ערב טוב,
כפי שהעלתי כאן לפני כשבוע, אני עשיתי קצת סדר בהשקעות שלי וזה עדיין בתהליך.
קודם כל תודה רבה על כל העצות המבריקות, עזרתם לי מאוד (במיוחד בנושא של קרן השתלמות).
את הסדר לא עשיתי לבד, ישבתי עם מתכנן פיננסי מקצועי שעזר לי אבל זו לא המטרה שלשמה פתחתי את הפוסט.
אחד הסעיפים שדיסקסתי איתו עליו זה בית השקעות הנוכחי שלי במיטב. אני משלם היום 8 דולר לפעולה בני"ע זרים ו-20 שקל דמי ניהול בכל חודש.
כמות הפעולות שעשיתי לשנת 2021 - 76. כמות הפעולות שעשיתי לשנת 2022 - 127.
(הוצאתי תדפיסים של הכל לקראת הפגישה איתו)
סך הכל שילמתי בעמלות 1,624 דולר למשך השנתיים האחרונות.
הוא הציג לי כמה זה יוצא בריבית דריבית אחרי 15 שנה, 20 שנה ולבסוף 25 שנה שבערך זו תהיה תקופת הזמן שלי להשקעה עד לפרישה, למטרת פנסיה מוקדמת.
ההפרש בין ה15 ל20 שנה היה גבוה, אבל להפרש בין 15 ל25 שנה לא ציפיתי, את זה הוא הסביר שקוראים לכך צמיחה אקספוננציאלית.
לבסוף הוא המליץ על ibi ואקסלנס, לשתי האופציות לא התחברתי והפער של כמה דולרים בודדים לפעולה לא ישנה את ההבדל לדעתי (5 דולר לפעולה לעומת 8 כיום).
מאפיינים:
-תיק שמורכב מחברות וקרנות אמריקאיות.
-עדיף ברוקר שמנכה מס במקור אבל לא קריטי לי, אני מגיש דו"ח כך או כך.
איפה אתם משקיעים בבורסה האמריקאית?
תודה מראש לעונים.
כפי שהעלתי כאן לפני כשבוע, אני עשיתי קצת סדר בהשקעות שלי וזה עדיין בתהליך.
קודם כל תודה רבה על כל העצות המבריקות, עזרתם לי מאוד (במיוחד בנושא של קרן השתלמות).
את הסדר לא עשיתי לבד, ישבתי עם מתכנן פיננסי מקצועי שעזר לי אבל זו לא המטרה שלשמה פתחתי את הפוסט.
אחד הסעיפים שדיסקסתי איתו עליו זה בית השקעות הנוכחי שלי במיטב. אני משלם היום 8 דולר לפעולה בני"ע זרים ו-20 שקל דמי ניהול בכל חודש.
כמות הפעולות שעשיתי לשנת 2021 - 76. כמות הפעולות שעשיתי לשנת 2022 - 127.
(הוצאתי תדפיסים של הכל לקראת הפגישה איתו)
סך הכל שילמתי בעמלות 1,624 דולר למשך השנתיים האחרונות.
הוא הציג לי כמה זה יוצא בריבית דריבית אחרי 15 שנה, 20 שנה ולבסוף 25 שנה שבערך זו תהיה תקופת הזמן שלי להשקעה עד לפרישה, למטרת פנסיה מוקדמת.
ההפרש בין ה15 ל20 שנה היה גבוה, אבל להפרש בין 15 ל25 שנה לא ציפיתי, את זה הוא הסביר שקוראים לכך צמיחה אקספוננציאלית.
לבסוף הוא המליץ על ibi ואקסלנס, לשתי האופציות לא התחברתי והפער של כמה דולרים בודדים לפעולה לא ישנה את ההבדל לדעתי (5 דולר לפעולה לעומת 8 כיום).
מאפיינים:
-תיק שמורכב מחברות וקרנות אמריקאיות.
-עדיף ברוקר שמנכה מס במקור אבל לא קריטי לי, אני מגיש דו"ח כך או כך.
איפה אתם משקיעים בבורסה האמריקאית?
תודה מראש לעונים.
נערך לאחרונה ב: