• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

השקעה לטווח ארוך מחקה באפט

• פותח הנושא פותח הנושא opcode.sh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

opcode.sh

משתמש רשום
דירוג
1
שלום,
בכול תיקי ההשקעות לטווח ארוך שאני נתקל בארץ ובעולם המוטיב החוזר בלי חשיבה זה לחקות את תיק השוק סנופי, או מדד עולמי, או שילוב (נתעלם לרגע ממורכבויות אחרות),
מעניין אותי לדעת למה אנשים לא מחקים את הפרוטפוליו של המשקיע הכי טוב בעולם באפט שהראה לאורך כול ההיסטוריה שהוא טוב יותר מסנופי, ובעשור האחרון בערך אותו הדבר (לא מדוייק עד הסוף, אבל רק לצורך פשטות הדיון) - למה לא להשקיע במנייה של ברקשיר (brk.b) שמגלמת את הצלחת החברה של באפט?
מישהו עשה השוואה בין סנופי לתשואה האפקטיבית של הפרוטפוליו לאורך השנים - כלומר לא ערך המנייה של החברה אלא ממש התשואה של הפרוטפוליו, בכול ההשוואות שאני רואה משווים את התשואה של ערך המנייה ולא התיק האפקטיבי שהיה בכול שנה.
תודה רבה לכול העונים.

שלום,
בכול תיקי ההשקעות לטווח ארוך שאני נתקל בארץ ובעולם המוטיב החוזר בלי חשיבה זה לחקות את תיק השוק סנופי, או מדד עולמי, או שילוב (נתעלם לרגע ממורכבויות אחרות),
מעניין אותי לדעת למה אנשים לא מחקים את הפרוטפוליו של המשקיע הכי טוב בעולם באפט שהראה לאורך כול ההיסטוריה שהוא טוב יותר מסנופי, ובעשור האחרון בערך אותו הדבר (לא מדוייק עד הסוף, אבל רק לצורך פשטות הדיון) - למה לא להשקיע במנייה של ברקשיר (brk.b) שמגלמת את הצלחת החברה של באפט?
מישהו עשה השוואה בין סנופי לתשואה האפקטיבית של הפרוטפוליו לאורך השנים - כלומר לא ערך המנייה של החברה אלא ממש התשואה של הפרוטפוליו, בכול ההשוואות שאני רואה משווים את התשואה של ערך המנייה ולא התיק האפקטיבי שהיה בכול שנה.
תודה רבה לכול העונים.
שאלה מוזרה. אנשים קונים קרנות מחקות מדד כי אי אפשר להשקיע ישירות במדד. מנגד, אני יכול לקנות את המנייה של BRK ובכך להחזיק בעצמי חלק מהפורטפוליו.

איך אני יכול "להשוות את התיק האפקטיבי" אם הוא מחזיק, למשל, נכסים לא סחירים? ולמה שיהיה הבדל בשווי בין "התיק האפקטיבי" למנייה? הרי אם השווי שונה, הרי שיש ארביטראז' ומישהו יסגור אותו.

@Therealdeal תודה רבה על התשובה, נקודה טובה לגבי הנכסים הלא סחירים.
לגבי ההבדל בין התיק האפקטיבי למנייה - התכוונתי שבדקתי את התשואה שיש לפרוטפוליו לצורך העניין ב 2024, והיא לא אותה תשואה שיש על אותה תקופה למניה,
להבנתי (אולי המוטעית) אם הייתה קרן שהיא התיק של באפט בכול רגע נתון, היא לא הייתה נותנת את אותה תשואה כמו שהמניה של החברה נותנת, הן אולי אמורות להתנהג בערך אותו דבר כי המניה זה כמה החברה מצליחה במה שהיא עושה והתיק השקעות מגדיר את זה, אבל כמו שאמרת לחברה יש עוד השקעות אחרות שהן לא סחירות, ולכן סביר שהתשואה של הקרן תהיה גבוהה מהתשואה של המנייה.
תודה.

