• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כלכלת ישראל ומלחמה

• פותח הנושא פותח הנושא fliper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לגבי חוק הגיוס אני נוטה להסכים
למה אתה חושב שיהיה קשה לקדם את ההפיכה המשפטית?
תראה, להערכתי עדיין יש ציבור ענק של פסיכים שיצביעו לביבי
יחד עם זאת, אני חושב שחלק מהציבור שלו מתחיל להבין את הבלוף, קשה לקרוא "מר בטחון" למי שבקדנציה שלו קרה אחד האסונות הגדולים למדינה.
וקשה לקרוא "מר כלכלה" למי שהביא את הדולר ל4 שקל כשקיבל אותו סביב ה3.2

בטוח לפחות חלק מבינים שמדובר באדם לא ראוי, ובלי הלגיטימציה הזאת, השרים שלו יבינו שלא צריך לתמוך בו והממשלה תתפרק.
זאת הערכתי

• אהבתי
Reactions: HHH
לדעתי יש פה שאלה הרת גורל שפחות מתייחסים אליה
והכל נגזר ממנה

והשאלה היא

מה המטרה של ישראל במלחמה הזאת

האם לעשות קצת שרירים להחזיר את הכבוד ולחזור לקונספצייה ההזויה של /אוסלו /התנתקות /שקט תמורת שקט וכו'

או שהולך להיות שינוי תפיסה

הבדל בין השניים הוא אורך זמן המלחמה ותגובת הסביבה הערבית הכוללת (5 זירות)
שיכולה להוביל את ישראל ללא כל ציניות 20 שנה אחורה(אפשר לשמוע את יצחק בריק בעניין הזה)

ולכן לדעתי אי אפשר באמת לענות על השאלה כל עוד לא נדע מה המטרות האמיתיות של מדינת ישראל
אני לא חושב שמדינת ישראל והעומד בראשה יודע מה הוא רוצה.
כל דבר שהוא לא כיבוש מלא של הרצועה והחזקתה לאורך זמן יחזיר את החמאס במיידי לשלטון ויחשב כהפסד.
אחרי זה להתמקח על 200 חטופים, זה בכלל אירוע שאי אפשר לצאת ממנו בצורה טובה.

כל דבר שהוא לא כיבוש מלא של הרצועה והחזקתה לאורך זמן יחזיר את החמאס במיידי לשלטון ויחשב כהפסד.
אין תרחיש שאינו הפסד. זו לא מלחמה שיוציאו אחריה שירי ניצחון.

אכן,
הקרע יגדל. מכיון שהממשלה תאשים את כולם, את האנרכיסטים, בוגדים, שמאל, צה״ל, שב״כ, הסכמי אוסלו. זה יהווה מבחינתם תירוץ מדוע יש בעצם לחוקק חוקים כמו מה שקרעי רוצה כרגע.
ברור שביבי לא יקח אחריות (הוא הרי אחראי רק לדברים חיוביים), אבל העם יבין שהוא חייב לעוף כמי שבמשמרת שלו התרחשה השואה הזו. המונים ייצאו לרחובות והממשלה תיפול. זה ישים סוף סופני למהפכה המשפטית ויזניק את כלכלת ישראל.

אני לא חושב שיש מישהו פה בכלל שמחליט
לי נראה שבעיקר מי שמחליט זה ארצות הברית.
ואתה ממש צודק
כל דבר שהוא לא כיבוש מלא של הרצועה זה הפסד מוחלט.

לצערי התפיסות של השמאל הישראלי שנמצא בצהל בשבכ בצבא (התנתקות ואוסלו)
נמצאות גם אצל ראש הממשלה

צריך אנשיםעם תפיסה האלוף יצחק בריקף צבי יחזקאלי מרדכי קיידר וכו'
להבדיל לשנות פה את התפיסה הזאת

לאור הדברים אפשר אולי להסיק שקשה להאמין שיהיה יותר גרוע ממה שהיה בקורונה
שאז כלכלת ישראל התאוששה די מהר

ברור שביבי לא יקח אחריות (הוא הרי אחראי רק לדברים חיוביים), אבל העם יבין שהוא חייב לעוף כמי שבמשמרת שלו התרחשה השואה הזו. המונים ייצאו לרחובות והממשלה תיפול. זה ישים סוף סופני למהפכה המשפטית ויזניק את כלכלת ישראל.
זה מה שחשבתי שיקרה ברוסיה. במרץ 2022 כתבתי שתוך שנה פוטין לא יהיה בשלטון. לצערי טעיתי. צדקתי בזה שהמלחמה תלך רע מאוד עבור רוסיה, אבל באופן בלתי נתפס, העם הרוסי חי עם האסון הזה בשלום. אז אני כבר לא מתיימר לחזות דברים כאלה. באמת לא יודע איך להעריך מה יקרה.

