בפועל אני אקבל את הסכום שציינתי (18 אלף ומשהו).
מה החשבון שלך? איך הגעת לסכום שרשמת?
אם יצליחו לגבות משהו בעתיד, זה מאד יפתיע אותי... כרגע כל מה שנכנס לפיגור - לא חוזר משם.
אז יש שיעור גבוה של מיחזור הלוואות - שזה גם קצת מפתיע.
כי מראש אני מעריך שהרבה מהלווים הם ממחזרי הלוואות מחברות כרטיסי האשראי / הבנקים.
עשיתי סיכום של הרווח מהלוואות שהסתיימו לפני הזמן בגלל מיחזור:
רווח ברוטו (כולל עלות קרן בטחון והחזר החלק היחסי ביום הפרעון) - 5.5%
רווח נטו 3.9% (0.4% העמלות של בלנדר ו 1.2% המס ששולם (הגיוני עבור ריבית של 6%) בתקבולים.
סביר.
בהינתן שקרן הבטחון בעצם נותנת מענה טוב לסיכון האשראי של ההלוואות.
אני נשאר "רק" עם הסיכון של הפלטפורמה.
נגיד שהם עושים הונאה - כמו להסתיר את הדיפולטים ולשלם עליהם בזמן שהם מנפחים את המנגנון עם עוד ועוד כסף.
זאת ריבית הרבה יותר טובה מאג"ח ממשלתי.
מול אג"ח קונצרני צריך לבחון את העניין - אבל שם אין קרן בטחון.
+ בלנדר כן דורש ממני מיקרו ניהול של איזה הלוואות לקחת לאור כל המיחזורים הרבים שקורים.
ומה יקרה במקרה של משבר, מיתון, היפר אינפלציה או אבטלה המונית? קרן הבטחון זה מעין קסם שיגן עליך מהכל?
ואם מחר יעלו את הריבית במשק בחדות, לא תפגע בתשואה אלטרנטיבית?
איך שאני רואה את זה, סיכון הפלטפורמה פה מגיע בנוסף לכל הסיכונים הרגילים של הלוואה, ולא במקומם. וסיכון פלטפורמה זו לא רק רמאות, אלא גם פשיטת רגל או שינוי תנאים מהותי.
לא הבנתי.
יש בדו"ח שורה של הלוואות פעילות ומתחתיה שורה של הלוואות בפיגור. אתה בעצם טוען שהפיגור הן חלק מהפעילות? ככה אמרו לך? זה לא נשמע לי הגיוני במיוחד.
לא הבנתי.
יש בדו"ח שורה של הלוואות פעילות ומתחתיה שורה של הלוואות בפיגור. אתה בעצם טוען שהפיגור הן חלק מהפעילות? ככה אמרו לך? זה לא נשמע לי הגיוני במיוחד.
הלוואות פעילות == כל הלוואה שאי פעם נתתי לה כסף (בין אם היא תקינה כרגע או לא). אגב, גם הלוואות שמוגדרות כ"חוב אבוד" מוגדרות כהלוואות פעילות.
הלוואות בפיגור == נו, את זה לא באמת צריך להסביר, נכון?
אגב, את מוזמנת להתקשר לשירות הלקוחות שלהם ולשאול, הם דווקא מאד נחמדים בהסברים...
שימי לב שמדובר על (כמעט, ברמת הפרש של אגורות בודדות) אותו סכום בהלוואות הפעילות שלי ובאלו שבפיגור, כי אלו כל ההלוואות שקיימות אצלי כרגע בתיק. כל השאר "הונזלו".
גם לי התעכבה חשבונית ליותר משבוע, אבל בסופו של דבר הכסף הגיע בתוספת ריבית על העיכוב.
יש חשבוניות של מעל 6.5%, כרגע אני מושקע בחשבונית של 6.7%, אבל אף פעם לא ראיתי מעל 7%.
אני חושב שזו הפלטפורמה היי טובה כרגע אבל הבעייתיות שלה היא בעיקר חוסר הפיזור.
בנטו יוצא 4.5%-5% אחרי עמלות ומיסוי.
תהייה: למה בעצם חברות ה-P2P לא יכולות להגדיר את התשלומים החודשיים כהחזר קרן, ורק את התשלום האחרון (שמורכב מסוף הקרן+כל הריבית) כריבית?
זה דוחה את כל המס לסוף התקופה, ובפרט מונע תשלום מס על הלוואות שלא נפרעו עד תומן.
במקום הלוואת בלון אפשר לקרוא לזה הלוואת סַדָן (anvil).
תהייה: למה בעצם חברות ה-P2P לא יכולות להגדיר את התשלומים החודשיים כהחזר קרן, ורק את התשלום האחרון (שמורכב מסוף הקרן+כל הריבית) כריבית?
זה דוחה את כל המס לסוף התקופה, ובפרט מונע תשלום מס על הלוואות שלא נפרעו עד תומן.
במקום הלוואת בלון אפשר לקרוא לזה הלוואת סַדָן (anvil).
אני משווה אלטרנטיבות השקעה - לא טענתי לרגע שזו אותה רמת סיכון.
לא הבנתי את ההצעה שלך לקרן בטחון עצמית.
איך זה מגן עלי מפני ירידת ערך האג"ח שנגרמת אם קיימת חדלות לפרעון.
כל פעם שמועבר לך החזר חודשי של הלוואה, יורדים ממנה המס והעמלה. אם הלווה מפסיק לשלם אז אין לך יותר החזר חודשי ולכן אין הורדת מס ועמלה. אתה מפסיד את הקרן ולא מרוויח ריבית וזה נזק הרבה יותר גדול.
זה נכון לגבי אי-לון. נדמה לי שבבלנדר הם גובים את העמלה בהתחלה ולכן זו בעיה. את המס הם מורידים כמו אי-לון.