איך אני יכול "להשוות את התיק האפקטיבי" אם הוא מחזיק, למשל, נכסים לא סחירים? ולמה שיהיה הבדל בשווי בין "התיק האפקטיבי" למנייה? הרי אם השווי שונה, הרי שיש ארביטראז' ומישהו יסגור אותו.
יש פרמיה. לאורך שנים המשקיעים נותנים לברקשייר את 'פרמיית באפט'. המעניין שהפרמייה לא קבועה ומשתנה בין השנים. יש שיטענו שמדובר בשווי החלק הלא סחיר ותו לא, אך מבט מעמיק מגלה אחרת.

אבל כמו שאמרת לחברה יש עוד השקעות אחרות שהן לא סחירות, ולכן סביר שהתשואה של הקרן תהיה גבוהה מהתשואה של המנייה.
יש שנים בהם החברות הסחירות רווחיות יותר מהלא סחירות, ויש שנים להיפך. יש שנים שבהם 'פרמיית באפט' גדלה ויש שנים שקטנה.
אתה לא יכול לחקות את באפט בהשקעות הלא סחירות (אלא אם כן תקנה ברקשייר), אתה כן יכול לעקוב אחרי הפעולות שבאפט עשה בשוק הסחיר ולחקות אותו. יהיה לך חיסרון שתראה פעולות שעשה רק באיחור של כמה חודשים, ויתרון שתוכל לקנות/לממש מהר ממנו. למשל הקטנה מצידו ב'אפל' תהיה הוראה למכור את כל ה'אפל' שברשותך, בעוד לוורן ייקח שנים לממש חלק ניכר מהשקעתו.

לחברה יש עוד השקעות אחרות שהן לא סחירות, ולכן סביר שהתשואה של הקרן תהיה גבוהה מהתשואה של המנייה.
שונה, לא בהכרח גבוהה יותר
חוץ מזה שחלק מההשקעות של באפט לא מתפרסמות - או מתפרסמות אחרי זמן - ככה שקרנות "מחקות באפט" לא יכולות לעקוב אחריהן

למה לא להשקיע במנייה של ברקשיר (brk.b) שמגלמת את הצלחת החברה של באפט?
חלק לא קטן מהתיק שלי במניה הזאת. ואני לא היחיד. לדעתי זאת אלטרנטיבה מאוד סבירה לסנופי.
החיסרון פה ברור - פיזור זה טוב, וחצי מההשקעה של ברקשייר זה אפל.
היתרון הוא תקווה לקצת יותר תשואה (לא הרבה - באפט בעצמו לא מצפה להרבה יותר) ואולי פחות התבססות על הייטק (למרות הדומיננטיות של אפל).

לא ממליץ - זאת בחירה שלי, לא יודע להצדיק אותה לגמרי.

@אוגורן תודה על התשובה.
חלק לא קטן זה יותר מ 50%? :)
שמת אותו ביחד לעוד מדד, או כחלופה למדד שיכולה לתת יותר תשואה?
האם בגלל ההערה שלך על אפל זה אומר שאתה מאזן עם שאר התיק שלך,
לדוגמא סנופי גם יש בו אפל במשקל גבוה, או שאתה לא מוטרד בגלל שגם ככה שאר התיק שלך מגלם בתוכו פיזור?

החיסרון פה ברור - פיזור זה טוב, וחצי מההשקעה של ברקשייר זה אפל
צריך לשים לב שחצי מההשקעה זה לא חצי משווי המניה. החלק של אפל שווה לדעתי סביב 15% מערך השוק של ברקשיר. יש לבאפט ערימת מזומנים בשווי גדול משמעותית מאפל. מבחינתי ההשקעה בו מהווה פיזור מסוים למקרה של ירידות חזקות בשווקים, גם בגלל כמות המזומנים וגם מפני שאני מאמין שיוכל לנצל הזדמנות כזאת כדי לקנות מציאות, מה שמאוד קשה לו לעשות במצב השוק היום.

