תמשיכו להפקיד במעמד עצמאי, וגם אם הכספים יירשמו כקצבה שחייבת במס אפילו שכבר שילמתם עליה מס, אם לא תגיעו לקצבה של 10k אז זה לא באמת משנה איך הכסף נרשם כי גם ככה יהיה לכם פטור.

מאמר מעניין - הערה אחת -
להבנתי, הסכום של כ-10,000 ש״ח מורכב מפטור ממס הכנסה על קצבה עד תקרה ומנקודות זיכוי.
במצב בו לפורש קיימים מקורות הכנסה אחרים החייבים במס, עלול להיות מצב בו חלק מהקצבה יהיה ממוסה גם אם היא עומדת על פחות מ-10,000 שח.

למה בעצם צריך לעשות משהו? קרן פנסיה כוללת גם מרכיב ביטוחי. אלו שפשוט יפסיקו להפקיד יביאו לכך שבתוך כחצי שנה הם (ומשפחתם) לא יהיו מבוטחים יותר בביטוחי אובדן כושר עבודה ושארים, בהנחה שאין להם כיסוי ביטוחי ממקור אחר. סיבה נוספת היא דמי הניהול ותיכף נגיע אליה.

אז מה באמת האופציות?

הסדר ריסק זמני
האופציה הזו מאפשרת לשמור על הכיסויים הביטוחיים לתקופה של עד שנתיים מבלי להפקיד כספים לקרן עצמה. את התשלומים ניתן לבצע מהקרן עצמה או ממקור אחר (כמו חשבון הבנק שלכם). למה כדאי? כי זה די פשוט וקל

יצא לך לברר לעומק את תוקף הכיסוי בביטוח חיים\אובדן כושר למי שעובד בחו"ל?

ממה שנאמר לי לפחות חלק מביטוחי הריסק הרגילים בארץ מחריגים באותיות הקטנות כול מיני מקרים שקשורים לשהייה בחו"ל כמו מוות בזמן עבודה בחו"ל(שלא דרך חברה ישראלית).

ממה שנאמר לי לפחות חלק מביטוחי הריסק הרגילים בארץ מחריגים באותיות הקטנות כול מיני מקרים שקשורים לשהייה בחו"ל כמו מוות בזמן עבודה בחו"ל(שלא דרך חברה ישראלית).

שאלתי, אבל בהחלט לא בדקתי את האותיות הקטנות. נקודה מעניינת, אנסה לברר אותה

שאלתי, אבל בהחלט לא בדקתי את האותיות הקטנות. נקודה מעניינת, אנסה לברר אותה
כיוון שזה רלוונטי גם לי, אשמח אם גם תעדכן בממצאים! הביטוחים שלך (ריסק / אכ״א) הם דרך קרן הפנסיה? אם כן התקנון האחיד שלהן כנראה חל באופן זהה כולל ההחרגות (אם ישנן כאלו בכלל).
ותהנה בחו״ל :)

נקודה מעניינת, אנסה לברר אותה
אז דיברתי עם האדם שאמר לי ששמע על זה מסוכן הביטוח(יד שלישית ממובטלD:)
והטענה היותר כללית הייתה שמי שלא נחשב לתושב ישראל מוחרג לרוב\לפעמים בביטוחי חיים ו\או אובדן כושר.
אבל כנראה כדאי לבדוק גם על עבודה לא דרך מעסיק ישראלי כשאתה גר בחו"ל.....

אולי @נדב יודע האם זה נכון ומה בדיוק התנאים?

בנוסף במידה וזה נכון הייתי לוקח כשיקול מול האלטרנטיבות שבתביעה כזאת לא עלינו אפילו במידה והיית נחשב לתושב ישראל ע"י ביטוח לאומי אבל גרת בחו"ל עורכי הדין של החברה יראו פה הזדמנות רצינית לחסוך כסף לבעל הבית מכיוון שלא מדובר בהגדרה קשיחה ולכן זה פתח לבעיות שכדאי להיות מודעים אליו.

אני מדגיש שזה מידע יד שלישית ויכול להיות שהוא לא נכון למי שרלבנטי אליו מומלץ בחום לבדוק לעמוק.

נערך לאחרונה ב:
ניתוק תושבות: זה נושא סבוך ומורכב ואני לא מומחה גדול בו, אבל בקצרה מס הכנסה עשוי לא להכיר בכך שעזבתם את ישראל בהנתן תנאים מסוימים שיקבעו לדעתם שמרכז החיים שלכם נשאר במדינת ישראל
מבחינת מס הכנסה וזכויות סוציאליות, מה משתנה כאשר "מנתקים תושבות"?
האם בשלב שלפני ניתוק התושבות הזכויות והחובות נשארים זהים? איפה משלמים את המס הכנסה?

מבחינת מס הכנסה וזכויות סוציאליות, מה משתנה כאשר "מנתקים תושבות"?
האם בשלב שלפני ניתוק התושבות הזכויות והחובות נשארים זהים? איפה משלמים את המס הכנסה?
ניתוק תושבות הינו תהליך שונה במס הכנסה ובביטוח לאומי. יכול להיות שגוף אחד יראה בך כתושב חוץ והשני לא. כמו כן, אין תהליך ניתוק תושבות רשמי מול מס הכנסה. כלומר, זה לא חד וחלק. בביטוח לאומי כן ניתן למלא טופס שבעקבותיו יכירו בך (או לא) כתושב חוץ.

במידה ואתה עובד מחוץ לישראל אך הרשויות רואות בך כתושב ישראל (כלומר לא ביצעת ניתוק תושבות), ניתן לבקש ממך לשלם מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי בעבור הכנסות אלו. ייתכן שתוכל לבקש זיכוי מס עבור מס זר ששולם עבור ההכנסות במידה ולמדינת ישראל יש אמנת כפל מס עם אותה מדינה זרה. עם זאת, אמנה לצרכי זכויות סוציאליות היא פתוח נפוצה (לדוגמא, לא קיימת אחת בין ישראל / ארה״ב) ועל כן תשלום כפול עבור דמי ביטוח לאומי זה בדר״כ משהו יותר שכיח מתשלום כפול עבור מס הכנסה.

יש לציין כי אינני מומחה בתחום אז נא לקחת בערבון מוגבל את כל מה שכתבתי.

שאלתי את הסוכן ביטוח שלי והוא אמר לי שזה תקף, אבל לא היה סגור על זה. באמת נושא שצריך לבדוק אחרת הכסף סתם הולך לפח
לגבי ביטוח חיים פרטי, לא אמורה להיות בעיה לדעתי ולא רואה קשר לתושבות המס, אבל יכול להיות שכן. אם עברתי למדינה בעלת סיכון גבוה למשל...

לגבי ביטוח בריאות - יש לי משלים שב"ן שאני עדיין משלם עליו לדעתי ואין לו שום תוקף כנראה מאחר וניתקתי ביטוח לאומי ואני לא משלם על קופת חולים יותר. אני שומר אותו בגלל הסניוריטי שלו והתנאים...
הסדר ריסק זמני
עוד נקודה למחשבה היא לאנשים עם מצב בריאותי כלשהו ידוע, אם רוצים לפתוח קרן פנסיה חדשה יש תקופת צינון שבה יש החרגות. הקרן פנסיה חייבת לקבל לדעתי, אבל אולי בתקופת צינון

לגבי ניתוק תושבות, אכן נושא סבוך ורצוי להתייעץ עם בעל מקצוע. יש השלכות לניתוק ביטוח לאומי וגם לניתוק מס הכנסה. שניהם כביכול בנפרד אבל מזינים מידע אחד מהשני. הרבה אנשים ממשיכים לשלם סכום מינימלי לביטוח לאומי אבל זה יכול להחשב כזיקה במס הכנסה ולהחליש את הקייס

לגבי ניתוק תושבות, אכן נושא סבוך ורצוי להתייעץ עם בעל מקצוע. יש השלכות לניתוק ביטוח לאומי וגם לניתוק מס הכנסה. שניהם כביכול בנפרד אבל מזינים מידע אחד מהשני. הרבה אנשים ממשיכים לשלם סכום מינימלי לביטוח לאומי אבל זה יכול להחשב כזיקה במס הכנסה ולהחליש את הקייס

אני מסכים ב100%, אבל רק אומר שזה לא מחייב. אני ניתקתי תושבות ממס הכנסה (עם מכתב חתום מצידם שמעיד על זה) ועדיין תושב מבחינת ביטוח לאומי

הרבה אנשים ממשיכים לשלם סכום מינימלי לביטוח לאומ
תשלום דמי ביטוח מינימלים הוא פרקטיקה שפקידי ביטוח לאומי דוחפים באופן שערורייתי (שלא לאמור פושע) אפילו שאין לה כל אחיזה במציאות. במילים אחרות - זאת רמאות!
שיעור דמי הביטוח הלאומי נקבעים יחסית להכנסתך ממשלח יד, ולא משנה אם משלח היד הזה בישראל או בחו"ל. על מנת לשמר את מלא זכויותיך בבט"ל בארץ אתה צריך לדווח להם על הכנסותיך בחו"ל ולשלם שיעור מלא של דמי ביטול לאומי, אין כאן חצי הריון.
כל עוד אתה לא רוצה מהם כלום הם יקחו את הסכום המינימלי בכיף. ברגע שתרצה מהם משהו הם ינפנפו בתקנות ויוסיפו שלמעשה מדובר בנסיון הונאה מצדך.

* כמובן שניתן לשקר ולטעון שאין לך הכנסות בחו" ל, הנחתי היא מה שקורה כשמנסים לנהוג ביושר.

ויהיו צודקים
לגמרה, רק שהתשלום המינימלי הוא משהו שפקידי הביטוח הלאומי בעצמם דוחפים. 4 פקידי ביטוח לאומי בארבע שיחות טלפון שונות ניסו לשכנע אותי להמשיך לשלם דמי ביטוח מינימלים, מתוכם שניים ממחלקת חו"ל שבוודאי מודעים לחוסר התוחלת שבדבר.

לגמרה, רק שהתשלום המינימלי הוא משהו שפקידי הביטוח הלאומי בעצמם דוחפים. 4 פקידי ביטוח לאומי בארבע שיחות טלפון שונות ניסו לשכנע אותי להמשיך לשלם דמי ביטוח מינימלים, מתוכם שניים ממחלקת חו"ל שבוודאי מודעים לחוסר התוחלת שבדבר.
קרה לחברה (תושבת ואזרחית ישראלית, ללא קשר ללחו"ל) שהוטעתה ע"י נציג טלפוני בבט"ל והטעות התגלתה רק לאחר שסירבו לתת לה זכות מסוימת שהייתה זכאית לה אילו לא הייתה צוברת "חוב". לצערה, לא הייתה הקלטה של השיחה.

כיצד מנתקים תושבות ממס הכנסה? האם יש תהליך מסודר?

תהליך כן. מסודר לא ממש. אתה יכול לפנות אליהם בבקשה, והם יבקשו כל מני מסמכים. בזמנו הם שלחו לי שאלון שלדעתי הוחלף כבר באיזה טופס רשמי. בכל מקרה זה לוקח הרבה זמן (לי לקח לפחות שנתיים, גם באשמת רואי החשבון שהיו לי)

תשלום דמי ביטוח מינימלים הוא פרקטיקה שפקידי ביטוח לאומי דוחפים באופן שערורייתי (שלא לאמור פושע) אפילו שאין לה כל אחיזה במציאות. במילים אחרות - זאת רמאות!
שיעור דמי הביטוח הלאומי נקבעים יחסית להכנסתך ממשלח יד, ולא משנה אם משלח היד הזה בישראל או בחו"ל. על מנת לשמר את מלא זכויותיך בבט"ל בארץ אתה צריך לדווח להם על הכנסותיך בחו"ל ולשלם שיעור מלא של דמי ביטול לאומי, אין כאן חצי הריון.
כל עוד אתה לא רוצה מהם כלום הם יקחו את הסכום המינימלי בכיף. ברגע שתרצה מהם משהו הם ינפנפו בתקנות ויוסיפו שלמעשה מדובר בנסיון הונאה מצדך.

* כמובן שניתן לשקר ולטעון שאין לך הכנסות בחו" ל, הנחתי היא מה שקורה כשמנסים לנהוג ביושר.

כל זה נכון, אבל אוסיף ואומר שאפילו כשאני דואג לשלוח לבט״ל תלושי משכורת והם יודעים בדיוק כמה אני מרוויח, הם עדיין גובים ממני את המינימום. בחיי שאני לא מבין את זה.

תהליך כן. מסודר לא ממש. אתה יכול לפנות אליהם בבקשה, והם יבקשו כל מני
רצוי ומומלץ גם להצטייד בחוות דעת משפטית , התהליך עלול במקרים מסויימים לעבור למישור הפלילי, חלילה וחס.
תשלום דמי ביטוח מינימלים הוא פרקטיקה שפקידי ביטוח לאומי דוחפים באופן שערורייתי
לא ידעתי, אבל זה תמיד היה הפרקטיקה הרגילה של כל מי שעשה רילוקיישן, וצודק לחלוטין שהם יכולים לבקש מס על הכנסות מחו"ל
בעבר ביטוח לאומי לא היה רודף אחרי הכסף יותר מדי, אבל אני מבין שעם כל השיתוף והעברת המידע בין המשרדים ועם מס הכנסה, ביטוח לאומי נהיה יותר נשכן בשנים האחרונות ורודף אחרי הכסף (בצדק כנראה)

כמו שמישהו אמר פה, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם רוצים ביטוח בריאות ממדינת ישראל, צריך לשלם...

תהליך כן. מסודר לא ממש. אתה יכול לפנות אליהם בבקשה, והם יבקשו כל מני מסמכים. בזמנו הם שלחו לי שאלון שלדעתי הוחלף כבר באיזה טופס רשמי. בכל מקרה זה לוקח הרבה זמן (לי לקח לפחות שנתיים, גם באשמת רואי החשבון שהיו לי)
נשמע כמו תהליך רולינג רגיל. האם התחלת את התהליך כתושב חוץ או לפני העזיבה?

רצוי ומומלץ גם להצטייד בחוות דעת משפטית , התהליך עלול במקרים מסויימים לעבור למישור הפלילי, חלילה וחס.
אשמח לשמוע עוד (גם בפרטי). האם הצטיידת בחוו״ד? דיברתי עם מספר רו״ח ועו״ד שונים וכל אחד ממליץ על משהו אחר. כמו כן, הצעות המחיר שקיבלתי עבור חוו״ד היו על פני טווח די רחב אבל גם המחיר הכי נמוך שקיבלתי היה ברמת העשרות אלפי ש״ח.

אשמח לשמוע עוד (גם בפרטי). האם הצטיידת בחוו״ד? דיברתי עם מספר רו״ח ועו״ד שונים וכל אחד ממליץ על משהו אחר
את ההמלצה להצטייד קיבלתי ממכר שעובד ברשות המיסים. אנו לא לגמרי מבין את הרציונאל, אבל למיטב הבנתי זאת סוג של תעודת ביטוח מההליך הפלילי, למרות שהיא לא באמת מבטיחה כלום, אולי מקטינה את הסיכון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
T הגורל של קרן פנסיה מסולקת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס קרן פנסיה וקרן השתלמות פעם ראשונה בחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ משיכת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
I הפעלת קרן פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U קרן פנסיה לא פעילה מצד מעביד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העברת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
The Thinker חלוקה אופטימלית בין קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 62
T קרן פנסיה משלימה ללא כיסוי ודמי ניהול - לעומת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A ניוד קרן פנסיה בחוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
R קרן פנסיה משלימה או קופת גמל ופיצול תגמולים פיצויים - שכר 45k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה