קצת רקע
בן 23
חסכן אגרסיבי
עובד בעבודת כפיים, שכר נטו של כ 15,000 אבל עשוי להשתנות בהתאם לשעות העבודה שיבקשו ממני.
הון עצמי כ 250k, הכל על מניות.
כרגע הוצאות חודשיות כ 3k, מעוניין להעלות את רמת החיים שלי ככל שיעבור הזמן.
אין לי מושג כמה כסף אני אצטרך בפרישה, אם לעזוב את העבודה להוריד שעות וכו. קיצור יש לי ברדק שלם בראש.
לעניינינו,
חשבתי לטוס למזרח באיזור אוגוסט( עד אז אני בחוזה עבודה), עד אז הצפי זה עוד 60-90k חיסכון ( מקווה שאם הכל ילך לפי התוכנית אז לפחות 80k אבל זה לא תלוי לגמרי בי) ככה שיש כסף שיכול לעבוד בשבילי בעתיד מבחינת ריבית דריבית.
הדילמה היא האם לטוס או לא לטוס.
בהנחה ואני מסוגל לחסוך 12k בחודש( בשלושה חודשים האחרונים חסכתי 15 בממוצע ככה שאולי אני אפילו שמרן) ואני טס לשלושה חודשים, הרי ש 12,000*3 שווה ל 36,000 פלוס נניח הערכה גסה עוד 30k על הטיול, מדובר בקרוב ל 70k ואם נניח פרישה בעוד 17 שנים אז השבעים אלף האלה יכלו להכפיל את עצמם כפול 5 בערך.
לכן העלות האלטרנטיבית עצומה.
מדובר בכ 370,000 שקל מהעתיד שלי.
מצד שני, אני נורא מפחד להתחרט בעתיד שלא נהניתי משנות העשרים שלי בכלל.
מעניין אותי בעיקר לשמוע מאנשים שפחות או יותר חסכנים אגרסיביים.
לצאת לטיול?
להתפשר על חודשיים?
בן 23
חסכן אגרסיבי
עובד בעבודת כפיים, שכר נטו של כ 15,000 אבל עשוי להשתנות בהתאם לשעות העבודה שיבקשו ממני.
הון עצמי כ 250k, הכל על מניות.
כרגע הוצאות חודשיות כ 3k, מעוניין להעלות את רמת החיים שלי ככל שיעבור הזמן.
אין לי מושג כמה כסף אני אצטרך בפרישה, אם לעזוב את העבודה להוריד שעות וכו. קיצור יש לי ברדק שלם בראש.
לעניינינו,
חשבתי לטוס למזרח באיזור אוגוסט( עד אז אני בחוזה עבודה), עד אז הצפי זה עוד 60-90k חיסכון ( מקווה שאם הכל ילך לפי התוכנית אז לפחות 80k אבל זה לא תלוי לגמרי בי) ככה שיש כסף שיכול לעבוד בשבילי בעתיד מבחינת ריבית דריבית.
הדילמה היא האם לטוס או לא לטוס.
בהנחה ואני מסוגל לחסוך 12k בחודש( בשלושה חודשים האחרונים חסכתי 15 בממוצע ככה שאולי אני אפילו שמרן) ואני טס לשלושה חודשים, הרי ש 12,000*3 שווה ל 36,000 פלוס נניח הערכה גסה עוד 30k על הטיול, מדובר בקרוב ל 70k ואם נניח פרישה בעוד 17 שנים אז השבעים אלף האלה יכלו להכפיל את עצמם כפול 5 בערך.
לכן העלות האלטרנטיבית עצומה.
מדובר בכ 370,000 שקל מהעתיד שלי.
מצד שני, אני נורא מפחד להתחרט בעתיד שלא נהניתי משנות העשרים שלי בכלל.
מעניין אותי בעיקר לשמוע מאנשים שפחות או יותר חסכנים אגרסיביים.
לצאת לטיול?
להתפשר על חודשיים?