חלק לא קטן זה יותר מ 50%? :)
לא, יותר קרוב ל-25% מהכסף שאני מנהל בעצמי, ויותר מזה מהכסף החדש שנכנס.
אבל לא אתן לזה להגיע ל-50%. לא מתאים לי להחזיק 25% אפל.

צריך לשים לב שחצי מההשקעה זה לא חצי משווי המניה. החלק של אפל שווה לדעתי סביב 15% מערך השוק של ברקשיר. יש לבאפט ערימת מזומנים בשווי גדול משמעותית מאפל
מודה שלא בחנתי את זה לעומק.
אבל מה שאתה אומר לא מסתדר לי - זה אומר שיותר מ-33% זה מזומן, שלטעמי זה הרבה יותר גרוע מ-50% אפל.
קצת מציק לי שאני מושקע במניה ולא ברור לי אם זה כך או כך. מצד שני אני די מאמין בבאפט ובחברה שלו, אז גם לפני שבדקתי לעומק אני די שקט.

שמת אותו ביחד לעוד מדד, או כחלופה למדד שיכולה לתת יותר תשואה?
האם בגלל ההערה שלך על אפל זה אומר שאתה מאזן עם שאר התיק שלך,
לדוגמא סנופי גם יש בו אפל במשקל גבוה, או שאתה לא מוטרד בגלל שגם ככה שאר התיק שלך מגלם בתוכו פיזור?
מה זאת אומרת ביחד או כחלופה? כל שקל שיש לי מושקע פעם אחת (לכל היותר).
שאר הכסף נמצא בעיקר במדד עולמי. אז כן, יש לי אפל גם שם.
לפחות אני לא עובד אפל, ה-RSU במקום אחר.

לגבי ההבדל בין התיק האפקטיבי למנייה - התכוונתי שבדקתי את התשואה שיש לפרוטפוליו לצורך העניין ב 2024, והיא לא אותה תשואה שיש על אותה תקופה למניה
צרף קישור לבדיקה. אני בספק שניתן לבצע בדיקה כזאת שתהיה נכונה ב 100%. חלק גדול מן ההחלטות שחברה האחזקות מקבלת נחשפים רק בדוחות רבעוניים, ולכן אני לא רואה דרך לעקוב אחר הפורטפוליו בזמן הווה אלא רק בדיעבד.
להבנתי (אולי המוטעית) אם הייתה קרן שהיא התיק של באפט בכול רגע נתון, היא לא הייתה נותנת את אותה תשואה כמו שהמניה של החברה נותנת
אם הייתה קרן פיזית ולא סינטטית, היא הייתה חייבת להחזיק את הנכס אותו היא מחקה כגיבוי. היות ופורטפוליו האחזקות של BRK לא ציבורי בניגוד למשל למשקל כל מנייה בסנופי, הקרן המחקה הייתה חייבת להחזיק את נכס הבסיס - את המנייה עצמה. ולכן, אם היה הבדל בין מחיר המנייה למחיר הקרן - היה ארביטראז' והוא היה נסגר.

אבל מה שאתה אומר לא מסתדר לי - זה אומר שיותר מ-33% זה מזומן, שלטעמי זה הרבה יותר גרוע מ-50%
החברה, בשווי שוק של 900 מיליארד מחזיקה קרוב ל200 מיליארד במזומן. מבחינתי לא כך כך נורא בהינתן הריבית הגבוהה יחסית בשוק. מעדיף שבאפט יקנה את האגרות חוב בעצמו (עם כוח הקניה שלו) מאשר יחלק לי דיבידנדים. שים לא שאפל 50% משווי ההשקעות של באפט בחברות ציבוריות בלבד. העוגה בגדול כוללת השקעות בחברות ציבוריות, השקעות בחברות פרטיות ומזומנים. ועדיין שווי השוק יכול להיות גבוה משווי כל אלו ביחד (פרמיית באפט אני חושב שקראו לזה לכאן).

