• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר

• פותח הנושא פותח הנושא klayhamn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

klayhamn

משתמש בכיר
דירוג
2,553
אני בתהליך כרגע להוצאת דרכון פולני - ואחת ההנחיות שניתנה לי היא להוציא תעודת לידה של אבי ממשרד הפנים - ולוודא שיש בה את "שם אבי האם" (דהיינו את שם נעוריה של סבתי, שהיא אימו) - אבל בעותק שבמקרה יש בידי, אין שם כלום, וגם כשאני מנפיק תעודה דיגיטלית דרך האתר של משרד הפנים, אני מקבל שם שדה ריק

האם מישהו :
1. נתקל בדרישה כזו בבואו להוציא דרכון זר?
2. האם מישהו הצליח להתמודד בהצלחה עם בעיה כזו?

לרוב מבקשים תמצית רישום ולא תעודת לידה.
בתמצית של אביך יופיע שם ההורים לאחר שינוי שם המשפחה אבל בתמצית של אם האב צריך להוציא עם שינויי שם ובה יופי שינוי השם של האם.

בתמצית של אביך יופיע שם ההורים לאחר שינוי שם המשפחה אבל בתמצית של אם האב צריך להוציא עם שינויי שם ובה יופי שינוי השם של האם.
תודה -
לא ביקשו תמצית של אם האב,
הוצאת הדרכון היא באמצעות אביו של אבי (קרי, סבי מצד אבא).
אבל יש דרישה שתעודת הלידה של אבא שלי (ללא קשר לתמצית הרישום) תכיל את שדה "שם המשפחה של אבי האם".

זה שניתן להוכיח פרטים על הסבתא (אמו של אבי) בדרכים אחרות אני יודע, אבל זה לא חלק מהתהליך הבירוקרטי הפולני לצערי ולכן יסבך אותו (במקרה הטוב)

אני לא יודע מה מקור הדרישה הזו בפולין (או במדינות אחרות, שגם בהן ראיתי שיש דרישה כזו) אבל אני מניח שזה קשור לצורך "לזהות" בצורה חד-ערכית את האדם שבו מדובר (ברמה מספקת כלשהי) ובצורה סטנדרטית (כלומר, באמצעות מסמך מוכר).

נערך לאחרונה ב:
כן. הדרישה היא לתעודה מלאה. אין לזה משמעות אבל הם מנסים למצוא פרטים טכניים כדי לפסול בקשות, לכן כדאי שכל הפרטים הטכניים למרות שאין להם באמת משמעות לאזרחות יהיו מלאים נכון.

השדה הזה היה מלא אצלנו בצורה נכונה.

הייתי במקומך מנסה לתקן את זה במשרד הפנים. ברגע שיש אפשרות לפסול אותך על פרט טכני, הם עושים את זה.

נערך לאחרונה ב:
השדה הזה היה מלא אצלנו בצורה נכונה.
גם אצל יתר הצאצאים הוא מלא בצורה נכונה. השאלה אם הוא נדרש לצורך הוצאת אזרחות או לצורך הוצאת דרכון. כי אבא שלי יסתדר בלי דרכון -
המטרה היא פשוט לספק דרכון לצאצאים.

הייתי במקומך מנסה לתקן את זה במשרד הפנים. ברגע שיש אפשרות לפסול אותך על פרט טכני, הם עושים את זה.
לשיטת עורכי הדין שאנחנו עובדים מולם - זה "לא אופטימלי אבל ככל הנראה לא בעיה".
אני פונה פה בעיקר בשביל לנסות לקבל חוות דעת ממי שאולי נתקל בזה - לדוגמא - האם מישהו אי פעם הצליח לשנות שדה כזה במשרד הפנים.
זכור לי במעומעם כשביקרתי שם ב-2021 שהם אמרו שהמידע לא קיים במאגרים או משהו בסגנון -
מצד שני, אז לא הייתי מצוייד ביפוי כח מצד אבי והפעם כן אהיה...

השאלה אם נניח תעודת נישואין (מקורית, שהונפקה ברבנות) של הוריו של אבי (שבה רשום שם הנעורים של סבתא שלי) יספק אותם כבסיס להכנסת השינוי.

נערך לאחרונה ב:
השאלה אם נניח תעודת נישואין (מקורית, שהונפקה ברבנות) של הוריו של אבי (שבה רשום שם הנעורים של סבתא שלי) יספק אותם כבסיס להכנסת השינוי.
בתמצית רישום של סבתך במשרד הפנים לא מופיע שינוי שם?

בתמצית רישום של סבתך במשרד הפנים לא מופיע שינוי שם?
לא הוצאתי תמצית רישום כזו משום שלא היה בה צורך.
יש את שם הנעורים שלה (ואף את שם משפחתה מנישואיה הקודמים) בתעודת הנישואין של סבי וסבתי --
אבל הבעיה היא לא שלא ניתן לייצר "תמונת מודיעין שלמה" של כל המשפחה ולהדגים לאדם אחר מה היא השושלת והכרונולוגיה המשפחתית -

הבעיה היא שבתהליך בירוקרטי הם דורשים שכל מסמך יענה על הדרישות (למשל, ללא שדות ריקים).
מבחינתם תעודת הלידה "מזהה" חד-ערכית את אמו של האדם (אמו של אבא שלי במקרה הזה).
אם אראה שאישה כלשהי בעלת שם פרטי דומה שינתה את שמה - ייתכן (טכנית) שסבא שלי הוליד את אבי מחוץ לנישואין עם אחת מהן, והיא במקרה לא זו שהוא נישא לה אחר כך. עבור הפולנים - רק לידות שארעו במסגרת נישואים נחשבות לכשרות לצורך הורשת אזרחות.
אז הם רוצים לראות שאמו של אבי (כפי שרשומה בתעודת הלידה הרשמית שלו) היא בעלת שם זהה לאישה שסבי נישא לה.

אדגים:
נניח שלסבתי קוראים גריזלדה ושם משפחת אביה הוא אזמרגד,
אבל נניח שסבי לא היה נשוי לה כשהיא הולידה את אבי, אלא הוא התחתן אחר כך עם אישה אחרת בשם גריזלדה ששם משפחת אביה הוא טולדנו -
מבחינת תעודת הלידה של אבי (לבדה) - לא ניתן להבדיל בין התרחיש הזה ובין התרחיש שבו אין שום גריזלדה טולדנו אלא רק גריזלדה אזמרגד - משום שבתעודת הלידה של אבי מופיע רק שמה הפרטי בתור אמו.

נערך לאחרונה ב:
אני בתהליך כרגע להוצאת דרכון פולני - ואחת ההנחיות שניתנה לי היא להוציא תעודת לידה של אבי ממשרד הפנים - ולוודא שיש בה את "שם אבי האם" (דהיינו את שם נעוריה של סבתי, שהיא אימו) - אבל בעותק שבמקרה יש בידי, אין שם כלום, וגם כשאני מנפיק תעודה דיגיטלית דרך האתר של משרד הפנים, אני מקבל שם שדה ריק

האם מישהו :
אצלנו, בתעודת הלידה של אבי, יליד שנות ה-30 בארץ ישראל, לא הופיע שם נעוריה של אמו.
ככל שאני יודע, לעורך הדין שטיפל בבקשה, לא היתה בעיה עם כך.
בתעודת הלידה של אחותי, ילידת שנות ה-70, גם כן לא הופיע שם נעוריה של אמה. לבקשת עורך הדין ביקשנו מרשות האוכלוסין לתקן את התעודה.

אצלנו, בתעודת הלידה של אבי, יליד שנות ה-30 בארץ ישראל, לא הופיע שם נעוריה של אמו.
ככל שאני יודע, לעורך הדין שטיפל בבקשה, לא היתה בעיה עם כך.
בתעודת הלידה של אחותי, ילידת שנות ה-70, גם כן לא הופיע שם נעוריה של אמה. לבקשת עורך הדין ביקשנו מרשות האוכלוסין לתקן את התעודה.
תודה -

1. האם ניסיתם לתקן את תעודת אביך? או שהותרתם את זה כך? האם הוצאתם עבורו דרכון או רק אזרחות?
2. האם הייתם צריכים להביא מסמך כלשהו כדי שרשות האוכלוסין תיאות לתקן את התעודה של אחותך?

אני מציע שאביך יבקש תמצית רישום הכוללת שינויי שם של סבתך, עושים את זה באתר רשות האוכלוסין וזה מגיע תוך שבוע.
רוב הסיכויים שמופיע שם שינוי השם של סבתך שכן היא נישאה בארץ לפי מה שאתה אומר.

תשתמש בזה כדי לתקן את התעודה של אביך במשרד הפנים.

עושים את זה באתר רשות האוכלוסין וזה מגיע תוך שבוע
לא ניתן להוציא דרך האתר תמצית רישום (ובוודאי לא לערוך שינויים) של אדם שאינו המבקש (או ילדיו).
אבא שלי לא במצב להתנייד לשום מקום.
אצטרך להשיג יפוי כח נוטריוני.

כאמור - יש בידי את תעודת הנישואין של סבי וסבתי שבה מופיע שם הנעורים שלה, אז אני מקווה שיסתפקו בזה כראיה לצורך שינוי תעודת הלידה שלו.
תהיתי אם מישהו הצליח עם זה בעבר.

Screenshot 2024-11-09 152729.webp

נערך לאחרונה ב:
צודק, חייבים להגיע ללשכה.

תודה -

1. האם ניסיתם לתקן את תעודת אביך? או שהותרתם את זה כך? האם הוצאתם עבורו דרכון או רק אזרחות?
2. האם הייתם צריכים להביא מסמך כלשהו כדי שרשות האוכלוסין תיאות לתקן את התעודה של אחותך?
1. לא ניסינו. עורך הדין לא ביקש. זה היה ב-2019 בערך. הוא רק הוציא אזרחות. לדעתי אבל זה לא צריך לשנות - היעדר שם הנעורים של האם לא אמור למנוע מתן דרכון למי שהוכר כאזרח.
2. למיטב זכרוני לא. אחותי נולדה בשנות ה-70. אמה ילידת א"י והתחתנה בישראל. הנתונים הרלבנטים היו כבר בידי רשות האוכלוסין.

לא ניתן להוציא דרך האתר תמצית רישום (ובוודאי לא לערוך שינויים) של אדם שאינו המבקש (או ילדיו).
אבא שלי לא במצב להתנייד לשום מקום.
אצטרך להשיג יפוי כח נוטריוני.
אין צורך להבנתי ביפוי כח נוטריוני. מספיק שתחתים אותו על מכתב פשוט שמיפה את כוחך להוציא לו תמצית רישום. כדאי לציין במכתב את שמותיכם המלאים ומספרי הזהות שלו ושלך.
בנוסף עליך להביא את תעודת הזהות שלו איתך (וגם את שלך).
ראה את הנוהל הרלבנטי כאן: נוהל
ספציפית, ראה סעיף 3.6

כאמור - יש בידי את תעודת הנישואין של סבי וסבתי שבה מופיע שם הנעורים שלה, אז אני מקווה שיסתפקו בזה כראיה לצורך שינוי תעודת הלידה שלו.
תהיתי אם מישהו הצליח עם זה בעבר.
אני לא בטוח שהם יכולים לתקן את התעודה של האבא. בהנחה שאביך נולד בזמן המנדט הבריטי בארץ, התעודה שהם מנפיקים היא לדעתי העתק של התעודה שנמצאת בגנזך המדינה ורוב הסיכויים שהיא אינה כוללת את שם הנעורים של האם.

אני בתהליך לאזרחות אירופית אחרת (לא פולנית) והעו״ד ביקש תמצית רישום מורחבת של כל אחד בשרשרת.
היא כוללת בין היתר שמות ישנים, לאדם שנפטר היינו צריכים להגיש תביעה לקבלת צו בבית המשפט, מה שעיכב את התהליך.
בתמצית הרישום יש את שמות הילדים + ההורים ותעודות הזהות שלהם כך שניתן לבצע את הקישור המתאים גם אם השמות לא תואמים (מה שקרה אצלנו)

אני לא בטוח שהם יכולים לתקן את התעודה של האבא. בהנחה שאביך נולד בזמן המנדט הבריטי בארץ, התעודה שהם מנפיקים היא לדעתי העתק של התעודה שנמצאת בגנזך המדינה ורוב הסיכויים שהיא אינה כוללת את שם הנעורים של האם.
אבי נולד ב-1950 בארץ. זה משנה משהו?

הם לא צריכים לתקן את התעודה בגנזך - הם רק צריכים לייצר תעודה עם רישום עדכני יותר שמכיל מידע שממילא הוא נכון. הרי זו אמו. שמה הפרטי מופיע שם. ויש לאביה שם משפחה.

היא כוללת בין היתר שמות ישנים, לאדם שנפטר היינו צריכים להגיש תביעה לקבלת צו בבית המשפט, מה שעיכב את התהליך.
בדרכון פולני לא צריך תמצית מורחבת, מספיק רגילה (עם שדות נוספים שאפשר לבקש כמו עיר לידה וכו').
בתמצית הרישום יש את שמות הילדים + ההורים ותעודות הזהות שלהם כך שניתן לבצע את הקישור המתאים גם אם השמות לא תואמים (מה שקרה אצלנו)
מעניין. בעקרון עורך הדין לא ביקש תמצית רישום של אבי - אבל אם זה יעזור לצורך תיקון תעודת הלידה, מה טוב.

אין צורך להבנתי ביפוי כח נוטריוני. מספיק שתחתים אותו על מכתב פשוט שמיפה את כוחך להוציא לו תמצית רישום. כדאי לציין במכתב את שמותיכם המלאים ומספרי הזהות שלו ושלך.

בעקרון אתה צודק, על פי הנהלים היבשים אין צורך - וכך אמרו גם עורכי הדין. אבל יש ניואנס מסויים:
הסיבה שבגינה לא צריך יפוי כח נוטריוני היא - שכאשר אתה מקבל יפוי כח מאדם (נניח מאבא שלי) אתה בעצם "נכנס בנעליו" מבחינה חוקית לכל צורך ועניין שלשמו נוצר יפוי הכח - אז אם נניח בנהלים כתוב ש-"קרוב מדרגה ראשונה זכאי להפיק תמצית רישום של אדם שנפטר" - אז יפוי כח הופך אותי וירטואלית ל-"קרוב מדרגה ראשונה" כאשר אני בא במקום אבי.
אלא שזה תלוי מאוד על איזה פקיד תיפול ואיזו פרשנות תהיה לו של הנהלים, אז כדי למנוע טרטור אני הולך לחומרה ומפיק יפוי כח נוטריוני. זה יטפל ב-5% שמישהו שם יחליט להתחכם ולטעון שאני לא קרבה ראשונה,
וממילא יהיה טוב גם לדברים אחרים (נניח, שינויים ותיקונים שאצטרך לבצע או מסמכים אחרים שאצטרך להפיק)

אבי נולד ב-1950 בארץ. זה משנה משהו?

הם לא צריכים לתקן את התעודה בגנזך - הם רק צריכים לייצר תעודה עם רישום עדכני יותר שמכיל מידע שממילא הוא נכון. הרי זו אמו. שמה הפרטי מופיע שם. ויש לאביה שם משפחה.
לא יודע לומר בוודאות.
ככל שאני מבין, כשמבקשים תעודות לידה מתקופת המנדט (אבל אולי גם מהשנים הראשונות של המדינה), הבקשה מנותבת דרך גנזך המדינה.
לדעתי במצב כזה הם רק מתעתקים את התעודה שיש להם מבלי להוסיף פרטים.

האם מישהו נתקל במצב שבו האב (או האם) "לא מקושרים" במשרד הפנים לסב ולסבתא (הוריהם)? קרי שדור 2 לא מקושר לדור 1 (בהנחה שאני דור 3).
במשרד הפנים טענו שהם לא מקושרים ולכן צריך לעשות "בדיקה" ו-"לעבוד על התיק" והם "יתקשרו אלי" כשיסיימו.
קרה למישהו...?

• עצוב
Reactions: HHH
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שלי שאלה לגבי תעודת סל Reinvest שוק ההון 37
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 44
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
edangz שאלה לגבי ההעברה הבנקאית בIB שוק ההון 7
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה