• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפקדה בשקלים והמרת שקל-מט"ח ב-Interactive Brokers

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
"Authorization to (De-Link) Account from Financial Advisor"

עדכון לגבי קובץ הניתוק מביטריידר (אינטראקטיב ישראל): הטופס שצורף בעמוד 25 של שרשור זה אינו עדכני ולכן יידחה על ידי IB שישלחו לכם את הטופס העדכני למילוי. חבל לחכות יותר משבוע כמוני, לקבל בסוף דחיה ולהיזכר בכעס בגלל מי מתרחש כל הבלאגן הזה...

נערך לאחרונה ב:
עדכון לגבי קובץ הניתוק מביטריידר (אינטראקטיב ישראל): הטופס שצורף בעמוד 25 של שרשור זה אינו עדכני ולכן יידחה על ידי IB שישלחו לכם את הטופס העדכני למילוי. חבל לחכות יותר משבוע כמוני, לקבל בסוף דחיה ולהיזכר בכעס בגלל מי מתרחש כל הבלאגן הזה...
זאת נחשבת העברה או פתיחת חשבון?
או במילים אחרות - מינימום פתיחת חשבון 10k עדיין נדרש?

מישהו הצליח לגרום לבנק ירושלים (ברוקראז') להעביר שקלים ל IB ולהמנע מעמלת המרת המט"ח שלהם?

@מתכנת לא רואה איך זה רלוונטי אלי. אני עובד עם בנק ירושלים כברוקר.
מבחינתי IB הם רק "ממשק מסחר" לני"ע בחו"ל, אין לי שום אינטראקציה איתם כגוף מסחרי (אני לא לקוח שלהם) ואני לא מעביר אליהם כספים בעצמי.
בנק ירושלים הוא שמנהל את המטח / ני"ע הזרים עבורי אצלם, בעוד שהשקלים / ני"ע נקובים בשקלים יושבים בבנק ירושלים.

@Yevgeny יתרה בחשבון העו"ש שלך בבנק ירושלים משתקפת אוטומטית גם אצל IB ?
מניח שהתשובה חיובית, האם רק יתרות מט"ח מופיעות אצל IB ללא יתרות שקליות?

מישהו הצליח לגרום לבנק ירושלים (ברוקראז') להעביר שקלים ל IB ולהמנע מעמלת המרת המט"ח שלהם?

מאיפה בדיוק בבנק ירושלים הכספים מועברים? אני מעביר שקלים מהחשבון באמצעות האינטרנט ללא המרת מט"ח.

יתרה בחשבון העו"ש שלך בבנק ירושלים משתקפת אוטומטית גם אצל IB ?
יש שני "עו"שים", שקלי ודולרי. ב-IB אני רואה רק את הנכסים המט"חיים שלי, לא את כולם.
רק באתר של בנק ירושלים (או דרך אורדרנט) אני רואה את כלל הנכסים ביחד.

מאיפה בדיוק בבנק ירושלים הכספים מועברים? אני מעביר שקלים מהחשבון באמצעות האינטרנט ללא המרת מט"ח.

המטרה היא לקנות נכסים שנסחרים בארה״ב (ונקובים בדולרים).
כמו שיבגני ציין - ב IB רואים רק את נכסי המט״ח, אני צריך להמיר את השקלים למט״ח ורק אז היתרה ״מופיעה״ ב IB.
כדי להמנע מעלויות ההמרה הגבוהות של הבנק שלי (דיסקונט) או של הברוקר (בנק ירושלים) הייתי רוצה שיתרת השקלים שלי תופיע ב IB ולקנות דולרים במסחר, אבל לא ברורה לי הפרוצדורה כדי שזה יקרה.

פניתי היום לנציגים בברוקראז׳ ירושלים, אעדכן.

@מוטי אם אני זוכר נכון (משרשור זה עצמו - ומוזמנים לתקן אותי אם טעיתי במשהו), אתה צריך להיות לקוח של IB ישירות, והם פתחו חשבון בנק מיוחד בישראל אליו ניתן להעביר שקלים מחשבון בנק אחר על שמך. אח״כ תוכל לבצע פעולת מסחר מטח/המרה במערכת המסחר של IB. אם היום הכספים מנוהלים בבית השקעות / בנק אחר, מבחינתם אתה בעצם מוציא את הכסף הזה מניהולם.
ממה שאני זוכר מהדיון בשרשור, היכולת של IB לקבל שקלים היא עדיין נסיון ראשוני למדי - תצטרך לפנות אליהם לפרטים נוספים אחרי שתפתח אצלם חשבון השקעות, לא זכור לי שהיו פרטים רשמיים על זה באתר האינטרנט שלהם או של ביטריידר שנותנים שירות בארץ. ממליץ לך לעבור בפירוט על השרשור הנוכחי מתחילתו.

@מוטי אם אני זוכר נכון (משרשור זה עצמו - ומוזמנים לתקן אותי אם טעיתי במשהו), אתה צריך להיות לקוח של IB ישירות, והם פתחו חשבון בנק מיוחד בישראל אליו ניתן להעביר שקלים מחשבון בנק אחר על שמך. אח״כ תוכל לבצע פעולת מסחר מטח/המרה במערכת המסחר של IB. אם היום הכספים מנוהלים בבית השקעות / בנק אחר, מבחינתם אתה בעצם מוציא את הכסף הזה מניהולם.
ממה שאני זוכר מהדיון בשרשור, היכולת של IB לקבל שקלים היא עדיין נסיון ראשוני למדי - תצטרך לפנות אליהם לפרטים נוספים אחרי שתפתח אצלם חשבון, לא זכור לי שהיו פרטים רשמיים על זה באתר האינטרנט שלהם או של ביטריידר שנותנים שירות בארץ. ממליץ לך לעבור בפירוט על השרשור הנוכחי מתחילתו.

אם אינטראקטיב מאפשרים יתרות שקלים בחשבון הלקוחות שלהם, מה זה משנה תחת מי החשבון מנוהל?
הרי הדולרים שלי, שנקנו בבנק ירושלים, מופיעים באופן קסום ב IB תחת החשבון שלי (או לפחות חשבון של מישהו, שהברוקר שלי בארץ יודע לשייך אליי). מדוע שהשקלים שלי לא יופיעו שם באותה הצורה?

בכל מקרה, במידה והדבר לא מתאפשר, בנק ירושלים סופג מכה אנושה ליכולת התחרות שלו מבחינתי.

@מוטי כיום אין לך חשבון ב-IB, אתה לא לקוח שלהם והם בכלל לא מכירים מי אתה במערכות שלהם.
זהו תת-חשבון של בנק ירושלים שהם יצרו ומנהלים ב-IB עבורך ובשמך. נכון להיום בנק ירושלים לא מאפשרים לך לנהל את הפעילות השקלית שלך ב-IB (בין אם כי IB לא תומכת בזה עבורם ובין אם כי הם בוחרים בזה משיקולם שלהם).

כך שכאמור, זה רלוונטי רק למי שפנה ל-IB (או לנציגם בארץ) ישירות, פתח חשבון השקעות דרכם, ומפקיד אליהם כספים ישירות.

@מוטי כיום אין לך חשבון ב-IB, אתה לא לקוח שלהם והם בכלל לא מכירים מי אתה במערכות שלהם.
זהו תת-חשבון של בנק ירושלים שהם יצרו ומנהלים ב-IB עבורך ובשמך. נכון להיום בנק ירושלים לא מאפשרים לך לנהל את הפעילות השקלית שלך ב-IB (בין אם כי IB לא תומכת בזה עבורם ובין אם כי הם בוחרים בזה משיקולם שלהם).

כך שכאמור, זה רלוונטי רק למי שפנה ל-IB (או לנציגם בארץ) ישירות, פתח חשבון השקעות דרכם, ומפקיד אליהם כספים ישירות.

Gotcha.
אם כך, יש פה נוקאאוט. כיום בנק ירושלים נותנים לי שער של 0.7% מעל הבינבנקאי (+0.07% עמלה).
לא רואה טעם להמשיך לשלם את זה.

חבל, ממש לא מזמן העברתי את התיק אליהם, הייתי יכול לחסוך לעצמי הרבה כאב ראש אם הייתי נתקל בשרשור הזה קודם.

@מוטי בתחתית הפוסט שכתבתי על ניהול חשבון המסחר בבנק ירושלים, תיארתי את הפתרון שעשיתי לעצמי מבחינת המרת מטח:
לכן את ההמרה של שקלים לדולרים אני עושה דרך השירות של Clearshift, בעלות של 0.5% + עלות העברת המטח לחשבון בבנק ירושלים
עדכון אוגוסט 2016: בעקבות שינוי אופן העבודה עם קלירשיפט בארץ, עלות ההעברה של המטח שהומר בקלירשיפט לחשבון בבנק ירושלים היא 22.5$, בלי תלות בסכום המועבר.

מהבחינה הזאת (ואחרות), עבודה ישירה עם IB יכולה לצאת זולה יותר, אך לברוקר זר יש גם חסרונות אחרים, שנדונו בהרחבה בפורום. לשיקולך.

@מוטי בתחתית הפוסט שכתבתי על ניהול חשבון המסחר בבנק ירושלים, תיארתי את הפתרון שעשיתי לעצמי מבחינת המרת מטח:

מהבחינה הזאת (ואחרות), עבודה ישירה עם IB יכולה לצאת זולה יותר, אך לברוקר זר יש גם חסרונות אחרים, שנדונו בהרחבה בפורום. לשיקולך.

אחלה, תודה רבה.
עדיין מדובר ב ~600 ש״ח עמלה על כל 100k ש״ח שהופכים לדולרים, וזה במקרה הטוב שבו כל הסכום מומר בבת אחת.

אחכה לתגובת בנק ירושלים, אבל אני לא אופטימי. כנראה שבקרוב אאלץ לבצע ניוד של (הנתח הלא ישראלי של) התיק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@Yevgeny @מוטי האם יש לכם במערכת המסחר נייר USD.ILS כפי שציינו כאן להמרת מט"ח ?
יהיה מעניין לראות מה קורה למט"ח שמומר לשקלים בחשבון IB של בנק ירושלים :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג תקלה בדוח 1301 המקוון - שדה 180/135 (הפקדה כעמות עצמאי) מתנהג מוזר מיסים 7
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שיוך הפקדה בשוק ההון שוק ההון 0
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ הפקדה לפנסיה כשכל ההכנסה היא ממכירת rsu פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
א הפקדה לפנסיה לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
הירהורים הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
B הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4
ש הפקדה לקרן השתלמות וקופת גמל במסלול פאסיבי שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה