• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כלכלת ישראל ומלחמה

• פותח הנושא פותח הנושא fliper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
סתם בשביל המשחק,

צמצום של השירותים לאזרח זה לא אפשרי. לא נשאר כבר מה לצמצם. אני מנבא שלמרבה הצער עזה תיפול עלינו עכשיו וזו תהיה אחראיות של ישראל לדאוג לפלסטינים שם. ומן הסתם זה יעלה למדינה הרבה, וכל העיניים של כל העולם יסתכלו על הממשלה ויוודאו שהיא שספקת להם תנאים הומניטריים. אופייני לממשלת נתניהו להעדיף צמצום שירותים על פני העלאת מיסים. אבל במקרה הזה זה ממש לא החלטה שלה.

אז יעלו קצת מיסים ובעיקר ידפיסו כסף. הדפסת כסף נשמע לי כמו הפיתרון הכי נוח בשביל הממשלה, תמיד אפשר להמציא איזשהו הסבר פופוליסטי שישכנע את העם שזה דבר טוב לעשות (בקורונה זה עבד) או פשוט לעשות את זה בחדרי-חדרים בלי שאף אחד ישים לב. אם הממשלה מדפיסה כסף ושמה אותו בקופת המדינה, זה בעצם יהיה הכלי שלה בשביל לקחת חסכונות של אנשים פרטיים ולהשתמש בו למימון הוצאות המלחמה (וזה יצור פחות התנגדות מאשר לשלוח את מס הכנסה לגבות את הכסף), וזה לא יפגע בשכבות החלשות כי, כאמור, הן נמצאות במקום שממנו כבר אין יותר לאן להתדרדר.

זה יעשה בעיות למותג של הסולידית. חיסכון יעשה קשה הרבה יותר כשהמדינה תתחיל לקחת כסף מהחוסכים, "כלל ה-300" כניראה כבר לא יהיה אפשרי בכלל. אולי כל הבלוג שלה יהפוך ללא רלוונטי למציאות החדשה שתהיה פה. אני לא אומר שעצמאות כלכלית תהפוך לבלתי אפשרית, יש לא חסרות דרכים אחרות להגיע לשם. במקרה יצא שהמודל של חיסכון אגרסיבי והשקעה במדדים זכתה לפופולאריות בעשור האחרון, אבל יהיה מודל אחר שעכשיו יצמח.
אם הממשלה תוכל לכפות הדפסת כסף זה אכן יפגע בבעלי הפקדונות השקליים ויעיף את הדולר לשמים.
לא בטוח שמי שמשקיע במדדים עולמיים ייפגע.

אם הממשלה תוכל לכפות הדפסת כסף זה אכן יפגע בבעלי הפקדונות השקליים ויעיף את הדולר לשמים.
חשבתי על זה גם.
לא במקרה יש פה בפורום שרשורים על הוצאת כספים מישראל.
אני מניח שידאגו ליצור תמריץ שלילי דרך מיסוי רווחי הון. ויכול גם להיות שייטפלו למשקיעים המוסדיים ויעזבו את המשקיעים הקטנים בשקט.

חשבתי על זה גם.
לא במקרה יש פה בפורום שרשורים על הוצאת כספים מישראל.
אני מניח שידאגו ליצור תמריץ שלילי דרך מיסוי רווחי הון. ויכול גם להיות שייטפלו למשקיעים המוסדיים ויעזבו את המשקיעים הקטנים בשקט.
כל מהלך כזה הוא רעידת אדמה ויקים מתנגדים בעלי כוח רב (הסתדרות, הייטק, דרוג אשראי [מי שמושפע ממנו] וכו').
אבל בזמנים קשים צריך לקבל החלטות קשות.
אני לא יודע מה תהיה ההחלטה, אבל די בטוח שביבי, בצדק מנקודת מבטו, לא ירצה להיזכר כמי שהחזיר את ישראל אחורה בהיבט של פתיחת הכלכלה שלה לשווקי העולם ולכן ייזהר מאד ממהלכים שהשפעתם פיחות חד כתוצאה מפגיעה בסחירות השקל או מהצד השני נטישת חברות רב לאומיות את ישראל.

אני לא יודע מה תהיה ההחלטה, אבל די בטוח שביבי, בצדק מנקודת מבטו, לא ירצה להיזכר כמי שהחזיר את ישראל אחורה
זה כבר אבוד לו. הוא ייזכר בהיסטוריה או כמחריב ישראל או כמי שכמעט החריב את ישראל. עניינים כלכליים זה בקטנה לעומת זה. אם היה אכפת לו איך הוא ייזכר בהסיטוריה, הוא היה מתפטר עכשיו לפני שהוא יספיק לגרום עוד נזק. היו זוכרים לו זאת לטובה.