אין תרחיש שאינו הפסד. זו לא מלחמה שיוציאו אחריה שירי ניצחון.
בטח שיש. השאלה אם מוכנים לשלם את המחיר.
כיבוש כל הרצועה, ביתור שלה לכמה חלקים.
שהייה ארוכה של שנה+, טיהור והשמדת רוב המנהרות, מעצר\גירוש\בריחה של כל אנשי חמאס ללא קשר לדרגתם ותפקידם.
הכתרת שלטון חדש (בשאיפה הרשות הפלשתינאית, אבל גם הם כנראה לא ירצו).
יציאה חלקית עד ייצוב המצב (דמוי שטח A\B).
יציאה.

בטח שיש. השאלה אם מוכנים לשלם את המחיר.
כיבוש כל הרצועה, ביתור שלה לכמה חלקים.
שהייה ארוכה של שנה+, טיהור והשמדת רוב המנהרות, מעצר\גירוש\בריחה של כל אנשי חמאס ללא קשר לדרגתם ותפקידם.
הכתרת שלטון חדש (בשאיפה הרשות הפלשתינאית, אבל גם הם כנראה לא ירצו).
יציאה חלקית עד ייצוב המצב (דמוי שטח A\B).
יציאה.
לא בעיני. ארגון טרור, אפילו לא צבא, בלי מטוסים, טנקים, סייבר וכו', הצליח לכבוש ישובים ומוצבים בתוך ישראל וגם לנזק אדיר בנפש, ברכוש ובתחושת הביטחון של כל אזרח ישראלי. לאף אחד לא היה ספק ואין ספק שצהל יכול לשטח את הרצועה ולגבות מחיר דמים עצום ושאם יסכים לשלם מחיר דמים בעצמו, גם לכבוש אותה. פער הכוחות האדיר והפגיעה הקשה בישראל בשבת השחורה לא הופך את זה לניצחון. וזה עוד לפני שדיברנו (ובוא לא) על מה שיהיה בסרטונים עם השבויים שהחמאס יתחיל להפיץ עוד מעט.

לא בעיני. ארגון טרור, אפילו לא צבא, בלי מטוסים, טנקים, סייבר וכו', הצליח לכבוש ישובים ומוצבים בתוך ישראל וגם לנזק אדיר בנפש, ברכוש ובתחושת הביטחון של כל אזרח ישראלי. לאף אחד לא היה ספק ואין ספק שצהל יכול לשטח את הרצועה ולגבות מחיר דמים עצום ושאם יסכים לשלם מחיר דמים בעצמו, גם לכבוש אותה. פער הכוחות האדיר והפגיעה הקשה בישראל בשבת השחורה לא הופך את זה לניצחון. וזה עוד לפני שדיברנו (ובוא לא) על מה שיהיה בסרטונים עם השבויים שהחמאס יתחיל להפיץ עוד מעט.
אוקי.
עם הרגשות אני לא יכול להתווכח.
אם לטעמך לאחר שקיבלנו מכה כואבת אין שום דבר כולל חיסול חמאס ושינוי המזרח התיכון שיחשב כניצחון... אז שום דבר לא ייחשב כניצחון.
אגב, בקשר לסרטונים לאחר המכה התדמיתית שקיבל אני לא בטוח בכלל שהוא ירצה להמשיך לכיוון הזה, ועם כל הכאב, בראייה צינית, מבחינה אסטרטגית זה כנראה יהיה טוב לנו.

