• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הבאות לכנסת ישראל - כנסת העשרים ושש

• פותח הנושא פותח הנושא flower
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

flower

משתמש רגיל
דירוג
205
היי לכולם

בתור אזרח מודאג ומתנגד לשלטון הנוכחי, הייתי עד היום עם קומץ אופטימיות בכך שיש עוד סיכוי להחליף את השלטון בבחירות הבאות.
אולם, כאשר שאני רואה את האחיזה של הממשלה במשטרת ישראל אני תוהה האם בכלל מצב זה אפשרי.

האם גם דעתכם שהבחירות הבאות לכנסת יהיו משוחדות, מוטעות ומזויפות?
אני תוהה האם אנחנו בדיקטטורה דה-פקטו.

דמוקרטיה ודיקטטורה זה לא אפס או אחד, זה ספקטרום, שבתחומים שונים יכול לעמוד במקומות שונים- זכויות אזרח, זכות לבחור ולהיבחר, שחיתות שלטונית ועוד וכו. כל המשחק זה לעשות את השינוי מספיק מהר כדי להרוויח ממנו, אבל מספיק לאט כדי שאתה תתלבט ולא יהיה לך חם מדי. בזמן הזה אפשר להוציא ממך עוד כסף, לשלוח אותך למילואים ולחנך את ילדייך שארץ ישראל היא ארץ אבותינו ובעולם כולם אנטישמים, וכו. ברצינות נראה לך שהאנשים האלה יעבירו את השלטון למישהו אחר בגלל בחירות? כלומר אתה אומר, זה קדוש, את זה הם יכבדו? אתה חושב שהם לא מבינים מה יקרה להם אחרי השנתיים האחרונות אם מישהו אחר יהיה בשלטון והם יאבדו את המונופול על האלימות? להסתכל למציאות בעיניים ולקבל החלטות לפי מה שיש, לא לפי מה שהיית רוצה שיהיה. וודאי אם יש לך ילדים.

ברצינות נראה לך שהאנשים האלה יעבירו את השלטון למישהו אחר בגלל בחירות? כלומר אתה אומר, זה קדוש, את זה הם יכבדו?
הם עדיין בשלב של לעוות את המערכת על מנת להבטיח את השילטון לעצמם לתמיד- ע״ע למשל הונגריה.

שוחד לבוחריהם ועוזריהם,
השתלטות על תוכני מערכת החינוך החילונית (אין 7 באוקטובר יש תאריך עברי. אין חטופים או טבח, יש גבורה. אין רצח רבין, יש יום לזכר רחל אימינו ורבין האיש, שיטחיות ועיוות בלימודי אזרחות - אם בכלל.),
הסתה- סיכסוך- והסתה,
השתלטות על מערכת המשפט,
זילזול בצווי בג״ץ,
הכשרת שוחד (חוק המתנות),
מלחמה נגד שומרי הסף, סילוקם ומינוי נאמנים במקומם,
מינוי מקורבים במקום מתאימים- כמו נציבות שירות המדינה וועדת הבחירות,
השתלטות על המשטרה,
השתלטות על גופי התקשורת ועל תיקצובם,
סילוק מפלגות ערביות, הפחדת ערבים מלהצביע,
מריחת המשפט של המלך לאורך שנים (לא היה כלום???),
ועוד ועוד.

זה לא משהו חדש- ע״ע מנדנבליט ומתניהו אנגלמן, ניסיון להכניס מצלמות לקלפי בישובים ערבים ועוד.
זה לא חדש אבל עכשיו זה בלי בושה ובלי בלמים.

לדעתי הם עדיין בשלב של הסתה ועיוות הבחירות, ועדיין יצייתו, אולי, לתוצאות הבחירות, אבל מחליפיהם יהיו שומרי חוק.
מחליפיהם לא לא ילחמו בהסתה (חופש ביטוי..) לא יקצצו קיצבאות לציבורים שמנצלים לרעה את הדאגה לחלשים, לא יבנו מערכת חינוך חילונית לחלוטין ובוודאי שלא יתנו לה זכויות יתר, לא יוודאו לימודי דמוקרטיה רציניים בכל מערכות החינוך, לא יעיפו מפלגות טרור יהודי בעזרת החוק הנוכחי שנותן לקואליציה כח להעפת מפלגות ״אחרות״ , לא יחליפו ״ממלאי מקום״ ושאר אנשים שמונו באופן לא כשר, לא יהיו מסוגלים לנקות את המערכת
ויפסידו בבחירות שיבואו אח״כ
- כמו שהיה עם ממשלת השינוי.

נערך לאחרונה ב:
הכל יכול להיות לטווח הקרוב

אבל לטווח היותר רחוק יש לך פער ילודה מאוד גדול בין האוכלוסיות
אז ברור לכולם שבסופו של דבר תהיה ממשלה שתכיל רק מפלגות חרדיות

זה מבחינתי הסיכון הקיומי הכי גדול למדינה שלנו היום

כי לך תדע לאן הם יקחו את מי שיהיה פה

גם אם לטווח הגדול תחליף את השלטון בבחירות הבאות

אין אף ממשלה שיכולה באמת לשנות את זה כי האגפים הימניים גם בתרחיש של ממשלה אחרת תמשיך לאפשר לממן את הילודה הזאת דרך קצבאות וכו..

באמת שלטווח של עוד 20,30 שנים אני לא מצליח לראות עתיד חיובי בכל מקרה

היי לכולם

בתור אזרח מודאג ומתנגד לשלטון הנוכחי, הייתי עד היום עם קומץ אופטימיות בכך שיש עוד סיכוי להחליף את השלטון בבחירות הבאות.
אולם, כאשר שאני רואה את האחיזה של הממשלה במשטרת ישראל אני תוהה האם בכלל מצב זה אפשרי.

לא יהיו משוחדות, לא מוטעות ולא מזויפות. לא צריך לשחד, להטעות או לזייף.

גם בצפון קוריאה, איראן ורוסיה יש בחירות, לא מזויפות לא מוטעות ולא משוחדות. בחירות זה לא תנאי מספיק לדמוקרטיה. זה תנאי הכרחי, אבל לא מספיק.

היי לכולם

Maya Mark
"
השחמט של ההפיכה המשטרית הגיע. ועוד דבר שהגיע הוא הזמן של כל מי שעדין חושב שיהיו כאן בחירות דמוקרטיות בלי שנאבק על זה – להתעורר. ובהתאם לחומרת האירועים, אני עושה פה שני דברים שמעולם לא עשיתי – מבקשת מכם לשתף ומפרסמת את הטלפונים של חברי האופוזיציה.
בשבוע הבא תעלה בועדת השרים לחקיקה הצעת חוק של אופיר כץ מהליכוד שתאפשר לפסול את חברי הכנסת הערבים מלהתמודד לכנסת. לא מדובר בהצעה חדשה. זה היה אחד המהלכים הראשונים של ממשלת החורבן עוד בינואר 2023 כשהיא השיקה את ההפיכה המשטרית. עכשיו היא חוזרת.
המשמעות של המהלך הזה היא הנצחת שלטון הדתיים-חרדים-ביביסטים וסופה של ישראל הדמוקרטית. הקולות שפעם התחלקו בין כל המפלגות – יתחלקו עכשיו בין פחות מפלגות, וגם מהקולות עצמם ייגרעו קולותיהם של אזרחי ישראל הערבים שפשוט לא ילכו להצביע. זה אומר שכל המפלגות גדלות. כלומר, הימין הדתי והחרדים, שני מיעוטים שכבר עכשיו יש להם כוח פוליטי חסר פרופורציה וגוררים את ישראל לחורבן בטחוני, כלכלי וחברתי – יהיו הרבה יותר גדולים ואי אפשר יהיה להרכיב ממשלה בלי אחד מהם. מאחר שהסיכוי היחיד להציל את ישראל עובר ברפורמה יסודית במערכות החינוך הפוליטיות שלהם, חיסול הפריבילגיות התקציביות וחגיגת הביזה שלהם על חשבון הציבור הכללי ואכיפת העקרון הבסיסי של שוויון בנטל – זה אומר שאפשר לארוז מזוודות."

כאן הפוסט המלא:

אני לא סגור ב100% על התסריט שלה. אולי ערבי ישראל יצביעו למפלגה יהודית.
אבל כן, נראה שאנחנו מאוד קרובים לבחירות מאוד משוחדות.
וגם בלי זה, אם לוקחים בחשבון את כל השקרים שמכונת הרעל טיפטה למוח של אנשים כאן, הבחירות כבר משוחדות. זאת פשוט צורה אחרת של דיקטטורה.

הם עדיין בשלב של לעוות את המערכת על מנת להבטיח את השילטון לעצמם לתמיד- ע״ע למשל הונגריה.

שוחד לבוחריהם ועוזריהם,
השתלטות על תוכני מערכת החינוך החילונית (אין 7 באוקטובר יש תאריך עברי. אין חטופים או טבח, יש גבורה. אין רצח רבין, יש יום לזכר רחל אימינו ורבין האיש, שיטחיות ועיוות בלימודי אזרחות - אם בכלל.),
הסתה- סיכסוך- והסתה,
השתלטות על מערכת המשפט,
זילזול בצווי בג״ץ,
הכשרת שוחד (חוק המתנות),
מלחמה נגד שומרי הסף, סילוקם ומינוי נאמנים במקומם,
מינוי מקורבים במקום מתאימים- כמו נציבות שירות המדינה וועדת הבחירות,
השתלטות על המשטרה,
השתלטות על גופי התקשורת ועל תיקצובם,
סילוק מפלגות ערביות, הפחדת ערבים מלהצביע,
מריחת המשפט של המלך לאורך שנים (לא היה כלום???),
ועוד ועוד.

זה לא משהו חדש- ע״ע מנדנבליט ומתניהו אנגלמן, ניסיון להכניס מצלמות לקלפי בישובים ערבים ועוד.
זה לא חדש אבל עכשיו זה בלי בושה ובלי בלמים.

לדעתי הם עדיין בשלב של הסתה ועיוות הבחירות, ועדיין יצייתו, אולי, לתוצאות הבחירות, אבל מחליפיהם יהיו שומרי חוק.
מחליפיהם לא לא ילחמו בהסתה (חופש ביטוי..) לא יקצצו קיצבאות לציבורים שמנצלים לרעה את הדאגה לחלשים, לא יבנו מערכת חינוך חילונית לחלוטין ובוודאי שלא יתנו לה זכויות יתר, לא יוודאו לימודי דמוקרטיה רציניים בכל מערכות החינוך, לא יעיפו מפלגות טרור יהודי בעזרת החוק הנוכחי שנותן לקואליציה כח להעפת מפלגות ״אחרות״ , לא יחליפו ״ממלאי מקום״ ושאר אנשים שמונו באופן לא כשר, לא יהיו מסוגלים לנקות את המערכת
ויפסידו בבחירות שיבואו אח״כ
- כמו שהיה עם ממשלת השינוי.
דמוקרטיה מבצעת שינויים גדולים בד"כ במצבי משבר. למשל הניו דיל בארה"ב כתגובה לשפל הגדול.
אז אולי יהיה מצב לשינויים גדולים, כי פשוט אין ברירה אחרת. נראה.
אבל בוא קודם נגיע לממשלה אחרת. בספק אבל נראה.

אולי ערבי ישראל יצביעו למפלגה יהודית.
לא אולי, בטוח.
אולי לא בשיעורים שהיו מצביעים למפלגות הערביות אבל אני בטוח שזה יוסיף כמה מנדטים לאופוזיציה.
התסריט השני הוא שיאסרו הצבעות של לא-יהודים אבל את זה אני לא רואה קורה כרגע, אולי בעתיד הרחוק.
ביבי יהיה בן 76 בבחירות הבאות, שנותיו בפוליטיקה ספורות. אני מתקשה לחשוב כרגע על מנהיג אחר חוץ ממנו שיביא 24 מנדטים(אולי יבוא אחר בעתיד), ברגע שהוא ילך יהיה שינוי, מקווה מאוד שלטובה

התסריט השני הוא שיאסרו הצבעות של לא-יהודים אבל את זה אני לא רואה קורה כרגע,
לא יהיה איסור מפורש בחוק כי זו הצהרה שישראל היא אפרטהייד, אבל הליכוד כבר התקין מצלמות בקלפי בישובים ערבים במטרה להרתיע את הערבים מלהצביע - שהרי לא יתכנו זיופים בקלפיות אחרות

ככל שהבוחר מתפשר יותר בבחירה שלו, כלומר בוחר שלא מזדהה עם אף אחת מהמפלגות, הסיכוי שהוא יצביע יורד.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 222
algo.il קשר בין הבחירות בארה"ב לספקולציות בבחירת S&P500 או RUSSELL2000 שוק ההון 14
א עבודה ביום הבחירות אוף טופיק 2
פ האם אפשר לחשב בכמה הממשלה תעלה מיסים אחרי הבחירות? מיסים 22
S בנושא הבחירות, מה יותר סביר שיקרה? אוף טופיק 2
shirbi רוצים להרוויח קצת ביום הבחירות? אוף טופיק 8
bar1 האם הבחירות הקרובות בארה"ב עלולות להשפיע על השוק? אוף טופיק 34
עמוס תוצאות הבחירות אוף טופיק 113
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל - והעברת ההפסד לשנים הבאות מיסים 11
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
4 העברת הפסד שבח לשנים הבאות פוסטים מאיכות נמוכה 2
H מתלבטת מה לעשות בשנים הבאות התפתחות אישית 17
י העברת הפסד הון מניירות ערך לשנים הבאות מיסים 5
נ האם יש מנגנון שמאפשר הפסדי הון השנה, אך מבטיח בסבירות גבוהה רווחי הון באותו שיעור בשנים הבאות? שוק ההון 8
ToshavHozerVatik גלויית הודעה לבחירות לכנסת: האם ניתן לקבל עותק? אוף טופיק 4
Rio סקר: המפלגה של הסולידים - בחירות לכנסת ישראל 2015 אוף טופיק 93

נושאים דומים

Back
למעלה