• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט

• פותח הנושא פותח הנושא Noa_Lavie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Noa_Lavie

משתמש רשום
דירוג
0
לאחר חיפוש בפורום שלא ענה לצרכיי אשמח לדעתכם בנושא הנ"ל:
אני דוקטורנטית בתחילת הדוקטורט ומקבלת מלגת מחייה לצד שכר (נמוך יחסית) על תרגול באוניברסיטה (כך שבכל מקרה יש הפקדות והקרן נשארת פעילה) כ-75% מהשכר ברוטו מגיע ממלגה. כידוע מלגת מחייה למחקר אינה חייבת במס וגם לא ניתנות עליה זכויות פנסיוניות. עד כה במהלך התואר השני הפקדתי 18.5% מהשכר שלי כהפקדה עצמאית לקרן הפנסיה שלי, מאחר והמלגה שלי גדלה במעבר לדוקטורט הדבר גרם לי להרהר בגובה ההפרשות העצמאיות שלי לקרן הפנסיה.
מצד אחד גובה ההפרשה קובע את הכיסוי הביטוחי שלי בפנסיה, מצד שני חלק גדול מהסכום שאני מפרישה לא פטור ממס (להבנתי ואשמח אם יתקנו אותי אפשר לקבל פטור ממס רק על הכנסה ממוסה).
קודם כל - האם המיסוי בפנסיה על הפרשה שאינה פטורה יהיה 35% בפרישה (המידע שהצלחתי למצוא הוא רק שיש זיכוי בסך 35% להכנסה ממוסה)?
אם אכן כך המיסוי על רווחי הון נמוך משמעותית בהנחה שאשקיע את הכסף בתעודת סל של קרן מחקה. ייתרון נוסף לצעד כזה הוא חיסכון בדמי הניהול לעומת קופה מנוהלת.
*אציין שהתנאים שלי בקרן הפנסיה של מיטב ד"ש יחסית טובים (0.05% מהצבירה ו-0.96% מהפקדה) ורוב הכסף מנוהל במסלול S&P.
האם הגיוני להגדיר סכום מינימאלי שהייתי רוצה שיהיה מכוסה בכיסוי ביטוחי לנכות ואובדן כושר עבודה ומעל אליו להשקיע בשוק ההון? אם כן האם למישהו יש רעיון או עצה (לא ייעוץ חס וחלילה) על סמך אילו קריטריונים כדאי לעשות חישוב שכזה?
אם יש חברים שהיו להם שיקולים דומים אשמח לשמוע מה עשיתם ולמה.
רעיונות יצירתיים ושיקולים נוספים יתקבלו בברכה.

אין לי תשובה, רק רוצה להגיד כל הכבוד על המודעות.
כל כך הרבה אקדמאים מוכשרים ומצליחים מגיעים לגיל 40 עם דוקטורט ובערך 0 צבירה פנסיונית.
בקרב החברות של אשתי הפתרון המקובל הוא להתחתן עם הייטקיסט (לא ממליץ, לא מייעץ).

באופן כללי נראה לי חשוב להשקיע סכום משמעותי כל חודש בחסכון פנסיוני, גם אם המדינה לא כופה את זה. חסכון פנסיוני יכול להיות גם תיק השקעות ממוסה בניהול עצמי, אני לא בטוח שזה פחות יעיל מפנסיה (אבל אני לא באמת בקי. פנסיה זה מסובך).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
4 חיסכון במס על הפקדה עצמאית לפנסיה צרכנות פיננסית 4
Y הפקדה עצמאית לפנסיה צרכנות פיננסית 7
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P הכנסת הפקדה עצמאית של קרן השתלמות בגליון הוצאות/הכנסות משפחתי? צרכנות פיננסית 3
T פנסיה הפקדה עצמאית ומיסוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
הירהורים הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
~berlin~ הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4
ש הפקדה לקרן השתלמות וקופת גמל במסלול פאסיבי שוק ההון 4
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
מ הפקדה שלילית בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
M הפקדה מעל לתקרת הפנסיה המקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א הפקדה מעל תקרת הפטור בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
U קופת גמל בניהול אישי - סכום הפקדה ראשוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C הפקדה לפנסיה וקה"ש בחופשת לידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9

נושאים דומים

Back
למעלה