• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המרת מטח

• פותח הנושא פותח הנושא Sheperdspie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השתמשתי אתמול בקלירשיפט להמרת והעברת שקלים לארה"ב. מרוצה מאד.

יום שני באחת: ביצוע העברה בנקאית של X+100 ש"ח לקלירשיפט ישראל.
יום שני בשלוש: אימייל שהכסף נקלט ויומר לפי שער יציג (של יום שני -- טרם פורסם).
יום שני בחמש: אימייל שהכסף הומר ונשלחים לחשבוני בארה"ב Y = X / 3.779 דולרים.
יום שלישי בחמש: אימייל שהכסף הגיע ליעדו. Y דולרים בדיוק נחתו בחשבון (ACH מאת קלירשיפט ארה"ב, לא wire).

(ACH מאת קלירשיפט ארה"ב, לא wire).
זה אגב תלוי בסכום.
בהמרה/העברה הראשונה שעשיתי דרכם, של 20 אש״ח, הדולרים הועברו במנגנון ACH (סליקה בסוף יום, הכסף מגיע ליעדו ביום העסקים הבא).
בהמרה השניה שעשיתי דרכם על סכום משמעותי יותר, העברה של דולרים הייתה במערכת סליקה בזמן אמת (״סוג העברה: RTGS - FEDWire״) לחשבון היעד.

זה אגב תלוי בסכום.
בהמרה/העברה הראשונה שעשיתי דרכם, של 20 אש״ח, הדולרים הועברו במנגנון ACH (סליקה בסוף יום, הכסף מגיע ליעדו ביום העסקים הבא).
בהמרה השניה שעשיתי דרכם על סכום משמעותי יותר, העברה של דולרים הייתה במערכת סליקה בזמן אמת (״סוג העברה: RTGS - FEDWire״) לחשבון היעד.
לאותו חשבון?

בכל מקרה, עבור domestic wire לא אמור להיות correspondent ובהנחה שלחשבון עלות אפס ל-incoming wire, אין עמלות נקודה.

העברות בארץ זה מס"ב או זה"ב להבנתי...
אתה מדבר על שקלים - זה קורה בהעברה מחשבון הבנק השקלי שלי אל חשבון הבנק של clearshift.
אני מדבר על ההעברה הדולרית אחרי ההמרה שהם ביצעו, לחשבון הדולרי בבנק היעד (בו מנוהל תיק ההשקעות שלי), שהוא גם בארץ.

ואגב, כל תנועת דולרים בעולם כן נוגעת מתישהו בבנק כתב אמריקאי (תראה את הקישור באחד השרשורים שהיו פה בפורום, כאן).

ואגב, כל תנועת דולרים בעולם כן נוגעת מתישהו בבנק כתב אמריקאי (תראה את הקישור באחד השרשורים שהיו פה בפורום, כאן).
אבל בהעברה בין שני חשבונות בארה"ב אין צורך כי שני הבנקים המעורבים אמריקאים.

אבל בהעברה בין שני חשבונות בארה"ב אין צורך כי שני הבנקים המעורבים אמריקאים.
לא בהכרח:
  1. הבנקים צריכים להיות חברים בFed. ישנם גם בנקים אמריקאיים בעלי אותו המעמד כמו הבנקים בישראל.
  2. @Jane Doe ספרה שיש לה חשבונות בשלושת הבנקים הגדולים בארה"ב, ושהיא חויבה בעמלת בנק כתב בהעברות ביניהן.

האם אין אפשרות למשיכת המט"ח מהחשבון בבנק (ולקבל דולרים ירוקים בדלפק), ולאחר מכן להפקידם פיזית בחשבון אחר בארץ בבנק או בבית השקעות וכך לחסוך בעמלות?

האם אין אפשרות למשיכת המט"ח מהחשבון בבנק (ולקבל דולרים ירוקים בדלפק), ולאחר מכן להפקידם פיזית בחשבון אחר בארץ בבנק או בבית השקעות וכך לחסוך בעמלות?
יש אפשרות כזו אבל זה יעלה לך פי כמה בעמלות.

יש אפשרות כזו אבל זה יעלה לך פי כמה בעמלות.
במט"ח בנקאי ישנם שני שערים - שער מזומנים, ושער העברות והמחאות.
שער מזומנים נועד לשימוש במזומנים. קניית מט"ח או מכירת מט"ח (להמיר אותו בחזרה לשקלים) במזומן. שער העברות והמחאות נועד לשימוש בכסף "ממוחשב", כלומר הכסף שנמצא בתוך חשבון העובר ושב. קניית מט"ח בחשבון, או מכירת מט"ח בחשבון (המרת דולרים מהחשבון הדולרי לחשבון השקלי למשל).

במידה ומבצעים מעבר בין שער מזומנים לשער העברות והמחאות, ישנה עמלה שנקראת "עמלת הפרשי שער". כיוון שיש שער שונה לכל סוג, במידה ולמשל רוצים להפקיד דולרים במזומן לחשבון העו"ש הדולרי בבנק, למרות שלא מתבצעת המרה (דולר-דולר) ישנו הפרש בין שער מזומנים לשער העברות והמחאות. את ההפרש בין השערים משלמים בעמלה.

נניח שער מזומנים הוא 3.8 ושער העברות והמחאות הוא 3.7, במידה ואני מפקיד דולרים במזומן לחשבון העו"ש הדולרי שלי בבנק, אני אשלם 0.1 דולר כפול הכמות שאותה אני מפקיד.

לא בהכרח:
  1. הבנקים צריכים להיות חברים בFed. ישנם גם בנקים אמריקאיים בעלי אותו המעמד כמו הבנקים בישראל.
  2. @Jane Doe ספרה שיש לה חשבונות בשלושת הבנקים הגדולים בארה"ב, ושהיא חויבה בעמלת בנק כתב בהעברות ביניהן.
תמוה בעיני הצורך בהעברת wire בתוך ארה"ב בין שני חשבונות בבעלותך. ACH אמנם לוקח לילה אבל הוא חינם.

@Jane Doe ספרה שיש לה חשבונות בשלושת הבנקים הגדולים בארה"ב, ושהיא חויבה בעמלת בנק כתב בהעברות ביניהן.
לא מדויק, היא סיפרה שכאשר העבירה מהארץ לשם - לא משנה לאיזה בנק מבינהם - חויבה בעמלת בנק כתב לבנק אחר מבינהם.

עדכון לגבי אופן העבודה עם קלירשיפט לצורך העברת המטח לחשבון בנק בארץ:

כתזכורת, אני משתמש בקלירשיפט (Clearshift) לצורך המרת מטח שמיועד לחשבון השקעות בישראל (בבנק ירושלים).

אחרי המרה והעברה שעשיתי לפני כחודש, קיבלתי טלפון מנציגה של קלירשיפט שאמרה שהם מפסיקים את התמיכה בהעברת מטח בתוך ישראל, משום שהעלויות שהם צריכים לספוג בפעילות הזאת הופכים את זה ללא משתלם עבורם. אחרי בירור נוסף מפורט יותר עם קלירשיפט, אפשר להמשיך לעבוד איתם אך זה דורש כמה התאמות:
* בישראל קלירשיפט מתנהלים דרך סניף של בנק לאומי
* הם מוכנים להמשיך לבצע העברות מטח ל/מחשבונות בנק בישראל רק עבור חשבונות לקוח שהם גם בבנק לאומי.
מבחינתם העלויות שלהם עבור העברות בתוך בנק לאומי נמוכות יותר מאשר העברה לבנק אחר.

אז כעבור חודש מאז, יש לי חשבון בנק (גם) בבנק לאומי, ובדיוק ביצעתי המרה/העברה ראשונה בפורמט החדש, ורציתי לעדכן קצת לגבי התהליך.
המסקנה מבחינתי היא שזה דרש קצת התעסקות חד-פעמית, אבל בתוצאה הסופית קצת הוזיל את העלויות עבורי.

1. פתיחת חשבון בנק חדש בבנק לאומי - פתחתי חשבון בנק חדש במסגרת ה-Total Digital של בנק לאומי.
* זה חשבון חינמי פטור מכל עמלות העו"ש, וניתן לפתוח אותו אונליין לגמרי (פלוס שיחות טלפון/וידאו לזיהוי) - לא ביקרתי אף פעם פיזית בשום סניף. אפשר לתקשר איתם טלפונית וגם ע"י שליחת הודעה לבנקאי דרך האתר (הם עונים יחסית מהר - או דרך האתר או חוזרים טלפונית). בחשבון שנפתח אונליין בלבד יש הגבלות מסוימות על גובה ההעברות המותרות (50 אש"ח להעברה אני חושב) - שאפשר להסיר במידת הצורך ע"י ביקור בסניף בפועל.
* אחרי הפתיחה הראשונית צריך "להפעיל" את החשבון ע"י העברה שקלית ראשונית מחשבון בנק אחר
* אחרי זה נדרשו כמה טלפונים נוספים כדי לפתוח חשבון מט"חי בנוסף לחשבון השקלי
* לבסוף נדרשו עוד כמה טלפונים כדי לפתוח את ההרשאה לבצע העברת מטח לחשבון בנק מחוץ לבנק לאומי דרך אתר הבנק. זו הרשאה שמשויכת לעולם שלם ונפרד של פעולות "סחר חוץ" (לצורך ההרשאה זה לא משנה אם ההעברה היא לחשבון בנק בישראל או לא) - ממש מייצרים הוראת "תשלום"/העברת מטח באתר, ואז אני גם "חותם" עליה כגורם מאשר, ואז זה עובר לאישור בנקאי.

2. אחרי זה היה צריך לעדכן את קלירשיפט לגבי חשבון הבנק המקור/יעד החדשים, לבצע אליהם העברה שקלית ולקבל את הסכום הדולרי המומר
3. והשלב האחרון הוא בעצם ההעברה של המטח מחשבון הדולרי בלאומי ליעדו הסופי - לחשבון ההשקעות.

מה שכן, זה הוזיל עקרונית את סך העלות של העברת המטח לחשבון היעד.

בעבר הצעדים הנדרשים, מקצה לקצה היו:
1. העברה שקלית מחשבון משכורת (איגוד) לחשבון בנק של קלירשיפט (חינם בחשבון שפטור מעמלות עו"ש)
2. קלירשיפט מעבירים את המטח שאחרי ההמרה לחשבון בנק היעד (בנק ירושלים):
* עלות העברת Swift של 2.5$
* היות ומקור ההעברה הדולרית הוא חשבון על שם קלירשיפט ולא על שמי, העמלה בצד המקבל היא 0.1% מסכום ההעברה עם מינימום של 35$.

התהליך היום הוא:
1. העברה שקלית מחשבון משכורת (איגוד) לחשבון הביניים בלאומי (חינם בגלל הפטור מעמלות עו"ש)
2. העברה שקלית מחשבון לאומי לחשבון של קלירשיפט (גם בלאומי)
3. המטח המומר חוזר לחשבון הדולרי בלאומי
4. אני מעביר את סכום הדולרי לחשבון בנק היעד (בנק ירושלים):
* עלות העברת Swift של 2.5$
* עלות בצד השולח (בנק לאומי) - 10$ ("עלות העברה בארץ בין חשבונות בבעלות הלקוח" - זו עמלה בפיקוח בנק ישראל)
* עלות בצד המקבל (בנק ירושלים) - 10$ (כנ"ל).

כדי לא להתעסק עם "להשאיר מספיק יתרה בחשבון השולח כדי לכסות את העמלות", אני שולח את כל יתרת המטח ואת ניכוי העמלות עשיתי בתצורת BEN - כך שכל העמלות (22.5$ במצטבר) יורדות מהסכום המועבר עד שהוא נוחת בחשבון היעד הסופי.

נערך לאחרונה ב:
@Yevgeny
כמה היה עולה לך לעשות המרת מטח בחשבון ההשקעות, בנק ירושלים?
לא התייחסת לעמלה הסמוייה של שער המרת מטח בקלירשיפט, האם כל העמלות יחד לא יוצאות גדולות יותר מרק המרה בירושלים ללא עמלות העברת מטח?

לא התייחסת לעמלה הסמוייה של שער המרת מטח בקלירשיפט
כל הרעיון של עבודה עם קלירשיפט הוא שאין להם עמלות "סמויות" (עלול כוללת של 0.5% מהסכום המומר), שזו הסיבה שלי לעבוד איתם מלכתחילה.
התנאים בבנק ירושלים היו טובים מכל ההיבטים למעט המרת מטח, שם היו עמלות מאוד גבוהות - גם הפרשי שער מלאים (הטבה רק של 3 פרומיל ורק עבור המרות מעל 40 אלף $) וגם עמלת המרה של 0.13%. לא היו מוכנים להתגמש בנושא משום מה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@Yevgeny כנראה שזה חלק מהמודל שלהם, למשוך אותך עם עמלות עוש זולות אבל ברגע שאתה צריך פעולה לא נפוצה לעשוק בעמלות. להתגמש בנושא שובר את המודל.

התכוונתי לכלל העמלה שקלירשיפט לוקחים, גם אם היא לא סמויה. אני מבין שזה עדיין יותר משתלם דרכם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
N המרת מטח בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
פיש עמלת המרת מטח באינטראקטיב ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 3
Z המרת מטח באקסלנס שוק ההון 5
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
ט מסחר דרך בנק one zero (ללא עמלת המרת מטח ו-10 פעולות חינם בחודש) שוק ההון 6
D המרת מטח פסגות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A שאלה בנושא המרת מטח שוק ההון 4
unrealx איך ניתן להשוות בין המרת מטח בבנק לעומת בית ההשקעות? שוק ההון 1
A המרת מטח, הטבת שער ומכרזי מכירת מטח - איך זה עובד? צרכנות פיננסית 12
מוריה המרת מטח שוק ההון 8
Jane Doe למי יש הסבר למה עמלת המרת מטח כל כך יקרה? צרכנות פיננסית 6
עודד עמלות המרת מטח - הרוצח השקט, ואיך מתמודדים איתו צרכנות פיננסית 89
A המרת קרן חירום (קרן כספית) לדולרים שוק ההון 40
M שחיטה במרווח המרת מט"ח בIRA במיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
B הבדל בין המרת מט״ח ישירות להמרת מט״ח בקניית מניות ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A המרת מט״ח לסכומים קטנים שוק ההון 36
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
R עמלת המרת מט"ח גבוהה שוק ההון 3
D המרת מט״ח בבנק בלי שישדדו אותי יזמות והגדלת הכנסות 5
M המרת מט"ח בקניית ETF אמריקאי מחשבון IRA? שוק ההון 0
א המרת מט״ח צרכנות פיננסית 4
A הגבלת המרת מט"ח בinteractivebrokers? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
F המרת מט״ח בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
4 המרת ניירות שקליים לדולריים שוק ההון 5
N המרת מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 3
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
צ המרת נייר דואלי מיסים 25
ע המרת ניירות ערך לא אפשרית? שוק ההון 8
ש המרת שקלים ליורו והעברת היורו לבנק בחו״ל צרכנות פיננסית 6
א המרת דולרים בצורה הכי פשוטה וזולה שוק ההון 8
Shadows המרת מט"ח בסכום גבוה צרכנות פיננסית 1
B מגבלת המרת שקלים לדולרים בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א המרת ILS ל-BGN והעברתם לחו"ל צרכנות פיננסית 0
Y המרת מט"ח- כניסה למינוס שוק ההון 2
אוגורן המרת מט"ח - השוואה מעשית צרכנות פיננסית 54
K המרת מט"ח בבית השקעות שוק ההון 3
א המרת מט"ח שוק ההון 13
freakazoid המרת תיק מנוהל שירשנו לתיק לא מנוהל פאסיבי לטווח הארוך שוק ההון 8
S המרת הפסדי ניירות ערך זרים לשקלים, מברוקר זר שלא מנכה מס במקור מיסים 21
N המרת מט"ח בסכום גדול צרכנות פיננסית 3
C המרת פאונד לטיול ללונדון צרכנות פיננסית 19
F המרת סכום גבוה יחסית באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T המרת שקל דולר בIB - הודעה שוק ההון 0
ש המרת שקלים לליש"ט ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6