שכחתי לציין ולא יכול לערוך.עדכון מצב נוכחי (שנה ושלושה חודשים מהעדכון האחרון):
556K קרן השתלמות IRA -
1.63M קופת גמל IRA -
דמי ניהול מצבירה IRA - 0.23%
תיק ממוסה:
3.65M לפני מס, 3.47M אחרי מס (ריאלי) - מדד עולמי
1.4M אחרי מס - ESPP + RSU - מניה של החברה בה אני עובד
220K - קרן כספית (קרן חירום + ניסיון תיזמון שוק שלא צלח)
שווי, ללא פנסיה, בניכוי מס:
5.57M (תיק ממוסה + קרן השתלמות, בקרן ההשתלמות יש קצת הפקדות מעל התיקרה, אז חישבתי כ500K במקום 556K).
שווי כולל פנסיה (על הפנסיה יש מיסוי, כך שהמספר קצת חסר משמעות - חיבור של כספים חייבים ופטורים):
7.2M
נכסי נדל"ן:
אין
הערות:
* כל הסכומים בשקלים
* ההוצאות החודשיות לא רלוונטיות כי אני בתקופה של שינויים ומעברים
* לא ציינתי מספרי נייר, כי לפי חוקי הפורום לא ברור לי אם מותר
אסטרטגית השקעה
* שמתי לב שטראמפ גרם לשוק המניות להיות מאוד תנודתי (לפחות בתחילת כהונתו, עם המכסים).
רציתי לתזמן זאת (אחרי שפספסתי את הנפילה של ה S&P 500 בכמעט 5%, באפריל 2025), לכן השארתי כספים בקרן כספית, אך לא הצלחתי להיכנס בזמן,
כך שהכסף נשאר בקרן כספית (בקרן השתלמות, גמל ותיק פרטי), מקווה לקנות מדד עולמי או S&P 500 עד סוף 2025 במקום הקרנות הכספיות.
* שקלתי לקנות מדד מחקה ביטקוין בסכום של 1% עד 4% מהתיק שלי (כלומר סכום של50K עד 200K), אבל אני לא שלם עם ההחלטה, מכיוון שרמת הסיכון גבוהה יותר מקנית מדד רחב ובינתיים (בחודשים האחרונים) לא נראה שהתשואה גבוהה בהרבה.
* נדל"ן - השתתפתי בהגרלות מחיר למשתכן, לא זכיתי בכלום. כעבור שנה, נדרשתי לחדש את ההגרלה ולשלם 250 ש"ח. החלטתי לא לחדש, כי הבנתי שסיכויי הזכיה נמוכים בנוסף, רוב ההגרלות הם לא במקומות שהייתי רוצה (הן כדירה להשקעה והן כדירה למגורים).
שוקל לקנות דירה למגורים, אך ורק מטעמי נוחות/שקט נפשי (מבחינה כלכלית/סיכון, התשואה שהתיק יעשה כנראה עדיפה).
* שוקל לפתוח תיק ב IB כדי לפזר סיכונים, גם שם אקנה מדד עולמי (צריך לבדוק בדיוק איזה נייר), מתעכב עם זה, כי מעדיף לא להצטרך להגיש דוח שנתי עבור החשבון של ה IB (למשל מריבית, לא מדבר עדין על אירוע מכירה).
פרישה/עבודה
* מתלבט אם לקחת חצי שנה הפסקה במקום פרישה סופית (למרות שפרישה מתאפשרת לי לפי כלל ה3%, בהנחה ולא קונה דירה למגורים)
* יש שינויים במקום העבודה, פרוייקט עליו עבדתי נסגר (עובר למצב תחזוקה) ואותי מעבירים לפרוייקטים אחרים, שנשמעים לי מאוד קטנים, יש סיכוי שהמעסיק שלי יפטר אותי (פשוט כי הוא לא צריך אותי בפרוייקטים אחרים ויכול להעסיק כח אדם זול יותר). מבחינת ענין, תנאים וחברי צוות, לא רע לי, כך שאני לא לחוץ על פרישה למרות שמתאפשר.
* הייתי רוצה לנסות לגור תקופה של כמה חודשים בחו"ל, אם אפוטר עכשיו, כנראה אנצל את ההזדמנות
* צריך לחשוב איפה אני רוצה לגור (בארץ) במקרה של פרישה, עכשיו כשיורים טילים פעמיים בשבוע על מרכז הארץ, אולי זה לא המקום האופטימלי (בהתחשב בעלות השכירות)
הכנסה חודשית נטו: 25K
הוצאה חודשית: משתנה (עדין בתקופת מעבר, כך שההוצאה החודשית לא יציבה ולא משקפת)