דיברתי לא מזמן עם נציג של BTB, והוא אמר לי שהם נוטים לעבור למודל של הפקדה של 0.5% שנתי לקרן ביטחון במקום 1% בהפקדה עצמה.
מבחינתי זה מוריד את הכדאיות של ההשקעה ואני לא יודע אם אני אמשיך שם לאחר שינוי זה.
מה דעתכם?
למה אם אתה מעביר כסף מכיס ימין שלך לכיס שמאל שלך יש השפעה על כדאיות השקעה כזו או אחרת?
אם זה כ"כ חשוב לך קח את ה0.5% האלה, שים בקופת חיסכון בבית וככה תהיה לך "קרן ביטחון" משלך.
למה אם אתה מעביר כסף מכיס ימין שלך לכיס שמאל שלך יש השפעה על כדאיות השקעה כזו או אחרת?
אם זה כ"כ חשוב לך קח את ה0.5% האלה, שים בקופת חיסכון בבית וככה תהיה לך "קרן ביטחון" משלך.
יש לך בעיה חישובית ותפיסתית קשה.
קרן ביטחון של 1% מההפקדה משול ושווה לחלוטין כאילו במקום להשקיע 1000 ש"ח באתר B2B כלשהו השקעת 990 ש"ח בלבד ואת ה10 ש"ח האלה שמת בצד או לחלופין קיבלת תשואה פחותה יותר ממה שאתה אמור לקבל אז ה"קרן ביטחון" מגיעה מהריבית הצפויה ולא מהקרן. זה הכל אותו הדבר, קרן ביטחון זה גימיק מטופש להדיוטות (NO OFFENSE), זה קרן שאתה משלם לעצמך.
אני מבין מה אתה אומר, אבל קרן הביטחון נועדה לכך שמשקיע ספציפי לא יפול, ה-10 ש"ח שאני אשים בצד לא יעזרו לי אם מתוך ה-1000ש"ח לא יחזירו 200 ש"ח, אבל אם שאר המשקיעים ישימו 10 ש"ח אז יש ערבות הדדית.