• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לדעתי לא.
בדוחות כמו 3520, 8621, 5471 נראה לי שיש סיכוי גבוה יותר שהדוח ייבחר בשביל ביקורת. בנוסף, במקרה של ביקורת זה וודאי טפסים שיימשכו תשומת לב.
השאלה היא אם תיערך ביקורת ויחל דיון על חשבונות הפנסיה שלי (הרי הם יעשו הצלבה עם הreturns שהגשתי והFBAR) והם יראו שדיווחתי על זה בעבר, האם זה לא יגרור שאלה מדוע לא מילאתי את 3520, 8621.

השאלה היא אם תיערך ביקורת ויחל דיון על חשבונות הפנסיה שלי (הרי הם יעשו הצלבה עם הreturns שהגשתי והFBAR) והם יראו שדיווחתי על זה בעבר, האם זה לא יגרור שאלה מדוע לא מילאתי את 3520, 8621.
בעיניי הכי בטוח זה לא לדווח בכלל על קרנות פנסיה והשתלמות, גם לא בFBAR. החשבונות האלו מוחרגים מFATCA, ומה שהם לא יודעים עליך מוטב שיישאר כך. אפשר להימנע מלמשוך לעולם, אלא רק כקצבת פנסיה או להשאיר לירושה, ואז לא מסתבכים בכלל. אני כן משכתי פיצויים כשעזבתי עבודה ודיווחתי עליהם כחלק מההכנסה מעבודה באותה שנה.

בעיניי מושג הבעלות הפרטית על החשבונות האלו הוא לא חד משמעי, ואפשר בדוחק לטעון שהם בכלל לא שלך עד לפדיון.

בעיניי הכי בטוח זה לא לדווח בכלל על קרנות פנסיה והשתלמות, גם לא בFBAR.
שמעתי את עמדתך בעבר ואני די תמה על בטחונך בצעד הזה בהתחשב בקנסות האסטרונומיים שחבויים באי דיווח חשבון פיננסי בFBAR. ההשלמה הלוגית לחשיבה הזאת היא לא להיות compliant מלכתחילה (אלא אם נכנסת בעבר למערכת המס האמריקאית).

אני משער שהוא מתייחס לזה כחשבון רגיל ובכלל לא כ Trust. בכל מקרה, הוא וודאי לא מתייחס לזה כ grantor trust.
(אם מתייחסים לזה כ grantor, אז צריך 8621 לכל PFIC שהפנסיה מחזיקה...
הוא מתייחס לזה כ-402b

גם לא בFBAR.
שמעתי את עמדתך בעבר ואני די תמה על בטחונך בצעד הזה בהתחשב בקנסות האסטרונומיים שחבויים באי דיווח חשבון פיננסי בFBAR. ההשלמה הלוגית לחשיבה הזאת היא לא להיות compliant מלכתחילה (אלא אם נכנסת בעבר למערכת המס האמריקאית).
בעיניי מילוי fbar לא מושך אש כמו 3520 8621 וכו.
ל-fbar הם מצפים, האחרים להערכתי רק יפתיעו אותם (אבל הם עדיין יבדקו שמולאו כיאות)

ג.נ. מילאתי 8621 בעבר, זה היה על קרן נאמנות, אז כמעט ולא הייתה שאלה.
העדפתי לשלם ולא לקחת סיכון עם הסעיף שאומר שאין התיישנותעל pfic עד שאתה מדווח עליו בפועל

החשבונות האלו מוחרגים מFATCA
אם אתה בטוח בכך שהחשבונות האלה מוחרגים ודיווח עליהם אינו גורר חבות מס, הרי שיש לך טיעון טוב כנגדם באם ינסו למסות אותך רטרואקטיבית
בגלל מדיניות דיווח שגויה .אלא אם אתה רוצה להשתמש בזיכוי המס זר שיצטבר לזכותך בגין אי דיווח.
החרגה של חשבונות אלה מרמזת על כך שקיימת הגדרה שלהם שאיתה ניתן לנהל עם הIRS שיג ושיח והתחום האפור הופך ללבן.

הוא מתייחס לזה כ-402b
והוא ממלא 3520 בשנת פדיון (לצורך העניין, ביציאה לפנסיה ומשיכת מזומן)?
במקרה קיצוני של ביקורת עומק על הנקודה הזו בדוח שלך, הם בדרך כלל סך הכל יבקשו את הדוח השנתי של החשבונות שלך. PFIC בוודאי לא רואים שם (הרי ה PFIC הוא בנכסים שהקרן מחזיקה) וקשה להאמין שהמבקר יתחיל לחקור לעומק את חוקי מדינת ישראל ומבנה חשבונות פנסיה כדי להחליט שמדובר על grentor trust. כמו שכתבתי, לדעתי אם אתה חושש מכזה דבר רחוק, אין לך כמעט סיכוי בכל מקרה לדווח באופן נכון לחלוטין (כשדיווח נכון כנראה רק יכניס לבעיות).
אם אתה בטוח בכך שהחשבונות האלה מוחרגים ודיווח עליהם אינו גורר חבות מס
נראה לי ש @David מדבר על ההחרגה מדיווח מצד המוסד הפיננסי. לא קשור לחבות במס.

אם אתה בטוח בכך שהחשבונות האלה מוחרגים ודיווח עליהם אינו גורר חבות מס, הרי שיש לך טיעון טוב כנגדם באם ינסו למסות אותך רטרואקטיבית
בגלל מדיניות דיווח שגויה .אלא אם אתה רוצה להשתמש בזיכוי המס זר שיצטבר לזכותך בגין אי דיווח.
החרגה של חשבונות אלה מרמזת על כך שקיימת הגדרה שלהם שאיתה ניתן לנהל עם הIRS שיג ושיח והתחום האפור הופך ללבן.
הפוך, אני די בטוח שהם ירצו למסות אותי על קרנות פנסיה והשתלמות אם הם ידעו עליהם.

והוא ממלא 3520 בשנת פדיון (לצורך העניין, ביציאה לפנסיה ומשיכת מזומן)?
Good one :) להערכתי רק מדווח על רווחים יחסיים בעת קבלת הקצבה כהכנסה רגילה (שורה 16 או 21)

האמת אתה יכול פשוט לשאול אותו. הוא עונה על שאלות בקבוצת פייסבוק שנקראת Tax In Israel

שאלה לי אליכם - קוראת עכשיו את המדריך להשקעה באמצעות ברוקר זר - זו פסקה שהעתקתי משם, האם זה חל גם על ישראלים עם אזרחות אמריקאית? הרי מס עזבון אמריקאי הוא החל מכמה מליונים טובים לא?

"כזכור, מס עיזבון בארה"ב הוא מהגבוהים בעולם. במקרה מות המשקיע, הרי שכל דולר מעזבונו המושקע בנכסים אמריקנים מעבר לתקרת פטור של 60,000$ ימוסה בשיעור העולה על 35% – וזה גם הוא אינו אזרח אמריקני ואף כף רגלו מעולם לא דרכה בארה"ב"

הרי מס עזבון אמריקאי הוא החל מכמה מליונים טובים לא?
לא חל על אזרחים אמריקאיים.
מס ירושה לאזרחים ותושבים הוא החל מ5.49 מיליון נכון ל-2017 (ומוצמד למדד המחירים כל שנה).

לא חל על אזרחים אמריקאיים.
מס ירושה לאזרחים ותושבים הוא החל מ5.49 מיליון נכון ל-2017 (ומוצמד למדד המחירים כל שנה).
תודה! שנגיע לרגע שנתחיל לדאוג מסכום כל כך גבוה אמן! :-)

חג שמח חברים! אני מנסה למצוא פתרון בתיק ההשקעות לחלק בעל הסיכון הנמוך ולקרן החירום מבלי להיחשף ל-PFIC. ממה שאני מבין, גם קרנות נאמנות של אג"חים, מק"מ וקרנות כספיות בארץ הקודש חשופים לכך. האם הפתרון היחידי להתחמק מכך הוא להשקיע באג"ח אמריקאי ולהיות חשוף לסיכון מט"ח? אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

חג שמח חברים! אני מנסה למצוא פתרון בתיק ההשקעות לחלק בעל הסיכון הנמוך ולקרן החירום מבלי להיחשף ל-PFIC. ממה שאני מבין, גם קרנות נאמנות של אג"חים, מק"מ וקרנות כספיות בארץ הקודש חשופים לכך. האם הפתרון היחידי להתחמק מכך הוא להשקיע באג"ח אמריקאי ולהיות חשוף לסיכון מט"ח? אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
ניתן לשים את הכסף בפק"ם, הריביות כמובן יותר טובות מאג"ח ישראלי. החסרון הוא שהכסף נעול לתקופה הנקובה. ניתן גם כמובן לקנות אג"ח ישראלי באופן ישיר.

ניתן לשים את הכסף בפק"ם,
זה בהחלט רעיון לא רע לקרן החירום. אבל מה עם שאר החלק בעל הסיכון הנמוך בתיק? מרגיש קצת חבל להפקיד את כולו רק בפק"מ. חשבתי על לקנות אג"ח אמריקאי, ובעקבות זאת להוריד קצת את הפלח המנייתי בתיק בעקבות סיכון מט"ח שאני יוצר בפלח שאמור להיות בסיכון נמוך יחסית.
ניתן גם כמובן לקנות אג"ח ישראלי באופן ישיר.
כן, זה רעיון טוב, אך אני פחות מעוניין בהתעסקות הנלווית לכך.

אבל מה עם שאר החלק בעל הסיכון הנמוך בתיק?
את החלק הזה אני משקיע בVGIT, נייר שמחקה מדד של אגח"ים ממשלתיים אמריקאיים בטווחים 3-10 שנים, מח"ם 5.2.
חשבתי על לקנות אג"ח אמריקאי, ובעקבות זאת להוריד קצת את הפלח המנייתי בתיק בעקבות סיכון מט"ח שאני יוצר בפלח שאמור להיות בסיכון נמוך יחסית.
אנא באר את המשפט הזה. מבלי להבין את כוונתך, אציין שאג"ח אמריקאי כמובן נרכש בדולר ולכן אתה חשוף לסיכון מט"ח.

לא מייעץ, לא ממליץ, רק משקף את התיק שלי.

אנא באר את המשפט הזה.
הכוונה היא לדוגמא, תיק שמורכב 70\30 לטובת הפלח המנייתי יהפוך להיות מורכב 60\40 לטובת הפלח המנייתי. וזאת בגלל סיכון המט"ח אשר נלווה לקניית אג"ח אמריקאי ולא ישראלי.

הכוונה היא לדוגמא, תיק שמורכב 70\30 לטובת הפלח המנייתי יהפוך להיות מורכב 60\40 לטובת הפלח המנייתי. וזאת בגלל סיכון המט"ח אשר נלווה לקניית אג"ח אמריקאי ולא ישראלי.
לא ברור לי מדוע אתה מפצה על סיכון מט"ח עם הקטנה של החלק המנייתי. האם אתה חושב ששתי הפעולות האלה מאזנות אחת את השנייה באיזשהו אופן? אם אתה חושב שחשיפה למט"ח היא מסוכנת, מדוע בכלל לערב מט"ח בחלק שאתה מחשיב אותו ליציב?
בפורום כבר דנו רבות על מט"ח. הדיעות חלוקות, אך אלה שאני מסכים עימם טוענים שלטווח ארוך תוחלת התשואה ממט"ח היא אפסית ולכן אינם רואים בחשיפה למט"ח סיכון משמעותי.
מבחינת תוחלת תשואת התיק לטווח הארוך, הרי שהפעולה המוצעת על ידך מקטינה אותה ומותירה את החלק ה"יציב" בחשיפה למט"ח שלדידך מכיל בחובו סיכון (גם לדידי, הגם שלטווח הקצר-בינוני). האם זה מתיישר עם מטרותיך?

האם אתה חושב ששתי הפעולות האלה מאזנות אחת את השנייה באיזשהו אופן?
לא מאזנות, אבל במידה ואכן יש סיכון מט"ח אז יש מבחינתי צורך להוריד מהסיכון בתיק הכולל.
אם אתה חושב שחשיפה למט"ח היא מסוכנת, מדוע בכלל לערב מט"ח בחלק שאתה מחשיב אותו ליציב?
זה מבחינתי הרע במיעוטו, האפשרויות הנוספות בפלח עם הסיכון הנמוך (אשר אינו קרן חירום) הן פק"מ אשר לא חשוף ל-PFIC אך לא ממלא לחלוטין את התפקיד של יצירת ניגודיות לפלח המנייתי או קרן נאמנות של אג"ח ישראלי אשר חשוף ל-PFIC.
מבחינת תוחלת תשואת התיק לטווח הארוך, הרי שהפעולה המוצעת על ידך מקטינה אותה ומותירה את החלק ה"יציב" בחשיפה למט"ח שלדידך מכיל בחובו סיכון (גם לדידי, הגם שלטווח הקצר-בינוני). האם זה מתיישר עם מטרותיך
זאת בדיוק הבעיה כרגע :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה