תודה לכולם שוב. הבעייה אצלי הפוכה; יש לי יורו שאותו אני מעוניין להמיר לשקלים. כשבדקתי מספר ציינג'ים רנדומליים השער שהם נתנו היה בפירוש גבוה מעל השער שהבנק נתן, האם פיספסתי משהו?
הבנק גובה עמלת מינימום בנוסף לשער ההמרה שלרוב מגדיל את העלות משמעותית.
בשביל השוואה אמיתית אתה צריך להבין כמה שקלים יהיו לך אחרי כל העמלות (שער המרה, עמלות מינימום, עמלות הפקדת מט"ח וכו').
יתרון מסוים שיש לבנק הוא שאתה מקבל רשימה של המספר הסידורי של השטרות, ואם שטר מתברר כמזוייף, תקבל פיצוי. בהמרה ברחוב אתה חשוף יותר לרמאות.
עריכה: תיקון טעות. גם אצל חלפנים ניתן לקבל רשימה עם המספר הסידורי של השטרות. תודה למייקל.
תודה לכולם שוב. הבעייה אצלי הפוכה; יש לי יורו שאותו אני מעוניין להמיר לשקלים. כשבדקתי מספר ציינג'ים רנדומליים השער שהם נתנו היה בפירוש גבוה מעל השער שהבנק נתן, האם פיספסתי משהו?
שער ההמרה עצמו לא אומר כלום.
מה שאתה צריך לבדוק זה מה קורה אם:
1. אתה לוקח X שקלים וממיר אותם לדולרים - אומרים לך שקיבלת Y דולרים.
2. אתה לוקח Y דולרים וממיר אותם לשקלים - אומרים לך שקיבלת Z שקלים.
הפער בין X ל-Z זו העלות שלך וגם אם העמלה שלהם היא 0 אתה תראה שהפער הזה קיים!
אולי נוסחה פשוטה תעזור.
נניח ששער הקניה הוא X ושער המכירה הוא Y.
לדוגמא הבנק קונה ממך דולרים ב X=3.9 ומוכר לך דולרים ב Y = 4.1.
עמלת ההמרה הסמויה באחוזים ביחס לשער האמצע היא
100*(Y-X)/(Y+X)
אולי נוסחה פשוטה תעזור.
נניח ששער הקניה הוא X ושער המכירה הוא Y.
לדוגמא הבנק קונה ממך דולרים ב X=3.9 ומוכר לך דולרים ב Y = 4.1.
עמלת ההמרה הסמויה באחוזים ביחס לשער האמצע היא
100*(Y-X)/(Y+X)
אני מעדיף שלא להסתכל על השערים עצמם כי אני לא יודע אילו עלויות נוספות מחביאים לי ברקע.
כשאני שואל "כמה דולר יהיה לי אם אני ממיר 10,000 שח" אז אני מצפה לקבל מספר דולרי.
וכשאני שואל כמה שקלים אני אקבל אם אני אמיר את אותה כמות דולרים אז אני יודע בדיוק כמה עלתה לי המרה כזו כולל כל העלויות הנסתרות בדרך.
דרך בתי השקעות אפשר לעיתים לקבל תנאים דומים, דרך בנקים - קשה, למעט אולי אם יש לך חשבון משמעותי ויכולת מיקוח טובה.
בשביל המרת שקלים לדולרים - אתה עושה העברה בנקאית שקלית אליהם (הם רואים אותה ביום העסקים הבא), הם ממירים לפי השער היציג, ומבצעים העברה דולרית לחשבון היעד שהגדרת. יש טיפה ניירת/וידוא בפעם הראשונה שאתה עושה את זה, אבל אח"כ אפשר להגדיר "הוראה עומדת" (standing order) כדי שכל העברה שקלית מצדך אליהם תומר אוטומטית ותועבר לחשבון היעד הדולרי שהגדרת.
אתה מקבל עדכונים אוטומטיים במייל לאורך התהליך ("אישור הפקדה שהתקבלה", "אישור הוראה המרה", "אישור העברת כספים"). בגלל שההמרה היא על פי השער היציג, גם נורא קל לי לבדוק את נכונות העמלה שהם גבו (לפי הסכום השקלי שהעברתי והסכום הדולרי שקיבלתי בפועל).
אגב, אני עושה המרה והעברה לחשבון דולרי בארץ, אבל הבנתי מהם שהם לא גובים עמלה נוספת במידה וההעברה היא לחשבון דולרי בחו"ל.