• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיים על פי מיתון

• פותח הנושא פותח הנושא שרון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם השכר החציוני עולה למרות שהנתונים פחות מעודכנים
טעות בקריאת הנתונים, זה מוסבר היטב בכתבה מסוף 2014 עם נתונים של הביטוח הלאומי שמשקפים נאמנה את השכר החציוני כיוון שאנים מבוססים סקר כמו שהלשכה לסטטיסטיקה עושה, אלא על נתונים בפועל של מעסיקים, כולל תשלומים רטרואקטיביים. לעומת זאת, דיווחי הלמ"ס מתבססים על סקר הוצאות והכנסות שהלמ"ס עורכת בקרב משקי הבית
כולל התובנה שדווקא הפעם או האי שיוויון גדל והשכר החציוני בקושי מדביק את עליית המחירים הכללית.

@אורי מיתון של לא עניין של דיעה או "עובדות", זה עניין של הגדרה. וכידוע הגדרה נעשית ע"יום אנשים שבחרו קו אדום. אותם אנשים גם שולטים במדיה ויציירו לך תמונה ורודה בזמן שיש ירידה חדה ביצוא, אנשים מפוטרים, עסקים קטנים וגדולים נסגרים ו80 אחוזים מן האוכלוסייה אינה סוגרת את החודש. לא נכנסת כרגע ללמה.

תגיד, ב-2004 נגיד, מישהו בצרפת צפה מיתון? הרי אז הכל היה שם דבש, לא?
מה פתאום דבש ב2004 , בצרפת מדברים על 30 שנות הזוהר שהיו 30 השנים שאחרי מלחמת העולם השנייה, מ1945 עד בערך 1975. הצרות בצרפת התחילו במשבר הנפט ב1973 , מאז ועד היום יש אבטלה המונית, חובות מנופחים ועוד .
מערכת הרווחה וקצבאות משמשת ככרית ביטחון לשלטון להשגת שקט חברתי , כנגד מהומות ולמנוע מהפיכה.
מעולם לא עשו רפורמות מבניות שיעזרו לכלכלה להתקדם. יש פה כמה תעשיות מפוארות כמו מותגי יוקרה , תיירות , ספנות , מטוסים , מכוניות , רכבות ...שסוחבות את כולם על הגב שלהן .
צרפת זאת מדינה בלתי ניתנת לרפורמה , אני לא יודע אם אתם עוקבים אחרי החדשות , כבר יותר מחודש יש הפגנות אלימות מהומות ושביתות בגלל ניסיון לרפורמה קלה בחוקי העבודה . ויש עכשיו מצוקת דלק כי בתי הזיקוק נכנסו גם כן לשביתה, בלתי נתפס מה שקורה פה , רמת האלימות , הרס אורבני , תקיפות שוטרים כמעט שרפו 4 שוטרים בחיים , ובכל ההרס והחורבן הזה לא משתתפים המוסלמים , זה אקטיביסטים מהשמאל וסטודנטים.
הרבה מאיתנו פה מחכים לאיזו מרגרט תאצ'ר שתזעזע את המערכת ותעשה רפורמות מבניות אמיתיות.

נערך לאחרונה ב:
@אורי ג. , תודה על הבאת הלינקים.
לגבי אורי כץ, זה באמת מתאר רק את העובדות שבא לו להראות כדי שיתאימו לתפישתו. משהו שכולנו לוקים בו.
אבל גם מתוך המאמר שלו וגם מתוך אתר הכנסת, עולות לי שאלות לגבי הרוב ולא המיעוט.
א) אני רואה שהנתונים של הכנסת מתייחסים לשנת 2012. עברו 4 שנים והממוצע והחציוני נשארו פחות או יותר אותו הדבר.
ב) מה קרה להוצאות ההכרחיות באותן 4 שנים? למחירי הדיור, המזון, התחבורה, החינוך (וטרום חינוך ציבורי)? גם נשארו באותה רמה?
ג) הנה לך חצי שקר- נכון שיותר אנשים נכנסו למעגל העבודה. אז הם מקבלים עכשיו כל סכום שהוא יותר גדול מאפס בגין העבודה. אבל מה קרה לסכומים שהם קיבלו קודם לכן שלא דרך עבודה? לקיצבאות למשל? הרי זה לא נספר בד"וח התעסוקה. יש להניח שרבים מהמועסקים החדשים בחלקי משרה מקבלים שכר די דומה לקצבאות שלהם מקודם. לכן הם נשארו באותו מקום. לכלכלה הארצית זה אולי נפלא אבל לא להם.
ד) אחוז המועסקים מתחת לממוצע הוא בסביבות 70%. מתחת לשכר החציוני- 55%. כדי להגיע לממוצע כל-כך גבוה, ברור שהמיעוט שמעליו צריך להרוויח המון. אבל הוא לא מרוויח המון. רק 6% מרוויחים מעל 25,000 ש"ח והם אלה שמושכים את הממוצע למקום שהוא נמצא.
אז מה זה עוזר לרוב האנשים לראות שהממוצע הסטטיסטי הוא 9000 ש"ח?
ה) אין התייחסות בשני המאמרים לגבי ההתפלגות אצל העצמאים אבל ההשערה שלי שזה די דומה.

אני חוזרת על ההערכה שלי. קיים מיתון (אני אוסיף לסימנים מקודם את הירידה המתמשכת בקניית מזון. המחירים לא ירדו) אבל מי שמרגיש אותו זה הרוב הדומם והנחנק שלא נמצא כנראה בפורום הזה. כשחברי הפורום ירגישו אותו- אנחנו כבר נהיה בעומק רב של המיתון. לא עובדות, השערות.

וגם מסעדות שנסגרו על ימין ועל שמאל (הכי כאב לי על קורדליה של ניר צוק)
מסעדות לא שייכות לתחום ההכרחי. במיוחד לא קורדליה וחברותיה. חבריי לעשירונים הבינוניים, כולל אני, בחיים לא הולכים למסעדות כאלה.
בדרך כלל למסעדת פועלים/ערבית בתחנת דלק/פלאפל/בית קפה. גג 50 ש"ח לאדם. ואלה דווקא מחזיקות מעמד שנים רבות, לפחות בפריפריה.

@אורי ג. , תודה על הבאת הלינקים.
לגבי אורי כץ, זה באמת מתאר רק את העובדות שבא לו להראות כדי שיתאימו לתפישתו. משהו שכולנו לוקים בו.
אבל גם מתוך המאמר שלו וגם מתוך אתר הכנסת, עולות לי שאלות לגבי הרוב ולא המיעוט.
א) אני רואה שהנתונים של הכנסת מתייחסים לשנת 2012. עברו 4 שנים והממוצע והחציוני נשארו פחות או יותר אותו הדבר.
לא נכון, ב 2012 השכר הממוצע היה 8971
2013 היה 9212
2014 היה 9373
2015 כבר הגיע ל 9593.
ובינתיים לגבי 2016 יש נתונים רק עד פברואר וגם שם:
ינואר 2015 - 9433, ינואר 2016 - 9678
פברואר 2015 - 9299, פברואר 2016 - 9650.

לגבי השכר החציוני:
ב- 2012 היה 6541
ב- 2014 עלה ל- 6707, שזו עליה קטנה יותר מהממוצע אבל עדיין עליה
מקורות:
http://www.cbs.gov.il/www/y_labor/e4_03.pdf

ב) מה קרה להוצאות ההכרחיות באותן 4 שנים? למחירי הדיור, המזון, התחבורה, החינוך (וטרום חינוך ציבורי)? גם נשארו באותה רמה?
דיור זו ההוצאה הכי כבדה והיא אכן עלתה, לגבי השאר ע"פ מה שידוע לי המחירים ירדו.
ג) הנה לך חצי שקר- נכון שיותר אנשים נכנסו למעגל העבודה. אז הם מקבלים עכשיו כל סכום שהוא יותר גדול מאפס בגין העבודה. אבל מה קרה לסכומים שהם קיבלו קודם לכן שלא דרך עבודה? לקיצבאות למשל? הרי זה לא נספר בד"וח התעסוקה. יש להניח שרבים מהמועסקים החדשים בחלקי משרה מקבלים שכר די דומה לקצבאות שלהם מקודם. לכן הם נשארו באותו מקום. לכלכלה הארצית זה אולי נפלא אבל לא להם.
ד) אחוז המועסקים מתחת לממוצע הוא בסביבות 70%. מתחת לשכר החציוני- 55%. כדי להגיע לממוצע כל-כך גבוה, ברור שהמיעוט שמעליו צריך להרוויח המון. אבל הוא לא מרוויח המון. רק 6% מרוויחים מעל 25,000 ש"ח והם אלה שמושכים את הממוצע למקום שהוא נמצא.
אז מה זה עוזר לרוב האנשים לראות שהממוצע הסטטיסטי הוא 9000 ש"ח?
ה) אין התייחסות בשני המאמרים לגבי ההתפלגות אצל העצמאים אבל ההשערה שלי שזה די דומה.

אני חוזרת על ההערכה שלי. קיים מיתון (אני אוסיף לסימנים מקודם את הירידה המתמשכת בקניית מזון. המחירים לא ירדו) אבל מי שמרגיש אותו זה הרוב הדומם והנחנק שלא נמצא כנראה בפורום הזה. כשחברי הפורום ירגישו אותו- אנחנו כבר נהיה בעומק רב של המיתון. לא עובדות, השערות.
תשובותי באדום

השכר החציוני הוא 6700-6800. ממש סכום מכובד שמאפשר לחיות בכבוד...
נניח משק בית עם שכר חציוני של של 14,000 ברוטו. כמה זה נטו? נניח 10,000? נניח יש גם שני ילדים. שכר דירה/משכנתא 4000 ש״ח. ארנונה, ועד בית, חשמל מים - עוד 1000 ש״ח. קניות בסופר 1500. נשאר 3500 ש״ח. עכשיו איך זוג עם שני ילדים יתנייד ממקום למקום? חייבים רכב שזה עוד 2000 ש״ח בחודש. נשאר 1500 ש״ח בחודש. עכשיו מה עם גנים לילדים? ביגוד? מתנות? אינטרנט? סלולר? כבלים? חופשה? סתם ללכת למסעדה? על חסכון אין מה לדבר.
בינתיים האנשים הללו כן מצליחים להחזיק את הראש מעל למים, כנראה בגלל הריבית הנמוכה שמאפשרת לקיחת הלוואות זולות, ובגלל שיש הרבה משרות עם שכר נמוך. אבל החיים של הרבה מאוד משפחות הולכים להיהרס כאשר התנאים הכלכליים יורעו

מיתון של לא עניין של דיעה או "עובדות", זה עניין של הגדרה.
@שרון, השאלה אם קובעים את ההגדרה של "מיתון" כל פעם מחדש לפי הצרכים, או שהגדירו פעם אחת לפני שנים רבות וממשיכים להשתמש באותה הגדרה בעקביות, בארצות שונות ובנסיבות שונות. להבנתי הגדירו לפני שנים רבות ומשתמשים בעקביות.

גם "מטר" זו הגדרה שרירותית, אבל שימושית בשביל למדוד דברים. כשאני מודד את מכונת הכביסה או המקרר במטרים, אני לא ממציא הגדרה חדשה בהתאם למה שמתאים לי באותו הרגע, אלא משתמש בהגדרה קיימת, חיצונית. נכון שאני יכול לטעות או לזייף במדידה. אבל זה שההגדרה שרירותית, זה לא מהווה בעיה.

נניח משק בית עם שכר חציוני של של 14,000 ברוטו. כמה זה נטו? נניח 10,000? נניח יש גם שני ילדים. שכר דירה/משכנתא 4000 ש״ח. ארנונה, ועד בית, חשמל מים - עוד 1000 ש״ח. קניות בסופר 1500. נשאר 3500 ש״ח. עכשיו איך זוג עם שני ילדים יתנייד ממקום למקום? חייבים רכב שזה עוד 2000 ש״ח בחודש. נשאר 1500 ש״ח בחודש. עכשיו מה עם גנים לילדים? ביגוד? מתנות? אינטרנט? סלולר? כבלים? חופשה? סתם ללכת למסעדה? על חסכון אין מה לדבר.
לפי המחשבון של חילן:
1. הנטו מ-14,000 הוא 10,300
2. הם כן חוסכים: קופת גמל, קרן השתלמות, והפרשת המעסיק לקופת גמל וקרן השתלמות מסתכמים ביחד ל-2,800
3. הפרשת המעסיק לפיצויים: 1,166
4. אם שני בני הזוג עובדים ומשתכרים 7,000 כל אחד כלומר 14,000 ביחד, אז הנטו שלהם ביחד עולה ל-11,900

עד כמה שזה משנה, בשני קניונים ביוקנעם אין מקום חניה בצהרים כאשר לפני שנתים שלוש מגרש החניה בשניהם היה כמעט ריק. סתם נתון סוביקטיבי-מקומי

@שרון, השאלה אם קובעים את ההגדרה של "מיתון" כל פעם מחדש לפי הצרכים, או שהגדירו פעם אחת לפני שנים רבות וממשיכים להשתמש באותה הגדרה בעקביות, בארצות שונות ובנסיבות שונות. להבנתי הגדירו לפני שנים רבות ומשתמשים בעקביות.

גם "מטר" זו הגדרה שרירותית, אבל שימושית בשביל למדוד דברים. כשאני מודד את מכונת הכביסה או המקרר במטרים, אני לא ממציא הגדרה חדשה בהתאם למה שמתאים לי באותו הרגע, אלא משתמש בהגדרה קיימת, חיצונית. נכון שאני יכול לטעות או לזייף במדידה. אבל זה שההגדרה שרירותית, זה לא מהווה בעיה.

אכן.
ערך המספרים במדדים השוניים הוא לאו דווקא אבסולוטי אלא יחסי בהשוואה לנתוני עבר (מגמה) או למדינות אחרות. ולכן כל נסיון לשנות המדד הופך אותו חסר משמעות ביחס לנתוני העבר או למדינות אחרות, וזה מבטל את ערכו העיקרי.

כנ"ל לגבי מדד השכר החציוני או הממוצע של בט"ל או למ"ס. אפשר להביא טענות שונות נגד כל מדד, מה שחשוב זו המגמה.

• אהבתי
Reactions: ogi
נניח משק בית עם שכר חציוני של של 14,000 ברוטו. כמה זה נטו? נניח 10,000?
יתכן שיותר מ14 אש"ח:
  1. 13,286 ש"ח אחרי מיסים.
  2. 326 ש"ח קצבת ילדים.
  3. 300 ש"ח+ מס הכנסה שלילי.
שכ"ד + ארנונה + חשמל + מים + אינטרנט + סלולר = 3,000 ש"ח. (נתונים אמיתיים במקומות רבים בארץ)
אוכל וקניות נוספות ~ אש"ח.
לא חייבים רכב. הוצאות תחבורה < 1,000 ש"ח.
גני ילדים 3,000 ש"ח.

שים לב להנחה המחמירה של שני ילדים מתחת כיתה א'.

סה"כ הכנסות - 14 אש"ח. סה"כ הוצאות - 8 אש"ח. חסכון - 6 אש"ח. לא רק שמשפחה כזו יכול לחסוך, היא גם יכולה לפרוש מעבודה לחלוטין תוך חמש עשרה שנה.

אני לא ממציא את הנתונים. אני מדבר על בסיס הנסיון שלי ועל בסיס הכירות עם מצב דומה של משפחות רבות.

בנוסף, הנתון של ההכנסה החציונית מוטה מראש כלפי מטה, משום שהסטטיסטיקה נבנית מהתפלגות המשכורות לעבודה, כך שאדם שעובד בשתי משרות חלקיות של 5 אש"ח כ"א ירשם פעמיים כ5 אש"ח ולא פעם אחת כ10 אש"ח.

הערה קטנה, אם זוג מרוויח ביחד 14,000 ברוטו, החישוב של הנטו צריך להיות בנפרד עבור כל אחד. כי על משכורת של 7,000 המס הוא נמוך מאוד. ייתכן והאישה כלל לא תשלם מס עקב נקודות זיכוי, במיוחד אם יש ילדים קטנים

עריכה: אני רואה שטונה כבר חישב נטו של 13+.

