• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית

• פותח הנושא פותח הנושא orvino88
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה לא, כי נניח אתה משקיע בAI כזה, אתה לא מתחרה בליצנים מרד-איט, אתה מתחרה בAI אחרים של גאונים לא פחות.
המדד יתן לך את הממוצע של כל הAI, לטוב ולרע.
אתה חושב אתה תדע לבחור את הAI המנצח? ולא פחות חשוב, אם יש אחד כזה, אתה חושב שמישהו יתן לך להשקיע בו?

לפני שנים רבות מאד השקעתי בקרן גידור שכזו, עם איזה אלגוריתם מתוחכם שמנהל הקרן (פיזיקאי מחונן) כתב, במשך שנה הביא תשואות מטורפות באמת. מה קרה אחרי שנה?
ראה בעל הבית כי טוב, במקום להסתפק ב20% דמי הצלחה על קרן 10M (זה היה המון כסף בזמנו), הלך לנוסטרו, סגר איתו על משהו כמו 50% וקיבל כמה כסף שרק רוצה, את הוכחת היכולת כבר הייתה לו מאיתנו.

זאת תכונה מעניינת של השוק , שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לשכור אנשים שיכו אותו בשבילך בתור אדם פרטי.

מה שזה אומר שיכול להיות שיש יתרון ל"עשה זאת בעצמך " ברמת היחיד או הקבוצה ? כמובן אם מוכנים להשקיע הרבה זמן ולהתמקצע.

2. מדדים סחירים אפשר למנף בשיעורים יפים ובריביות מעולות, זה מגדיל משמעותית את התשואה על ההון שלי, בקרנות איזוטריות כאלה ואחרות זה בלתי אפשרי
כאלו מדדים לא נגישים גם למשקיע הישראלי שאינו אזרח אמריקאי? אשמח לדוגמא למדד כזה שאינו איזוטרי

זאת תכונה מעניינת של השוק , שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לשכור אנשים שיכו אותו בשבילך בתור אדם פרטי.

מה שזה אומר שיכול להיות שיש יתרון ל"עשה זאת בעצמך " ברמת היחיד או הקבוצה ? כמובן אם מוכנים להשקיע הרבה זמן ולהתמקצע.
זה קשה לעשות את זה בעצמך וזה יותר קשה למצוא מישהו שיעשה את זה עבורך.
היתרון העיקרי שיש לך היא העובדה שאלו שטובים באמת יצברו מספיק כסף ככה שיצטרכו להתמודד עם הון משמעותי ועולם השקעות שהולך ומצטמצם....כשאתה מנהל מאות מילארדים(או אפילו כמה עשרות מילארדים) עולם ההשקעות הרלוונטיות שלך שיכול להזיז את המחוג הופך להיות מאד קטן.
(באפט אומר שאם היה מנהל "רק" כמה עשרות מיליונים הוא היה "בקלות" עושה 50% תשואה+ לשנה בשוק היעיל האמריקאי...אני אישית מאמין לו).
עבורך, יש עולם של 50000 אלף מניות בעולם...אין שום סיבה שתנסה להחליט מה העתיד של פייסבוק/טסלה או אפילו שתעבוד בתוך השוק האמריקאי...

סתם דוגמא, אחת מהקרנות שאני משקיע בהן...משקיעה חלק מההון בטורקיה. אף אחד לא נוגע בשוק הזה...מסיבות סופר מובנות, אינפלציה מטורפת, נשיא "בעייתי" עם מדיניות בעייתית וכו...היית קונה תעודת סל על טורקיה...היית מפסיד את המכנסיים...
הוא נכנס, הסתכל על החברות, ראה שאף אחד לא נוגע בשוק ולכן החברות נסחרות במחירים של מתחת לשווי הנכסים בחלק גדול מהמקרים, חיפש חברות שמקבלות הכנסות בדולר/אירו אבל מוציאות בלירה ושהן לא הונאה...והתשואה שהוא עושה עד היום היא לא נורמלית.
האם ההשקעה בחברות כאלו לעומת השקעה בסנופי במכפיל 25+ שהיה בשנים האחרונות היא ההשקעה היותר מסוכנת עם פוטנציאל התשואה הגבוה יותר?

וכן כמו שנאמר כאן, אין שום הבטחה להצלחה...אבל אם אתה מחפשת הבטחות, כנראה שאתה צריך להשקיע במק"מ(וגם אז, עדיף קצר).

וד"א בקשר לדוגמאות שלא ניתן להצטרף אליהן, מתוך ה4 שציינתי, 2 פתוחות למשקיעים כשירים, 2 פתוחות לציבור הרחב...השקעה בברקשיר או נגיד ב fundsmith:
https://www.fundsmith.co.uk/factsheet/
אני מושקע בברקשיר, לא מושקע ב fundsmith:
fundsmith.jpg
אבל בלי קשר למה שאני אומר, אולי יסקרן את חלק מהאנשים להסתכל על קרן שפתוחה לציבור, יש לכם את היכולת לקנות בה יחידות, קיימת מעל 11 שנה והביסה את תעודת השוק העולמי בצורה די משמעותית לאורך זמן...
היא לא עומדת בתנאים שלי משום שהיא מנהלת כבר מעל 20B, דמי הניהול הם לא רק מביצועים והרקע הוא רק 11 שנים, אבל כמעט כל שאר הפילטרים מתקיימים.
כמובן שלא ממליץ על השקעה ואני אישית איני מושקע...אבל אולי מקום שיכול לסקרן מישהו שחושב שפער כל כך משמעותי בתשואה לאורך תקופה די ארוכה הוא משהו שאולי שווה לבדוק.

* ואני חייב לסייג שוב. אין שום סיבה אמיתית לרוב האנשים לצאת מתעודות סל רחבות. זה ברוב המוחלט של המקרים בזבוז זמן ודבר לא נכון לעשות.
הדיון כאן נועד לענות לטענות מסויימות. השוק אינו יעיל לגמרי(בוודאי ככל שיוצאים מארה"ב ובוודאי ככל שיוצאים מהמניות הגדולות), תשואת סנופי, היא תשואה נמוכה לאורך זמן. קיימים אנשים מוכשרים שיודעים לעשות משמעותית יותר מזה ...אבל אם אין ידע מיוחד או יכולות מיוחדות אז הפתרון של תעודות סל , המאפשר בעלות נמוכה מאד לקבל תשואת שוק...היא פתרון נהדר וטוב. הניסיון להוסיף ברוב המקרים יגרע. כמות המקומות והצורות שאפשר ליפול בהם בהשקעה מנייתית שאינה תעודת סל רחבה...היא גדולה מידי.

נערך לאחרונה ב:
החברות נסחרות במחירים של מתחת לשווי הנכסים בחלק גדול מהמקרים, חיפש חברות שמקבלות הכנסות בדולר/אירו אבל מוציאות בלירה ושהן לא הונאה...והתשואה שהוא עושה עד היום היא לא נורמלית.
אז מאיפה התשואה אם אף אחד אחר לא רוצה לקנות מניות שלהן? מדיבידנדים גבוהים?

אז מאיפה התשואה אם אף אחד אחר לא רוצה לקנות מניות שלהן? מדיבידנדים גבוהים?
גם דיבידנדים, גם חלק מגופים אסטרטגים התחילו להשקיע, חלק מהחברות התחילו ב buyback...שילוב..
בשורה התחתונה הוא קנה נכסים במחירי רצפה ומאז לא נוגע.(חוץ מלהחזיר לנו את ההון הראשוני...המחירים היו כל כך מגוכחים שהוא היה יכול להחזיר את כל ההון של הרכישה בפחות משנה...הלוואי ואני הייתי חכם מספיק בשביל להשקיע גם מעבר להשקעה דרך הקרן).

נערך לאחרונה ב:
היית מוכן להשקיע בקרן שטוענת שהיא מכה את השוק ומוכנה לקבל את ההשקעות שלך?
אין פה מספיק מידע
באופן ספציפי אני הייתי משקיע את כל התיק שלי בקרן של ג׳ים סימונס אם הייתי יכול

. קיימים אנשים מוכשרים שיודעים לעשות משמעותית יותר מזה
אין ויכוח על כך.
השאלה היא כזו:
האם יש אנשים מוכשרים שיודעים לעשות את זה + יתנו לך להשקיע איתם + זה לא פלוק סטטיסטי + ידעו לעשות זאת גם אחרי דמי ניהול + רמת הסיכון דומה + תדע לזהות אותם נכונה.
אלו הרבה התניות ואתה צריך שכולם יתקיימו ביחד כדי שזה יהיה כלכלי ולהשיג לך אלפא לטווח הארוך.

עכשיו יש גם הסיכון הוא שהם לא יצליחו להשיג לך אלפא או אפילו יפגרו למדד. כיוון שאתה לא חי אינסוף שנים ואת התוצאה אתה תדע רק עוד הרבה מאד שנים זה סיכון גדול מאד לדעתי.