זה כבר אבוד לו. הוא ייזכר בהיסטוריה או כמחריב ישראל או כמי שכמעט החריב את ישראל. עניינים כלכליים זה בקטנה לעומת זה. אם היה אכפת לו איך הוא ייזכר בהסיטוריה, הוא היה מתפטר עכשיו לפני שהוא יספיק לגרום עוד נזק. היו זוכרים לו זאת לטובה.
מסכים איתך. לדעתי הוא ייזכר בעיקר בשל אסון השבת השחורה וכמי שבתקופתו התפוררה הסולידריות החברתית בעם יותר מאשר בתקופתו של כל ראש ממשלה אחר.
אבל, לפחות כרגע הוא גם כיהן בתקופה של פריחה כלכלית ופתיחת הכלכלה הישראלית לעולם. לפחות את זה הוא ישתדל לשמר.

צמוד מדד מוגן מכך ? אפשר לסמוך על הבנק שידע להתנהל נכון בשבילי ?

מסכים איתך. לדעתי הוא ייזכר בעיקר בשל אסון השבת השחורה וכמי שבתקופתו התפוררה הסולידריות החברתית בעם יותר מאשר בתקופתו של כל ראש ממשלה אחר.
אבל, לפחות כרגע הוא גם כיהן בתקופה של פריחה כלכלית ופתיחת הכלכלה הישראלית לעולם. לפחות את זה הוא ישתדל לשמר.
אני לא יודע, כל בנאדם רגיל היה צריך לחוש אשמה גדולה או בושה גדולה אחרי מה שקרה בשבת השחורה. כל העיניים עליו ולא זוכר שקראתי מישהו מספר על סימנים לזה. ומהצד השני הוא משקיע המון מאמצים בלהעביר את האחריות.
יתכן שמספיק שהוא יוכל לספר לעצמו סיפור שמישהו אחר הרס את הכלכלה , או סיפור אחר כלשהוא, וזה הרבה פחות יפריע לו.

אבל אולי הוא ישתדל לשמר את הכלכלה . הלוואי.

אם הלמ"ס לא ישקר לגבי האינפלציה.

ומה הקשר לבנק? מה זה להתנהל נכון? אתה צריך לבחור את ההתנהלות.
זה נמצא בתוכנית מדד + X לשנה. אין לי מושג מה הם עושים בפנים.

זה נמצא בתוכנית מדד + X לשנה. אין לי מושג מה הם עושים בפנים.
סביר להניח שהם קונים אג"ח צמוד ממשלתי, בנקים לא אוהבים לקחת סיכון.
מה שאומר שתקבל את ההצמדה.
לפחות לא זכור לי שאי פעם בארץ בנק לא כיבד את ההתחייבות הזו.

זה אומר שעובד אפל שמרוויח 30 אלף שקל = 10 אלף דולר (בעבר) היום מקבל 7.5 אלף דולר. ירידה משמעותית בעלויות העובדים. ומעלה מוטיבציה לעוד גיוסים
אתה צודק בתקופה של ריבית נמוכה ללא סיכונים, אבל החברות לא ממש מגייסות עכשיו. בשביל להצדיק את שווי המניות בתקופת ריבית עולה רב חברות הטק הגדולות יצאו עם "התייעלות" (שזה אומר לפטר, לפטר ולא לגייס. המון שמועות על זה שחברות החליטו לפטר 20% וכדומה מצוותים ולהפיל את כל העבודה שלהם על מי שנשאר וכל מיני טריקים בסגנון), ועדיין קשה מאוד להצדיק את השווי (המכפילים מטורפים לחברות כמו מייקרוסופט ואפל. באמת שקשה מאוד להצדיק, אלא אם חושבים שהתוצאות ישתפרו 10% כל שנה בתנאי הריבית הזו, ואני פסימי שזה יקרה. ראינו רק את גוגל אתמול קורסת לאחר הדוחות כי הצמיחה לא ממש שם). בנוסף, מלחמה לא מעודדת חברות לגייס עובדים שם. באוקראינה למשל חתכו המון positions בגלל המלחמה.

צמוד מדד מוגן מכך ? אפשר לסמוך על הבנק שידע להתנהל נכון בשבילי ?
בנק ישראל?
כרגע אפשר לסמוך עליו.
האם אפשר לסמוך על הממשלה שתשמור על עצמאות גוף כלשהו שלא נענה לכל גחמותיה?

לנושא המקורי:
"מדובר במיליארדי שקלים, לכל יום, נטו הוצאות בסיס, כשלפי מקור במערכת הביטחון יש מאמץ שלא לפרסם את הסכום המדויק כדי לא לפגוע עוד יותר בדירוגי האשראי של ישראל בעולם. "מלחמת יום הכיפורים הייתה קשה וכואבת אבל היא נמשכה 21 יום, כאן אנחנו ניכנס למספר חודשים של מלחמה ביותר מזירה אחת, והווקטור המרכזי בהיערכות הוא למלחמה אזורית", ציין המקור."

עם זאת, אני בספק אם מישהו חוץ מביבי וסביבתו המאוד קרובה יודע מה מטרות המלחמה, ולכן כדאי להיזהר עם הערכות.

"מלחמת יום הכיפורים הייתה קשה וכואבת אבל היא נמשכה 21 יום, כאן אנחנו ניכנס למספר חודשים של מלחמה ביותר מזירה אחת, והווקטור המרכזי בהיערכות הוא למלחמה אזורית", ציין המקור."

עם זאת, אני בספק אם מישהו חוץ מביבי וסביבתו המאוד קרובה יודע מה מטרות המלחמה, ולכן כדאי להיזהר עם הערכות.
מצד שני אחוז המגויסים היה גבוה היותר עצימות המלחמה מול כמה אוגדות האבדות היו רבות יותר יחסית לגודל האוכלוסיה, וגם הכלכלה הייתה חלשה יותר עם אינפלציה גבוהה, גרעון במאזן התשלומים ובלי הייטק.

מהיום השלישי המלחמה מזכירה את העוצמה של מלחמת ההתשה שאחרי יום כיפור שנמשכה עד 74. למעט פעילות רבה יותר של חיל האוויר.

״קרן הפיצויים של מס הרכוש הפכה בשנים האחרונות לקופה הקטנה של הממשלה. היא השתמשה בה כמקור עוקף תקציב מדינה כשרצתה להפחית את מס הבלו על הדלק, או כשביקשה לבטל את המס על הכלים החד־פעמיים״

״סמוטריץ' נכנס לתפקיד שר האוצר בתחילת השנה ללא תקציב מדינה מאושר וללא יכולת להקצות כספים להחלטות חדשות. במסגרת ההסכמים הקואליציוניים, התחייב סמוטריץ' לבטל את המס על הכלים החד-פעמיים, לדרישת המפלגות החרדיות. לשם כך הוא נדרש לאתר מקור תקציבי, כנגד אובדן הכנסות המדינה. בהיעדר תקציב מסודר, החליט שר האוצר לגרוע 2.25 מיליארדי שקל שהיו מיועדים לקרן הפיצויים. הכסף הזה כבר נגמר, לאחר שנעשה בו שימוש למימון ביטול חוק כלי הפלסטיק, וכן לצרכים אחרים.״

אבל אין בעיה, הכל טוב, הכסף ״רשום״ על הקרן ואם צריך, יביאו בחזרה. אין צורך לדאוג.

נערך לאחרונה ב:
מתפטרת שניה מהממשלה.
הידיעה עצמה חסרת חשיבות כי סגנית השר חסרת חשיבות.
מה שיפה זה שהיא יודעת וברור לה שכולם מבינים שהיא מעולם לא תרמה כלום בתפקידה ולכן ברור מאליו שלא צריך למנות לה מחליף ועדיף שהכסף ילך למקומות אחרים.

נערך לאחרונה ב:
זה באמת מצחיק, אנשים יודעים שהם uselessים רק שעכשיו פתאום זה מתחיל לשבת על המצפון שלהם.
עליהם אני עוד איכשהו מרחם, על אלה שעדיין לא התפטרו אין לי כבר מה להגיד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה באמת מצחיק, אנשים יודעים שהם uselessים רק שעכשיו פתאום זה מתחיל לשבת על המצפון שלהם.
עליהם אני עוד איכשהו מרחם, על אלה שעדיין לא התפטרו אין לי כבר מה להגיד.
חלק מצפון וחלק זה הנאצות שהם סופגים בכל מקום שהם הולכים אליו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
נ הקמה אפשרית משטרת דת והשפעתה על כלכלת ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 405
ש ת"א 125 מול אינדקס כלכלת ישראל שוק ההון 22
Tsachi01 כלכלת הפלטפורמה אוף טופיק 95
י כלכלת בחירות, מה זה יעשה בשוק דובי פוסטים מאיכות נמוכה 74
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
1337justme תרחיש בו סין הופכת לשולטת על כלכלת העולם שוק ההון 12
L איך כלכלת שבדיה עובדת? אוף טופיק 7
C כלכלת בחירות - הטבות סוציאליות בדיור נדל"ן 7
Izik פיטר שיף-כלכלת ארהב שוק ההון 38
S כלכלת משפחה כשחצי מהמשפחה לא רוצה להיות פרוגלית צרכנות פיננסית 15
yossik קריסת כלכלת יוון אוף טופיק 32
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C דואר ישראל: מה המרחק בין העיר מודיעין לתל-אביב? אוף טופיק 5
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 23
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
Y רכישת חלקה מרשות מקרקעי ישראל נדל"ן 0
ToshavHozerVatik למי מתלוננים על שירות לקוחות דואר ישראל? אוף טופיק 9
א האם לעבור לפסגות ולאינטראקטיב ישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
N IB לעומת אינטרקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
flower הבחירות הבאות לכנסת ישראל - כנסת העשרים ושש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה