• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים)

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הסיבה העיקרית שרוצים להשכיר את הבית הוא התגובות של הסביבה הקרובה (משפחה חברים שכנים), נצטרך כנראה לענות להרבה אנשים מאיפה הכסף לטיול כזה
הופתעתי. אני לא חופרת לאנשים בכיס, לא מחשבת להם כמה יש ועל מה להוציא - וכמובן, לא מספקת תשובות בהתאם. הרבה מאמץ וכאב ראש בשביל לרצות אחרים...

תוכל לשתף באיזה תאריכים מתאים לטייל (עם ילדים קטנים) בכל אחד מהיעדים שקבעתם?
זה משתנה בין אזורים בכל מדינה
אבל לפחות בתכנון שלנו

יפן - קלאסי ליולי אוגוסט אזור הצפון טיולים רגלים בהרים ופחות ערים (אפריל זה הקלאסי בגלל פריחת הדובדבן אבל מאוד יקר)

פליפינים - עדיפות בעונות היבשות (סתיו ואביב שלנו) שאז באמת אפשר לטייל בכל האיים. אבל אם מסתפקים רק באיים במרכז (ומוותרים כך אל נינדו) אז גם יולי אוגוסט יכול להתאים ויותר זול

ניו זילנד צריך את הקיץ שלהם כלומר החורף שלנו. בזמנו היינו שם באוקטובר שזה האביב שלהם והרבה מסלולים היו עוד סגורים בגלל שלג וקרח. אז בגדול סביב דצמבר - פברואר

אוסטרליה - אותו רעיון אבל בגלל שהיא ענקית אז אפשר יותר למתוח את החודשים להתחיל בצפון בספטבר - אוקטובר ולרדת דרומה עד אפילו אפריל מאי

ויאטנם - שוב מחפשים עונות יבשות אז ספטמבר-נובמבר או מרץ-מאי
זה דווקא מדינה שקצת יותר קשה לברוח בה. המונסונים

תאילנד תכלס אפשר כל השנה כי היא מספיק גדולה מגוונת ועם מלא אטרקציות סגורות. (היינו באוגוסט והיה מעולה)

סין גם ענקית. אבל מומלץ להימנע ממנה בקיץ כי מאוד מקשה על הטיול במיוחד בערים הצפופות או נסיעות ארוכות ולא ממוזגות
אבל גם פה אפשר תכלס בכל עונה למצוא אזור אחר במדינה. אם כי עם ילדים קטנים לדעתי היא גדולה מידי ונגישה פחות מידי לטיול מוצלח בגלל המרחקים העצומים

הופתעתי. אני לא חופרת לאנשים בכיס, לא מחשבת להם כמה יש ועל מה להוציא - וכמובן, לא מספקת תשובות בהתאם. הרבה מאמץ וכאב ראש בשביל לרצות אחרים...
כן זה קצת עקום אולי

אבל גרים במושב די קטן ומגובש
בסוף נפגש עם רוב האנשים אחת לשבוע באירועים כאלה ואחרים
ושלושת הילדים במסגרות בתוך המושב

זה לא משהו שיחליק וכן יעורר עניין

הערכת עלות שלנו לטיול היא 250 אלף שקל
ולא הייתי רוצה שיחשבו שיש לנו סכום כזה להוציא על טיול כי ככה יתפסו אותו אחרכ
והילדים שלנו כנראה ישלמו את המחיר בריחוק הקטנות או סתם קנאה

(לך תסביר עכשיו זה הכנסות שוטפות של 4 אחוז וכו)

אולי אפשר להכניס לחוזה סעיף פינוי עם התרעה מקוצרת של חודש/חודשיים?
או מראש לעשות חוזה של ארבע חודשים/חצי שנה עם אפשרות להארכה.
זה אולי יהי חוזה פחות ״סטנדרטי״ אבל לדעתי התפשרות במחיר מאפשרת גמישות.
תתקשו למצוא שוכרים לכמה חודשים ואפילו שנה אחת. הרי מדובר על בית למשפחה, ומשפחה צריכה לרשום ילדים למסגרות. וגם לא משאיר הרבה גמישות לשינוי.
בגדול בגלל שתכלס לא ממש חשוב לנו הסכום של השכר דירה
אין לנו בעיה להשכיר את הבית בסכום יחסית נמוך ושיעברו לגור בו רק זוג ולא משפחה

יש לנו ביקוש די גבוה לבית במושב
וגם הרבה בונים בעצמם אז באמת יש כנראה כאלה שירצו בזמן הזה לבוא לתקופה קצרה

בגדול בגלל שתכלס לא ממש חשוב לנו הסכום של השכר דירה
אין לנו בעיה להשכיר את הבית בסכום יחסית נמוך ושיעברו לגור בו רק זוג ולא משפחה
פתרון כזה אולי יאפשר לכם "להקטין את הבית" = לנעול חדרים לטובת הציוד שלכם.

את אישה מנומסת ויודעת איפה לשים גבול. לא כולם כמוך, למעשה רובם לא כמוך. גם אם לא ישאלו את פותש בפניו מאיפה הכסף, בטוח ירכלו מאחורי הגב.

יש עדכון?
אנחנו גם מתכננים לצאת לטיול של שנה ביולי 2026
איך הערכת את העלויות?

