• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות

• פותח הנושא פותח הנושא nobody
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nobody

משתמש רגיל
דירוג
88
הצטרפתי לIRA לפני כ 8 חודשים.
שמתי לב שההפקדות של גמל/השתלמות מגיעות לחשבון הבנק בתאריכים די מאוחרים, נע בין 13 ל20 לחודש.
בחודש הזה, נכנס לי כסף ב18 לחודש עבור הגמל ועבור ההשתלמות לא נכנסה ההפקדה (פניתי לגוף המנהל לבירור).
אני עדין מועסק ועובד בחברה גדולה שלא חושב שיש לה בעיות בהפקדות.

שאלות:
1. מניח שהמעסיק מעביר את הכספים עד ה 10 לחודש, למה לוקח לכסף הרבה זמן להיכנס לחשבון הבנק שבו אני מנהל את ה IRA?
2. האם קורה לכם הרבה שהפקדות לא נכנסות או מתעכבות מעבר ל 20 לחודש?
3. אם אני נכנס למינוס (עקב גביית דמי ניהול) בעקבות פספוס של ההפקדה, כמה זה בעייתי?

נערך לאחרונה ב:
1. למיטב הבנתי יש למעסיק עד ה 15 להעביר את כספי ההפרשות השונות.

הצטרפתי לIRA לפני כ 8 חודשים.
שמתי לב שההפקדות של גמל/השתלמות מגיעות לחשבון הבנק בתאריכים די מאוחרים, נע בין 13 ל20 לחודש.
בחודש הזה, נכנס לי כסף ב18 לחודש עבור הגמל ועבור ההשתלמות לא נכנסה ההפקדה (פניתי לגוף המנהל לבירור).
אני עדין מועסק ועובד בחברה גדולה שלא חושב שיש לה בעיות בהפקדות.

שאלות:
1. מניח שהמעסיק מעביר את הכספים עד ה 10 לחודש, למה לוקח לכסף הרבה זמן להיכנס לחשבון הבנק שבו אני מנהל את ה IRA?
2. האם קורה לכם הרבה שהפקדות לא נכנסות או מתעכבות מעבר ל 20 לחודש?
3. אם אני נכנס למינוס (עקב גביית דמי ניהול) בעקבות פספוס של ההפקדה, כמה זה בעייתי?
אתה כנראה במיטב.

המעסיקים מעבירים בזמן בדרך כלל, וזה גם משתקף יחסית מהר באתר. מה שלוקח הרבה זמן זה השיוך לחשבון המסחר שלך, זה קורה גם לי ואני לא יודע למה.

קרו לי כמה פעמים בשנים האחרונות שהפקדות לא הגיעו לחשבון המסחר. בדרך כלל מייל זריז פתר את זה תוך 24 שעות.

אני שומר סכום של דמי ניהול דו חודשיים בחשבון כדי להמנע מקנסות על מינוס אם חברת הגמל מפספסת. פעם אחת קיבלתי פיצוי על האיחור וגם החזר עמלה שגבה הבנק.

אתה כנראה במיטב.

המעסיקים מעבירים בזמן בדרך כלל, וזה גם משתקף יחסית מהר באתר. מה שלוקח הרבה זמן זה השיוך לחשבון המסחר שלך, זה קורה גם לי ואני לא יודע למה.

קרו לי כמה פעמים בשנים האחרונות שהפקדות לא הגיעו לחשבון המסחר. בדרך כלל מייל זריז פתר את זה תוך 24 שעות.

אני שומר סכום של דמי ניהול דו חודשיים בחשבון כדי להמנע מקנסות על מינוס אם חברת הגמל מפספסת. פעם אחת קיבלתי פיצוי על האיחור וגם החזר עמלה שגבה הבנק.
אני בגלובלנט.
המעבר לIRA לקח זמן והם התעכבו בפתיחת החשבון.
אבל לאחר הפתיחה הם היו בסדר, זמינים לשאלות במייל ובטלפון.
פניתי אליהם אתמול טלפונית והיום הכסף נכנס לחשבון הבנק של קרן ההשתלמות.
כנראה שגם אני אשאיר דמי ניהול דו חודשיים בעו"ש, כדי שלא אהיה לחוץ בפעם הבאה.

החלטתי לבדוק מאיפה נובע העיקוב בהפקדות לחשבון הבנק של ה IRA.
לצורך כך, השוויתי את תאריך בו המעסיק העביר כסף לגוף המנהל את ה IRA, לעומת התאריך בו הכסף נכנס לחשבון הבנק (גמל והשתלמות).

גמל
חודש קלנדרי 2024הפרש ימים, בין הפקדה לחשבון מסחר לבין הפקדת המעסיק ל IRA
מרץ3
אפריל1
מאי4
יוני12

השתלמות
חודש קלנדרי 2024הפרש ימים, בין הפקדה לחשבון מסחר לבין הפקדת המעסיק ל IRA
מרץ3
אפריל1
מאי6
יוני8

הצטרפתי לIRA בנומבר 2023. התעלמתי מהפקדות הסמוכות להצטרפות (כי אולי צפויים עיקובים בהתחלה).
תאריך ההפקדות ביקשתי מהגוף המנהל - תאריך בו הכסף של המעסיק הגיע אליהם.
תאריך הפקדה לבנק - בדקתי בפירוט עו"ש בחשבונות המסחר.

השאלות שלי:
1. האם זהו מצב תקין ב IRA שהכסף שוכב עד 12 יום בגוף המנהל בלי סיבה הגיונית (אין חגים)?
נניח שההפקדה נכנסה ביום חמישי, הייתי מצפה שביום ראשון תיכנס לבנק, כלומר 3 ימים לכל היותר.
2. האם יש לי מה לעשות בנושא?

נערך לאחרונה ב:
גם אני בגלובל נט (קרן השתלמות פעילה וקופת גמל לא פעילה).
אצלי הניוד לקח שבועיים כשפסח באמצע (פסח 2023).
אצלי גם נכנסת ההפקדה בין 10-12 בחודש (המעסיק מפקיד ביום הראשון של החודש). הניהול יורד לקראת סוף החודש וגם אני משאיר פי 2 מדמי הניהול המשוערים. בהתחלה היה להם פספוס אחד של גביית דמי ניהול ואז גבו פעמיים. מאז זה הסתדר ולא היו בעיות.
אני לא מתרגש מ 12 יום שהכסף "מתעכב" כי מדובר על קרן השתלמות שזה אומר פחות מ 1600 ש"ח.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: HHH
אני במיטב. יש הפרשי זמן של כמה ימים בין ההפקדה לשיוך. בדרך כלל, זה 4-5 ימים. הפסקתי להתרגש.

מהטבלה שצירפת נראה שלרוב ההפקדות קורות מהר, ה12 יום קרה פעם אחת בלבד עד כה.

הפסקתי להתרגש
אני בהחלט לא. אני במיטב. אני עצמאי ומבצע הפקדות בעצמי לקרן השתלמות ולגמל. לוקח להם לפעמים שבוע ויותר עד שזה מופיע בחשבון. גם אם זה מקובל בארץ - זה לא תקין בהחלט. לא צריך להיות הפרש של יותר מיום להפקדות בעידן הדיגיטלי.
כל יום שכסף ששייך לנו לא בחשבון שלנו - מישהו אחר מרוויח עליו. המצב נוח למוסדות האלוכי הם עושים על הסכומים האלו הרבה כסף.

צריך להיות הפרש של יותר מיום להפקדות בעידן הדיגיטלי.
כל יום שכסף ששייך לנו לא בחשבון שלנו - מישהו אחר מרוויח עליו. המצב נוח למוסדות האלוכי הם עושים על הסכומים האלו הרבה כסף.
מסכים בהחלט.לפני זמן מה, הם החליפו מערכת ולא הייה שיוך לכספים במשך חודשיים. פניתי כמה פעמים עד שבסוף רמזתי שיש כאן עניין לתביעה ייצוגית כי מדובר ב- IRA ואין אפשרות להינות מהכסף. זה פתר את הבעייה ותוך יומיים הכל הסתדר.

חייב לציין זה שזה ממש ממש מאכזב לשמוע את הדברים האלה כאן ...
בהשווה לתיק מנוהל (פנסיה,גמל,השתלמות) כל איחור מחושב רטרו כך שגם אם יש איחור בהפקדות הם מחוייבים רטרו לבצע את החישוב.
בIRA אין חוק ואין דיין מקרים כאלה גורים להפסדים לאורך זמן מה שלדעתי ממסמס את אקסטרה רווח אל מול תיק לא מנוהל ( עם קרן סינטטית)....

שלא לדבר על כך שפתיחת תיק לוקח כמה חודשים שהכסף הכלל לא עושה כלום ... שזה כשלעצמו כמה שנים עד שמכסים את החוסר רווחים האלה בתקופה הזו של המעבר..

אני לא מתרגש מ 12 יום שהכסף "מתעכב" כי מדובר על קרן השתלמות שזה אומר פחות מ 1600 ש"ח.
אצלי מדובר בקרן השתלמות וקופת גמל שזה ביחד יוצא סכום לא מבוטל.
חבל שאין חוק בנושא בענין איחור בהפקדות, למשל, אם הכסף לא עבר תוך 2 ימי עסקים, הגוף המנהל יחוייב בריבית והצמדה, על הימים שחלפו מעבר ל2 ימי עסקים.
חוץ מזה, מי הרשה להם לעקב את הכסף ללא סיבה. באיחור המשמעותי הבא, אגיש תלונה למפקח על הבנקים והביטוח.

המשכתי לברר את הנושא מול גלובלנט.
טענתם היא שהמעסיק אכן העביר את ההפקדות בזמן (כלומר יחסית מוקדם בחודש), אך שידר ממשק באיחור:

לטענת גלובלנט, עיקוב בשידור הממשק, מעקב את ההפקדה לחשבון המסחר שלי.
לאחר בדיקה מול המעסיק, אכן, היה עיקוב בשידור הממשק מצד המעסיק.

האם באמת ככה אמור להתנהל IRA - כספים לא נכנסים לחשבון המסחר עד שמשודר ממשק?
מעניין אם לא היה מדובר ב IRA אלא בקופת גמל/ קרן השתלמות מנוהלת, האם אני בתור עובד הייתי מודע לכך שהכסף שלי יושב שבוע או יותר בלי לעשות כלום.

בקרן מנוהלת אין את הבעיה. הכסף מגיע לבריכה של הכסף והם משקיעים אותו. אח"כ משייכים לך רטרואקטיבית את הכסף. בפנסיה זה גם מתעכב בד"כ יותר - אפילו חודשיים שלושה.
בכל אופן אני גם בגלובלנט והמעסיק משדר מהר אחרי ההפקדה והכל נכנס תוך כמה ימים.

בקרן מנוהלת אין את הבעיה. הכסף מגיע לבריכה של הכסף והם משקיעים אותו. אח"כ משייכים לך רטרואקטיבית את הכסף. בפנסיה זה גם מתעכב בד"כ יותר - אפילו חודשיים שלושה.
בכל אופן אני גם בגלובלנט והמעסיק משדר מהר אחרי ההפקדה והכל נכנס תוך כמה ימים.
טוב, כנראה שהמעסיק שלי הוא מקור הבעיות.
לפי החוק, המעסיק אמור לשדר את הממשק באותו יום של ההפקדה, נראה שהמעסיק שלי לא מקפיד על זה.
עצוב שהמעסיק מחפף עם זה, משיחה עם מחלקת שכר, הם כנראה לא מבינים מה זה IRA וחושבים שמה שחשוב זה רק לבצע את ההפקדה בהקדם ושידור הממשק אין לו חשיבות (מקווה שאחרי כמה מיילים לבכירים במחלקת שכר העניין לא יקרה שוב).

מתברר שאני לא מספיק בכיר כדי לנזוף במחלקת שכר.
הם מתעקשים שמה שהם עושים זה בסדר ואין חשיבות בשידור הממשק בזמן גם כשמדובר בהפקדות ל IRA (כל עוד שההפקדות מועברות עד ה 15 לחודש, המעסיק בסדר).
אני די בטוח שהמעסיק טועה, פניתי ליחידה לפניות הציבור של רשות ההון, שישלחו להם מכתב נזיפה.
לפי כל זכות, ראיתי שהמעסיק יכול לעמוד בפני קנס של 200K אם הוא לא מעביר את הממשק באותו יום של ההפקדה, שלחתי להם את הקישור, בספק אם פתחו וקראו:

מתברר שאני לא מספיק בכיר כדי לנזוף במחלקת שכר.
הם מתעקשים שמה שהם עושים זה בסדר ואין חשיבות בשידור הממשק בזמן גם כשמדובר בהפקדות ל IRA (כל עוד שההפקדות מועברות עד ה 15 לחודש, המעסיק בסדר).
אני די בטוח שהמעסיק טועה, פניתי ליחידה לפניות הציבור של רשות ההון, שישלחו להם מכתב נזיפה.
לפי כל זכות, ראיתי שהמעסיק יכול לעמוד בפני קנס של 200K אם הוא לא מעביר את הממשק באותו יום של ההפקדה, שלחתי להם את הקישור, בספק אם פתחו וקראו:
אני לא מבין איך זה צעד נבון מבחינתך?
אתה באמת רוצה להיות עובד שהמעסיק יודע ״שאתה מחפש אותו״ ״ומתלונן עליו לגופים ממשלתיים ? ואולי אפילו יגרום לו לקבל קנס כספי משמעותי?
איך אתה רואה את עצמך ממשיך בלי בעיות אצל אותו מעסיק?

גם אם אתה צודק ועל המעסיק לדווח באותו יום אשר משלם בו(ולא רואה סיבה אמיתית לכך שהוא לא ייעשה זאת אבל אולי יש מורכבות של עבודה מול סוכנות פנסיונית או משהו …)

לעשות מהלך כזה במקום לנסות לפנות למנהל בכיר/סמנכ״ל כספים וכו… זו לא הדרך .
זה לא שהם הלינו כספים או משהו כזה … מדובר בחוסר מקצועיות במקרה הרע של מחלקת הכספים עם נזק מינורי…הם צריכים לתקן את זה … או שלא ותחליט שאתה יכול לחיות עם זה כעובד בארגון .
אבל להגיע לרמה של תלונה(גם אם מוצדקת … ושוב לא מדובר כאן בדרמה עם כל הכבוד) מול גוף מפקח…שווה שתשקול מה ההשלכות יכולות להיות.

נערך לאחרונה ב:
אני לא מבין איך זה צעד נבון מבחינתך?
אתה באמת רוצה להיות עובד שהמעסיק יודע ״שאתה מחפש אותו״ ״ומתלונן עליו לגופים ממשלתיים ? ואולי אפילו יגרום לו לקבל קנס כספי משמעותי?
איך אתה רואה את עצמך ממשיך בלי בעיות אצל אותו מעסיק?

גם אם אתה צודק ועל המעסיק לדווח באותו יום אשר משלם בו(ולא רואה סיבה אמיתית לכך שהוא לא ייעשה זאת אבל אולי יש מורכבות של עבודה מול סוכנות פנסיונית או משהו …)

לעשות מהלך כזה במקום לנסות לפנות למנהל בכיר/סמנכ״ל כספים וכו… זו לא הדרך .
זה לא שהם הלינו כספים או משהו כזה … מדובר בחוסר מקצועיות במקרה הרע של מחלקת הכספים עם נזק מינורי…הם צריכים לתקן את זה … או שלא ותחליט שאתה יכול לחיות עם זה כעובד בארגון .
אבל להגיע לרמה של תלונה(גם אם מוצדקת … ושוב לא מדובר כאן בדרמה עם כל הכבוד) מול גוף מפקח…שווה שתשקול מה ההשלכות יכולות להיות.
לא מסרתי את שם המעסיק בתלונה.
אעביר את התשובה לתלונה, למחלקת שכר שיבינו מה ההנחיות, אם עדין יעשו בעיות אשקול להעביר את שם המעסיק (אל תדאג לא יפטרו אותי בגלל שמחלקת השכר לא יודעת לעבוד).
יש חוק, המעסיק שלי צריך לעבוד לפי החוק, הוא מוזמן להפר את החוק אבל לא לגרום לי להפסד/איחור בהפקדות לחשבון המסחר.

כעבור 50 יום קיבלתי תשובה מהמפקח על הביטוח.
התשובה: בגלל שלא ציינתי את הגוף/חברה עליה אני מתלונן, הם לא יענו על השאלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
C עיכוב הפקדה לקרן השתלמות ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
T הפקדה ל-IRA שונה מהפקדה לקה"ש רגילה? שוק ההון 1
ר הפקדה לקרן השתלמות IRA בדולר? שוק ההון 12
ט IRA - קרן השתלמות קטנה + הפקדה חד פעמית (תעזרו לנו בבקשה!) צרכנות פיננסית 3
מ הפקדה שנתית - לאותה IRA או לחדשה? שוק ההון 96
O IRA -הפקדה שוק ההון 1
J שברי מניות ב קה״ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
T זמן משיכת ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B dividend withholding בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M המרת מט"ח בקניית ETF אמריקאי מחשבון IRA? שוק ההון 0
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
B עקיפת מגבלת 10% אחזקה בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
NeonDrift מתלבט האם לעביר את הפנסיה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L מעבר ל IRA אקטיון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 91
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
G האם יש סכנה לאבדן זכויות במעבר מביטוח מנהלים ל-IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Eugene200 תובנות ממעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א IRA שוק ההון 4
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קה״ש IRA ורילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
אדריאן מסלולי IRA בפנסיה\גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1