• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא Kaspi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kaspi

משתמש רשום
דירוג
0
שיחה בארוחת השבת: אם רוצים להוציא מישראל את כל הכסף הנזיל (כדי להגן מסיכונים רגולטוריים/משטריים, כמו למשל: איסור בחוק על משיכת כספים כדי למנוע נפילת בנקים; או איסור בחוק על הוצאת מטבע זר מישראל בעתיד כדי להקשות על הגירה ולמנוע בריחת כספים; או הלאמה של נכסים פיננסיים באמצעים מיסוי דרקוני כדי לממן הוצאות מלחמה) -- אבל מצד שני, מקווים להמשיך לחיות בישראל, ולכן רוצים להשאיר גם מרכיב שקלי בתיק (כדי לגדר חלק מסיכוני המטבע - שהרי ההוצאות הן בשקלים ותסריט של סיום המלחמה בהסכם והחלפת הממשלה עשוי להוביל לשינוי חד בשער השקל/דולר) – אזי:
- אילו דרכים ישנן כדי להכליל מרכיב שקלי בתיק דולרי שיושב אצל ברוקר זר או בבנק בחו"ל?
- האם זה נכון שיש מגבלות חוקיות המונעות מאזרחים ישראלים להשקיע בני"ע ישראלים דרך ברוקרים זרים?
- האם ישנן תעודות סל או מכשירים פיננסיים אחרים שמאפשרים להשיג הצמדה לשקל לחלק מתיק דולרי?

אני לא מציע בדיוק מה שביקשת אלא רעיון אחר -

תשאירו % מסוים מהתיק (מה שתכננתם לשים על מרכיב שקלי בחו"ל) בשקלים בארץ.
אם לא קורה הbad scenario אזיש לכם את השקלים המדוברים שעליהם ביקשתם להגן.
אם כן קורה הbad scenario של חוקים דרקוניים והגבלות כלכליות משמעותיות, אני מעריך בזהירות שהמרכיב הזה יאבד הרבה מערכו, בין אם הוא בחו"ל ובין אם בארץ. אז "לא נורא" שלא תוכלו להוציא אותו.

- האם זה נכון שיש מגבלות חוקיות המונעות מאזרחים ישראלים להשקיע בני"ע ישראלים דרך ברוקרים זרים?
כן זה נכון.

אתה יכול להחזיק שקלים בברוקר הזר או שתחפש ETFים עם חשיפה לישראל, נגיד EIS (לא מכיר אותו סתם עשיתי גוגל)
בהנחה ויש לך פנסיה או קרן השתלמות יכול להיות שיש לך חשיפה לישראל שם (כתלות באיזה מסלול השקעה אתה)

אין לי מושג. אני משער שזה חוק ישן שאף פעם לא טרחו לתקן. זה גם נוח לבתי השקעות ובנקים ישראלים

האם זה נכון שיש מגבלות חוקיות המונעות מאזרחים ישראלים להשקיע בני"ע ישראלים דרך ברוקרים זרים?
זה לא לגמרי מדוייק, אבל זה מספיק קרוב.

אין מניעה חוקית. פשוט אין הרבה ברוקרים זרים שגם מוכנים לעבוד עם תושבים ישראליים בקלות וגם נותנים אופציה למסחר בבורסה בארץ.

ספציפית ב IB (שזה בערך הברוקר הזר הכי נפוץ בארץ), יש מספר מגבלות על *תושבים* ישראלים. אחת המגבלות היא שתושב ישראל לא יכול לסחור דרך IB בברוסה הישראלית.
המגבלה לא חלה על חברות ישראליות, והיא לא חלה על אזרחים ישראליים שאינם תושבים. ובכל מקרה זאת מגבלה ספציפית על IB ולא חוק כללי שמדבר על ברוקרים זרים באופן כללי.

זה לא לגמרי מדוייק, אבל זה מספיק קרוב.

אין מניעה חוקית. פשוט אין הרבה ברוקרים זרים שגם מוכנים לעבוד עם תושבים ישראליים בקלות וגם נותנים אופציה למסחר בבורסה בארץ.

ספציפית ב IB (שזה בערך הברוקר הזר הכי נפוץ בארץ), יש מספר מגבלות על *תושבים* ישראלים. אחת המגבלות היא שתושב ישראל לא יכול לסחור דרך IB בברוסה הישראלית.
המגבלה לא חלה על חברות ישראליות, והיא לא חלה על אזרחים ישראליים שאינם תושבים. ובכל מקרה זאת מגבלה ספציפית על IB ולא חוק כללי שמדבר על ברוקרים זרים באופן כללי.
זה הגבלה ספציפית של IB או הגבלה ספציפית על IB?

עד כמה שהבנתי זאת הגבלה על IB.

זאת לא הגבלה ברמת חוק אלא יותר ברמת התקנות, או אפילו ברמת האישור הפרטני להכיר בהם כחבר חוץ בבורסה או משהו כזה.
דיברו פה בזמנו על הסיפור, לא זוכר בדיוק את כל הפרטים.

עד כמה שהבנתי זאת הגבלה על IB.

זאת לא הגבלה ברמת חוק אלא יותר ברמת התקנות, או אפילו ברמת האישור הפרטני להכיר בהם כחבר חוץ בבורסה או משהו כזה.
דיברו פה בזמנו על הסיפור, לא זוכר בדיוק את כל הפרטים.
למישהו יש חשבון בברוקר זר אחר והוא יכול לסחר בישראל?
לדעתי לא סביר שיטילו מגבלה כזו על IB ולא על ברוקרים זרים אחרים
שיחה בארוחת השבת: אם רוצים להוציא מישראל את כל הכסף הנזיל (כדי להגן מסיכונים רגולטוריים/משטריים, כמו למשל: איסור בחוק על משיכת כספים כדי למנוע נפילת בנקים; או איסור בחוק על הוצאת מטבע זר מישראל בעתיד כדי להקשות על הגירה ולמנוע בריחת כספים; או הלאמה של נכסים פיננסיים באמצעים מיסוי דרקוני כדי לממן הוצאות מלחמה) -- אבל מצד שני, מקווים להמשיך לחיות בישראל, ולכן רוצים להשאיר גם מרכיב שקלי בתיק (כדי לגדר חלק מסיכוני המטבע - שהרי ההוצאות הן בשקלים ותסריט של סיום המלחמה בהסכם והחלפת הממשלה עשוי להוביל לשינוי חד בשער השקל/דולר) – אזי:
- אילו דרכים ישנן כדי להכליל מרכיב שקלי בתיק דולרי שיושב אצל ברוקר זר או בבנק בחו"ל?
- האם ישנן תעודות סל או מכשירים פיננסיים אחרים שמאפשרים להשיג הצמדה לשקל לחלק מתיק דולרי?
נראה לי הפתרון הכי פשוט הוא תעודת סל נסחרת בחו"ל וצמודה לנכסים ישראליים, אתה יכול להיכנס לETFDB ולעשות סינון לפי חשיפה למדינה
אפשרות נוספת היא לחפש מניות ישראליות שנסחרות בחו"ל - כמו סולאר אדג, איתוראן או אלביט (לא ממליץ על מניה ספצפית, אבל אולי מישהי מהרשימה תעניין אותך)

זאת הגבלה של הרגולציה הישראלית
בשנת 2017 , ניסתה IB להיות "חבר בורסה רחוק", שזה תיאור למי שמאפשר ללקוחות שלו לבצע פעולות בבורסה הישראלית עבור לקוחותיו כמו חבר בורסה מקומי
מכוון שהיא לא חבר בורסה מקומי, המקומיים מנעו בכל כוחם את האפשרות שהיא תציע שירות ללקוחות ישראליים בכלים שרק חבר בורסה יכול לסחור בהם
החברות המקומיות נלחמו כדי למנוע מהמשקיע הישראלי לייבש את הקופות שלהם ולמנוע מהן להרוויח בצורה שלא היתה משתלמת ללקוח
מה שכן זה איפשר ל IB הוא להציע מוצרים מהבורסה המקומית לשאר הלקוחות שלו מהעולם, שזה בפועל מה שהוא רצה, כי הישראלים גם ככה הבינו את השיטה ורק בודדים עדיין מעוניינים בחשיפה לכלים ישראלים, רק אם הם ישראליים נטו ולא קיימים מוצרים מקבילים במקומות אחרים

מקור בסדר כרונולוגי:

למישהו יש חשבון בברוקר זר אחר והוא יכול לסחר בישראל?
יש הרבה אנשים כאלה.
לדעתי לא סביר שיטילו מגבלה כזו על IB ולא על ברוקרים זרים אחרים
מי זה "יטילו"?
כמו שאמרתי, זאת לא מגבלה חוקית ולהבנתי גם לא מגבלה רגולטורית.

כמו ש @קפה שחור הסביר, הסיפור (להבנתי) הוא שIB רצו אפשרות לסחור בבורסה בישראל. בגלל לחץ של החברות המקומיות לא קיבלו אותו כ "חבר בורסה רחוק", ובמקום זה הוא משתמש בשרותיו של אחד מחברי הבורסה האחרים.
ניחוש שלי, שכדי למנוע תחרות אותו חבר בורסה שמאפשר ל IB "לסחור דרכו" מנע בהסכם ביניהם את האפשרות של אנשים תושבי ישראל לסחור בבורסה הישראלית דרך IB.
כלומר המגבלה היא לא רגולטורית, לא חוקית ולא כלום אלא סתם עניין של הסכם בין 2 גופים מסחריים.
זאת הגבלה של הרגולציה הישראלית
אתה בטוח?
ההבנה שלי שונה לגמרי (כפי שהסברתי למעלה).

המקור שלי הוא מהכתבה האחרונה מכלכליסט שקישרתי

לאחר בדיקה נוספת, יתכן שמצאתי את המקור האמיתי
תקנון הבורסה
עמוד 18 בתחילת העמוד
ב. חבר רחוק לא ישדל לקוחות ישראלים לפעול באמצעותו בבורסה בתל -אביב.
מתייחס למה ההגדרות לחבר רחוק סעיף 6ב

אבל אני לא פרשן משפטי, לכן ....

המקור שלי הוא מהכתבה האחרונה מכלכליסט שקישרתי
מהכתבה האחרונה מכלכליסט שקישרת:

********** ****** האמריקאי, שמנסה כבר זמן רב להפוך לחבר בורסה בישראל, מצא דרך לעקוף את המכשולים הרגולטוריים שעיכבו את המהלך. המסחר יתבצע באמצעות מערכות של בנק ישראלי שעובד עם הבורסה
כלומר IB לא נהפכו בסוף לחבר בורסה רחוק (ואגב, הם גם לא מופיעים ברשימת החברים באתר הבורסה), אלא מצאו דרך לעקוף את הבעיה - הם משתמשים במערכות של בנק ישראלי (שהוא כן חבר בורסה) כדי לסחור בבורסה.
כלומר הם סגרו הסכם (מסחרי) עם בנק ישראלי כלשהו כדי להשתמש בשרותיו.
מכאן, אפשר להבין שיש הסכם בין IB לבין אותו בנק, ובהסכם הזה יכולים להיות תנאים שהם לא בהכרח דברים אשר מחוייבים ע"י החוק או התקנות.

ב. חבר רחוק לא ישדל לקוחות ישראלים לפעול באמצעותו בבורסה בתל -אביב.
יש הבדל גדול בין לשדל לבין לאפשר.
זה שאסור להם לשדל לקוחות, לא אומר שאסור להם לאפשר את המסחר ללקוחות שמבקשים.

יש הבדל גדול בין לשדל לבין לאפשר.
ההבדל הוא בפילפול משפטי
אני לא משפטן כבר טענתי זאת
למקצוע עריכת הדין וראיית החשבון יש הגדרות מגוונות ל"שידול"
כי פירסום הוא סוג של שידול (על פי הפרשנים)
לעומת זאת, מסכים ש"איפשור" הוא לא "שידול"

מצד השני, אני מקבל את זה ש IB לא באמת רצה להתעסק עם פרשנויות וגחמות של אנשים (פקידים) ברשות ניירות הערך הישראלית
לכן יתכן שהרגולציה "שידלה" אותו לחתום על הסכם מסחרי במקום :)

לא מכיר מגבלה חוקית,
כמו שנאמר, אין מגבלה חוקית.
ספק שיש מגבלה ברמת תקנות (פרשנות מאוד מאוד רחבה של המושג "שידול").
סביר שזה סתם סעיף אי-תחרות בהסכם מסחרי בין 2 חברות.
כנראה הסיפור הוא, חובת ניכוי במקור, וברוקרים זרים לא רוצים להכנס לזה
עד כמה שאני יודע, גם עבור זרים הברוקר צריך לנכות במקור מס בחלק מהמקרים (למשל דיבידנדים).
זה לא משהו יחודי לישראל, זה ככה ברוב מדינות העולם.

נכון שיש הבדל בין ניכוי במקור לתושב זר לבין ניכוי במקור לתושב מקומי, אבל לא נראה לי שההבדל כזה משמעותי שזה מה שייצר את המגבלה.

כמו ש @קפה שחור הסביר, הסיפור (להבנתי) הוא שIB רצו אפשרות לסחור בבורסה בישראל. בגלל לחץ של החברות המקומיות לא קיבלו אותו כ "חבר בורסה רחוק", ובמקום זה הוא משתמש בשרותיו של אחד מחברי הבורסה האחרים.
ניחוש שלי, שכדי למנוע תחרות אותו חבר בורסה שמאפשר ל IB "לסחור דרכו" מנע בהסכם ביניהם את האפשרות של אנשים תושבי ישראל לסחור בבורסה הישראלית דרך IB.
כלומר המגבלה היא לא רגולטורית, לא חוקית ולא כלום אלא סתם עניין של הסכם בין 2 גופים מסחריים.
יוצא שכל ברוקר זר שירצה לאפשר מסחר בישראל, יהיה חייב לעשות דרך הסכם עם בנק ישראלי - שיכול להכניס תנאי לעסקה של אי-אפשור מסחר בישראל ללקוחות ישראליים?
אז למה יש ברוקרים זרים שאין להם את הבעיה הזו?

אני די מזדהה עם @קפה שחור שאחרי המגבלה הרוגלוטרית של איסור שידול לחבר רחוק, כבר לא היה ל IB סיבה שלא לסגור הסכם כזה.
הוי אומר: היכולת של בנק ישראלי להכניס 'עז' שכזו, זה רק בגלל שגם אם IB היו הולכים בדרך המלך הם היו מוגבלים בנושא.

יוצא שכל ברוקר זר שירצה לאפשר מסחר בישראל, יהיה חייב לעשות דרך הסכם עם בנק ישראלי
לא נכון.
יש מספר ברוקרים ובנקים זרים שהם כבר חברי בורסה.
אין סיבה עקרונית שלא יהיו עוד כאלה.

לא נכון.
יש מספר ברוקרים ובנקים זרים שהם כבר חברי בורסה.
אין סיבה עקרונית שלא יהיו עוד כאלה.
אז IB לא רצו להיות חברי בורסה, רק חברי בורסה מרוחקים?
למה?
זה כללים שונים?

אז IB לא רצו להיות חברי בורסה, רק חברי בורסה מרוחקים?
הם רצו להיות חברי בורסה מרוחקים.
הם לא יכולים להיות חברי בורסה לא מרוחקים כי הם לא חברה ישראלית.

חבר בורסה מרוחק זה פשוט שם ל"חבר בורסה, שאינו ישראלי".

בסוף הם ויתרו על זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מרכיב סולידי בקה״ל וקפ״ג - מחפש אכוונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
IAmSam חישוב כדאיות של פרישה מרצון עם מרכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O מרכיב הפיצויים בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A מרכיב חיבור מונים והוצאות משפטיות בחישוב מס הרכישה נדל"ן 5
I מרכיב דמי הניהול באג"ח יורד שוק ההון 2
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
T מרכיב "סולידי" לתיק IRA שוק ההון 3
M פנסיה ללא מרכיב ביטוחי או קופת גמל? צרכנות פיננסית 3
ת כיצד לחשב את מרכיב קרן ההשתלמות כחלק מתיק ההשקעות שלי שוק ההון 5
G מרכיב המעסיק בקרן השתלמות על חשבון הפחתה בברוטו צרכנות פיננסית 19
Lio התייעצות בנושא מרכיב האג"ח בתיק 50-50 שוק ההון 16
ERE בלי ה E מרכיב אגחי (ETF ) לגמל IRA שוק ההון 5
T מה אתם אומרים על מרכיב זהבי בתיק צעיר? שוק ההון 8
RL132 העברת נייר ערך שקלי ishares snp ucits 1159250 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א נייר שקלי מחקה S&P שוק ההון 6
O פיקדון שקלי בפועלים, לשנה, 4% ריבית - האם כדאי? שוק ההון 6
V תשלום ריבית על מינוס דולרי/שקלי *** שוק ההון 10
N העברת דולרים מPayPal לחשבון בנק שקלי צרכנות פיננסית 6
O השקעה דולרית לשנה לפני תשלום שקלי שוק ההון 6
D אג"ח ממשלתי שקלי לא הגיב לשיניי בריבית שוק ההון 11
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
א מה הסיכונים העיקריים בתל בונד שקלי 1-3 ? שוק ההון 2
N תחליף אירופאי לאג״ח ממשלתי שקלי 0347 שוק ההון 13
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס עלויות המרה סמויות ברכישת בלאקרוק שקלי שוק ההון 2
S פק"ם שקלי - ריביות 05/2023 - מעל 400K שוק ההון 4
השועל חישוב תשואת אגח שקלי קונצרני שוק ההון 1
ג העברת כספים מחשבון שקלי לחשבון דולרי מיסים 1
פיש נסיון להבין קורלציה בין מחיר אג"ח ממשלתי שקלי ל-30 שנה לאינפלציה שוק ההון 11
ג מעבר מאג"ח ממשלתי לפקדון שקלי שוק ההון 3
דן ג מנגנון שקלי-צמוד? שוק ההון 2
תרנגול קקה SWR שקלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
U השקעה באג"ח שקלי שוק ההון 0
mk1 מינוס בחשבון שקלי ב-IB שוק ההון 6
E חלוקת קופונים באג"ח ממשלתי שקלי שוק ההון 3
י מינוף שקלי או דולרי שוק ההון 24
1337justme הלוואת גישור כנגד פק"מ שקלי - ניסיון לחמוק מסיכון אינפלציה שוק ההון 4
לאונל איזון תיק שקלי-דולרי והשקעה עקיפה בזהב שוק ההון 4
S קניה כאשר מחזור המסחר נמוך עם עושה שוק (בלאקרוק שקלי) שוק ההון 27
D מה המח"מ והתשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי שקלי? שוק ההון 6
א אג"ח ממשלתי שקלי שוק ההון 2
Adrian שאלה ו שקלי אוף טופיק 2
Z מימון שקלי על חשבון מט"ח נדל"ן 0
Liron2035 מציאת קרן אג"ח ממשלתי שקלי עבור החלק הסולידי בתיק "קלאסי" (30/70) לפי קריטריונים שוק ההון 134
Liron2035 למה בכלל להחזיק חלק אג"חי שקלי? שוק ההון 38
M עליית מחיר של אג"ח ממשקלתי שקלי שוק ההון 2
Y איך קסם עולמי כל המדינות MSCI שקלי משתווה לתכלית TTFי MSCI WORLD? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה