• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה.

  • פותח הנושא פותח הנושא Michel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Michel

משתמש בכיר
הצטרף ב
7/12/19
הודעות
1,552
דירוג
993
קצת כבד אבל זורק את זה פה, אולי מישהו בכל זאת ימצא משהו שפיספסתי.

להלן הנתונים:
- לאשתי בת 52, קופת פנסיה מקיפה קטנה עם הפקדות לפי משכורת של בערך 10K. סביב 100,000 שקלים צבירה. 0.05% דמי ניהול.
- נפתח לה ביטוח מנהלים לפני כ24 שנה. בהמשך נויד הכסף לקרן הפנסיה אחרי שנים רבות ללא הפקדות. לפיכך יש ותק מספיק כדי להפקיד סכום גדול לקרן המקיפה מבלי שיגלוש למשלימה (נבדק עם החברה).
- בתיק הפרטי אנחנו מושקעים ביחס של בערך 70:30 (ה70 במניות ה30 בחסכונות עם ריבית קבועה או קרנות כספיות)

התכנית:
- להפקיד לקרן הפנסיה של אשתי סכום חד פעמי גדול של 800,000 שקלים שיילקחו מהתיק הפרטי (70% מהמניות ו30% מהחלק הסולידי) - מסלול בפנסיה - סנופי.
- לא יילקחו תשלומי ביטוח על ההפקדה החד הפעמית (נבדק עם החברה).

יתרונות:
- תשואה מובטחת חלומית של 5.15% + מדד על החלק הסולידי. אין לי סיכוי לקבל את זה בתיק הפרטי על החלק הנ"ל. אם המדינה נותנת מתנה, למה לא לקחת?
- בגיל פרישה, אפשרות לקבל קצבה פטורה ממס על כל הסכום (הצבירה תהיה צבועה כקצבה מוכרת) או לחלופין משיכה של קצבה מינימלית של 5000 שקלים והיתר כמשיכה הונית בפטור. זאת לעומת רווחים בתיק הפרטי שיחויבו במס רווחי הון.
- דמי ניהול נמוכים בקרן הפנסיה (בניגוד לקופת גמל להשקעה לדוגמה שאמורה לשמש למטרה דומה).
- הנחה מסוימת בביטוח שאירים בהפקדות מהמשכורת (צבירה גדולה מפחיתה את ביטוח השאירים)
- אפשרות משחק בפרישה: במקום שכל הקצבה של הפנסיה תהיה מבוססת על הצבירה שלי, נוכל להחליט בזמן אמת כיצד לחלק אותה בצורה אופטימלית, בהתאם למיסוי, מצב בריאותי של שנינו וכדומה.

דוגמה להמחשה. נניח באופטימיות ש800,000 השקלים יהפכו ב13 שנה ל2 מליון. אשתי תוכל למשוך קצבה פטורה של 10K או לחלופין קצבה מינימנלית של 5000 שקלים (שתהיה פטורה בגלל נקודות זיכוי) ואת המליון האחרים כמשיכה הונית פטורה ממס (בהתאם לחוק המעניק פטור עד מליון שקל על כספים פנסיוניים בפרישה). בתיק הפרטי לעומת זאת הייתי צריך לשלם 300,000 שקלים מס רווחי הון.

חסרונות:
- הכסף נעול לפחות 8 שנים עד גיל 60 (אלא אם ארצה לשלם 35% קנס). ולמקרה של משיכה הונית בפטור- אפשרי רק בגיל 65 (נעילה של 13 שנים).
- סיכוני רגולציה: שינוי בפטורים, מקדמים, איזונים אקטוארים וכדומה.
- סיכונים לכלכלת המדינה או לקיומה במתכונת שאנחנו מכירים, שישבשו את החוקים הקיימים.
- במקרה מוות פתאומי חלילה: אמנם תהיה קצבת שאירים, אבל ה800,000 ככל הנראה ילכו לאיבוד (כי קצבת השאירים תינתן בכל מקרה על פי ההפקדות כל עוד הקרן פעילה).
- דמי ניהול של 0.05% - זניח בעיני.
- סיכון לביצועי חסר של הקרן לעומת השקעה ישירה בתיק פרטי.
 
נערך לאחרונה ב:
ואת המליון האחרים כמשיכה הונית פטורה ממס (בהתאם לחוק המעניק פטור עד מליון שקל על כספים פנסיוניים בפרישה).
אני מניח שזה ידוע לך, אבל גובה הפטור תלוי בפיצויים פטורים שנמשכו ב32 שנות העבודה האחרונות.
מעבר לכך, הפעימה האחרונה של הגדלת תקרת הפטור אמורה להתבצע ב2025. משרד האוצר כבר ניסה לפני שנה לבטל את הפעימה של 2025, ועכשיו עם המלחמה(ות) והמצב הכלכלי, אני רואה סיכוי טוב שזה יהיה אחד המקורות התקציביים, כי "זה פוגע בבעלי הפנסיות השמנות".
בתיק הפרטי לעומת זאת הייתי צריך לשלם 300,000 שקלים מס רווחי הון.
לא לשכוח שמעל גיל 60 אפשר למשוך מתיק ההשקעות לפי מס שולי, וגם שמשיכת הכסף נפרסת על פני שנים רבות ולא כסכום חד פעמי.
 
אני מניח שזה ידוע לך, אבל גובה הפטור תלוי בפיצויים פטורים שנמשכו ב32 שנות העבודה האחרונות.
מעבר לכך, הפעימה האחרונה של הגדלת תקרת הפטור אמורה להתבצע ב2025. משרד האוצר כבר ניסה לפני שנה לבטל את הפעימה של 2025, ועכשיו עם המלחמה(ות) והמצב הכלכלי, אני רואה סיכוי טוב שזה יהיה אחד המקורות התקציביים, כי "זה פוגע בבעלי הפנסיות השמנות".
כן, מכיר. במקרה הכי גרוע ולא סביר (אין פטור בכלל) היא תמשוך הכל כקצבה פטורה. במקרה הזה קיבלתי את מה שמקבלים בקופת גמל להשקעה אבל במינימום דמי ניהול ועם התשואה המובטחת על 30%.

לא לשכוח שמעל גיל 60 אפשר למשוך מתיק ההשקעות לפי מס שולי, וגם שמשיכת הכסף נפרסת על פני שנים רבות ולא כסכום חד פעמי.
בהנחה שהשוק לא יתרסק ואני אגיע בשלום לגיל 60, אני צופה שהקצבה שלי תחייב אותי במס שולי של מעל 25% ולהבנתי הרווחים ומשוק ההון ימוסו לפי ההכנסה שלי. זאת אחת הסיבות למהלך: אלמלא אבצע אותו יהיו לאשתי זכויות כמו נקודות מס ופטור פנסיה, שייזרקו לפח. בכל מקרה, לא רוקנתי את תיק ההשקעות ואפשר להניח באופטמיות זהירה שעד גיל 60 יהיו בו רווחים יפים. התכנית שלי היא לעשות את החשיבה הראשונה בגיל 60 ולהחליט איך הכי נכון לשחק עם הקלפים שיהיו לנו.
 
נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קרן כספית ביצוע חלקי, מה אני מפספס ? שוק ההון 16
כ ביצוע פעולות יזומות על מנת לקזז מס שוק ההון 2
G ביצוע עסקה בכרטיס אשראי בסכום גדול צרכנות פיננסית 19
S מסלול פיתוי - שאלות לפני ביצוע נדל"ן 9
mk1 המכניקה מאחורי ביצוע הוראות בגמל להשקעה או בקרן השתלמות שוק ההון 0
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
Michel כלי לצורך ביצוע backtesting שוק ההון 0
G ביצוע איזונים לתיק פסיבי בזמן קורונה שוק ההון 16
ת הפרשים במחיר ביצוע קניית קרנות שוק ההון 8
flower ביצוע רק הפרשת מעביד בפנסיה שוק ההון 20
adamshalev ביצוע טסט לרכב עם תשלום דרך האינטרנט אוף טופיק 10
T כמה טופסיאדה צריך לצרף עבור ביצוע החזר מס? צרכנות פיננסית 7
ב חוסר בידע מעשי על ביצוע פעולות בשוק ההון צרכנות פיננסית 6
H ביצוע 2 פעולות מסחר בו זמנית שוק ההון 3
T תזמוני ביצוע הוראה בבנק לאומי שוק ההון 2
Y ביצוע דוח סוף שנה לעוסק פטור אוף טופיק 12
שמוליק קיפוד ביצוע שורט למניות RSU שוק ההון 55
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
M מהלך הלימודים בתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטה התפתחות אישית 1
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
A רשות ני"ע מובילה מהלך לצמצום משמעותי במספר קרנות הנאמנות בישראל שוק ההון 1
B מהלך מכוער של אקסלנס שוק ההון 13
R טלוויזיה 65 לעומת 75 כמה משמעותי? אוף טופיק 7
F עדכון הצעות פנסיה - כמה משמעותי האקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
H הפתעה | חיסכון משמעותי בחשבון המים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T האם יש יתרון משמעותי בהתארגנות כקבוצה לרכישת דירות? נדל"ן 16
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
הדבורה מיה הכנסת סכום משמעותי לשוק ההון בתקופה הנוכחית שוק ההון 6
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
S בעקבות המצב, האם הורדתם את החלק המנייתי באופן משמעותי? שוק ההון 18
A האם קרנות פנסיה ברירת מחדל צפויות להיות עם גרעון אקטאורי שלילי משמעותי? צרכנות פיננסית 108
ד בן 35 שנכנס באיחור למשחק, אבל עם סכום יחסית משמעותי כדי לאזן את השנים האובדות שוק ההון 42
Squirrel השקעה ראשונה בסכום משמעותי - מחשבות? שוק ההון 16
ש יש יתרון משמעותי לקרנות סל ישראליות על קרן מחקה? שוק ההון 1
ב לקחתי הלוואה - וקיבלתי סכום משמעותי מספר ימים אחרי - מה עושים צרכנות פיננסית 14
מתכנת מגן מס, טמון בו רווח משמעותי או סתם עובדים עלינו? שוק ההון 150

נושאים דומים

Back
למעלה