בהחלט. בגדול אנחנו כבר חודשיים בתוך הטיול.

מכל מיני אילוצים גם בעבודה וגם המלחמה וכו את יולי אוגוסט עשינו בארץ ורצינו לתת לעצמו עוד 3 שבועות של התארגנות שהילדים במסגרות
אז התחלנו למחרת ראש השנה.

הספקנו להיות קצת באיטליה
חודש תאילנד
ו3 שבועות כבר בויאטנם (ויש עוד שבועיים)

תקציבית בגלל שהשכרנו את הבית הרבה יות ממה שתכננו בהתחלה התקציב שלנו לחודש עלה ל30k

בפועל באופן מפתיע בנתיים מוצאים מעט פחות מהתכנון

למרות שישנים לרוב במלונות טובים מאוד
ולא חוסכים על שום אטרקציה
ומרבים מאוד במעברים טיסות פנים וכו שגם די מייקר

תאילנד זולה, האיים פחות, הצפון משמעותית יותר (לנו גם הוא היה הרבה יותר מהנה)
בצפון תאילנד מלון טוב (2 חדרים מחוברים) עולה סביב ה600 שקל
השכרת רכב ליום כולל הכל סביב ה80 שקל
אוכל במסעדות טובות ליום סביב ה100 שקל
אטרקציות / מסאזים לכל המשפחה משתנה מאוד אבל בממוצע 100 שקל נניח

ויאטנם יותר זולה, בערכה שלי בערך ב20-30 אחוז
למרות שלפעמים יש תחושה של הרבה יותר
מלון סביר - חדר משפחתי יכול לעלות 90 שקל
ומלון מפנק 5 כוכבים כולל הכל סביב ה300-400 שקל
ארוחה במסעדת מזון מהיר סטייל מקדולנס או סביב ה20-30 שקל לכולנו
מסעדה ממוצעת טובה סביב ה50-70 שקל
מסעדת שף ברמה הכי גבוהה 100-200 שקל
אטרקציות בגלל שאי אפשר להשכיר רכב זה תמיד צריך נהג או מדריכה אז זה קצת יקר סביב ה100 שקל ליום
גראב (מאוד חשוב להוריד לכל המזרח) שמשתמשים הרבה למוניות סביב ה3-7 שקל לנסיעה בעיר
מעברים יחסית יקרים ובויאטנם יש הרבה
אז לנו לפחות כל 3-4 ימים יוצא עוד איזה 400 שקל על מעבר כזה או אחר לאיזור הבא
סהכ סביב ה600 שקל ליום בערך

בלי קשר ממליץ לבוא לטיול כזה מוכן מראש לא הכל דבש
די קשה להניע את הילדים ללימודים
יש הרבה ימי גשם שדי משבשים תוכניות
ואז לפעמים זה סיר לחץ להישאר בחדר
וגם אותנו תפס שבוע שכל הילדים ואני ההינו חולים ביחד אז זה ממש ביאס ושיבש אותנו

בנוסף לתכנן טיול תוכ טיול הרבה יותר מעייף ממה שחשבתי
עכשיו לדוגמא אני מתכנן את יפן ניו זילנד ואוסטרליה תוכ (כי חייבים להזמין מקומות לינה מראש כמה חודשים לפני) וזה די מאדגר
ממליץ ככל האפשר כן חתכנן מסלול עקרוני בכל מדינה לפני

בהצלחה
ןתרגיש חופשי לשאול עוד אם תרצה

מרבים מאוד במעברים טיסות פנים
אולי זה קשור אחד לשני?
מהתיאור שלך נשמע שאתם די בולעים במרץ את המדינות (פחות מחודשיים וכבר 3 מדינות), וכל הטיולים והמעברים אולי מרגשים/מבלבלים אותם בשביל לאסוף את עצמם ללימודים משעממים.

מעניין לשמוע למה בחרת לקפוץ בין מדינות במקום לשהות לפחות חודשיים בכל מקום ולמצות בלי לחץ וגם אפשר לבנות סוג של שגרה שכוללת זמן ללמוד ואם יורד גשם/בלתם אז זה רק יום אחד וזה לא ״מפריע״

ולגבי תכנון, צ׳אט gpt מעולה לזה. תוך שעה יש לך תכנון. תתחיל בשאלה כללית לפי אזור במדינה, ואז תוסיף שאלות מכוונות. נגיד טיול בטבע, שווקים, נקודות תצפית, סיור בין אתרים בעיר, פעילות לילדים וכו…

ולגבי תכנון, צ׳אט gpt מעולה לזה. תוך שעה יש לך תכנון. תתחיל בשאלה כללית לפי אזור במדינה, ואז תוסיף שאלות מכוונות. נגיד טיול בטבע, שווקים, נקודות תצפית, סיור בין אתרים בעיר, פעילות לילדים וכו…
אני בטוח שהוא חזק בתוך זה, רק שגם עם GPT עדיין צריך להתרכז עם ילדים בסביבה, לא טריוויאלי...

• אהבתי
Reactions: A42
בהחלט. בגדול אנחנו כבר חודשיים בתוך הטיול.

מכל מיני אילוצים גם בעבודה וגם המלחמה וכו את יולי אוגוסט עשינו בארץ ורצינו לתת לעצמו עוד 3 שבועות של התארגנות שהילדים במסגרות
אז התחלנו למחרת ראש השנה.

הספקנו להיות קצת באיטליה
חודש תאילנד
ו3 שבועות כבר בויאטנם (ויש עוד שבועיים)

תקציבית בגלל שהשכרנו את הבית הרבה יות ממה שתכננו בהתחלה התקציב שלנו לחודש עלה ל30k

בפועל באופן מפתיע בנתיים מוצאים מעט פחות מהתכנון

למרות שישנים לרוב במלונות טובים מאוד
ולא חוסכים על שום אטרקציה
ומרבים מאוד במעברים טיסות פנים וכו שגם די מייקר

תאילנד זולה, האיים פחות, הצפון משמעותית יותר (לנו גם הוא היה הרבה יותר מהנה)
בצפון תאילנד מלון טוב (2 חדרים מחוברים) עולה סביב ה600 שקל
השכרת רכב ליום כולל הכל סביב ה80 שקל
אוכל במסעדות טובות ליום סביב ה100 שקל
אטרקציות / מסאזים לכל המשפחה משתנה מאוד אבל בממוצע 100 שקל נניח

ויאטנם יותר זולה, בערכה שלי בערך ב20-30 אחוז
למרות שלפעמים יש תחושה של הרבה יותר
מלון סביר - חדר משפחתי יכול לעלות 90 שקל
ומלון מפנק 5 כוכבים כולל הכל סביב ה300-400 שקל
ארוחה במסעדת מזון מהיר סטייל מקדולנס או סביב ה20-30 שקל לכולנו
מסעדה ממוצעת טובה סביב ה50-70 שקל
מסעדת שף ברמה הכי גבוהה 100-200 שקל
אטרקציות בגלל שאי אפשר להשכיר רכב זה תמיד צריך נהג או מדריכה אז זה קצת יקר סביב ה100 שקל ליום
גראב (מאוד חשוב להוריד לכל המזרח) שמשתמשים הרבה למוניות סביב ה3-7 שקל לנסיעה בעיר
מעברים יחסית יקרים ובויאטנם יש הרבה
אז לנו לפחות כל 3-4 ימים יוצא עוד איזה 400 שקל על מעבר כזה או אחר לאיזור הבא
סהכ סביב ה600 שקל ליום בערך

בלי קשר ממליץ לבוא לטיול כזה מוכן מראש לא הכל דבש
יש הרבה ימי גשם שדי משבשים תוכניות
ואז לפעמים זה סיר לחץ להישאר בחדר
וגם אותנו תפס שבוע שכל הילדים ואני ההינו חולים ביחד אז זה ממש ביאס ושיבש אותנו

בנוסף לתכנן טיול תוכ טיול הרבה יותר מעייף ממה שחשבתי
עכשיו לדוגמא אני מתכנן את יפן ניו זילנד ואוסטרליה תוכ (כי חייבים להזמין מקומות לינה מראש כמה חודשים לפני) וזה די מאדגר
ממליץ ככל האפשר כן חתכנן מסלול עקרוני בכל מדינה לפני

בהצלחה
נשמע טיול מדהים אבל ממש ממש לא פשוט עם ילדים.
נראה לי שעם ילדים היה יותר פשוט להתמקד באזור מסוים (גם אם גדול) ולטייל בו לאורך תקופה יחסית ארוכה (מספר חודשים). ולא לקפוץ כל חודש לאזור אחר לגמרי בעולם.
אז אין ספק שבחרתם סגנון אחר שהוא מאתגר יותר.
מעניין וכיף לאללה, אבל מאתגר.

אולי זה קשור אחד לשני?
מהתיאור שלך נשמע שאתם די בולעים במרץ את המדינות (פחות מחודשיים וכבר 3 מדינות), וכל הטיולים והמעברים אולי מרגשים/מבלבלים אותם בשביל לאסוף את עצמם ללימודים משעממים.
+1
מסכימה מאוד עם @בת העמק.
זה טיול מאוד מרגש ועצים.
לא יודעת בדיוק מה סגנון הלימודים שאתם רוצים שהם ילמדו, אבל יש מצב ששווה להוריד צפיות.
הילדים שלכם מאוד צעירים ומהניסיון שלי היכולת של ילד להשלים את החומר היא מדהימה. אז לא הייתי נלחצת מזה (ומלחיצה את הילדים) בטח לא על חשבון ההנאה מהטיול.
החלטתם על מהלך ייחודי ושונה. המשמעות היא שהדרך של הילדים שלכם ללמוד גם היא תהיה ייחודית ושונה.
אז לכו עם זה.
לטעמי הילדים שלכם יקבלו הרבה יותר מכל מה ששנת לימודים רגילה תיתן להם.

אולי זה קשור אחד לשני?

נראה לי שעם ילדים היה יותר פשוט להתמקד באזור מסוים (גם אם גדול) ולטייל בו לאורך תקופה יחסית ארוכה (מספר חודשים). ולא לקפוץ כל חודש לאזור אחר לגמרי בעולם.
אז אין ספק שבחרתם סגנון אחר שהוא מאתגר יותר.
יש בהחלט הרבה משפחות שעושות נסטיג
מגיעות לאיזור מסוים ומשתקעות בו חודש
לרוב בדירה גם או איזה מלון דירות
חלק אפילו מגדילים ורושמים את הילדים לבתי ספר בינלאומים או חוגים קבועים וכו

זה בהחלט סגנון אחר של טיול שהוא מאוד מעניים אבל לא בשבילנו.

לא ברחנו מארץ, מאוד טוב לנו בבית ובקהילה שלנו. לא יצאנו לטיול הזה בשביל להעביר ימים במשחקיות או במנוחב בחדר
זה כמובן לא בא כביקורת פשוט לנו כמשפחה לא מתאים

עם ילדים קטנים יש מלחמה קבועה על מסכים
שאנחנו לא רוצים שזה יהיה מוגזמם ויהווה כמה שעות מהיום שלהם
וזה לרוב מה שקורה ביום שלא יוצאים בו לטייל

בשונה אולי מאירופה ברוב המקומות שאנחנו פוגשים במזרח למרות הפוטנציאל העצום
אין הרבה אטרקציות / טיולים נגשים בכל איזור
ממש ברמה שלפעמים מגיעים לאזור עושים את הטיול המרכזי של המקום
והולכים לשאןל במלון מה עוד יש והתשובה היא שאין

אז אם באוסטריה לדוגמא קל לעשות טיול כוכב של שבוע או שבועיים ובכל יום לצאת לטיול אחר או אפילו 2
בויאטנם לרוב יהיה עד 3 טיולים כאלה לכל מקום

כן לוקחים יום של מעבריפ באיזי
ובימים גשומים כמובן גם נחים (ולצערי יש יותר מידי כאלה לדעתנו)

אנחנו באנו לראות עולם!
היעדים של הטיול שלנו נבחרו בעיקר בגלל שאנחנו יודעים שלא נוכל לבקר בהם בחופשות בית ספר בשנים הבאות (יולי אוגוסט אלה חודשים בעייתים בחצי הכדור בדרומי וגם במזרח זה לרוב עונת הטיפונים / מונסונים)

בימים שאנחנו מטיילים (בין אם זה טרק של 16 קמ או שביל תירותי של 3 קמ, או סתם פארק מים או שעשועים) אלה ימים יותר טובים
גם לנו ובעיקר לילדים

בהחלט מתוכננים בטיול מקומות עצירה להפסקות יזומות אבל כרגע הם מתוכננים לשבוע כל פעם
אולי נאריך אם נרגיש צורך
כרגע לא מרגישים

לא יודעת בדיוק מה סגנון הלימודים שאתם רוצים שהם ילמדו, אבל יש מצב ששווה להוריד צפיות.
לגמרי אין ציפיות
הם לומדים לשם המטרה של ביטחון עצמי ושגרה
כלומר חשוב לנו שיחזרו לבית ספר הם לא ירגישו נחותים או בפער או שלא למדו כל השנה וחסר להם חומר

אני בטוח שהם לומדים לא פורמלית הרבה יותר בטיול ומעשירים את עוחם הידע שלהם בעשרות מונים וגם לומדים ומגבירים את החוסן הריגשי ותחושת המסוגלות
(השבוע הבת 4 שלנן עשתה טרק של 16 קמ בעצמה מבלי שהרמתי אותה כמעט בכלל ביחד עם קבוצת מוצלרים ישראלים ומדריכה מקומית שפשוט נתנה לה יד כח הדרך הייתי בשוק מזה...)

בפועל הדבר היחידי שקצת מתעקשים זה תרגול קריאה לבת 7 שלנו שבכיתה ב
זה בתכנון אמור היה להיות חצי שעה ביום
בפועל זה מצתמצם לשעה בשבוע בדרכ (ועוד שעה של שיכנועים (-;)

ולגבי תכנון, צ׳אט gpt מעולה לזה. תוך שעה יש לך תכנון.
מכיר ומשתמש כמובן
יש יתרונות וגם חסרונות
החסרונות העיקרים הם:
1. הוא משדרג את המציאות וקצת מייצר מצב אופטימי מידי. תבקש ממנו פארקי מים לילדים במסלןל שלך הןא יכניס לך אבל בפועל זה יכול להיות בריכה במרכז גיריאטרי, פארק עם אגם לדיג וכו או פשוט דברים שלא קיימים / סגורים בעונה / או כבר לא פעילים
2. הוא מפספס בשביל החומוס ולנו זה כן מאוד חשוב, בטיול כזה ארוך הילדים צמאים לחברה ובסוף למרות שיש מפגשים ומשחקים עם ילדים מקומיים אקראיים. שיחות בעברית מאוד חשובות אז מעדיפים לטייל ולהיפגש עם עוד ישראלים גם אם זה לא משפחות אלה מוצלריים הילדים עפים על זה.
3. היום מקורות המידע העיקריים לטיול / מקום מסוים ורוב ההמלצות של המטיילים לטיול עברו לקבוצות הוואסאפ והפייסבוק בייעודייות שהם תמיד סגורות והצטים לא מחפשים שם אז מראש רוב הממלצןת הם מבלוגים או המלצות ישנות ולא עדכניות באיטנרנט

ובלי קשר דווקא תכנון המסלןל הוא יחסית פשוט
כי זה קי קל להבין כמה זמן צריך בכל מקום
ההזמנת מקומות שינה (מותאמים למשפחה של 5) בתקציב ועם ביטןל לפני זה אופרציה

