עדכון לגבי אופן העבודה עם קלירשיפט לצורך העברת המטח לחשבון בנק בארץ:
כתזכורת, אני משתמש בקלירשיפט (Clearshift) לצורך המרת מטח שמיועד לחשבון השקעות בישראל (ב
בנק ירושלים).
אחרי המרה והעברה שעשיתי לפני כחודש, קיבלתי טלפון מנציגה של קלירשיפט שאמרה שהם מפסיקים את התמיכה בהעברת מטח
בתוך ישראל, משום שהעלויות שהם צריכים לספוג בפעילות הזאת הופכים את זה ללא משתלם עבורם. אחרי בירור נוסף מפורט יותר עם קלירשיפט,
אפשר להמשיך לעבוד איתם אך זה דורש כמה התאמות:
* בישראל קלירשיפט מתנהלים דרך סניף של בנק לאומי
* הם מוכנים להמשיך לבצע העברות מטח ל/מחשבונות בנק בישראל רק עבור חשבונות לקוח שהם
גם בבנק לאומי.
מבחינתם העלויות שלהם עבור העברות
בתוך בנק לאומי נמוכות יותר מאשר העברה לבנק אחר.
אז כעבור חודש מאז, יש לי חשבון בנק (
גם) בבנק לאומי, ובדיוק ביצעתי המרה/העברה ראשונה בפורמט החדש, ורציתי לעדכן קצת לגבי התהליך.
המסקנה מבחינתי היא שזה דרש קצת התעסקות חד-פעמית, אבל בתוצאה הסופית קצת
הוזיל את העלויות עבורי.
1. פתיחת חשבון בנק חדש בבנק לאומי - פתחתי חשבון בנק חדש ב
מסגרת ה-Total Digital של בנק לאומי.
* זה חשבון חינמי פטור מכל עמלות העו"ש, וניתן לפתוח אותו אונליין לגמרי (פלוס שיחות טלפון/וידאו לזיהוי) - לא ביקרתי אף פעם פיזית בשום סניף. אפשר לתקשר איתם טלפונית וגם ע"י שליחת הודעה לבנקאי דרך האתר (הם עונים יחסית מהר - או דרך האתר או חוזרים טלפונית). בחשבון שנפתח אונליין בלבד יש הגבלות מסוימות על גובה ההעברות המותרות (50 אש"ח להעברה אני חושב) - שאפשר להסיר במידת הצורך ע"י ביקור בסניף בפועל.
* אחרי הפתיחה הראשונית צריך "להפעיל" את החשבון ע"י העברה שקלית ראשונית מחשבון בנק אחר
* אחרי זה נדרשו כמה טלפונים נוספים כדי לפתוח חשבון
מט"חי בנוסף לחשבון השקלי
* לבסוף נדרשו עוד כמה טלפונים כדי לפתוח את ההרשאה לבצע
העברת מטח לחשבון בנק מחוץ לבנק לאומי דרך אתר הבנק. זו הרשאה שמשויכת לעולם שלם ונפרד של פעולות "סחר חוץ" (לצורך ההרשאה זה לא משנה אם ההעברה היא לחשבון בנק בישראל או לא) - ממש מייצרים הוראת "תשלום"/העברת מטח באתר, ואז אני גם "חותם" עליה כגורם מאשר, ואז זה עובר לאישור בנקאי.
2. אחרי זה היה צריך לעדכן את קלירשיפט לגבי חשבון הבנק המקור/יעד החדשים, לבצע אליהם העברה שקלית ולקבל את הסכום הדולרי המומר
3. והשלב האחרון הוא בעצם ההעברה של המטח מחשבון הדולרי בלאומי ליעדו הסופי - לחשבון ההשקעות.
מה שכן,
זה הוזיל עקרונית את סך העלות של העברת המטח לחשבון היעד.
בעבר הצעדים הנדרשים, מקצה לקצה היו:
1. העברה שקלית מחשבון משכורת (איגוד) לחשבון בנק של קלירשיפט (חינם בחשבון שפטור מעמלות עו"ש)
2. קלירשיפט מעבירים את המטח שאחרי ההמרה לחשבון בנק היעד (בנק ירושלים):
* עלות העברת Swift של 2.5$
* היות ומקור ההעברה הדולרית הוא חשבון על שם קלירשיפט ולא על שמי, העמלה בצד המקבל היא 0.1% מסכום ההעברה עם מינימום של 35$.
התהליך היום הוא:
1. העברה שקלית מחשבון משכורת (איגוד) לחשבון הביניים בלאומי (חינם בגלל הפטור מעמלות עו"ש)
2. העברה שקלית מחשבון לאומי לחשבון של קלירשיפט (גם בלאומי)
3. המטח המומר חוזר לחשבון הדולרי בלאומי
4. אני מעביר את סכום הדולרי לחשבון בנק היעד (בנק ירושלים):
* עלות העברת Swift של 2.5$
* עלות בצד השולח (בנק לאומי) - 10$ ("עלות העברה בארץ בין חשבונות בבעלות הלקוח" - זו עמלה בפיקוח בנק ישראל)
* עלות בצד המקבל (בנק ירושלים) - 10$ (כנ"ל).
כדי לא להתעסק עם "להשאיר מספיק יתרה בחשבון השולח כדי לכסות את העמלות", אני שולח את כל יתרת המטח ואת ניכוי העמלות עשיתי בתצורת
BEN - כך שכל העמלות (22.5$ במצטבר) יורדות מהסכום המועבר עד שהוא נוחת בחשבון היעד הסופי.