שלום,
תודה רבה לכול העונים.
א. לגיטימי לגמרי להחזיק את המניה של ברקשיר...רק צריך לעשות את זה מסיבות נכונות.(להבין מה אתה קונה, מה הנכסים ולמה אתה חושב שהשווי העתידי יהיה גבוה יותר)
ב. הפורטפוליו הציבורי שלו מהווה בערך שליש מהשווי שוק של ברקשיר...יש בברקשיר עוד הרבה חברות פרטיות וחברות גדולות כמו ברקשיר אנרגיה, BNSF, ביטוח וכו...שמהוות חלק משמעותי מהשווי.
ג. ברקשיר מחזיקה כ180-190B במזומן...להבין גם שהגישה של באפט היא שהוא מאמין שיהיה מתישהו משבר שבו הוא יוכל להוציא סכומים מהותיים בזמן שהעולם יהיה באי סדר...אם זה יקרה כנראה שתרוויח בתור הבעלים...אם לא...
ד. למרות שבאפט (וסגניו) הם משקיעים מאד טובים וכאלו שכנראה שהיית רוצה שינהלו את כספך במידה והייתי מעוניין בהשקעה אקטיבית...יש להם בעיה ענקית...בגודל הנוכחי של החברה, כמות ההשקעות(הפרטיות והציבוריות) שיכולות להזיז את המחוג ולגרום לתשואה משמעותית ...הן מעטות מאד...הציפיה והרצון שלהם הוא היום להביס את הסנופי במעט לאורך תקופות ארוכות...אולי יצליחו ואולי לא....אבל אתה לא תקבל כאן איזשהי בוננזה...(אני אישית מושקע איתם באחוז מכספי, אבל לא בגלל שאני מצפה לתשואה מדהימה...אלא משום שאוהב את הנכסים שיש שם, את החשיפה "הנמוכה" לטק לעומת שאר הפורטפוליו שלי, את התרבות הקיימת בחברה ואת החשיפה הגבוהה מאד בעיקר לשוק האמריקאי...אבל זוהי אחזקה מאד ותיקה אצלי...לא בטוח אם בכל מקרה היום הייתי בוחר בה לעומת הסנופי).

החברה, בשווי שוק של 900 מיליארד מחזיקה קרוב ל200 מיליארד במזומן. מבחינתי לא כך כך נורא בהינתן הריבית הגבוהה יחסית בשוק. מעדיף שבאפט יקנה את האגרות חוב בעצמו (עם כוח הקניה שלו) מאשר יחלק לי דיבידנדים. שים לא שאפל 50% משווי ההשקעות של באפט בחברות ציבוריות בלבד. העוגה בגדול כוללת השקעות בחברות ציבוריות, השקעות בחברות פרטיות ומזומנים. ועדיין שווי השוק יכול להיות גבוה משווי כל אלו ביחד (פרמיית באפט אני חושב שקראו לזה לכאן).
הצצתי בדו"ח והמסקנה העיקרית שלי היא שזה לא ETF ולכן זה מסובך. הרבה מהנכסים הם לא אחזקה בחברה אחרת אלא פעילות עסקית שלא קל לתמחר.
בכל מקרה אפל רחוקה מ-50% מהאחזקות של באפט. בערך 15%. זה היה יותר - הוא מכר די הרבה - אבל אף פעם לא קרוב ל-50%.
בשורה התחתונה אני סומך על באפט והצוות שלו. גם אם הם עושים דברים שאני לא הייתי עושה בשום אופן, כמו השקעת אחוז משמעותי במניה אחת או להחזיק הר מזומנים. אני מקווה שהם עושים את זה בחכמה.

הציפיה והרצון שלהם הוא היום להביס את הסנופי במעט לאורך תקופות ארוכות...אולי יצליחו ואולי לא....אבל אתה לא תקבל כאן איזשהי בוננזה...(אני אישית מושקע איתם באחוז מכספי, אבל לא בגלל שאני מצפה לתשואה מדהימה...אלא משום שאוהב את הנכסים שיש שם, את החשיפה "הנמוכה" לטק לעומת שאר הפורטפוליו שלי, את התרבות הקיימת בחברה ואת החשיפה הגבוהה מאד בעיקר לשוק האמריקאי...אבל זוהי אחזקה מאד ותיקה אצלי...לא בטוח אם בכל מקרה היום הייתי בוחר בה לעומת הסנופי).
מסכים.
אני דוקא במגמה של הגדלת האחוז שלהם, אבל לא מתכוון להגיע ל-50%.
אני חושב שהמקרה היחיד שהוא יכה את סנופי זה נפילות חדות בהייטק, שיקחו את כל השוק למטה אבל את ברקשייר פחות. זה בעיני מצמצם סיכון בהשוואה ל-100% סנופי.

רק רציתי להגיד שאתם מדהימים D:
תודה על השיתוף!

לא, יותר קרוב ל-25% מהכסף שאני מנהל בעצמי, ויותר מזה מהכסף החדש שנכנס.
אבל לא אתן לזה להגיע ל-50%. לא מתאים לי להחזיק 25% אפל.

מודה שלא בחנתי את זה לעומק.
אבל מה שאתה אומר לא מסתדר לי - זה אומר שיותר מ-33% זה מזומן, שלטעמי זה הרבה יותר גרוע מ-50% אפל.
קצת מציק לי שאני מושקע במניה ולא ברור לי אם זה כך או כך. מצד שני אני די מאמין בבאפט ובחברה שלו, אז גם לפני שבדקתי לעומק אני די שקט.

מה זאת אומרת ביחד או כחלופה? כל שקל שיש לי מושקע פעם אחת (לכל היותר).
שאר הכסף נמצא בעיקר במדד עולמי. אז כן, יש לי אפל גם שם.
לפחות אני לא עובד אפל, ה-RSU במקום אחר.
סליחה אולי לא הייתי ברור, התכוונתי האם התיק שלך הוא כזה שאין לו בעיה להשקיע 25% בברקשיר ובמקביל ביתר ה 75% באיזשהו חלק נכבד גם סנופי (נגיד 40%),
בגלל שיש קורלציה בין ברקשיר לסנופי - בגדול זה מרגיש לי חלוקה לא נכונה כי יש הכלה ולא פיזור [אלא אם אני מפספס משהו :) ]
תודה.

צרף קישור לבדיקה. אני בספק שניתן לבצע בדיקה כזאת שתהיה נכונה ב 100%. חלק גדול מן ההחלטות שחברה האחזקות מקבלת נחשפים רק בדוחות רבעוניים, ולכן אני לא רואה דרך לעקוב אחר הפורטפוליו בזמן הווה אלא רק בדיעבד.

אם הייתה קרן פיזית ולא סינטטית, היא הייתה חייבת להחזיק את הנכס אותו היא מחקה כגיבוי. היות ופורטפוליו האחזקות של BRK לא ציבורי בניגוד למשל למשקל כל מנייה בסנופי, הקרן המחקה הייתה חייבת להחזיק את נכס הבסיס - את המנייה עצמה. ולכן, אם היה הבדל בין מחיר המנייה למחיר הקרן - היה ארביטראז' והוא היה נסגר.
צודק שלא ניתן לעשות, וגם קשה לדעת כמה התיק הוא ביחס לכלל ההשקעות הפרטיות והנכסים הלא סחירים, אבל רק בשביל המשחק ניסיתי לדעת אם היה אפשר לעשות קירוב, לצורך העניין לקחתי את התיק הפומבי של ברקשיר ובדקתי את התשואה הממוצעת של כלל התיק של שנת 2024 והשוויתי לתשואה הממוצעת של brk.b מתחילת שנת 2024 עד עכשיו.
תודה.

סליחה אולי לא הייתי ברור, התכוונתי האם התיק שלך הוא כזה שאין לו בעיה להשקיע 25% בברקשיר ובמקביל ביתר ה 75% באיזשהו חלק נכבד גם סנופי (נגיד 40%),
בגלל שיש קורלציה בין ברקשיר לסנופי - בגדול זה מרגיש לי חלוקה לא נכונה כי יש הכלה ולא פיזור [אלא אם אני מפספס משהו :) ]
תודה.
בעקרון אני בעד 100% קרן מחקה מדד עולמי. נייר אחד בתיק (או נייר אחד בחלק המנייתי).
בפועל התיק מכיל שכבות זמן שונות שפעלתי בהן אחרת.
בחלקו יש ארה"ב ואירופה לחוד (בלי שווקים מתפתחים), בחלקו הקרן העולמית של בלאקרוק.
לאחרונה אני קונה 50% VT ו-50% BRK. זה מביא לייצוג יתר של ארה"ב, אבל יותר מזה ייצוג יתר של חברות שבאפט מאמין בהן, אמריקאיות או לא. מתאים לי כרגע.
אני לא מתעסק בלחפש קרנות עם משקל חסר לארה"ב כדי להגיע לאיזון המושלם.

בעקרון אני בעד 100% קרן מחקה מדד עולמי. נייר אחד בתיק (או נייר אחד בחלק המנייתי).
בפועל התיק מכיל שכבות זמן שונות שפעלתי בהן אחרת.
בחלקו יש ארה"ב ואירופה לחוד (בלי שווקים מתפתחים), בחלקו הקרן העולמית של בלאקרוק.
לאחרונה אני קונה 50% VT ו-50% BRK. זה מביא לייצוג יתר של ארה"ב, אבל יותר מזה ייצוג יתר של חברות שבאפט מאמין בהן, אמריקאיות או לא. מתאים לי כרגע.
אני לא מתעסק בלחפש קרנות עם משקל חסר לארה"ב כדי להגיע לאיזון המושלם.
אגב סוטה קצת מהדיון מסקרנות, פגשתי עוד שני אנשים הבוקר שאמרו שהם ב VT, למה אתה ב VT ונגיד לא MSCI UCITS ETF
תודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G השקעה ב ETF לטווח ארוך שוק ההון 1
ב השקעה לטווח ארוך עם תחנת יציאה בתום התקופה שוק ההון 1
R השקעה לטווח ארוך שוק ההון 9
M השקעה בS&P 500 לטווח ארוך עם ניטרול מט"ח שוק ההון 3
M השקעה בשוק ההון לטווח בינוני-ארוך שוק ההון 1
D השקעה לטווח ארוך בברוקר חו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
ש השקעה לטווח ארוך בתזמון "לא טוב" שוק ההון 39
ש השקעה לטווח ארוך, לצד מימושים בטווח קצת יותר שוק ההון 14
twister השקעה ב small caps etf לטווח ארוך שוק ההון 7
S השקעה פסיבית לטווח ארוך- אלטרנטיבות לבנק שוק ההון 6
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
N השקעה לטווח ארוך שוק ההון 7
נ השקעה לטווח ארוך - נסדא"ק או sp 500 שוק ההון 3
twister השקעה לטווח ארוך, בן 25 שוק ההון 7
S השקעה לטווח ארוך במדדי ארה"ב שוק ההון 6
R השקעה בדירה בחו"ל לטווח ארוך נדל"ן 24
ח תכנון קניית דירה לצד השקעה לטווח ארוך שוק ההון 16
navv השקעה לטווח ארוך, אג"חים בריבית שלילית לעומת מדדי מניות מפוזרים שוק ההון 19
א תיק השקעה לטווח ארוך - התייעצות שוק ההון 13
H 100% מניות - השקעה לטווח ארוך... שוק ההון 92
שלמה פ השקעה לטווח ארוך עבור הילדים שוק ההון 26
E השקעה באג"ח ממשלתי צמוד שקל לטווח ארוך. שוק ההון 4
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
B השקעה לטווח קצר-בינוני בשוק ההון שוק ההון 9
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
A השקעה לטווח בינוני שוק ההון 3
I השקעה לטווח רחוק אינפלציה ומיסוי ריאלי שקל/דולר שוק ההון 20
א השקעה ב S&P ממונף - לטווח הארוך - מבוסס מחקרים שוק ההון 22
B השקעה של סכום מזומן לטווח קצר (1-3 חודשים) ב- US Treasury bills שוק ההון 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10