סתם לדןגמא ניו זילנד. אנחנו טיילנו שם עוד שהיינו חברים... בזמנו חרשתי על הלונלי פלנט
אני זוכר די טוב את כל המקומות ברמצ הטרק מקומות שינה וכו
ועדין לסגור עכשיו 15 מקומות לינה זה אופרציה די ארוכה של בערך שעה לכל מקום לינה
ושעה זה בערך ערב אחד אצלי ולא כל ערב יש כוח/ זמן
ותכפיל את זה ב4-5 מדינות כאלה...
וזה עוד לפני השכרת רכבים טיסות ויזות וכו

בנוסף תמיד יהיו טעויות כי סטטיטית בכזאת כמות תמיד משהו יתפספס
כבר יצא לי לטעות בספרה בויזה לויאטנם (לא אני טעיתי אלה המילוי האוטומטי מהדרכון של האתר ויזות שלהם הוסיף סיפרה)
זה הספיק בשביל שלא העלו אותנו לטיסה בכלל
תשלום ל2 מאכרים לויזה חדשה מזורזת והזמנת טיסות חדשות...

בכל מקרה כן חשוב לי להגיד שזה טיול מדהים
באמת נהנה מכל זמן לבד עם המשפחה ןגם עם הזמן נטו שיוצא לי עם כל אחד בנפרד
ובנוסף לטייל בעולם עושה לי ממש טוב
בהחלט יש קשיים אבל זה גם חלק מהחוויה
דרך אגב דווקא הלינות הכי "גרועות" בכפרים נידחים או באירוח ביתי הם הכי זכורים והחוויות הכי מהנות בנתיים

לא יצאנו לטיול הזה בשביל להעביר ימים במשחקיות או במנוחה בחדר
ברור שלא, וטוב שכך, ואם מתאים להם לעשות טרקים אז אחלה.
אבל היות ויצאתם לשנה, שזה מיליון שנה בעיניים של ילדים קטנים, אני בכל זאת ממליצה לתת זמן שהייה במקום אחד מדי פעם - לכלול בו שוטטות נינוחה בטבע ליד האכסניה, ללמד על הצומח והחי שם, אולי על הבדלים תרבותיים והתנהגותיים מול מה שהם רגילים בישראל, למצוא פינת חמד ליד הבית ולחזור אליה כל יום לשעה קלה, לבחור משחק קבוע אחד בחוץ ואחד בפנים שיהפכו לשיגרה... כל מיני רעיונות שלא קשורים למסכים. ילדים זקוקים גם לרגעים מוכרים ומרגיעים ביומיום שלהם.

הנכדה שלי בת 3 גרה במגדל במרכז הארץ, וכל פעם שאנחנו מגיעים לבקר אותה אז מטיילים בפארק החמוד ליד הבית. אבא שלה תמיד לוקח אותה לנדנדות, אבל אנחנו סתם משוטטים איתה ומגלים ביחד עולמות נפלאים - עצים, עלים, פרחים, פירות, ריחות, מירקמים, ציפורים, נמלים, סלע לטפס עליו, מכשול לזחול מתחתיו...וכשאנחנו שומרים עליה אצלה בבית, הטלוויזיה סגורה (האחרונה שהיתה לנו בבית מתוצרת "סילורה" ואנחנו מתקשים לתפעל את החדשות :) ) ואנחנו משחקים איתה במשחקי דימיון ומספרים סיפורים ומבקשים עזרה לפנות את המדיח (איך היא מאושרת מזה) ומראים לה איך אנחנו מכינים לה אוכל.
היכולת של הילדים לחגוג על דברים פשוטים היא דבר שלרוב נעלם לצערי אצל רוב המבוגרים שזקוקים לדברים חדשים כדי להתרגש.

ברור שלא, וטוב שכך, ואם מתאים להם לעשות טרקים אז אחלה.
אבל היות ויצאתם לשנה, שזה מיליון שנה בעיניים של ילדים קטנים, אני בכל זאת ממליצה לתת זמן שהייה במקום אחד מדי פעם - לכלול בו שוטטות נינוחה בטבע ליד האכסניה, ללמד על הצומח והחי שם, אולי על הבדלים תרבותיים והתנהגותיים מול מה שהם רגילים בישראל, למצוא פינת חמד ליד הבית ולחזור אליה כל יום לשעה קלה, לבחור משחק קבוע אחד בחוץ ואחד בפנים שיהפכו לשיגרה... כל מיני רעיונות שלא קשורים למסכים. ילדים זקוקים גם לרגעים מוכרים ומרגיעים ביומיום שלהם.

הנכדה שלי בת 3 גרה במגדל במרכז הארץ, וכל פעם שאנחנו מגיעים לבקר אותה אז מטיילים בפארק החמוד ליד הבית. אבא שלה תמיד לוקח אותה לנדנדות, אבל אנחנו סתם משוטטים איתה ומגלים ביחד עולמות נפלאים - עצים, עלים, פרחים, פירות, ריחות, מירקמים, ציפורים, נמלים, סלע לטפס עליו, מכשול לזחול מתחתיו...וכשאנחנו שומרים עליה אצלה בבית, הטלוויזיה סגורה (האחרונה שהיתה לנו בבית מתוצרת "סילורה" ואנחנו מתקשים לתפעל את החדשות :) ) ואנחנו משחקים איתה במשחקי דימיון ומספרים סיפורים ומבקשים עזרה לפנות את המדיח (איך היא מאושרת מזה) ומראים לה איך אנחנו מכינים לה אוכל.
היכולת של הילדים לחגוג על דברים פשוטים היא דבר שלרוב נעלם לצערי אצל רוב המבוגרים שזקוקים לדברים חדשים כדי להתרגש.
זה הכל נכוו ובהחלט מנסים לשמור על שגרה ודברים מוכרים

הבאנו הרבה משחקי קלפים ומשחקי קופסא ולרוב כל יום לפחות משחקים (זה מעולה בהעברת הזמן במסעדה או שמחכים בלובי כזה או אחר....)

טיולים קטנים סביב המקום שינה כל יום עושים
לפעמים באופנים ולפעמים אחד על אחד עם על ילד. הגדול שלי עף על ללכת איתי "לקנות חלב"...
שיטוט של שעה בעיירה חדשה ובכל הסמטאות והדוכנים....

ועדין לעורר עניין עם 3 ילדים זה לא תמיד פשוט סביב הבית
הבת 4 באמת תתלהב מכל חילזון או באפלו שתראה ברחוב
אבל הבן 10 מחפש דברים אחרים (לרוב תני לו רק לטפס לאן שהו והוא מאושר...)

דרך אגב פוגשים הרבה משפחות בטיול שבאמת לוקחות הכל בקצב יותר איתי
כמה חודשים לכל מדינה
חודש לכל אזור
הרבה ימים של סתם לטייל סביב הדירה או לתת לילדים איזה שהוא עיסוק וההורים הולכים לעבוד
בנתיים לא מדמיין את עצמו ככה...

נ.ב.
בגלל שהתחלנו את הטיול באיחור של 3 חודשים מהתכנון בפועל. ויש לנו גם רצון קטן שהילדים כן יחזרו לסיים את שנת הלימודים עם הכיתות שלהם
רישמית קיצרנו את הטיול לחצי שנה
בפועל סגרנו מדינות ומלונות קדימה ל7 חודשים
ואולי נאריך אבל אם כן זה כבר יהיה כראה לכיוון מרכז / צפון אמריקה...
נראה זה כרגע סתם עוד חלומות במגירה....

במדינות זולות (דרום אמריקה, מזרח אירופה ואסיה) - בהחלט תוכלו להסתדר עם 20K חודשי.
תדרשו להיות על התקציב בהנחה ותתאכסנו במקומות יקרים או הרבה "אטרקציות" מקומיות.

להיות במקומות שלא בעונה חוסך המון כסף.
בהצלחה!!

• אהבתי
מאחר ואתה פתוח לזה:
יש לי כ"כ הרבה שאלות, בעיקר כי זה חלום של אשתי ושלי שאנחנו מתכננים יום אחד להגשים :)

תוכל לפרט בבקשה על הצד הלוגיסטי, במיוחד כשאתם עוברים יחסית הרבה יעדים?
ספציפית - איך אתם אורזים? מה לוקחים, מה לא? האם צריך להיפרד מהרבה בגדים וכו' בין יעדים?
טסים עם מזוודות? טרולי \ גדולות? כמה?

לגבי תכנון והזמנת יעדים: נראה שאתם בכיוון של להזמין את הכל מראש, שזה מאוד מתאים לראש שלנו :)
אני מניח שזה כולל טיסות ומלונות \ דירות. הכוונה למלונות מיד עם הנחיתה, או לכל השהות?
ומה לגבי "אטרקציות" או פעילויות אחרות ביעד? אני מנחש שרק אם יש משהו שידוע שצריך להזמין מראש, אני צודק? או שגם כאן אתם מזמינים מראש?

לגבי אלקטרוניקה: בשביל לימודים מרחוק אני מניח שצריך לפטופים או לכל הפחות טאבלטים. זה הרבה ציוד (שהוא יקר ולא קל). לכל ילד יש טאבלט כדי שיוכלו ללמוד בו"ז? טיפים לגבי זה? (אולי זה תלוי בגילאים של הילדים, ככל שיותר קטנים פחות צריך לפטופים)

בכלל, כל מה שתכתוב זה יהיה מגניב, תודה מראש!

• אהבתי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לי כ"כ הרבה שאלות, בעיקר כי זה חלום של אשתי ושלי שאנחנו מתכננים יום אחד להגשים :)
לכו על זה!! בשמחה אנסה לפרט

ספציפית - איך אתם אורזים? מה לוקחים, מה לא? האם צריך להיפרד מהרבה בגדים וכו' בין יעדים?
טסים עם מזוודות? טרולי \ גדולות? כמה?
אנחנו עם 2 מזוודות בינוניות 24 אינצ ומוצילה אחת (שעקרונית יכולה להיחשב כטרולי ברוב המקומות למרות ששולח אותה גם כי זה זול מאוד)
מעבר לזה יש עוד 4 תיקי גב (ועוד 2 תיקים מתקפלים פשןטים אבל במעברים הם לא בשימוש)
וכמובן עגלה (הקטנה בת 4 ולא משתמשת בארץ כבר שנתיים בעגלה) הבאנו משהן ישן וחשבנו שנזרוק די בהתחלה אבל ממש מציל אותנו
יש הרבה ימים גשומים ודי קשה ללכת ברחובות סואנים עם 3 ילדים ומטריות
אז הקטנה בעגלה עם מעיל גשם שמכסה את כל בעגלה והאמצעית גם מצטרפת אליה לפעמים. אין ממש מדרכות אבל זה הרבה יוצר נוח ולדעתי גם בטוח
(קחו עגלה גדולה לא טיול לדעתי כי אז 2 יוכלים לשבת עליה ואפשר גם להעמיס עליה את כל התיקי גב במעברים)

