• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

טיול באנגליה

• פותח הנושא פותח הנושא Kurt Godel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kurt Godel

משתמש סולידי
דירוג
12
מה הדרך היעילה לשלם בטיול של שבועיים באנגליה?
האם תשלום בעזרת כרטיס אשראי של הבנק הישראלי שלי זה אופציה טובה או שזה כולל יותר מדי עמלות המרה?

מה הדרך היעילה לשלם בטיול של שבועיים באנגליה?
הדרך היעילה בשבילי (אולי זה יעבוד גם לך) היא לשלם את רוב הוצאות הטיול בשקלים מראש (טיסה, לינה, רכב) ולקחת מזומן למזון, אגרות מעבר ודלק.
אני לוקחת גם כרטיס אשראי מתאים לכל צרה אבל עוד לא יצא לי להשתמש בו בחו"ל.

הדרך היעילה בשבילי (אולי זה יעבוד גם לך) היא לשלם את רוב הוצאות הטיול בשקלים מראש (טיסה, לינה, רכב) ולקחת מזומן למזון, אגרות מעבר ודלק.
לדעתי זו הדרך הכי לא יעילה. תשלום מראש בשקלים נשמע כמו שימוש בסוכן ישראלי או המרה של נותן השירותים, דברים הכרוכים בעלויות מיותרות.
בחו"ל עדיף בהרבה להשתמש באשראי ולא במזומן. צריך לדעת כמה מזומן להמיר מראש (וגם אז או שיהיה חסר, או שנתקעים עם עודף בחזור, וכמובן יש עלויות המרה), יש סכנה לאובדן או גניבה, כל הזמן צריך להתעסק עם מטבעות ועודף, ובסוף קשה מאוד לדעת על מה הכסף יצא.

הכי פשוט כרטיס אשראי עם 1% עמלת המרה (כזה אני רוצה/רעות תקני לי, או הייטקזון בו עמלת המשיכה מכספומט נמוכה מ-3%), ולמשוך כסף בכספומט רק כשחייבים.

מה את עושה עם המזומן שנותר?
לאחרונה הצטרף אלי לאנגליה מכר שהביא הרבה מזומן. בהרבה מקומות כבר לא מקבלים בכלל מזומן. יצא ששילמתי בכרטיס האשראי שלי, תמורת המזומן שלו. זה נגמר בביקור יקר בדיוטי פרי...

מנסיון אישי
לי יש רק כרטיסי אשראי בנקאיים וחוץ בנקאיים של דיינרס
אין אפשרות לחייב בשטרלינג אלא ממירים לדולר ומחייבים בדולר
יש לי חשבונונות בשקלים דולרים ויורו.
מעדיף למשוך מזומן ללכת איתו ולשלם איתו.
לא מעט עסקים מעדיפים תשלום במזומן.
נתקלתי רק במקום אחד שלא קיבלו מזומן.
את מה שנשאר אפשר להחליף בכל ציינג או לשמור לטיול הבא.
ולא אני לא מאבד אותו ולא מפחד מכייסים אני לא בן 7.
ואגב זו דרך מצוינת לניהול תקציב במקום בכרטיס אשראי

טיילנו בלונדון בנובמבר האחרון
ברוב המקומות מבקשים כרטיס אשראי ולא מזומן.
כרטיס אשראי עם עמלת המרה 1 אחוז יעשה אחלה של עבודה. הכנסתי אותו לטלפון וזה היה מאוד נוח.

טיילנו בלונדון בנובמבר האחרון
ברוב המקומות מבקשים כרטיס אשראי ולא מזומן.
כרטיס אשראי עם עמלת המרה 1 אחוז יעשה אחלה של עבודה. הכנסתי אותו לטלפון וזה היה מאוד נוח.
זה הרבה יותר מ 1%. הם גם ממירים לך בשער גבוה. ויש המרה פעמיים, מליש״ט לדולר ואז מדולר לשקל.

נערך לאחרונה ב:
בכל חו״ל ? באיחוד או בארה״ב, או בכל תשלום ביורו או דולר, הרבה יותר כדאי לחבר את כרטיס האשראי לחשבון שמכיל יורו או דולרים שקונים מראש. למשל ב IB ומעבירים לבנק או קונים בבנק לאחר התמקחות על העמלות והשער. אז אין בכלל עמלות על המרה או תשלום בחו״ל, כל עוד התשלום ביורו או דולר.

באנגליה נראה שמזומן מהארץ זה אכן הדרך הכי זולה. אבל אולי כדאי להתמקח בבנק על העמלות, ואז לשלם קצת יותר ולהפחית את הפחד של שמירה על הכסף הזה.

נערך לאחרונה ב:
מה את עושה עם המזומן שנותר?
שומרת לפעם הבאה. אני יודעת שאצטרך יורו או ליש"ט, לא טסה מעבר לאירופה.
לאחרונה הצטרף אלי לאנגליה מכר שהביא הרבה מזומן. בהרבה מקומות כבר לא מקבלים בכלל מזומן.
זה באמת תלוי איפה ובשביל מה צריך כסף.
אנחנו טיילני פריפריה - תמיד באזורים כפריים, היכן שהטבע הלא אנושי מתקיים במלוא תפארתו. אנחנו גם לא חובבי קניות ואטרקציות.
אז אין בעיה לקנות במכולת בכפר או במינימרקט בעיירה במזומן, אין בעיה לשלם במזומן במסעדות כפריות, לא נתקלתי בבעיה למלא דלק במזומן וגם לא בתשלומי אגרה בכבישים. את תשלומי האשראי העיקריים אנחנו מבצעים מהארץ ויש לנו כרטיס אשראי מתאים לגיבוי אם חס וחלילה...
הרבה יותר כדאי לחבר את כרטיס האשראי לחשבון שמכיל יורו או דולרים שקונים מראש
חשבתי כך בזמנו ופתחתי חשבון יורו בבנק שלי. להפתעתי, הם טענו שבכל זאת לא אוכל להשתמש בו ישירות כי הם ממירים קניה בחו"ל מיורו לדולר ואז לשקל.
אמרתי תודה וסגרתי את החשבון. אולי השתנו דברים מאז, כבר עברו 8 שנים, אבל אנחנו לא טסים הרבה לחו"ל כך שזאת לא בעיה בשבילנו להמשיך כרגיל עד שאי אפשר יהיה לשלם במזומן בכלל.

חשבתי כך בזמנו ופתחתי חשבון יורו בבנק שלי. להפתעתי, הם טענו שבכל זאת לא אוכל להשתמש בו ישירות כי הם ממירים קניה בחו"ל מיורו לדולר ואז לשקל.
אמרתי תודה וסגרתי את החשבון. אולי השתנו דברים מאז, כבר עברו 8 שנים, אבל אנחנו לא טסים הרבה לחו"ל כך שזאת לא בעיה בשבילנו להמשיך כרגיל עד שאי אפשר יהיה לשלם במזומן בכלל.
היום אפשר לחבר את כרטיס האשראי אפילו דרך האפליקציה של הבנק. ואפשר לעשות זאת מול חשבון יורו או דולרי.

זה באמת תלוי איפה ובשביל מה צריך כסף.
אנחנו טיילני פריפריה - תמיד באזורים כפריים, היכן שהטבע הלא אנושי מתקיים במלוא תפארתו. אנחנו גם לא חובבי קניות ואטרקציות.
אז אין בעיה לקנות במכולת בכפר או במינימרקט בעיירה במזומן, אין בעיה לשלם במזומן במסעדות כפריות, לא נתקלתי בבעיה למלא דלק במזומן וגם לא בתשלומי אגרה בכבישים.

גם אנחנו מטיילים בדרך כלל במקומות נידחים, כמעט לא היה מקום שאי אפשר לשלם בכרטיס אשראי. היתה בקתה אחת בראש איזה הר באלפים שלא קיבלה כרטיסי אשראי, אבל האפל שטרודל ובירה היו מגניבים שם. בשביל זה מחזיקים איזה 200 במזומן לייתר בטחון.

הא, ולא לשכוח את התורים המהירים בסופרים, שם בדרך כלל מקבלים רק כרטיסי אשראי.

בתשלומי אגרה למשל, בדרך כלל התורים לתשלום במזומן הרבה יותר ארוכים מאשר התורים לכרטיסי אשראי בלבד.

יתרון נוסף כמובן הוא החיבור של הכרטיס באייפון לארנק הדיגיטאלי. הרבה יותר מאובטח ואת הכרטיס האמיתי אתה שומר בתיק במקום שאי אפשר לגנוב אותו.

הם התקדמו קצת האירופאים בשנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב:
I NEED IT

אם אתה יכול להשתמש בכרטיס אשראי אמריקאי נטול עמלות foreign transaction fee זה כנראה יהיה הכי זול.

גם אנחנו מטיילים בדרך כלל במקומות נידחים, כמעט לא היה מקום שאי אפשר לשלם בכרטיס אשראי.
אבל היה אפשר גם לשלם במזומן, נכון?
בתשלומי אגרה למשל, בדרך כלל התורים לתשלום במזומן הרבה יותר ארוכים מאשר התורים לכרטיסי אשראי בלבד.
לא נתקלתי בתורים. להזכיר שאנחנו לא טסים אף פעם בתקופות של חופשות וחגים שם?
יתרון נוסף כמובן הוא החיבור של הכרטיס באייפון לארנק הדיגיטאלי.
אין לי אייפון ואין לי ארנק דיגיטלי, מה שכן יש לי מספק לגמרי. ואני לא דואגת לגנבת כרטיסי אשראי, אנחנו לא מטיילים בתחב"צ ולא מסתובבים במקומות הומי אדם.

בסקנדינביה, בשנים אחרונות, קשה להסתדר אך ורק עם מזומן אפילו בפריפריה ובמיוחד בשוודיה.
יש לא מאט מצבים בתחנות דלק, אין אף עובד ואפשר לשלם רק עם כרטיס אשראי.

מישהו טייל בשוויץ בזמן האחרון? אפשר להסתדר שם עם אשראי כזה אני רוצה? מתלבט אם כדאי לקחת גם מזומן. לא נוסע שם ברכב,וקונה רק אוכל. כן נוסע ברכבת

מישהו טייל בשוויץ בזמן האחרון? אפשר להסתדר שם עם אשראי כזה אני רוצה? מתלבט אם כדאי לקחת גם מזומן. לא נוסע שם ברכב,וקונה רק אוכל. כן נוסע ברכבת
בוודאי שאפשר.

כן מישהוא טייל בשוויץ.

1. שוויץ זה לא יורו. תהיה לך המרה כפולה.
2. קח קצת מזומן. לטיול של יותר מחודש לקחנו כמה מאות פרנקים וחזרנו עם עודף.
3. אוכל כמעט תמיד בכרטיס אשראי.
4. תחבורה ציבורית תקנה כרטיסים מראש באינטרנט. יש גם מכונות שמקבלות כרטיסי אשראי.
5. המזומן שימש אותנו לקניות של שתים או שלוש פרנקים כשקנינו גלידה או איזה לחמניה במאפיה, למרות שיכולנו להשתמש גם באשראי.
6. לא נוגע לך כי לא שוכר רכב, אבל יש חניות שאי אפשר לשלם בכרטיס אשראי, רק מזומן.

נערך לאחרונה ב:
אבל היה אפשר גם לשלם במזומן, נכון?
באנגליה הרבה מקומות לא מקבלים מזומן. כל מיני דוכנים קטנים עובדים באשראי בלבד. בתחבורה ציבורית מאוד נוח לשלם באשראי, לא בטוח איפה לקנות כרטיס במזומן.

אין מה לבוא לשם עם מזומן, גם אם נראה שהשער יוצא עדיף.

הרבה מקומות בלונדון לא מקבלים מזומן וזה ממש מבאס להסתובב שם עם מזומן

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 7
N טיול אחרי צבא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 54
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
Y פקדון בזמן טיול גדול שוק ההון 1
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
S טיול בחול שהוזמן לפראג עוד לפני עניין הקורונה אוף טופיק 121
4 טיול אחרי צבא התפתחות אישית 9
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
E טיול אחרי צבא אוף טופיק 47
M טיול ארוך בחו"ל - בעד ונגד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 53
T צפוניים, האם יכול להתאים מפגש-טיול בשישי הבא (30.12.2016)? אוף טופיק 24
c881 טיול סולידי - אוסטריה - מונגוליה 4 חודשים על אופנוע 125 סמק אוף טופיק 1
yossik ארה"ב - טיול מחוף לחוף במחיר סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
T טיול סולידי אוף טופיק 3
R דיור ציבורי באנגליה נדל"ן 3