אוקי.
עם הרגשות אני לא יכול להתווכח.
אם לטעמך לאחר שקיבלנו מכה כואבת אין שום דבר כולל חיסול חמאס ושינוי המזרח התיכון שיחשב כניצחון... אז שום דבר לא ייחשב כניצחון.
אגב, בקשר לסרטונים לאחר המכה התדמיתית שקיבל אני לא בטוח בכלל שהוא ירצה להמשיך לכיוון הזה, ועם כל הכאב, בראייה צינית, מבחינה אסטרטגית זה כנראה יהיה טוב לנו.
זה לא עניין של רגשות. הניצחון ייבחן בראייה היסטורית. בהקמת המדינה היה ניצחון, כך גם בהבסת צבאות ערב במספר חזיתות וכיבוש שטחים עצומים. השבת השחורה לא תיחשב ניצחון גם אם נעניש את הטרוריסטים ונסלקם מהשלטון.
ולגבי הסרטונים ואפילו בלעדיהם. תזכר מה היה עם רון ארד וגלעד שליט ותכפיל פי מליון בערך וזו התרומה לתפיסת הארוע כניצחון בעיני ישראלים.

אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני התאהבתי מחדש בישראלים. כולל הערבים, החרדים והערסים (לא כולל משיחיים). כולם מתנדבים במשהו, למשהו, למישהו.
ואני מתעבת את רוב הפוליטיקאים. גם את גנץ וחבורתו, גם את לפיד ולהקתו וגם את איימן עודה והמנטרות שלו. יש ח"כים מצוינים בכל המפלגות אבל המנהיגים הם ריקנים ופוחזים ועסוקים רק בעצמם (ובשבט שלהם) ובתדמיתם.
כדי להגיע לפתרון במזה"ת הייתי מנסה תרגיל מעניין. לכפות על ישראל, הפלשתינאים, הלבנונים וכל השאר להפקיד את השלטון בידי נשים למשך 10 שנים ולראות אם מגיעים לתוצאות טובות יותר מאשר מאבקי טסטוסטרון אין סופים בחסות דתות, כתות ואידיאולוגיות מטופשות. כל מפלגה שנמצאת בשלטון מחוייבת להעביר את ראשות הממשלה לידי אישה. מי יכפה? המדינות המערביות החזקות. אמנם התוצאות לא ודאיות (ע"ע גולדה מאיר) אבל שווה לנסות.
בכלל, הייתי מנסה תרגיל כזה לכל מדינות העולם למשך עשור או שניים.

מסוגל לדמיין ממשלה אחרת שהיא לא בראשות ביבי, שמעבירה רפורמה משפטית אחד לאחד, רק בלי לקרוא לה "הרפורמה המשפטית של לוין". כחלק מהתיקונים הדרושים במדינה בכל הגזרות: צבא, משטרה, מגזר ציבורי.. מערכת המשפט אינה יוצאת דופן ואף מהווה סמל לכל חוסר התפקוד שרץ במדינה עד כה והביא אותנו למשבר הנוכחי.
לדעתי אין חולק על כך שמערכת המשפט זקוקה לרפורמה.
לדוגמא, הליכים מתמשכים זמן רב מידי ולטעמי צריך לשנות את חוק השפיטה כך שמרגע שהתחיל הליך, הוא רץ באופן יומיומי, 8 שעות ביום לפחות, ועד לסיומו השופט לא עוסק בשום דבר אחר.
או חקיקה שכוללת עונשי מינימום לפשעים מסוימים.
כמובן הוספת שופטים נוספים למערכת, וביקורת על ביצועיהם ותיפקודם.

אלא שבין זה לבין ההפיכה השלטונית של לוין אין דבר וחצי דבר. לוין ורוטמן ניסו להכפיף את בתי המשפט לממשלה, ולכן גישתם פסולה, פוגעת בדמוקרטיה, וגרמה לנסיגה בתרומה של הציבור למדינה בכלל ולצבא בפרט.

אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני התאהבתי מחדש בישראלים. כולל הערבים, החרדים והערסים (לא כולל משיחיים). כולם מתנדבים במשהו, למשהו, למישהו.
ואני מתעבת את רוב הפוליטיקאים. גם את גנץ וחבורתו, גם את לפיד ולהקתו וגם את איימן עודה והמנטרות שלו. יש ח"כים מצוינים בכל המפלגות אבל המנהיגים הם ריקנים ופוחזים ועסוקים רק בעצמם (ובשבט שלהם) ובתדמיתם.
יפה.
ואני סיכמתי את זה במשפט אחד
שהממשלה רעה -והאזרחים ברובם נפלאים
כדי להגיע לפתרון במזה"ת הייתי מנסה תרגיל מעניין. לכפות על ישראל, הפלשתינאים, הלבנונים וכל השאר להפקיד את השלטון בידי נשים למשך 10 שנים

וזה בדיוק מה שמרדכי קידר (שהיה שמאלן,תמך באוסלו ואפילו בהתנתקות)
הבין שהטעות שלו
שהוא חשב -שכולם חושבים כמוהו
וממילא אם הישראלי אוהב כסף קריירה חיי נוחות טיולים חו"ל וכו'
אז גם הערבים מעמידים את זה בסדר העדיפיות שלהם

ומכיוון שהסדר העדיפיות של רבים מהאוכלוסיה שונים משלך(כמו למשל ביחסים של בין גברים לנשים
שהחרדים למשל תופסים את האשה ממקום של "כל כבודה של בת מלך פנימה"
והערבים מאידך -אצלם זה נחשב פריצות מוחלטת

ההצעה שלך אפילו לא מתחילה.
ולראות אם מגיעים לתוצאות טובות יותר מאשר מאבקי טסטוסטרון אין סופים בחסות דתות, כתות ואידיאולוגיות מטופשות.
זה בדיוק העניין
שאת ממשיכה לחשוב שתרבות המערב היא הנכונה
והתרבויות האחרות הם השגויות
כל מפלגה שנמצאת בשלטון מחוייבת להעביר את ראשות הממשלה לידי אישה. מי יכפה? המדינות המערביות החזקות. אמנם התוצאות לא ודאיות (ע"ע גולדה מאיר) אבל שווה לנסות.
בכלל, הייתי מנסה תרגיל כזה לכל מדינות העולם למשך עשור או שניים.
רק יחזק את השנאה כלפי ישראל וכלפי המערב.
ומה שאת אומרת זה להמשיך לחשוב שהחשיבה המערבית היא הנכונה והטובה ביותר

*החשיבה המערבית היא בעייני היפה ביותר לעין החיצונית(ביגוד יוקרה קריירה ,שפה יפה ,מדע וכו')
אבל מי שמסתכל פנימה מגלה שם עוד צדדים פחות חיוביים(בלשון המעטה ,וזה דבר שמי שמתנגד עקרונית לתרבות הזאת
לא יוכל אפילו להתחיל להסכים לזה)

ברור שביבי לא יקח אחריות (הוא הרי אחראי רק לדברים חיוביים), אבל העם יבין שהוא חייב לעוף כמי שבמשמרת שלו התרחשה השואה הזו. המונים ייצאו לרחובות והממשלה תיפול.
כלומר הקרע רק יגדל,

ואיך בדיוק הממשלה תיפול ?
מי לדעתך יצביע אי-אמון ? ולא לשכוח גם את חוק הנבצרות.

הרי הם ידעו כבר לפני המלחמה שאם יהיו בחירות הם בהסתברות גבוהה לא יחזרו לשלטון. (פרסמו פה בפורומים אמירות של שרים). אין שמץ של סיכוי שהם יתפטרו לבד. אז להגיד ״הממשלה תיפול״ ? איך בדיוק ?

מה שיקרה זה שיהיו הפגנות כמו שציינת, הם ימשיכו בהסתה ביתר שאת. אולי ימנו ״ועדת בדיקה״ שתתחיל לבדוק ״האם הסכמי אוסלו אשמים ״ , ״מה השפעת ההתנתקות? ״ עד לכשלון של המודיעין והצבא. יגמרו לבדוק עוד 10000 שנה, זה כבר לא יהיה אקטואלי מכיוון שיהיו כבר בחירות (אם לא ידחו, ״בגלל המצב״)

זה ישים סוף סופני למהפכה המשפטית ויזניק את כלכלת ישראל.
להיפך, ״החוקים החדשים דרושים כדי ״שלא יחזור מה שקרה באשמת האנרכיסטים, הסרבנים, הורסי הכלכלה ואנשי הצבא בוגרי קרן וקסנר״.

כדי להגיע לפתרון במזה"ת הייתי מנסה תרגיל מעניין. לכפות על ישראל, הפלשתינאים, הלבנונים וכל השאר להפקיד את השלטון בידי נשים למשך 10 שנים ולראות אם מגיעים לתוצאות טובות יותר מאשר מאבקי טסטוסטרון אין סופים בחסות דתות, כתות ואידיאולוגיות מטופשות. כל מפלגה שנמצאת בשלטון מחוייבת להעביר את ראשות הממשלה לידי אישה. מי יכפה?
סתם כאנקדוטה, מצ"ב כתבה שבה רשידה טליב מאשימה את ישראל ב"רצח עם" בעקבות הפגיעה בבית החולים (לאחר שארה"ב הכריזה שישראל לא אחראית).
אני חושב שאידיאולוגיה ודת הן יותר חזקות מהרבה דברים, אפילו ממגדר ;-)
אגב, אותה טליב גם סירבה לגנות את הטבח שחמאס ביצע (וזאת למרות שהיא אשה).

אהבתי את הרעיון רק שימי לב שהתרגום לעברית זה רגב, דיסטל, גולן וגוטליב.
ואורית סטרוק.

אז להגיד ״הממשלה תיפול״ ? איך בדיוק ?
יש כמה ערכיים שלא חושבים רק על הכיסא, הכיבודים ואחוריה של הגברת כמו גלנט, ביתן, אדלשטיין - מניח שהם יתייסרו על המחדל האדיר ויתמכו באי אמון. יצטרפו אליהם עוד כמה מהקואליציה והממשלה תיפול. אני מעריך שגלנט יתפטר מתפקידו כשר אחרי המלחמה.

נערך לאחרונה ב:
והתרגום לארמית זה זהבה גלאון תמר זנדברג מירב מיכאלי מיכל שיר....
ומירב כהן. התרגום הארמי עדיף.
תתן לי שם של אחת מהקואליציה שהיית חותם עלייה כראש ממשלה.
מחר אני חותם על ניקי היילי כנשיאת ארה"ב ומירב כהן כראש ממשלה של ישראל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
נ הקמה אפשרית משטרת דת והשפעתה על כלכלת ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 405
ש ת"א 125 מול אינדקס כלכלת ישראל שוק ההון 22
Tsachi01 כלכלת הפלטפורמה אוף טופיק 95
י כלכלת בחירות, מה זה יעשה בשוק דובי פוסטים מאיכות נמוכה 74
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
J מהרהר בבחירת התואר הנכון כלכלת סביבה/כלכלה מנהל עסקים התפתחות אישית 2
1337justme תרחיש בו סין הופכת לשולטת על כלכלת העולם שוק ההון 12
L איך כלכלת שבדיה עובדת? אוף טופיק 7
C כלכלת בחירות - הטבות סוציאליות בדיור נדל"ן 7
Izik פיטר שיף-כלכלת ארהב שוק ההון 38
S כלכלת משפחה כשחצי מהמשפחה לא רוצה להיות פרוגלית צרכנות פיננסית 15
yossik קריסת כלכלת יוון אוף טופיק 32
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
י הורדת ריבית בנק ישראל ל־4% צרכנות פיננסית 1
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C דואר ישראל: מה המרחק בין העיר מודיעין לתל-אביב? אוף טופיק 5
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 23
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
Y רכישת חלקה מרשות מקרקעי ישראל נדל"ן 0
ToshavHozerVatik למי מתלוננים על שירות לקוחות דואר ישראל? אוף טופיק 9
א האם לעבור לפסגות ולאינטראקטיב ישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
N IB לעומת אינטרקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
P חשבון ברוקר בלי עמלות *אזרח ישראל* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
ת איך בנק וון זירו הציע ריבית גבוהה מריבית בנק ישראל? שוק ההון 12
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
M האם ריביות עוגן (אגח/מקמ) שמפרסם בנק ישראל הן ריביות אפקטיביות או נומינליות נדל"ן 0
flower הבחירות הבאות לכנסת ישראל - כנסת העשרים ושש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה