גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,429
אם הממשלה תוכל לכפות הדפסת כסף זה אכן יפגע בבעלי הפקדונות השקליים ויעיף את הדולר לשמים.סתם בשביל המשחק,
צמצום של השירותים לאזרח זה לא אפשרי. לא נשאר כבר מה לצמצם. אני מנבא שלמרבה הצער עזה תיפול עלינו עכשיו וזו תהיה אחראיות של ישראל לדאוג לפלסטינים שם. ומן הסתם זה יעלה למדינה הרבה, וכל העיניים של כל העולם יסתכלו על הממשלה ויוודאו שהיא שספקת להם תנאים הומניטריים. אופייני לממשלת נתניהו להעדיף צמצום שירותים על פני העלאת מיסים. אבל במקרה הזה זה ממש לא החלטה שלה.
אז יעלו קצת מיסים ובעיקר ידפיסו כסף. הדפסת כסף נשמע לי כמו הפיתרון הכי נוח בשביל הממשלה, תמיד אפשר להמציא איזשהו הסבר פופוליסטי שישכנע את העם שזה דבר טוב לעשות (בקורונה זה עבד) או פשוט לעשות את זה בחדרי-חדרים בלי שאף אחד ישים לב. אם הממשלה מדפיסה כסף ושמה אותו בקופת המדינה, זה בעצם יהיה הכלי שלה בשביל לקחת חסכונות של אנשים פרטיים ולהשתמש בו למימון הוצאות המלחמה (וזה יצור פחות התנגדות מאשר לשלוח את מס הכנסה לגבות את הכסף), וזה לא יפגע בשכבות החלשות כי, כאמור, הן נמצאות במקום שממנו כבר אין יותר לאן להתדרדר.
זה יעשה בעיות למותג של הסולידית. חיסכון יעשה קשה הרבה יותר כשהמדינה תתחיל לקחת כסף מהחוסכים, "כלל ה-300" כניראה כבר לא יהיה אפשרי בכלל. אולי כל הבלוג שלה יהפוך ללא רלוונטי למציאות החדשה שתהיה פה. אני לא אומר שעצמאות כלכלית תהפוך לבלתי אפשרית, יש לא חסרות דרכים אחרות להגיע לשם. במקרה יצא שהמודל של חיסכון אגרסיבי והשקעה במדדים זכתה לפופולאריות בעשור האחרון, אבל יהיה מודל אחר שעכשיו יצמח.
לא בטוח שמי שמשקיע במדדים עולמיים ייפגע.