גם מה הצפי שלך למהלך כזה? מדד + כמה אחוז?

יש נקודה חשובה, שלא הוזכרה כאן. גם אנשים שידעו להכות משמעותית את המדדים לאורך תקופה, ואני מדבר על כאלה שבאמת עשו זאת, והם לא טעות סטטיסטית, לא בהכרח מבטיח שיידעו לעשות זאת גם בעתיד, כי התנהגות השוק משתנה עם הזמן. יש יותר סיכוי שהם ידעו לעשות זאת ממשקיע אקראי, אבל ייתכן גם ששינויים בשוק יבטלו את היתרון שלהם.

אין ויכוח על כך.
השאלה היא כזו:
האם יש אנשים מוכשרים שיודעים לעשות את זה + יתנו לך להשקיע איתם + זה לא פלוק סטטיסטי + ידעו לעשות זאת גם אחרי דמי ניהול + רמת הסיכון דומה + תדע לזהות אותם נכונה.
אלו הרבה התניות ואתה צריך שכולם יתקיימו ביחד כדי שזה יהיה כלכלי ולהשיג לך אלפא לטווח הארוך.

עכשיו יש גם הסיכון הוא שהם לא יצליחו להשיג לך אלפא או אפילו יפגרו למדד. כיוון שאתה לא חי אינסוף שנים ואת התוצאה אתה תדע רק עוד הרבה מאד שנים זה סיכון גדול מאד לדעתי.

גם מה הצפי שלך למהלך כזה? מדד + כמה אחוז?
צודק בכל מה שאתה אומר.
וזה למה התנאי הראשון שרשמתי היה שעיקר הפעילות היא בשוק פחות יעיל...אני אומר שיש מקומות שבהן יש סיכוי משמעותי לעשות תשואה עודפת, בהן אין לי את הידע או היכולות. אני לא שוכר מישהו בשביל שיבחר עבורי האם גוגל שווה X או 1.1X....ויתחרה בכל ה mega brains. אני חושב שאני יכול להבין את הענן לבד...

לעומת זאת, מבחינתי למשל, שווקים כמו טורקיה, הודו ושות הם שווקים שבהם יש הזדמנויות משמעותיות מאד שהיו בחלק מהשנים האחרונות עם תמחור חסר יוצא מן הכל שגם עבור הדיוט כמוני בכלכלות הללו זה בלט...עם כמות ענקית של זבל והונאות שהיית קונה במידה והיית משקיע בתעודת סל + הנזק הברור נגיד בטורקיה בשל האינפלציה.(וזה למה אני ממש לא בעד למשל בהשקעה במדד עולמי...כמות הזבל שאתה קונה היא לא נורמלית וdrag רציני על כל תשואה עתידית בעיני).
אני רציתי מישהו שידע לברור את המוץ מן התבן במקומות האלו, לא להשקיע בכל ההונאות, החברות זומבי או בחברות הלא טובות...ורציתי לעשות את זה עם מישהו שיעמוד בכל הפרמטרים האלו שהגדרתי...חיפשתי ומצאתי.
המטרה של ההשקעות הללו לא היה להשאר עכשיו עם אותו משקיע לאורך שנים(למרות לפי מה שנוצר בשנים האחרונות כנראה שמערכת היחסים הזו תמשך לאורך יותר זמן), אלא להרים מהרצפה כסף...ומשם לראות לאיפה זורמים....תוך כדי כך שאני רואה אסימטריה ענקית בין השקעה נגיד בסנופי(בתמחורים המאד יקרים שלו) לבין השקעה נגיד ב india energy exchange שנסחרה במחירים מצחיקים.

מבחינתי לפחות, התשואה היייתה ונשאר פנומנלית, ההשקעה הראשונית שלי חזרה אלי ++, הניתוחים היו נכונים...וההזדמניות נשארו.

כהשקעתי בקרנות הללו, לא חיפשתי לעשות איזה אחוז או שניים מעל הסנופי על ידי "חיבוק שלו" ועוד עשר שנים לגלות שעשיתי 10+ או 10- עם יותר תנדותיות. חיפשתי לעשות משמעותית יותר במקומות בהן אני חושב שיש הזדמנויות מאד ברורות, עם בן אדם עם הוכחות, במבנה עלויות WIN WIN.

הדוגמאות האחרות שהבאתי נגיד fundsmith או ברקשיר, הם משהו אחר...בגדול אני מסתכל עליהם כמו מסננת לחברות הפח/חברות עם המודלים הבלתי ניתנים לתיקון שנמצאים באינדקסים המערבים...זה לא רע...אך כמובן לא אותו פער כמו בשווקים אחרים.
תלוי למה אתה מכוון בתשואה.

יש נקודה חשובה, שלא הוזכרה כאן. גם אנשים שידעו להכות משמעותית את המדדים לאורך תקופה, ואני מדבר על כאלה שבאמת עשו זאת, והם לא טעות סטטיסטית, לא בהכרח מבטיח שיידעו לעשות זאת גם בעתיד, כי התנהגות השוק משתנה עם הזמן. יש יותר סיכוי שהם ידעו לעשות זאת ממשקיע אקראי, אבל ייתכן גם ששינויים בשוק יבטלו את היתרון שלהם.
בעיני לפחות, כל עוד "השוק"(ושוב איזה שוק?) נותן לך כל שנה פער של 100% בין הגבוה לנמוך ברוב המניות...או במילים אחרות..בני אדם פעילים בשוק...ההזדמנויות לא הולכות לשום מקום...והעקרון נשאר זהה...תקנה משהו במשמעותית פחות ממה שהוא שווה.
לא כל יום, לא כל שנה ולא בכל שוק/חברה יש לך את ההזדמנות הזו כל הזמן...אבל הן באות.

נערך לאחרונה ב:
כהשקעתי בקרנות הללו, לא חיפשתי לעשות איזה אחוז או שניים מעל הסנופי על ידי "חיבוק שלו" ועוד עשר שנים לגלות שעשיתי 10+ או 10- עם יותר תנדותיות. חיפשתי לעשות משמעותית יותר במקומות בהן אני חושב שיש הזדמנויות מאד ברורות, עם בן אדם עם הוכחות, במבנה עלויות WIN WIN.
מעניין.
השאלה היא בעוגת ההשקעות שלך זה תחת "שוק ההון" והאם זה בנוסף למדדים או במקום?
הדוגמאות האחרות שהבאתי נגיד fundsmith או ברקשיר, הם משהו אחר...בגדול אני מסתכל עליהם כמו מסננת לחברות הפח/חברות עם המודלים הבלתי ניתנים לתיקון שנמצאים באינדקסים המערבים...זה לא רע...אך כמובן לא אותו פער כמו בשווקים אחרים.
אני מסכים, גם אני לא חסיד גדול של מדדים רחבים מדי ואישית מסיט השקעות לSCHD (מניות ערך אמריקאיות גדולות) אבל תזכור שגם בסנופי יש לך כמה מסננות: גודל, מובילות שוק, רווחיות וערך, לא תמצע שם מניות זבל מוחלט/חלום.
תזכיר לי על איזה קרן אתה מדבר?

סתם דוגמא, אחת מהקרנות שאני משקיע בהן...משקיעה חלק מההון בטורקיה. אף אחד לא נוגע בשוק הזה...מסיבות סופר מובנות, אינפלציה מטורפת, נשיא "בעייתי" עם מדיניות בעייתית וכו...היית קונה תעודת סל על טורקיה...היית מפסיד את המכנסיים...
הוא נכנס, הסתכל על החברות, ראה שאף אחד לא נוגע בשוק ולכן החברות נסחרות במחירים של מתחת לשווי הנכסים בחלק גדול מהמקרים, חיפש חברות שמקבלות הכנסות בדולר/אירו אבל מוציאות בלירה ושהן לא הונאה...והתשואה שהוא עושה עד היום היא לא נורמלית.
האם ההשקעה בחברות כאלו לעומת השקעה בסנופי במכפיל 25+ שהיה בשנים האחרונות היא ההשקעה היותר מסוכנת עם פוטנציאל התשואה הגבוה יותר?
הבעיה בהשקעות האלו הן שה חשש מ"הונאות" הוא בעצם מגרש משחקים שונה לגמרי.
היתרון הגדול של שווקים מתקדמים הוא האכיפה הנוקשה של דיני ני"ע. ברור שבטורקיה המצב שונה, והכימות של השוני הזה קשה ודורש הכרות מעמיקה עם המקום, הרבה יותר מאשר כימות של ממשל תאגידי בעייתי בחברה שנסחרת בשוק מתקדם.
אישית, אני לא משקיע אפילו בישראל מהסיבות האלו וכנראה מפסיד פוטנציאל לתשואה עודפת בגלל החשדנות שלי.

אישית, אני לא משקיע אפילו בישראל מהסיבות האלו וכנראה מפסיד פוטנציאל לתשואה עודפת בגלל החשדנות שלי.
I beg to differ
סביר להניח שההפך.

I beg to differ
סביר להניח שההפך.
מה ההפך? האכיפה בישראל טובה מאשר בארה"ב או שאין לי מה להצטער על כך שאני מוותר מראש על מדינות כמו ישראל וטורקיה ומקומות אקזוטיים יותר?

היתרון הגדול של שווקים מתקדמים הוא האכיפה הנוקשה של דיני ני"ע. ברור שבטורקיה המצב שונה, והכימות של השוני הזה קשה ודורש הכרות מעמיקה עם המקום, הרבה יותר מאשר כימות של ממשל תאגידי בעייתי בחברה שנסחרת בשוק מתקדם.
גם בארה"ב יש הונאות ברורות, שנסחרות בבורסה בסכומים אנסטרונומיים. נדיר שעושים נגדם משהו. יותר נפוץ שנטפלים דווקא לאנשים ישרים או למי שגרם לאיזה בנק גדול להפסיד בצד השני של העסקה.

מה ההפך? האכיפה בישראל טובה מאשר בארה"ב או שאין לי מה להצטער על כך שאני מוותר מראש על מדינות כמו ישראל וטורקיה ומקומות אקזוטיים יותר?
לא לא לא, הפוך! שאתה עושה בשכל.

מעניין.
השאלה היא בעוגת ההשקעות שלך זה תחת "שוק ההון" והאם זה בנוסף למדדים או במקום?
החלוקה אצלי היא פחות או יותר 50% השקעה ציבורית, 50% השקעה פרטית...שבחלק הציבורי בערך חצי הוא מדדים וחצי מניות ישירות/שתי הקרנות.
אבל אני לא בדיוק "מקטלג" כל דבר או שהאחוזים הללו הם תוצאה של איזו "תוכנית על"...אותי מעניין לעשות השקעות שבתקווה הם נכונות כשאני מוצא הזדמנויות...ולא האם אני בדיוק על X%...וכמות ההשקעה תלויה בכמות הפוטנציאל/סיכון שאני רואה.

אני מסכים, גם אני לא חסיד גדול של מדדים רחבים מדי ואישית מסיט השקעות לSCHD (מניות ערך אמריקאיות גדולות) אבל תזכור שגם בסנופי יש לך כמה מסננות: גודל, מובילות שוק, רווחיות וערך, לא תמצע שם מניות זבל מוחלט/חלום.

מסכים וזה למה להביס את הסנופי(בדיוק בגלל מה שציינת ד"א הוא סוג של קרן אקטיבית) על ידי משחק במניות אמריקאיות(בוודאי עם ניכוי עלויות) הוא משחק קשוח מאד.
לעומת זאת ככל שאתה מתרחק מהסנופי...כמות הזבל שיש בשווקים הפיננסים היא לא נתפסת..באירופה, בשווקים המתעוררים וכו...אני נוטה לחשוב שחלק גדול מהחברות האלו שאתה לא צריך הרבה בשביל להבין שהם לא בדיוק חברות שראויות לקבל כסף ציבורי קיימות בעיקר בגלל ההמצאה הזו של "מדד עולמי" ולמען "פיזור"....מקבלים כסף כל הזמן מהפקדות עולמיות...ההבדל בין הקרן האקטיבית סנופי לשאר העולם מתפספס נראה לי.
הסתכלתי פעם על איזו חברה בתורכיה, עם פחות או יותר אפס הכנסות כבר שנתיים, הוצאות ענקיות על "הנהלה" ובלי צפי משמעותי לחוזים...חברה לגמרי להעברת כסף מבעלי המניות להנהלה....לא הבנתי איך יש לה שווי שוק של מעל 200 מיליון דולר...ואז ראיתי באיזה אינדקסים היא נמצאת.

תזכיר לי על איזה קרן אתה מדבר?
אני פחות אוהב לדבר ככה על קרנות לכשירים...אני מניח שאם תחפש משקיע שמשקיע בהודו, טורקיה וכו...תמצא אותו.

חד משמעית. זה שחשבתי שיש הזדמנויות בטורקיה...לא הפך אותי למישהו שיכול להשקיע בטורקיה....הייתי צריך לגשר על הפער.

גם בארה"ב יש הונאות ברורות, שנסחרות בבורסה בסכומים אנסטרונומיים. נדיר שעושים נגדם משהו. יותר נפוץ שנטפלים דווקא לאנשים ישרים או למי שגרם לאיזה בנק גדול להפסיד בצד השני של העסקה.
כמו אונקולוג שמכיר את המקרים בהם נקודה על העור היא לא רק נקודה, גם אני מכיר היטב את העסקים של (מעט) החברות בהן טיפלתי במסגרת העבודה וזה באמת אסון. לא סתם האנלוגיה שנתתי היא לאונקולוג. מעדיף למות בבורותי לגבי שווקים אחרים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הסתכלתי פעם על איזו חברה בתורכיה, עם פחות או יותר אפס הכנסות כבר שנתיים, הוצאות ענקיות על "הנהלה" ובלי צפי משמעותי לחוזים...חברה לגמרי להעברת כסף מבעלי המניות להנהלה....לא הבנתי איך יש לה שווי שוק של מעל 200 מיליון דולר...ואז ראיתי באיזה אינדקסים היא נמצאת.
קצת עצוב אבל גם קיים גם בארץ ובאופן בוטה ביותר (לא משקיע בארץ ולא ממליץ).
לעומת זאת ככל שאתה מתרחק מהסנופי...כמות הזבל שיש בשווקים הפיננסים היא לא נתפסת..באירופה, בשווקים המתעוררים וכו
ואז עולה הבעיה שגם יותר קשה לברור את המוץ מין התבן + פערי שפה, תרבות, דו"חות שלך תדע אם מייצגים את המציאות (ע"ע סין) וכו' וישנם סיכונים נוספים שאתה אולי לא חושב עליהם, לדוגמא גם עם השקעת בחברות מעולות ברוסיה אתה בבעיה כי או שזה פשוט לא סחיר יותר במקרה הטוב או הולאם במקרה הפחות טוב, לך תדע מה יקרה בטורקיה, זה לא בדיוק אי של שפיות/יציבות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
Sp0 אני לא מבין למה אין קורלציה בין קרן מחקה לS&P 500 שוק ההון 11
shirbi אני לא מבין למה הבנקים המרכזים קונים אגרות חוב ממשלתיות כיום שוק ההון 35
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
J עמלת סנט למניה - לא מבין את ההגיון שוק ההון 3
בובין חוט-השני דירה עם קאץ' על השולחן ועדיין אני לא מבין אותו ... נדל"ן 21
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
J לא מבין משהו בנוגע לדמי עמלות במסחר בחו"ל שוק ההון 26
Tsachi01 לא מבין את יומני המסע פה אוף טופיק 181
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
I לא מבין את תיאוריית "השוק תמיד עולה בטווך הארוך" שוק ההון 88
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
א תל בונד 20, לא מבין שוק ההון 18
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
O לא מבין את ההתנהגות של אלטשולר S&P 1159250 שוק ההון 1
ה לא מבין חשיפה לדולר שוק ההון 2
Z מגן מס ממכירת נייר ערך זר. האם נכון לומר שמגן מס הוא הנמוך מבין ה2 מיסים 12
amit ביטוחים ,לאחד שלא מבין הרבה צרכנות פיננסית 0
R להתחיל להשקיע בלי שאני מבין בזה שוק ההון 62
L אני לא מבין איך יכול להיות שהריבית על אג"ח ל-3 חודשים בארה"ב היא מעל 2% שוק ההון 15
א לא מבין - התשואות על האג"ח עלו שוק ההון 0
נ קרנות נאמנות - משהו קריטי שאיני מבין שוק ההון 5
H בדיקת איכות מים ביתית - מישהו מבין בנושא? אוף טופיק 2
R לא מבין את זה אוף טופיק 49
doc29 האם יכול להיות שהכלכלן הבכיר של הבנק הגדול במדינה לא מבין בהשקעות? מי המשוגע? אוף טופיק 38
גרהם הרגע שבו אתה מבין את הפער בינך לבין שאר העולם הצרכניסט התפתחות אישית 6
liranviper דברים שאני לא מבין על קרן נאמנות / ETF שוק ההון 5
amit מישהו מבין לעומק איך שורט עובד? שוק ההון 96
שרון מישהו פה מבין ב-css? אוף טופיק 16
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
yossik משהו מבין מה קורה כאן? אוף טופיק 1
עצמאית אנטנות סלולריות- מישהו מבין בזה? אוף טופיק 14
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25

נושאים דומים

Back
למעלה