Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
התכנון המקורי שלי היה למכור 20% מהאחזקות האלה כל רבעון ולרכוש מחקה מדד במקום. בפועל, קנינו דירה לא מזמן ומכרנו חלק נכבד כדי למתן קצת את הפורטפוליו (יחד על rsu).
- I believe it still has potential for large scale growth.
- That's a lot of tax to pay, I can just borrow against it instead.
- I have enough money in more conservative assets so I can survive it going to 0.
יש לי רק על טסלה, זה תכלס הימור ולאו דווקא ראציונלי, אני מאוד מאמין במאסק ובכל מה שהוא נוגע בו.
לאחרונה חושב לשים כסף על חברות AI.
כל שאר כספי במדדים (ואז נזכרתי שאני מחזיק גם ביטקוין בעצם)
יש פה הטיית שרידות, היו מניות שקניתי ומכרתי בדרך (פייבר, סיילספורס, פייסבוק, גוגל). את חלקם מכרתי ברווח, חלקם בהפסד. המוטיבציה הייתה לקנות מניות בכל חברה שחבר קרוב שלי עבד בה וקיבל אופציות/rsu, כך שאוכל לשמוח איתם בעליות.
לקח לי זמן להבין שעם מליונים ברבים עדיף לקבל את תשואת השוק על כל הכסף (למשל 7%) ולא להחזיק מניות בודדות ומסוכנות שיכולות גם לתת 700%, אבל על 1% מהסכום הזמין להשקעה.
בכל מקרה ההשקעה במניות האלה ובנסדק בכלל קידמו אותנו מאוד מהר בעשור האחרון.