כלומר אתה יכול לעשות את פעולת קניית ומכירת הניירות ערך דרך הפלטפורמה באנגלית באתר של interactive brokers? אני רק צריך לראות בעיניים שלי שהכסף יושב אצל IB.
@FIYaacov האם יוקר ההעברה של הדולרים תלוי בחברת brokerage? האם זה לא תלוי בכלי שאיתו מעבירים את הדולרים דוגמת covercy? האם העברת הדולרים דרך Be trade נעשית דרך כלי משלהם? במחילה על השאלות התמימות, אני חדש בעסק
@אורי ג. לשאלתי "אני מניח שזה רק מייקר את עלות המרת המט"ח ביחס לעבודה דרך הaffiliate הישראלי" ענית שלהיפך, זה מוזיל. אם כך, העברת דולרים לIB ישירות בלי המתווך זולה יותר אם אני עושה כל חודש פעולות בשווי 10 דולר. נראה שלפתוח מולם ישירות משתלם יותר, לא כן?
@אורי, כולכם נראים אנשים רציונליים ומיודעים. אם העלויות נמוכות יותר בפתיחת חשבון באופן ישיר, למה אתם (כך לפחות קיבלתי את הרושם) מעבירים כספים דרך BT? אני רוצה לפתוח חשבון בIB ולקבל עיצה חותכת באיזה כיוון ללכת.
יש להם 2 פלטפורמות, האחת WEBית מאד פשוטה שמספיק טובה לדברים פשוטים, לBUY AND HOLD היא מספיק טובה.
השנייה זה הTWS, היא סופר משוכללת, כוללת אינספור מודולים ובהחלט כן יש פה עקומת למידה, היא לא כ"כ ידידותית ומורכבת למדי, מאידך האופציות שם הם באמת אינסופיות והקסטומיזציה שאתה יכול לעשות משוכללת להפליא.
@אורי, אתה יכול לתת לי דוגמה לאיזה אופטימיזציה אתה יכול להגיע? מרבית המשקיעים כאן ממה שאני מבין (וגם בהתחשב בכך שאנחנו עוקבים אחרי הסולידית בפרט ותורות השקעה סולידיות בכלל) מחזיקים ב2-3 קרנות בחשבון נתון ומאזנים את התיק כל פרק זמן מוגדר.
מרבית המשקיעים כאן ממה שאני מבין (וגם בהתחשב בכך שאנחנו עוקבים אחרי הסולידית בפרט ותורות השקעה סולידיות בכלל) מחזיקים ב2-3 קרנות בחשבון נתון ומאזנים את התיק כל פרק זמן מוגדר.
שאלה למגיבים הפעילים דוגמת @TunaGolem , @אורי ג. ו @FIYaacov ואחרים גם
האם כמשקיעים בקרנות אמריקאיות אינכם חוששים בנוגע לסיכון מט"ח? אשמח לשמוע דעתכם על הנושא. אם אתם חוסכים לטווח ארוך אני מניח שהסיכון פחות משמעותי (דחיית הפדיון נהנית מהאפקט של ריבית דריבית שיכול לפצות על הפסד בהמרות) או אם למשל אתם מתכננים לעבור לארה"ב. יש דרך להכניס ודאות מרובה יותר בתיק השקעות שרובו ככולו מרוכז בארה"ב?
סיכון המט"ח לא נובע מכך שהניירות נקובים בדולר, אלא מכך שהערך של הנייר נגזר מתוכן מט"חי. לכן, אין הבדל בין קרן אמריקאית על הסנופי לבין קרן ישראלית על חברות יצוא.
כעת נותר להחליט אם לא להשקיע בשום חברה שמושפעת משווקים אחרים, או לבלוע את הגלולה יחד עם התנודתיות הידועה של השוק. אתה יודע במה אני בחרתי.