• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל

• פותח הנושא פותח הנושא yuval44
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yuval44

משתמש רשום
דירוג
0
היי חברים,
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין ib/ibkr ישראל לזה העולמי? אם אני רוצה לפתוח חשבון - היכן מומלץ עבורי ומה ההבדלים?
האם ib ישראל היא, לדוגמה, כמו apple סניף פריז, או כמו istore סניף תל אביב?
כלומר האם מדובר בזכיינות או ממש באותה חברה?
לדוגמה, אם סניף ישראל נסגר כי כולם פותחים חשבון במיטב דש, האם אני יכול לפנות לIB העולמית עם פרטי החשבון שלי ולהתחבר כרגיל?
תודה!

בוודאי, חיפוש בפורום יענה על שאלתך
תודה, אני חדש פה, אשמח לעצה טובה או לתשובה ללא ציניות. אם מישהו יוכל להפנות אותי לשרשור רלוונטי או לענות על התשובה, זה יוערך מאוד

תודה, אני חדש פה, אשמח לעצה טובה או לתשובה ללא ציניות.
אכן קיבלת עצה טובה (ואפילו מאוד טובה) בלי טיפת ציניות.

אתה יכול כמובן לבחור להתעלם מהעצה, אבל אני לא חושב שזה יביא אותך רחוק בחיים.

היי חברים,
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין ib/ibkr ישראל לזה העולמי? אם אני רוצה לפתוח חשבון - היכן מומלץ עבורי ומה ההבדלים?
האם ib ישראל היא, לדוגמה, כמו apple סניף פריז, או כמו istore סניף תל אביב?
כלומר האם מדובר בזכיינות או ממש באותה חברה?
לדוגמה, אם סניף ישראל נסגר כי כולם פותחים חשבון במיטב דש, האם אני יכול לפנות לIB העולמית עם פרטי החשבון שלי ולהתחבר כרגיל?
תודה!

בקצרה למיטב הבנתי בנושא -
ממש לא מדובר באותה חברה. אחת היא הברוקר עצמו שרשאי לעשות פעולות (IB העולמית) ואחת היא מתווך לברוקר.
החשבון שלך יהיה ככל הנראה רשום בJP MORGAN ארה"ב בשני המקרים, אבל זה לא בדיוק אותו חשבון.
לא תוכל "להתנתק" מהם, אלא תצטרך לפתוח חשבון חדש.

IB "ישראל" זו חברה ישראלית שיושבת בקפריסין שנותנת שירותים של פתיחת חשבון, ממשק בעברית ומילוי דוחות.
בתי השקעות ישראלים שאומרים שהם עובדים עם IB, בעצם עובדים עם IB "ישראל" כי יש לה את הממשק הטכני דרכו הם יכולים לבצע את ההשקעות עבורך.
ניירות ערך לא רשומות במאגרים ישירות על שמך, אלא על שם המתווך, ולאותו מתווך יש רישום פנימי שאומר שזה שלך.
בתמורה לשירות הזה - היא לוקחת אחוזי עמלות מעל העמלות הנמוכות של IB העולמי.

מוזמן גם להתסכל פה -

IB "ישראל" זו חברה ישראלית שיושבת בקפריסין שנותנת שירותים של פתיחת חשבון, ממשק בעברית ומילוי דוחות.
בתי השקעות ישראלים שאומרים שהם עובדים עם IB, בעצם עובדים עם IB "ישראל" כי יש לה את הממשק הטכני דרכו הם יכולים לבצע את ההשקעות עבורך.
חידוש.
אתה בטוח שאקסלנס לדוג' עובדים עם אינטראישראל?
למה להם?
ניירות ערך לא רשומות במאגרים ישירות על שמך, אלא על שם המתווך, ולאותו מתווך יש רישום פנימי שאומר שזה שלך.
גם זה חידוש.
למיטב הבנתי החשבון שלך הוא במקור חשבון רגיל של IB, רק עם שירותי תיווך - מישהו בעל זכות פעולות בחשבונך בשמך, ויש לו הסכם המאפשר לו לגבות את העמלות ישר מחשבונך.

האם לצורך התנתקות אתה צריך לפתוח חשבון חדש ולנייד הכל, או להודיע לאינטרא-ישראל להתנתק?
אאל"ט שניהם אפשריים, רק האופציה השניה תדרוש ממך הרבה כאבי ראש מולם.

מנצל לשאול, האם נכון שדרך IB Israel אפשר למשוך כסף רק לחשבון בנק בישראל?

החשבון שלך יהיה ככל הנראה רשום בJP MORGAN ארה"ב בשני המקרים
מה?
מה הקשר של JPM?
החשבון הוא ב IB.
IB "ישראל" זו חברה ישראלית שיושבת בקפריסין
כמעט. זאת חברה קפריסאית שיושבת בקפריסין :-)
בתי השקעות ישראלים שאומרים שהם עובדים עם IB, בעצם עובדים עם IB "ישראל"
מה??
מאיפה הבאת את זה?
למה שבתי השקעות יעבדו עם מתווך??
הם עובדים ישירות עם IB. אין להם שום צורך במתווך.

יש לה את הממשק הטכני דרכו הם יכולים לבצע את ההשקעות עבורך.
הממשק הטכני הוא של IB.
למתווך אין שום ממשק מיוחד שהוא פיתוח. בכללי המתווך הוא לא חברה טכנולוגית שיש לו מפתחים שיכולים לפתח איזשהו ממשק.
המתווך הוא בסה"כ מתווך. תחשוב על זה כמו על סוכן נסיעות - מישהו שיכול להיכנס בשמך למערכת של חברת התעופה (שחברת התעופה פיתחה, ולא הסוכן), ויכול להזמין עבורה שם טיסות.
גם זה לא נכון.
הנייר בשום שלב לא רשום על שם המתווך.

מנצל לשאול, האם נכון שדרך IB Israel אפשר למשוך כסף רק לחשבון בנק בישראל?
לא.
א. אין דבר כזה IB Israel. יש *מתווך* קפריסאי שקורא לעצמו "אינטראקטיב ישראל". הוא רק *מתווך* כאשר החשבון שלך הוא חשבון רגיל ב IB לכל דבר.
ב. היכולת למשוך/להפקיד כסף לא שונה בין חשבון דרך המתווך הקפריסאי לבין חשבון ישירות ב IB.

מה?
מה הקשר של JPM?
החשבון הוא ב IB.

מה??
מאיפה הבאת את זה?
למה שבתי השקעות יעבדו עם מתווך??
הם עובדים ישירות עם IB. אין להם שום צורך במתווך.

הממשק הטכני הוא של IB.
למתווך אין שום ממשק מיוחד שהוא פיתוח. בכללי המתווך הוא לא חברה טכנולוגית שיש לו מפתחים שיכולים לפתח איזשהו ממשק.
המתווך הוא בסה"כ מתווך. תחשוב על זה כמו על סוכן נסיעות - מישהו שיכול להיכנס בשמך למערכת של חברת התעופה (שחברת התעופה פיתחה, ולא הסוכן), ויכול להזמין עבורה שם טיסות.
כל המידע הזה הוא משיחה שקיימתי השבוע עם בית ההשקעות הפניקס, שמציעים שירות של ניהול תיקים עם IB:
הוא אמר לי בפירוש שהם לא עובדים ישירות עם IB העולמי, אלא עם "הנציגות הישראלית" שלהם - אני מניח שהכוונה כאן לIB "ישראל" (קפריסין).
אמר שלא יוכלו לנהל עבורי את החשבון אם אני אפתח ישירות בIB העולמי, ושאצטרך לפתוח את החשבון דרכם.
בנוסף הזכיר שהחשבון למעשה יושב בJPM.
לבית ההשקעות כנראה לא נוח לעשות LOG IN לכל חשבון ולעשות לו פעולות בנפרד, ומכאן הכוח של המתווך של IB ישראל שהוא נותן להם התממשקות קלה עם החשבונות של הלקוחות ולעשות פעולות בצורה נוחה. הנציג של הפניקס גם הזכיר שם של מערכת מסוימת, ברח לי השם שלה.

כל המידע הזה הוא משיחה שקיימתי השבוע עם בית ההשקעות הפניקס
כלומר על בסיס מה שפקיד אחד בבית השקעות אחד אמר לך, הגעת למסקנה ש"כל בתי ההשקעות" בארץ עובדים עם המתווך הקפריסאי?
מעבר לזה, או שלא הבנת אותו נכון או שהוא סתם חירטט אותך (כמו שפקידים שלא מבינים אוהבים לעשות).
אמר שלא יוכלו לנהל עבורי את החשבון אם אני אפתח ישירות בIB העולמי, ושאצטרך לפתוח את החשבון דרכם.
זה ברור, וזה לא קשור למתווך או לא.
הם לא "מנהלים עבורך" את החשבון בIB. הם משתמשים בIB בתור ספק משנה, כמו שבתי השקעות אחרים (ובנקים אחרים) משתמשים בברוקרים אחרים.
הרי בתי ההשקעות הישראלי הם לא חברי בורסה בארה"ב (או בבורסות אחרות בעולם). הם חייבים "ספק משנה" (כלומר ברוקר) מקומי (במדינת היעד) שהוא חבר בורסה שם.
בנוסף הזכיר שהחשבון למעשה יושב בJPM.
אולי הפניקס עובדים עם JPM בתור ספק משנה.
כלומר יש לך בפניקס אופציה לבחור בין IB לבין JPM.

בכל מקרה, IB הם חבר בורסה בעצמם ב (כמעט) כל הבורסות שהם סוחרים בהם, והם לא משתמשים בשרותים של JPM (או ברוקר מקומי אחר) בשביל לאפשר לך מסחר.
לבית ההשקעות כנראה לא נוח לעשות LOG IN לכל חשבון ולעשות לו פעולות בנפרד, ומכאן הכוח של המתווך של IB ישראל שהוא נותן להם התממשקות קלה עם החשבונות של הלקוחות ולעשות פעולות בצורה נוחה.
לא לא, זה ממש לא עובד ככה.
החשבון שלך הוא בבית ההשקעות. IB הם רק ספק משנה.
כלומר בין ההשקעות לא עושה LOG IN לחשבון שיש לך בצד ג, הוא משתמש בצד ג' כדי לתת לך שרותים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I פתיחת חשבון בנק וחשבון השקעות לילד? צרכנות פיננסית 2
י רילוקיישן לארה"ב - פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 1
מ פתיחת חשבון השקעות בבנק אמריקאי שוק ההון 2
ס פתיחת חשבון השקעות "סודי" לבן משפחה מקרבה ראשונה שוק ההון 4
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי לפני פתיחת חשבון מסחר: איזה בית השקעות בוחרים ולמה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א פתיחת חשבון בבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
א פתיחת חשבון השקעות מתחת ל21 שוק ההון 4
ד פתיחת חשבון השקעות בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R פתיחת חשבון השקעות בבנק קטן שוק ההון 14
T כמה שאלות לקראת פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 3
I פתיחת חשבון בבית השקעות-ייעוץ שוק ההון 2
T פתיחת חשבון השקעות חדש - אשמח לכמה הבהרות שוק ההון 0
David בת זוג של אזרח אמריקאי - פתיחת חשבון השקעות ישראלי צרכנות פיננסית 3
M פתיחת חשבון השקעות ב-Schwab שוק ההון 93
ג ידע מעשי לאחר פתיחת חשבון בבית השקעות שוק ההון 13
ג פתיחת חשבון השקעות בבנק שוק ההון 2
M פתיחת חשבון השקעות ב-Schwab, האם מגיע עם חשבון בנק ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 163
I פתיחת חשבון השקעות בחו"ל שוק ההון 48
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 0
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 2
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
מ פתיחת חשבון בנק זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
Shamran88 פתיחת חשבון IB כאזרח אמריקאי (וישראל) נשוי לישראלית שוק ההון 3
ח פתיחת חשבון בנק בארה"ב - ביקור פיזי בארה"ב שוק ההון 13
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי מרחוק עם ITIN צרכנות פיננסית 0
U פתיחת חשבון אצל הברוקר שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס לחברה בע"מ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
V פתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
Y פתיחת חשבון ib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
Y פתיחת חשבון ib לאזרחים אמריקראים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M פתיחת חשבון השקעה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ת פתיחת חשבון ב IB לילד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
מ פתיחת חשבון בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
צ פתיחת חשבון ב IB, תעודת סל לטווח ארוך ב IB ועוד. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 35
M פתיחת חשבון משותף ומשכנתא נדל"ן 3
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה