• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיים על פי מיתון

• פותח הנושא פותח הנושא שרון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם אם אין בכלל צמיחה (כח הקניה של הישראלים לא גדל), יכול להיות ש"רמת החיים" תשתפר, פשוט כי באותו מחיר אפשר היום לקנות דברים יותר טובים ממה שהיה אפשר לקנות בעבר.
מבחינה מהותית, זאת בהחלט צמיחה.
מבחינת המדידה, בארה"ב לוקחים את זה בחשבון בחישוב מדד המחירים לצרכן. זה נקרא "התאמה הדונית" (hedonic quality adjustment). מחשיבים את זה כדפלציה. כלומר, אם אותו כסף קונה מוצר איכותי יותר, זה נחשב כעליה בכוח הקניה של הכסף.
(ניתן להתווכח כמובן אם הם עושים את זה נכון או באופן מוגזם/מוטה/מגמתי).

נערך לאחרונה ב:
@סתם מישהו בהקשר הדיון על מיתון - מיתון נמדד במושגים של (אי) צמיחה. צמיחה (לנפש) פירושה שכמות הדולרים שישראל מייצרת לנפש גדל. העובדה שהצמיחה נמדדת בדולרים כבר מגלמת בתוכה את העובדה שצריך לייצר משהו שהעולם מוכן לשלם עליו, גם אם המשהו הזה משתנה כל הזמן. לכן רמת החיים יכולה לעלות בלי שכמות הדולרים שישראל מייצרת לנפש עולה, כלומר גם אם אין צמיחה. נניח שבשנת תרפפו, טלויזיה שחור לבן עלתה 100$, והיום, טלויזיה צבעונית עולה 100$.
אם בזמן הזה היתה אפס צמיחה, כח הקניה בדולרים של הישראלים לא השתנה. לכן הישראלי הממוצע יכול היום להרשות לעצמו טלויזיה צבעונית במקום שחור לבן של פעם. מסקנה - העובדה שלכולנו יש טכנולוגיה משופרת יותר לא מעידה על כך שיש צמיחה או שאין מיתון. הדוגמא של מדינות באפריקה שהבאת אינה דוגמא של אפס צמיחה אלא של צמיחה שלילית - כי תבואה היום שווה בדולרים הרבה פחות מתבואה פעם.

אם נחיה כמו שחיו בשנת 75, אז ממשכורת ממוצעת אחת כיום אפשר לקנות נכס סביר ולממן משפחה שלמה?
לדעתי כן. אם כולם יחיו כמו בשנת 75, למשל ע"י מגורים בדירת 2.5 חדרים במקום כמו רחובות, בלי מזגן אינטרנט טלויזיה, ועם מעט מאוד חופשות זולות מסעדות וכו', משפחה יכולה לחיות מ 5000 שקל לחודש פחות או יותר. נניח והנטו הוא 8000, ועוד קרן השתלמות של 1000 שמשתחררת אחרי 6 שנים. אז אפשר לחסוך 50 אלף בשנה לטובת דירה, אחרי 6 שנים יש ברשותך 300 אלף גם ללא שום הנחת ריבית וללא שום עזרה מההורים, וניתן לקחת משכנתא של 75 אחוז על נכס בשווי של 1.2 מיליון שקל, שניתן בסכום הזה למצוא דירה סבירה מאוד (בסטנדרטים של 1975 כמובן). בפועל עם קצת עזרה מההורים כמו שהיה ברוב הדורות, וקצת חסכון קודם, וקצת ריבית על החסכון, כנראה שגם אפשר לבצע את התרחיש הנ"ל גם עם הוצאה של 6500 לחודש, שעבור משפחה עם 2 ילדים שחיה כמו ב 1975 עם מפרנס יחיד כך שהוצאות שמירת חפצים של הילדים כמו גנים פרטיים ובייביסיטר לא קיימות כמעט, זה ממש ברווחה יחסית.
אבל אכן הנדל"ן בארץ יקר בימנו וזו נקודה כואבת, אולי הפרמטר היחיד בו המצב קצת התדרדר (אם כי לא המון) ביחס לתקופות מסויימות בהיסטוריה של ישראל.
מקווה שישחררו חסמי בניה ושלא נהיה במקום ה 120 בעולם בתחום הבניה, וגם התחום הזה ישתפר פלאים.

אם כולם יחיו כמו בשנת 75, למשל ע"י מגורים בדירת 2.5 חדרים במקום כמו רחובות
כאן נכנסת בעיה אחרת - אין כל כך להשיג דירות 2.5 חדרים. גם מי שרוצה, אין לו הרבה אפשרויות. ראיתי איפשהו שמחיר דירות 3 חדרים עלה יותר מאשר מחיר דירות גדולות יותר בזמן האחרון - כי יש להן יותר ביקוש יחסית להצע.

@מרק עוגיות, אני ממליץ לך לקרוא שוב מה ההגדרה של צמיחה. אם נתמצת את זה לשורה הראשונה מויקיפדיה לרגע: "צמיחה כלכליתאנגלית: Economic Growth) היא גידול האפשרויות של משק לצריכה או לייצור מוצרים". אם אנחנו מסוגלים עכשיו לקנות מוצר יותר טוב (טלויזית LCD צבעונית במקום טלויזית שחור לבן CRT), הייתה צמיחה. עם אותו כסף מתוקנן אינפלציה - אנחנו קונים משהו יותר טוב. באותה מידה, אם אותו ישראלי יבחר להשאר 40 שנה עם הטלויזית שחור לבן שלו - הוא יחסוך כסף שפעם הוא לא יכול לחסוך, בכל מקרה מצבו השתפר. או דרך יותר כסף שמועבר לחסכון, או בין אם דרך מוצר יותר טוב שהוא היה מעוניין בו.
לגבי מחירי החיטה וכו' - זה גם לא נכון. את יכולה לראות כאן וכאן. הם לא חוו צמיחה שלילית ברוב השנים, התוצר שלהם פחות או יותר דרך במקום או עלה קצת. כי הם ממשיכים לייצר רק חיטה (לשם ההמחשה כמובן), בזמן ששאר העולם התייעל מאוד ועבר לייצר המון דברים אחרים, ואת החיטה הוא מייצר בצורה הרבה יותר יעילה. אז אולי מחיר החיטה הוא עדיין דולר אחד, אבל השכר עלה ל 10,000 דולר במקום 1000 דולר. ולכן האדם המערבי הממוצע מוציא אחוז קטן בהרבה מהמשכורת שלו על חיטה גולמית, והוא עבר להוציא יותר על דברים אחרים. זה התאפשר עקב הצמיחה. וישראל לא שונה בכך. צמחנו בטירוף בעשרות השנים האחרונות, ועל כן רמת החיים כאן עלתה משמעותית ביחס ללפני 40 שנה.

כאן נכנסת בעיה אחרת - אין כל כך להשיג דירות 2.5 חדרים.
ע"ע להודעה הקודמת שלי. אכן יש בעיה בתחום הנדל"ן שנובעת מעודף מעורבות ממשלתית. כשלא נהיה מקום 120 בעולם בקלות בניה המצב ישתפר, וגם יבנו יותר דירות קטנות אם יהיה ביקוש לכך.

אמרת שמתקנים לפי המדד הדולרי לא?
לא התכוונתי לומר שצריך למדוד לפי דולרים.
רק תיארתי דרך אפשרית שבה כן מנסים לקחת בחשבון את השינוי באיכות -- בארה"ב.
(אני לא מתמצא לגבי אופן החישוב של מדד המחירים לצרכן בארץ).

בגדול אני מסכים עם הניתוח שלך. אני גם לא יודע אם משפחה ממוצעת ב - 75 חיה ממשכורת אחת בלבד וקנתה נכס סביר. אולי אלו הם סיפורים שהדור הממורמר שלנו מספר לעצמו בכדי להצדיק את תחושת חוסר האונים. אינני יודע, מעריך שזה נכון רק חלקית. ההורים שלי למשל עבדו שניהם בשנת 75. וגם ההורים של רוב החברים שלי, והם לא היו היחידים. הם אכן קנו נכס אבל הם גם קיבלו עזרה מההורים כפי שציינת.
אבל רק בקטע המספרי, אני באמת לא רואה איך נחיה מ - 5,000 או 6,000 גם אם נחיה ממש כמו אז. קח נניח את הסולידית כמקרה מבחן. אפשר לדעתי לומר שהיא חיה כיום מבחינת חסכון והמנעות מהוצאות מיותרות בערך כמו שחיו אז. ועדיין, יש לה את הרשומה המפורסמת 3,873 וחיה כמו מלכה. והיא אחת. וחיה בזוגיות (לפחות אז). אנחנו מדברים על משפחה, נניח 4.5 אנשים. אז נכון שהסולידית יכלה לקצץ עוד קצת, אבל זה לא שבשנת 75 אף אחד לא אכל פלאפל בחוץ, או ראה סרט בקולנוע, וכו'. אז נכון שיש לה אינטרנט ופלאפון, אבל ע"פ הרשומה ההוצאות החודשיות על כך היו 50 ש"ח והיא גם ציינה שהן יצומצמו בהמשך, וגם בשנת 75 היו קצת הוצאות תקשורת ומדיה. קיצור גם בשביל לחיות כמו אז צריך איזה 8-9 מינימום למשפחה לדעתי.

• אהבתי
Reactions: Roi
קיצור גם בשביל לחיות כמו אז צריך איזה 8-9 מינימום למשפחה לדעתי
אני מסכים שלחיות מ 6000 זה מאתגר, אבל אני חושב שאפשרי. מישהו שעובד איתי חי על 7000 שקל עם 2 ילדים קטנים, והוא פחות "מתכלב" מהסולידית בדברים מסויימים.
הוא פשוט בחר לחיות במקום מאוד רחוק וזול, בשכר דירה של 1800 שקל לחודש. המחיר של זה מבחינתו הוא זמן נסיעה ארוך לעבודה.
הסולידית גרה בהרצליה, היא הייתה יכולה בקלות לקצץ לא מעט ע"י מעבר למקום זול אם היא הייתה חפצה בכך. אולי דוגמא יותר טובה מהסולידית אלו משפחות חרדיות, שחיות על תקציב זעום בצורה דומה יחסית ל 1975 ומצליחות לשרוד. אני מניח שלמשפחה חרדית צעירה עם 2 ילדים, 6000 שקל לחודש זה די והותר עבור התקיימות בסיסית.
בכל מקרה מחירי הדיור באמת קצת יקרים בימנו, מאוד ייתכן ואותו זוג היפוטתי שחוסך כעת יוכל לקנות עוד 6 שנים דירה יותר זולה מאשר המחיר שלה היום.

בתשובה לשאלה ההיפותטית על מה יוותרו תמורת שמירת הגישה לאינטרנט, בני אדם עונים תשובות מדהימות. רבים מהם יוותרו על קשר עם האנשים הקרובים אליהם ביותר (הם מוכנים להפסיק לדבר עם אמא!), על יחסי מין ועל שימוש בחושים בסיסיים כמו שמיעה וראייה.
נשמע סקר רציני ומעמיק. אכן עדיף להיות נזיר חרש עיוור בלי קשרים אנושיים קרובים מאשר לא לגלוש ברשת.

• אהבתי
Reactions: Roi
בוא נדמיין רגע שאני עובר לחיות, כמו שחיו הוריי כשהיו גילי בשנת 1975
אתה קצת מגמיש את הגדרת "דור". בשנות ה-70 היה הרבה פחות מקובל ללדת בגיל 40 כך שהמקרה האישי שלך חריג ובכל מקרה, כשמדברים על דור מתכוונים יותר ל-25 עד 30 שנה.
לרוב בני ה 25-30 אין דירה או שיש להם דירה עם חובות עתק. המצב התעסוקתי שלהם רע יותר, הפנסיה שלהם בתנאים גרועים יותר, הירושה שלהם תהיה קטנה יותר משל הוריהם.

אני מניח שלמשפחה חרדית צעירה עם 2 ילדים, 6000 שקל לחודש זה די והותר עבור התקיימות בסיסית.
אני מכיר כמה משפחות כאלו עם יותר ילדים שעדיין סוגרים את החודש בלי בעיות מיוחדות (או קצבאות מיוחדות!) ולילדים לא מורגש חוסר כלשהו.

נשמע סקר רציני ומעמיק. אכן עדיף להיות נזיר חרש עיוור בלי קשרים אנושיים קרובים מאשר לא לגלוש ברשת.
קולט הסרקאזם שלי קלט , נחמד , אך אני מניח שלא לסוגה סרקסטית כזו התכוון אוסקר ווילד כשאמר
"שהוא הוא הצורה הנמוכה ביותר של שנינות אך הגבוהה ביותר של אינטליגנציה."

לעניינו , זה סקר של גוגל ישראל ואם מביטים מעבר לצהוב ניתן בהחלט לבודד כמה עובדות למה שלא נמדד בתל"ג עי גיליונות האקסל:

כמעט כל הישראלים שהשתתפו במחקר (99.8%) הצהירו כי הם נוהגים לגלוש באינטרנט. הגולש הישראלי הממוצע מבלה באינטרנט כ-4.5 שעות ביום - כמעט כפול מהזמן שהוא משוחח עם אנשים, כפול מהזמן שבו הוא צופה בטלוויזיה ופי ארבעה מהזמן שהוא מקדיש לקריאה.

אם תבחרי היום להשאר עם טלויזיה שחור לבן ולא לשדרג, ישאר יותר כסף בכיסך ביחס לפעם. כלומר ישנה צמיחה
אלו תיאוריות קצת מנותקות של כלכלנים (של חלקם לפחות).
ראשית, אין כיום מוצר כזה שקוראים לו טלויזיה שחור לבן.
שנית, חוויית המשתמש מושפעת גם מעניין חברתי ואין טעם להתעלם מזה. כשאדם קונה היום טלויזיה בגודל 21 אינצ' לסלון יש לכך מחיר ברמה החברתית והפסיכולוגית מבחינת חוויית המשתמש, כשבכל מקום יש טלויזיות גדולות בהרבה. אני חושב שאפילו בפורום הסולידית אפשר להודות בכך, גם אם אנחנו (כמובן) לא כאלה וההנאה שלנו לא קשורה אף פעם לגורמים הלא רלוונטיים האלו.

הם לא מקבלים קצבת ילדים מהמדינה
הם מקבלים את אותה הקצבה שכל משפחה עם ילדים מקבלת - זו אינה קצבה מיוחדת.

האב לא מקבל כסף בכולל אברכים?
לא בכל המשפחות החרדיות האב הוא אברך ולכן בניגוד למופץ באמצעי התקשורת התשובה הנכונה במציאות היא לא!

כמעט כל הישראלים שהשתתפו במחקר (99.8%) הצהירו כי הם נוהגים לגלוש באינטרנט. הגולש הישראלי הממוצע מבלה באינטרנט כ-4.5 שעות ביום - כמעט כפול מהזמן שהוא משוחח עם אנשים, כפול מהזמן שבו הוא צופה בטלוויזיה ופי ארבעה מהזמן שהוא מקדיש לקריאה.
מה זה אומר בדיוק מלבד העובדה שאנשים רגילים לגלוש באינטרנט?
האם באמת יש כאן בחירה בתועלת הגדולה יותר שבגלישה לעומת שיחה אם אנשים / קריאת ספרים (טלויזיה זו התמכרות אחרת)?
לפי ההיגיון הזה, החיים של ילדים היום שגולשים בלי הפסקה 10 שעות ביום טובים בהרבה מהחיים שלי כשהייתי ילד ושיחקתי בחצר עם חברים וקראתי ספרים. אני לא מכיר אף הורה שחושב כך, למרות שתיאורטית האינטרנט הוא תוספת מבורכת שאפשר לצרוך במינון נכון שרק מעשיר את החיים ולא פוגע בשאר העיסוקים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לרוב בני ה 25-30 אין דירה
מה הבעיה בזה? גם לי אין דירה ואני לא מעוניין לקנות אחת. גם פעם לקחו משכנתאות מפלציות, עם מינוף יותר גבוה מהיום, ועם ריבית הרבה יותר גבוהה, כך שחובות עתק בהקשר של דירה היו קיימים גם לפני דור, זו לא המצאה של ימינו, גם לפני 20 שנה מספר המשכורות לדירה היה דומה יחסית להיום, ואם תשקלל פנימה את עניין הריבית הנמוכה היום, תראה שאפילו המצב היום יותר טוב מאשר לפני 20 שנה. אתה יכול לקרוא את הפוסט המלא כאן.
המצב התעסוקתי שלהם רע יותר? לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.
האבטלה יותר נמוכה, השכר הריאלי עלה תוחלת החיים עלתה ב 5 שנים ועקב כך אולי הירושה קטנה - אבל אנשים חיים יותר שזה טוב.
והרבה מהדברים שכתבתי ל 1975 נכונים גם ל 1990. מי שינסה לחיות כמו ב 1990, יחיה מאוד בזול ביחס להיום. כלומר אבסולוטית הדור שלנו הרבה יותר עשיר,
לא ברור לי כיצד אתה טוען אחרת. אולי הרצונות של הרבה אנשים עלו עם הזמן, ולכן הם *חשים* שהם יותר עניים. אבל מצבם השתפר פלאים ביחס לפעם.

ראשית, אין כיום מוצר כזה שקוראים לו טלויזיה שחור לבן
בטח שיש, הן פשוט או בחינם או בזול מאוד. זה היופי בצמיחה.
אני לא טוען שאין אפקט פסיכולוגי שהקדמה מביאה איתו, אני טוען שאנחנו יותר עשירים. כי באותו כסף של פעם פר שעת עבודה, אנחנו קונים דברים הרבה יותר מתקדמים טכנולוגית. והיום יש לך את האופציה לחיות מאוד בזול בסגנון חיים שפעם היית צריך לעבוד הרבה יותר קשה עבורו. זה האפקט של העושר היום ביחס לפעם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
A חיים לא פשוטים לימודים ומה בעתיד ?סיפור חיי ובקשה להכוונה התפתחות אישית 28
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
ו ממה חיים סטודנטים? אוף טופיק 33
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
M רמת חיים אוף טופיק 26
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
השמח בחלקו מס ירושה לאזרחים אמריקאים: ביטוח חיים ופרובייט מיסים 8
ריש-לקיש מיקם מקצועות לא רווחים כפילוסופית חיים לגיטימית ברוח הבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 135
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
M החלפת ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 5
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
S ביטוח חיים עם תשלום קבוע ל 15 שנים או לא צרכנות פיננסית 12
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
י הגשת קורות חיים -בעל מגבלות רפואית התפתחות אישית 0
מ הוכחת מרכז חיים ביישוב מזכה - מס הכנסה מיסים 19
Shnizelia קורות חיים באנגלית או בעברית? התפתחות אישית 9
S ביטוח חיים צרכנות פיננסית 9
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 238
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
C קורות חיים התפתחות אישית 28
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
ח יומן חיים יומני מסע אישיים 94
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
unrealx התייעוץ - ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 8
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
M מאורח חיים של שורד ומהמר למשקיע איכותי יומני מסע אישיים 34
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
M ביטוח חיים פרטי - חובה או שקר? צרכנות פיננסית 31
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6

נושאים דומים

Back
למעלה