השכר החציוני הוא 6700-6800. ממש סכום מכובד שמאפשר לחיות בכבוד...
בינתיים האנשים הללו כן מצליחים להחזיק את הראש מעל למים, כנראה בגלל הריבית הנמוכה שמאפשרת לקיחת הלוואות זולות, ובגלל שיש הרבה משרות עם שכר נמוך. אבל החיים של הרבה מאוד משפחות הולכים להיהרס כאשר התנאים הכלכליים יורעו

אם הוא שכיר שמרויח 6800 ברוטו ומקבל קרן השתלמות ופנסיה, יופקדו לטובתו כל חודש כ 8.5K (שכר נטו של 5800 + 680 גמל + 680 ק.השתלמות+560 פצויי פיטורים). נכון שזה לא כסף מיידי ביד, אבל אלו חסכונות שניתנים למימוש בהמשך.

לפי המחשבון של חילן:
2. הם כן חוסכים: קופת גמל, קרן השתלמות, והפרשת המעסיק לקופת גמל וקרן השתלמות מסתכמים ביחד ל-2,800
3. הפרשת המעסיק לפיצויים: 1,166
4. אם שני בני הזוג עובדים ומשתכרים 7,000 כל אחד כלומר 14,000 ביחד, אז הנטו שלהם ביחד עולה ל-11,900

הנטו לחשבון הוא בניכוי קרנות ההשתלמות והפנסיה. לדעתי חשוב גם שיהיה חיסכון נזיל.

שכ"ד + ארנונה + חשמל + מים + אינטרנט + סלולר = 3,000 ש"ח. (נתונים אמיתיים במקומות רבים בארץ)

לדירת 3 חדרים זה קיים אולי בפריפריה המאוד רחוקה.
באשקלון דירת 3 חדרים נורמלית זה באזור ה-3000 ש״ח. אז איפה האנשים שמרוויחים שכר חציוני צריכים לחיות? בירוחם? בדימונה? בשלומי? ביישוב ערבי?

לא חייבים רכב. הוצאות תחבורה < 1,000 ש"ח.

לא חייבים רכב בשום מצב. אפשר ללכת ברגל. רוב האנשים נאלצים להחזיק רכב בגלל שהתחבורה הציבורית, במיוחד בפריפריה, לא יעילה, ולפעמים גם לא קיימת.

@CarpeDiem לא טענתי שהמצב טוב. רק הדגשתי את העובדות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מסעדות לא שייכות לתחום ההכרחי.
גם מסעדות פועלים לא שייכות לתחום ההכרחי.
באופן אישי, כמשתייכת לעשירונים הבינוניים, אני תמיד אעדיף ללכת פעם אחת למסעדת שף ב-500 לראש, מאשר 10 פעמים למסעדת פועלים ב-50.
זה בסה"כ עניין של העדפות וטעם.
לא צריך להסתכל על סוג המסעדה, אלא על הנתח שהבילוי הזה לוקח מהתקציב.

ו @שרון אני גם תוהה לגבי עניין סגירת המסעדות.
אני לא בטוחה שמדובר במיתון.. כמו באיזו הצפה רגעית, שמתייצבת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
A חיים לא פשוטים לימודים ומה בעתיד ?סיפור חיי ובקשה להכוונה התפתחות אישית 28
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
ו ממה חיים סטודנטים? אוף טופיק 33
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
M רמת חיים אוף טופיק 26
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
השמח בחלקו מס ירושה לאזרחים אמריקאים: ביטוח חיים ופרובייט מיסים 8
ריש-לקיש מיקם מקצועות לא רווחים כפילוסופית חיים לגיטימית ברוח הבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 135
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
M החלפת ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 5
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
S ביטוח חיים עם תשלום קבוע ל 15 שנים או לא צרכנות פיננסית 12
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
י הגשת קורות חיים -בעל מגבלות רפואית התפתחות אישית 0
מ הוכחת מרכז חיים ביישוב מזכה - מס הכנסה מיסים 19
Shnizelia קורות חיים באנגלית או בעברית? התפתחות אישית 9
S ביטוח חיים צרכנות פיננסית 9
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 238
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
C קורות חיים התפתחות אישית 28
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
ח יומן חיים יומני מסע אישיים 94
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
unrealx התייעוץ - ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 8
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
M מאורח חיים של שורד ומהמר למשקיע איכותי יומני מסע אישיים 34
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
M ביטוח חיים פרטי - חובה או שקר? צרכנות פיננסית 31
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6

נושאים דומים

Back
למעלה