• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מישהו פה מבין במחשבים ניידים?

נבוך המורים

משתמש רשום
דירוג
4
מחפש לקנות מחשב נייד למשפחה והולך לאיבוד בין כל האופציות...
איזה מעבד מומלץ? כמה זיכרון צריך? בסוף זה לא לגיימינג אלא רק לגלישה, הורדה של סרטים וסטרימינג...
מחפש משהו שיחזיק לכמה שנים אז אין בעיה עכשיו להשקיע קצת

כמעט כל נייד יעשה את העבודה, מעבד I5 לפחות הייתי מתעקש ואחריות ל3 שנים זה גם בונוס חביב.
זיכרון 16 גיגה, מסך 15.6

כל דבר יחזיק לכמה שנים ויותר, אם לא הורסים אותו. לשימושים שאמרת אין שום צורך במפרט מיוחד.
אם אין דרישות מיוחדות הייתי ממיין לפי מחיר, והולך על הראשון שיש בו את מה שרוצים וכולל 3 שנים אחריות (מה שיוריד הרבה מהאפשרויות).

לשקול אם חשוב:

- מבחינתי חשובה המקלדת. שתהיה עם numpad, תרגיש טוב (קשה לדעת בלי לבדוק פיזית), ועם מקשים במיקום וצורה הגיוניים (בעיקר באזור ה-ctrl/shift בצד ימין, והחצים, אבל לא רק).
- סט חיבורים מספיק, מבחינת מספר, סוג, ומיקום חיבורי USB. וחיבור רשת.
- סוללה בקיבולת סבירה אם הכוונה להשתמש ללא חיבור לחשמל.
- סוללה ניתנת להחלפה בקלות (יחסית).
- אם צריך, האם יש אפשרות הרחבת זכרון, ואמצעי אחסון.
- לחשוב אם משקל וגודל הם שיקול. זה יכול לבוא על חשבון דברים כגון יכולות, חיבורים, מחיר.

מעבד I5 לפחות
גם AMD הם אפשרות. לא חקרתי לאחרונה, אבל אולי אפילו עדיפים.

יש אנשים שאוהבים קטן יותר, נניח 14".

נערך לאחרונה ב:
כמעט כל נייד יעשה את העבודה, מעבד I5 לפחות הייתי מתעקש ואחריות ל3 שנים זה גם בונוס חביב.
זיכרון 16 גיגה, מסך 15.6
לא חזק מידי?
לכאורה יספיק בקלות I3 עדכני ו8GB RAM... זה רק גלישה וסרטים... (או שתוכנות סטרימינג זוללות משאבים? לא משתמש באף אחת כזו.) חבל על הכסף.
סיננתי פה לפי המסננים שנראים לי חשובים.
מוזמן כמובן לסנן עוד\לשנות מסננים.
* שים לב שלא מצאתי איך לסנן שם RAM.
* שים לב שיתכן שחלק מהמחשבים יגיעו בלי מערכת הפעלה.

לכאורה יספיק בקלות I3 עדכני ו8GB RAM... זה רק גלישה וסרטים... (או שתוכנות סטרימינג זוללות משאבים? לא משתמש באף אחת כזו.) חבל על הכסף.
I3 בניידים זה לא כמו בנייחים, אלו מעבדים נחותים יותר, לדעתי שווה את הכסף ולהוסיף לI5 כדי שהמחשב יחזיק יותר זמן.

I3 בניידים זה לא כמו בנייחים, אלו מעבדים נחותים יותר, לדעתי שווה את הכסף ולהוסיף לI5 כדי שהמחשב יחזיק יותר זמן.
לאבא שלי יש I3 כבר שנים ארוכות.
אחרי כמה שנים טובות החליף מחשב - למחשב אחר, גם I3, וגם זה כבר מלפני כמה שנים.
אני כמתכנת ומפתח אנדרואיד חובב התחלתי עם I5.
כיום עם "מפלצת" (ביחס ללפטופ...) I7 דור 13, 32GB RAM, 1TB אחסון.
אבל אבא שלי בעיני הוא הקריטריון לשימוש פשוט. ולא חושב שיצטרך יותר מI3

גם I5 בניידים חלש יותר (משמעותית) מה-I5 בנייחים. מחזק את ההמלצה לדבוק ב-I5.

לא הייתי מתפשר על פחות מ-16GB זיכרון בימינו, אחרת די מהר המחשב יתחיל לקרטע.
לוודא שהכונן קשיח הוא SSD (לא יודע אם עדיין יש דגמים עם מכניים).
רזולוציה של המסך שיהיה FHD (גם לא יודע אם עדיין מוכרים עם פחות).
3 שנים אחריות.

לטעמי I3 מספיק. הנקודה היותר משמעותית במעבדים הוא הדור ולא רק הדגם. כך I3 מהשנה, חזק הרבה יותר מI5 של לפני 5 שנים. יש ברשת אתרים שמשווים את העוצמה של מעבדים שונים, ושם ראיתי שהדור הוא פקטור משמעותי יותר.
SSD לא הייתי מוותר.

• אהבתי
Reactions: JWL
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שרון מישהו פה מבין ב-css? אוף טופיק 16
tomer111 מישהו פה קנה שטח חקלאי שהופשר לבניה? נדל"ן 8
ו מישהו מחזיק פה את הקרן העולמית של בלקרוק? שוק ההון 2
ImCarryGG מישהו פה הגיש תביעה על פי חוק הספאם? אוף טופיק 70
S יש פה מישהו שמשקיע דרך IB שלח דוחות לבד למס הכנסה? שוק ההון 1
B יש פה מישהו שמצליח להכות את השוק? שוק ההון 41
Liron2035 מישהו פה ב-IB וקיבל מייל FYI: Insider / Institutional Purchases שוק ההון 18
unrealx מישהו יכול להסביר מה הלך לי פה? שוק ההון 3
O חרטה מרצף קיצבה - יש פה מישהו שביצע בפועל בהצלחה? צרכנות פיננסית 6
M יש פה מישהו שכבר העביר כספים קיצבתיים במעמד שכיר לניהול אישי (IRA)? צרכנות פיננסית 4
קורא הדוק יש פה מישהו שניסה והצליח להעביר ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע מחברה לחברה ? צרכנות פיננסית 14
J אני קווה שזה בסדר שאני שואל, מישהו פה סוחר דרך פסגות טרייד? שוק ההון 3
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
T מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר השקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד השקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
N מישהו מכיר מסלול במיטב הנקרא "מיטב גמל עוקב מדדים גמיש" פוסטים מאיכות נמוכה 3
M קורס ברוקר למסחר בבורסה של אינטראקטיב ישראל- מישהו מכיר יכול להמליץ ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
א מישהו יכול להמליץ על ספר כדאיות השקעות בנדלן? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 10
W האם מישהו מכיר שיטה יותר יעילה מ- cost average? פוסטים מאיכות נמוכה 19
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
מ tastyworks מישהו מכיר/משתמש? פוסטים מאיכות נמוכה 0
I מישהו מכיר סוכן של בית השקעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
Z האם מישהו קיבל אי פעם הודעה כזאת באיזור אישי במס הכנסה מיסים 7
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
F מישהו משתמש במסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
F FAIR פלטפורמה חדשה לרכישת קרנות נאמנות נאמנות אקטיביות - האם מישהו התנסה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 37
S מישהו נוסע על סיאט אטקה 2019? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
ת פפר היום הודיעו באפליקציה, פיקדון עם ריבית של 5%. מישהו בדק פוסטים מאיכות נמוכה 2
O Boxabl, מישהו בדק אם ניתן לייבא לישראל? נדל"ן 2
Level מישהו התנסה ברכישת אג"חים ביורו בIBKR ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41

נושאים דומים

Back
למעלה