המפתח הוא להביא קצת דברים, כי ככל שתביא יותר המעברים יהיו קשים
האריזות יהיו קשות
ותיהיו פחןת ניידים

יש בגדול 10 סטים של בגדים קצרים לכל אחד
+ 1-2 סט ארוך
סנדלים, נעלי ספורט ופכפכים לכל אחד
ודי זהו בביגוד

על זה תוסיף 2 תיקי תרופות (כל אחד זה שקית שורש) , תיק עזרה ראשונה קטנה, TOYO (גאןני וממליץ) + 2 תיקי רחצה

כל זה בגדול זה 2 המזוודות
במןצילה זה מה שלא משתמשים (אולי אפשר לוותר בדיעבד)
מצעים, מחצלת קטנה, מעילים, וכו

במזרח הכל משמעותית יותר זול
אין טעם להביא הרבה ביגוד או טואלטקיה
בגדול חולצה טובה עולה 10 שקלים
אז מידי פעם קונים וזורקים אחת אחרת מהבית
כבר יותר מחצי מהחולצות שלי הוחלפו...
אפילו מזוודה החלפתי לאחת יותר חזקה אחר שהראשונה קצת שפכה מנוע...

אריזה לפני טיסה לוקחת איזה שעתיים באמת
אבל שאין הרבה מזוודות אתה די קליל
גארב מהמלון לשדה > עגלת ציוד > צק אין
הילדים כבר מתורגלים
גם רוב הטיסןת הם סביב השעה פה
אז זה ממש בקטנה
והילדים עפים על זה כי אז יש להם מסך כל הטיסה

הסיבה דרך אגב ל2 מזוודות בנוניות היא שיכנס לתוך רכב קטן שמשכירים רכב
הצלחנו להכניס את כל הציוד לתוך טיוטה יאריס (לא האמנתי גם אני בהתחלה)
המוצילה היא בשביל שהיא תוכל להיות על הגב שלי במעברים ביחד עם ה2 מזוודות
ואז לאישתי יש 2 ידיים פנויות לילדים
ואולי גם חלום שנעשה טרקים רצינים בניו זילנד
בפועל לא ממש סוחב אותה בכלל על הגב כי הכל מתניידים עם גראב

לגבי תכנון והזמנת יעדים: נראה שאתם בכיוון של להזמין את הכל מראש, שזה מאוד מתאים לראש שלנו :)
אני מניח שזה כולל טיסות ומלונות \ דירות. הכוונה למלונות מיד עם הנחיתה, או לכל השהות?
ומה לגבי "אטרקציות" או פעילויות אחרות ביעד? אני מנחש שרק אם יש משהו שידוע שצריך להזמין מראש, אני צודק? או שגם כאן אתם מזמינים מראש?
זה לא אירופה פה...
מזג אוויר הוא מאוד לא צפוי והוא מכתיב את הקצב ואטרקציות...

בתאילנד סגרנו לפני רק שבוע ראשון מלונת + טיסות פנים וטיסה המשך

בויאטנם הכל כבר מתגלגל תוכ לפי מזג האוויר
לרוב מזמינים מלון / טיסה יום יומיים לפני
כי אתה לא יןדע אם תרצה להאריך או לקצר כל יעד
וגם אין צורך
יש שפע מלונות ושפע טיסות
והמחירים כל כך זולים שאין טעם להזמין חודש מראש בשביל לחסוך עשרות שקלים
היום נחתנו באי פוקוק בדרום ויאטנם
את הטיסה והמלון הזמנתי אתמול בלילה

יפן היא חריגה (אנחנו גם מתכננים להיות שם בפריחת הדןבדבן שזה בכלל השיא) אז מזמינים מראש
ניו זילנד גם צריך להזמין מראד
השאר די מתגלגלים

(באופי אני גם סןגר הכל לפני שנה שעברה טיילנו חודשיים באירופה כל הלינות הכל הוזמן מהארץ...
פה פשוט אין צורך, לרוב גם מזמינים לילה רו שניים ראשונים בכל מקום ואם הןא טוב מאריכים עוד לילות בדרכ ישירןת ןבהנחה)

אטרקציות בכלל בויאטנם זה רק להגיע פשוט
לא צריך הזמנות
בתאינלד לרוב מזמינים יום לפני
כי באמת סוכנים יכולים להוזיל מחירים לפעמים משמעותי

גם דיסנילד בהןנג קונג לא מתכננים להזמין ממש לפני. בטח יום לפני רק...
עוד לא חווינו מקומות באטרקציות שהיו מלאים בלי מקום...

לגבי אלקטרוניקה: בשביל לימודים מרחוק אני מניח שצריך לפטופים או לכל הפחות טאבלטים. זה הרבה ציוד (שהוא יקר ולא קל). לכל ילד יש טאבלט כדי שיוכלו ללמוד בו"ז? טיפים לגבי זה? (אולי זה תלוי בגילאים של הילדים, ככל שיותר קטנים פחות צריך לפטופים)
אין למידה בלייב מרחוק
יש ביסןדי אתר בית ספר עם משימות מקווננןת
10 אצבעות וכו

לקחנו ל2 הגדולים (כיתה ב , ה) את החוברות עבודה של הכיתה חשבון ועברית (ביקשנו מראש מהבית ספר לכל השנה קדימה)

עיקר הלמידה זה החוברות עצמם
או קצת מחשב 10 אצבעות
מעבר לזה אני לרוב מייצר להם בצאט סיפור מותאם לכל אחד (שהם גם הגיבורים בו) על היעד שנוסעים אליו ושולח להם בוואסאפ את זב שיקראו

עם יד על הלב הם לא לומדים מספיק
לאישתי זה יותר מפריע מלי
אבל בתכנון הם היו אמורים להכין מצגןת לכיתה כל חודש ולשתף וכו
בפועל זה לא כל כך מתקיים

ל2 הגדולים יש טלפון
לקטנה טאבלט
זה בעיקר למעברים
אבל לרוב גם יש איזה שעה ביום שיש להם זמן מסך
זה גם מאוד עוזר לי ולאישתי גם לקבל זמן זןגי לבד
הם נשארים לראות במלון ואנחנו הולכים למסאז
להביא אוכל או סתם לטייל באיזור

הציוד לא יקר בכלל
הטלפונים שלהם הם ישנים (אני שדרגתי את שלי לs25U מומלץ) אז האמצעית קיבלה את הישן שלי 4 דורות אחורה. ולגדול יש משהו בסיסי ב600 שקל.
טאבלט גם הוא די פשוט יחסית
לפטופ קנינו לטיול גפ ב2000 שקל
ובנוסף קינינו רחפן (שעולה יותר מהכל ביחד)
יש תיק אלקטורניקה ושומרים עליו יחסית
גם מאוד מאוד בטוח פה
הרבה יותר מישראל או אירופה
הם מאוד מאוד ישרים
(ממליץ לרכז את כל הקניות באילת לפני הטיסה ןגם אוזניות גדולות אלחוטיות טובות לילדים הקטנים - עושה פלאים)

בכלל, כל מה שתכתוב זה יהיה מגניב, תודה מראש!
תשאל עוד בכיף

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M טיול ארוך בחו"ל - בעד ונגד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 53
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
A הכוונה בקניית לפטופ לטובת טיול אוף טופיק 18
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
J טיול אחרי צבא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 54
K טיול באנגליה צרכנות פיננסית 23
Y פקדון בזמן טיול גדול שוק ההון 1
S טיול בחול שהוזמן לפראג עוד לפני עניין הקורונה אוף טופיק 121
4 טיול אחרי צבא התפתחות אישית 9
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
E טיול אחרי צבא אוף טופיק 47
T צפוניים, האם יכול להתאים מפגש-טיול בשישי הבא (30.12.2016)? אוף טופיק 24
c881 טיול סולידי - אוסטריה - מונגוליה 4 חודשים על אופנוע 125 סמק אוף טופיק 1
yossik ארה"ב - טיול מחוף לחוף במחיר סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
T טיול סולידי אוף טופיק 3
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 13
ה איפה להשקיע לטווח ארוך ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
רולי חסכון לטווח ארוך עבור ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
פסיוני דרגות מס רווח הון מנדלן בארהב, לשאינם אזרחים, טווח ארוך מיסים 16
Vit7 החזקת מניות ספציפיות לטווח ארוך שוק ההון 10
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
ד הבנת אגחים ממשלתיים לטווח ארוך כממתן הסיכון בתיק השקעות שוק ההון 6
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 10
I חסכון לטווח ארוך והתאמת ההפקדות לאינפלציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
O קרן כספית או פקדון ארוך מועד שוק ההון 10
ב השקעה לטווח ארוך עם תחנת יציאה בתום התקופה שוק ההון 1
ש חשבון מט"ח מומלץ לטווח ארוך צרכנות פיננסית 0
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
O השקעה לטווח ארוך מחקה באפט שוק ההון 18
S קניית ציוד לטרק ארוך אוף טופיק 22
ב חוזה שכירות לטווח ארוך נדל"ן 77
צ פתיחת חשבון ב IB, תעודת סל לטווח ארוך ב IB ועוד. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 35
עידו ג קרן השתלמות טווח קצר או בינוני - ארוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y חיסכון מקסימלי- משקיע לטווח ארוך שוק ההון 4
TalYaro1 מסלול בחיסכון ארוך טווח עם נטייה וחשיפה לרכיבי P/E. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש הגעתי למסקנה לחסוך לטווח ארוך בקרן סל S&P500 שוק ההון 37
ז שער הדולר לטווח ארוך שוק ההון 1
י חסכון לטווח ארוך לנכדים שוק ההון 9
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
S עזרה בהשקעה לטווח ארוך? שוק ההון 4
G איך לבחור אגח ממשלתי לטווח ארוך? שוק ההון 3
R השקעה לטווח ארוך שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה