• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן)

• פותח הנושא פותח הנושא חבר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חבר

משתמש רשום
דירוג
41
שלום לכולם! כותב כאן אחרי המון ימי מילואים במלחמה,
סוף סוף אני קצת באזרחות ועם יכולת להרים את המבט על החיים עצמם והתחום הכלכלי.

אני בן בסביבות גיל 40, מרצה באקדמיה, ואשתי עובדת במשרד החינוך.

יש לנו שישה ילדים, שהם הדבר המשמח והטוב ביותר בחיינו.
מלכתחילה ידענו שלשם אנחנו הולכים, ותכננו את המסלול הכלכלי בהתאם.

ההוצאות שלנו מינימליות: אין לנו קטע של חופשות לחו"ל. חופשות בארץ הן באוהל או בצימרים זולים, אין לנו צורך של מסעדות/ אטרקציות או 'מותרות' נוספות. מכינים את כל האוכל בבית וממש שמחים בחלקנו וחיים טוב. כך שהמון מהצמיחה הכלכלית שלנו מבוססת לא על משכורות גדולות, אלא על צריכה מתונה.
ובתוך זאת אנו בתודעת שפע מאד גדולה, ולא מתחשבנים על שקלים או על מחקרי שוק רבים לקנות דוקא את הכי הכי זול.

התחלנו את חיי הנישואין עם משכורות מאד קטנות – כ7000 לחודש נטו סה"כ, לפני כ18 שנה.
והיום אנו עם הכנסות חודשיות של 25000.

הצלחנו כל השנים לחסוך בערך 10-20% מהמשכורת, לצד הגדילה המשפחתית.
ולמרות שאלו משכורות קטנות, עלה בידינו להגדיל בהדרגה את ההון לשווי שהלם את המטרות שלנו, ושקיווינו שהוא אפשרי.
ומה שהכי חשוב מבחינתי - מנטלית וכלכלית - אף פעם לא נכנסנו לחובות למעט המשכנתא.
אין דבר כזה אצלנו לקנות בתשלומים, וכמעט אף פעם לא נכנסנו למינוס.
כך שכל המיקוד הוא בהרביית הכסף, ולא בהתמודדות עם חובות.

ובכן, רוב ההון שלנו הושג מנדל"ן:
מיד בשנה הראשונה לנישואינו קנינו דירה באזור עוטף עזה, בשנים שהיו לא קלות של באזור. הדירה עלתה 340000 והצלחנו לקנות אותה בלי משכנתא (בזכות חסכונות, משפחה וקצת הלוואות ללא ריבית).
כעבור כמה שנים קנינו דירה נוספת בדרום, בסכום של 500,000 בערך, עם משכנתא של 70%.

הדירות נתנו את השכירות ואת עליית המחירים שציפינו, כך שאחרי כ10 שנים מאז הקניה הראשונה מכרנו את שתי הדירות: זו שבשדרות ב850000 ושל באר שבע ברווח של כ200,000. וכך היה לנו ביד סכום של 1300000 ₪.
בסכום הזה קנינו לפני שש שנים את הבית שלנו למגורים באזור הרי ירושלים בסכום של 2400000, עם משכנתא של 1,100,000.
(היום הדירה שלנו שווה לפי המחירונים בערך 3300000. זה לא משמעותי כל כך לשוטף כשאנו גרים בה, אך זה בהחלט ביטחון כלכלי להמשך).
זו דירת החלומות מבחינתנו, שאנו אוהבים מאד.

מאז הצלחנו לחסוך כספים נוספים ולהשקיע אותם בשוק ההון. המטרה היתה לחסוך כמה מאות אלפי ₪, וכך לקנות דירה נוספת להשקעה. ואכן את ההזדמנות (בעיני) מצאנו במלחמה: לפני מספר חודשים קנינו דירה בצפון בסדר גודל של 650000 שח עם 70% משכנתא. זה מחיר שירד בכ15% במלחמה, וקנינו מתוך הערכה שבשנים הקרובות אחרי המלחמה המחירים שם יחזרו למה שהיו וגם יעלו משמעותית.

בחסכונות השארנו עוד סכום של מאות אלפים בודדות, כשהמטרה להגדיל אותו שוב ולצבור סכומים במניות כדי לגוון את ההשקעות.
בכל אלו לא החשבתי את קה"ש ופנסיה.

כך שהיום סך כל ההון העצמי שלנו בניכוי חובות ובלי קה"ש ופנסיה הוא בערך 2.600000 ₪.
לפני כעשר שנים הצבתי לעצמי מטרה כללית להגיע לשווי כולל של 4.500000 כדי להגיע למטרה הראשית שלנו:
המטרה הראשית שלנו היא להמשיך לחיות חיים נוחים וטובים, לתת לילדים מה שיצטרכו. ובנוסף להגיע לביטחון כלכלי שיאפשר לנו חופש גדול יחסית – מה וכמה לעבוד.

נערך לאחרונה ב:
ברוך הבא לפורום!

ממש תודה חברים!
ברוכים הנמצאים

פוסט מדהים וכיפי לקריאה.
כמו הסקרן שאני כמובן שחסר לי עוד מידע ופרטים על מקצועות, גילאים, מסביבים, משפחה, נתונים ומספרים...
אבל הסיפור הכללי שרשמת פה נהדר ומעורר התפעלות.

יש לנו שישה ילדים, שהם הדבר המשמח והטוב ביותר בחיינו.
שיהיו בריאים ושמחים ושיצליחו בחיים האלו. אמן.

ההוצאות שלנו מינימליות: אין לנו קטע של חופשות לחו"ל. חופשות בארץ הן באוהל או בצימרים זולים, אין לנו צורך של מסעדות/ אטרקציות או 'מותרות' נוספות. מכינים את כל האוכל בבית וממש שמחים בחלקנו וחיים טוב.
השראה מפעם כשכולם היו "שפויים" יותר (אין לי כוח להסביר יותר מדי למה אני קורא לזה "שפיות של פעם", מספיק לראות חבר/ידידה שלא טס/ה לחו"ל לפחות פעמיים בשנה, בהתאם להלך הרוח החברתי כיום ומה שמקובל, נמצא/ת בדיכאון על סף קליני וחושב שהחיים בזבל, כדי להבין למה אני קורא לפסקה הזו שפיות של פעם).

כך שהמון מהצמיחה הכלכלית שלנו מבוססת לא על משכורות גדולות, אלא על צריכה מתונה
ה-ש-ר-א-ה!
לא כולם יכולים, רוצים, מסוגלים, צריכים להיות בהייטקס.
לא כולם יכולים, רוצים, מסוגלים, צריכים להשתעבד לשוק העבודה המודרני כמו שהוא כיום.

תודה.

תודה חברים יקרים על התגובות!!!
כיף להצטרף לפורום באווירה כזאת.

בכנות, ממש הפתיע אותי שהתגובות רואות בסיפור שלי השראה.
אני לא חווה את זה ככה, ותכל'ס אשמח אם תפרטו מה מבחינתכם הנקודה.
אולי אני לא מספיק מכיר את האפשרות השניה של חיים ברמת חיים גבוהה,
החלום הנפוץ של הרבה אנשים שאני מכיר בסביבתי הוא על רמות גבוהות של שכר.
וממש אשמח אם מגיבים יפרטו כאן מה היתרונות והחסרונות של חיים כאלה.

נראה לי שאם תסבירו מה מבחינתכם השראה במה שכתבתי, זה יפרה את כולנו
ונוכל להפוך את זה לדיון מפורט יותר.

וכמובן אם יש עוד שאלות על המסע שלנו - אשמח לפרט במה שלא יחשוף מדי

נערך לאחרונה ב:
בצניעות, בדרך ארץ, בהתמדה ובעצמכם הצלחתם להגיע להון שלא מצופה ממי שיש לו הכנסות קטנות - ועוד צריך לפרנס 6 ילדים.

לא נחתו עליכם ירושות גדולות, לא משכורות עתק ובכלל נקודת הפתיחה שלכם הייתה מעמד הביניים.

כל הכבוד, עלו והצליחו.

היי אני מצטרף להתפעלות ולהשראה
בימינו זה נהיה נדיר מאד לראות אנשים מחוברים למציאות הפיסקלית
אם זה במבט פנימי על הרצונות, המאווים והערכים ואם זה החוצה על הכסף, רכוש והון

ונראה שאתה עם זוגתך ומשפחתכם מאד מחוברים לערכים שחשובים לכם
ולעבודה נבונה עם מה שיש לכם, מבלי להתייסר על כך שאתם X ולא Y

מה שנקרא, ניצחתם.

ברוך הבא לפורום !

סיפור של התנהלות נכונה ברמה היומיומית והשקעה עם גידור נכון להוצאות שלכם. למעשה לא נהנתם מעליית מחירי הדיור אבל ע"י השקעות אמיצות יחסית (אני חושב שלקחתם סיכונים משתלמים) גדרתם את עצמכם ששוק הדיור לא יברח לכם. שימו לב שכנראה רוב ההוצאה העתידית של הילדים שלכם תהיה גם דיור. תשקלו אם אתם מתכננים לעזור להם ובכמה אחוזים.

היי, דבר הראשון ברוכים הבאים.
נראה שהתנהלתם בצורה שקולה, ידעתם לרכוב על טרנד הנדלן ולא פחדתם לקפוץ למים ולעשות עסקאות.
הפיזור הגיאוגרפי הרחב שלכם מראה שלא היה לכם פחד ועשיתם, זה הכי חשוב. למרות משכורות לא ענקיות כן הצלחתם לחשוב על הטווח הארוך ולהגיע לשווי לא מבוטל.

עם זאת, כן יש לי מספר דברים שקפצו לי לעין תוך כדי קריאה:
1. פעמיים אמרת שקניתם דירה שניה עם 70% משכנתא. למיטב ידיעתי עבור דירה שניה ניתן לקבל רק עד 50% אז לא ברור לי איך זה מתיישב.

2. ציינת שהשווי הנוכחי הוא כ2.6 מיליון - האם זה כולל את הערך של דירת המגורים שלכם בירושלים שאתם לא מתכוונים למכור (אי פעם כנראה?)?

3. נראה שאתם מאוד מוטים נדל"ן ובפוקוס לכיוון הזה, יתכן שמיציתם את זה ואולי כדאי לבחור גם דרכים נוספות לגיוון.

4. אמנם אתם מרגישים ברווחה יחסית, אבל אם כפרקליט השטן נסתכל רגע על חצי הכוס הריקה - יש לכם 6 ילדים, מניח שרובם קטנים.
כשהילדים האלה יגיעו לגיל בו ירצו להקים משפחה, לקנות בית ויקוו לעזרה משמעותית מההורים - לא יהיה לכם כמעט מה לתת להם. נניח 200 אש"ח לילד - מגיעים לסכום של מיליון מאתיים: אני לא רואה מקור הכנסה שיכול להניב לכם משהו שמתקרב לזה (בהינתן רמת השכר שלכם, המשכנתאות ארוכות הטווח והכסף שיש לכם בצד). וכמובן, שעוד 10 שנים מחירי הדיור יעלו בעוד כמה עשרות אחוזים - עם 200 אש"ח בקושי יהיה אפשר לקנות מחסן.
זה משהו שלכאורה רחוק ולא חושבים עליו כי מאוד נהנים מה"הווה" שהילדים קטנים. אבל החיים עוברים מהר, הילדים ירצו לצאת מהבית וכאן תצטרכו לחשוב על פתרונות יצירתיים. יש יתרונות וחסרונות במשפחות מרובות ילדים.
לא יודע אם יש בקונסטלציה הנוכחית פתרון זמין לזה. אבל להבנתי אתם רחוקים מהגעה ל"ביטחון כלכלי שיאפשר לכם חופש גדול לבחור מה וכמה לעבוד" כפי שאתה מקווה.

1. פעמיים אמרת שקניתם דירה שניה עם 70% משכנתא. למיטב ידיעתי עבור דירה שניה ניתן לקבל רק עד 50% אז לא ברור לי איך זה מתיישב.
שלום אחי, ותודה רבה על התגובה והשאלות. יופי של שאלות.
לגבי ה70%, למרות שעקרונית לפי התקנות של בנק ישראל זה אמור להיות 50%, בא נאמר שבפועל מצליחים לרוב להוציא 70% דרך יועצי משכנתא.

א
2. ציינת שהשווי הנוכחי הוא כ2.6 מיליון - האם זה כולל את הערך של דירת המגורים שלכם בירושלים שאתם לא מתכוונים למכור (אי פעם כנראה?)?
אכן, כללתי את ערך של דירת המגורים שלנו באזור ירושלים. אני מכיר ומודע מאד לתזה שסכום של הדירה של עצמך הוא מין סכום כלוא שכאילו לא נוכל להשתמש בו, אבל אני פחות רואה את זה כך:
א. בהחלט יתכן שנמכור, נעבור וכדומה, ויש לנו תרחישים סבירים כאלה.
ב. מראש בשיקולים של מה לקנות ואיפה לגור חיפשנו דירה שיש לה פוטנציאל עצום לעליית מחיר מבחינת מיקום, סוג דירה וכו'. כך שבחישוב שלי העליית ערך שלה היתה שווה ב1000% את הקניה שלה ואת המשך ההחזקה שלה, וזאת כאילו בלי קשר לזה שאנו גרים בה.
אציין שעליית הערך שלה מפתיעה אותי לטובה: קנינו אותה ב2400000 והיום במחשבונים של הנדל"ן היא שווה 4000000. זה די תואם את מה שאני מכיר באזור, אבל אני מתיחס לכך בחשדנות, ולכן אני מתיחס למחיר שלה היום כ3300000.
ג. במבט שלי, שווי של הדירה חשוב לי מאד מאד בתור כרית ביטחון. זהו למעשה הפקטור הראשוני שאותו אני רוצה להשיג: השלב הראשון שלי בחשיבה הכלכלית זה עד כמה אני מוגן מקטסטרופות, ובמובן הזה ככל שהדירה שלך שווה יותר, יש לך כרית ביטחון עקרונית הרבה יותר גדולה לכל מקרה שלא יהיה.
ד. בעולם הנדל"ן השווי של הדירה שלך חשוב מאד וקריטי ביכולת שלך למנף אותה לקניית דירות אחרות. לא אפרט זאת כאן, אבל זה יוצר אפשרויות עצומות להשקעות נדלניות בהמשך, וזה כבר קשור לסעיף הבא.

3. נראה שאתם מאוד מוטים נדל"ן ובפוקוס לכיוון הזה, יתכן שמיציתם את זה ואולי כדאי לבחור גם דרכים נוספות לגיוון.
זה נכון. ונדל"ן זו דרך שאני קשור אליה ומאמין בה מאד, ועד היום ראינו בה ברכה גדולה. לא אכנס כאן לדיון הגדול של נדלן או שוק ההון. אני לאורך השנים אכן מוטה נדל"ן ולדעתי לכל עולם המשכורות הקטנות זו דרך מאד נכונה כי אפשר לעשות בה קפיצות שאי אפשר בשוק ההון. אבל אני תמיד חותר לאזן את זה עם שוק ההון.

אמנם אתם מרגישים ברווחה יחסית, אבל אם כפרקליט השטן נסתכל רגע על חצי הכוס הריקה - יש לכם 6 ילדים, מניח שרובם קטנים.
כשהילדים האלה יגיעו לגיל בו ירצו להקים משפחה, לקנות בית ויקוו לעזרה משמעותית מההורים - לא יהיה לכם כמעט מה לתת להם. נניח 200 אש"ח לילד - מגיעים לסכום של מיליון מאתיים: אני לא רואה מקור הכנסה שיכול להניב לכם משהו שמתקרב לזה (בהינתן רמת השכר שלכם, המשכנתאות ארוכות הטווח והכסף שיש לכם בצד). וכמובן, שעוד 10 שנים מחירי הדיור יעלו בעוד כמה עשרות אחוזים - עם 200 אש"ח בקושי יהיה אפשר לקנות מחסן.
זה משהו שלכאורה רחוק ולא חושבים עליו כי מאוד נהנים מה"הווה" שהילדים קטנים. אבל החיים עוברים מהר, הילדים ירצו לצאת מהבית וכאן תצטרכו לחשוב על פתרונות יצירתיים. יש יתרונות וחסרונות במשפחות מרובות ילדים.
לא יודע אם יש בקונסטלציה הנוכחית פתרון זמין לזה. אבל להבנתי אתם רחוקים מהגעה ל"ביטחון כלכלי שיאפשר לכם חופש גדול לבחור מה וכמה לעבוד" כפי שאתה מקווה.
וואו, זו יופי של שאלה, ובעיני היא מתמצתת את שאלת המבט על החיים בכלל והחיים הכלכליים בפרט.
אנסה לכתוב על זה בהמשך כאן בהרחבה.
בינתיים רק אציין בפשטות שאנו התחלנו את חיי הנישואין עם חיסכון של כ100000 מההורים, ולא חסר לנו כלום בחיים,
ומבחינתי אין איזה תג מחיר שרק אם אני יודע שאני אתן אותו לילד שלי - אז יהיו לו חיים טובים. אני חוזר ומספר שלילדים שלי
לא חסר כלום כלום, למרות רמת החיים שכאילו יכולה להיחשב פשוטה ביחס לחיי העשירות שיש כיום במחוזות המשכורות הגבוהות.
שתבין, זה ברמה שמידי פעם אני מציע לאחד הילדים: 'בא תבקש מה שאתה רוצה, בכל סכום, בלי תנאים', והם אומרים בפשטות שאין להם משהו שהם צריכים.
וככה זה גם לעתיד: מבחינתי אם הענקתי לכל אחד 200000 ש"ח זה מדהים וזו מתנה אדירה לחיים. האם חסכתי לו את הצורך לעבוד ולעמול בחיים? לא, אבל גם אין לי מטרה כזאת.

ואחרי שאמרתי את זה, יש לי גם שתי תשובות כלכליות ביחס לדור הבא: אציין שיש לי אפיק רווח שקשור ליזמות אישית, והוא מיועד לעתיד - גם שלנו וגם של הילדים, ועליו לא כתבתי בכלל.
שנית אציין, שבדור שמעלינו יש רכוש ונכסים שכל המטרה שלהם בעתיד זה למען הדור שלנו ושל ילדינו. כך שאני ממש חש שאנו מסודרים.
ושוב תודה גדולה על המעורבות והשאלות! מבחינתי זה לא מובן מאליו ותודה על ההשקעה

יש הבדל כספי משמעותי בין צרכים של ילדים קטנים, נוער ואפילו חיילים שצריכים בעיקר טלפון, מחשב, בגדים, חוגים ומנוי לנטפליקס, לבין הצרכים שתתקלו בהם בהמשך עבור רכישת רכב, סיוע ברכישת או השכרת דירה, מימון לימודים גבוהים, טיפולים רפואיים יקרים, פתיחת עסק, תמיכה בתקופות קשות וכו'.
הצרכים הפיננסיים של הילדים כרגע זה "רעש" לטווח הארוך. הם קטנים והם מסתדרים עם מה שיש, וגם משתמע מההודעות שלך שאתם חיים חיים צנועים ומינימליסטים והנחלתם את זה לילדכם. זה אמנם עולה לא מעט בשוטף אבל כאשר הילדים יתבגרו והדרישות ישתנו בהתאם, יתכן ותראה את הדברים באור שונה.

בישראל, המדינה היקרה אולי בעולם שתהיה עבור ילדיך כשיתבגרו רק עוד 5-10 שנים ויצאו למסע משלהם, אין כל כך משהו משמעותי לעשות עם 200 אש"ח ואפילו בקושי עם כפול מזה. לא דירה, ולא עסק. ואצלך תצטרך להכפיל כל דבר ב6, בין אם במודע ובין אם לא. אלו הוצאות עצומות.

ולגבי ההערה האחרונה על ה"דור מעליכם" עם הנכסים הרבים - אפשר להתווכח האם צריך ונכון לכלול כאלה דברים בחישובים שלך. זה בהחלט שתי ציפורים על העץ שמי יודע מה יקרה איתן ולאן הן תעופנה, ולא ציפור ביד. הרבה יכול לקרות, זה מתחלק בין כולם ויכול גם להגיע אליכם מאוחר ופחות ממה שאתה חושב. ולפי הגילאים יתכן ותצטרך סכומים גדולים כבר תוך כ10 שנים, מה שככל הנראה לא יגיע מירושה כזו או אחרת.

בכל אופן, אם הירושה היא חלק כל כך משמעותי בתכניות שלך, אז מן הראוי שזה היה תופס חלק משמעותי בניתוח הפיננסי שלך. אם הירושה גדולה בסדרי גודל מכל סכום שתוכל להרוויח בחייך למשל, ויש לא מעט מקרים כאלה.

בישראל, המדינה היקרה אולי בעולם שתהיה עבור ילדיך כשיתבגרו רק עוד 5-10 שנים ויצאו למסע משלהם, אין כל כך משהו משמעותי לעשות עם 200 אש"ח
נותנים מה שיש. גם במשפחות עם 2 ילדים לא כולם יכולים להרשות לעצמם לתת 200 אלף.
לפי דעתי זו אפילו חוצפה לבקש מההורים שיקנו לילדים רכב או דירה.

בינתיים רק אציין בפשטות שאנו התחלנו את חיי הנישואין עם חיסכון של כ100000 מההורים, ולא חסר לנו כלום בחיים,
צודק. הילדים יעבדו ויחסכו. כנראה שגם יגורו באזורים זולים יותר מירושלים למשל עכו קצרין ערד וקריית ארבע שעוד שני דורות קדימה יהיו ערים מבוקשות כמו העיר יבנה היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2
מ האם מימושי רווחי הון נספרים בתוצר (צמיחה) של מדינה? שוק ההון 0
D האם יש בישראל קרן סל או קרן מחקה של מדד מניות צמיחה בארה"ב? שוק ההון 0
אורי צמיחה ממוצעת של... שאלה על תשואה בהינתן תנודתיות. שוק ההון 6
D חברות צמיחה במקומי שוק ההון 16
G השקעת ערך והשקעת צמיחה בחשבונות פטורים וחייבים במס שוק ההון 5
F מניות צמיחה בתקופת אינפלציונית + ריבית גבוהה שוק ההון 16
Aslan השקעה במניות דיבידנד בשלב צמיחה שוק ההון 15
A מה ההבדל בין מניית ערך לבין מניית צמיחה? שוק ההון 4
D קרן מחקה או קרן סל שנסחרת בישראל שעוקבת (או מחזיקה) במדד מניות צמיחה בארה"ב שוק ההון 0
נ מחפשת "מנוע צמיחה" לתיק שלי... שוק ההון 61
C בקשה לחוות דעת תיק צמיחה שוק ההון 4
O תל אביב צמיחה מרקיעה שחקים שוק ההון 8
D כיצד לבצע התאמה מקסימלית בין מניות דיבידנד, ערך/צמיחה וקרנות מחקות לסוג חשבון המסחר (פטור/לא פטור)? שוק ההון 1
dorian צמיחה בזמן משבר אוף טופיק 12
ש חברות צמיחה שוק ההון 14
adamshalev כדאיות תיק דיבידנדים לעומת תיק צמיחה בהיבטי מס שוק ההון 85
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 0
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 37
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
M המלצה חדשה של וואנגרד למשקיעים שלה שוק ההון 3
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1
F מעבר מחל"ת לאבטלה בהקשר של זכאות לאבטלה צרכנות פיננסית 6
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S חסרונות לשימוש בפלטפורמה של ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
U מהי הגדרה של "עמלה"? צרכנות פיננסית 9
Count Olaf מחשבון הגזרות של דה-מרקר מיסים 9
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 87
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
A שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 87
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6