• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הוצאת המזומן ממשוואת איזון התיק?

• פותח הנושא פותח הנושא hadar200
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hadar200

משתמש רשום
דירוג
12
בתיק שלנו יש שלושה סוגי נכסים אשר נקנו על ידי קרנות מחקות:
מזומן - קרן כספית
אג"ח מדינה
מדדי מניות
אנחנו שוקלים להוריד את המזומן מהמשוואה משתי סיבות:
1. כמות המזומן היא של שתי המשכורות שלנו על פני חצי שנה. אין לה ערך באחוזים ביחס לשאר התיק.
2. אם יקרה משבר כלשהו (משהו אמיתי לא קשקוש וכותרות פיננסיות). אנחנו וכל אחד אחר למעשה עלולים לאבד את העבודה.
ולכן לא רצוי לאזן את התיק מהמזומן.

אני שואל מכיוון שמשבר כלכלי הוא קודם כל משבר לפני שהוא הזדמנות לאיזון התיק.
מה דעתכם?

כמות המזומן היא של שתי המשכורות שלנו על פני חצי שנה. אין לה ערך באחוזים ביחס לשאר התיק.
אם הקרן הכספית נועדה למצבי חירום (של הפסקה פתאומית בזרם ההכנסות), כמו שרובנו דואגים לעשות, אז בוודאי שאין לאזן עם תיק ההשקעות. נדמה לי שזה נכתב בבלוג לא פעם.

אני מבין שהקרן בתוך תיק ההשקעות והיא לא קרן לחירום. אם זאת קרן חרום - אז תפקידה להיות קרן חרום ולא לצורכי איזון תיק ההשקעות. במקרה שזה יושב בתיק ההשקעות אני הייתי שוקל שהמזומן ישב על הגדר. מדדי המניות היום לא זולים ואפילו יקרים (אפשר כמובן להתווכח על זה).
http://www.multpl.com/
http://www.gurufocus.com/stock-market-valuations.php

תשואת האג"ח אפסית, אז אנשים קונים מניות בכל מחיר. המניות עולות ונראה שיש אופטימיות בשווקים, למרות שהאג"ח מספר סיפור מעט שונה.
האם המדדים יכולים לעלות גם עוד? לדעתי כנראה שכן. האם בעתיד היחסית קרוב יהיו אירועים משמעותיים שיהיו קטליזטור לנפילה של השווקים שיגרמו ל mean reversion בתמחור השוק ? אני בכלל לא אהיה מופתע אם כן, ולדעתי הסבירות שזה יקרה בכלל לא נמוכה. בתנאים האלו לא הייתי משקיע במדדים עולמיים (בדברים אחרים אולי כן, אבל זה לא העניין כאן) כי לדעתי הסיכון גדול מדי ואני מעדיף שהכסף ישב על הגדר מאשר לקנות במחירים גבוהים (לא רק מדדי מניות עולמיים, אלא גם אג"ח בתשואה נמוכה). לדעתי הקרנבל הזה לא ימשך עוד הרבה זמן, אבל מאוד יתכן שאני טועה.
הייתי מעדיף להצטער על הפסד תשואה כלשהו בעתיד אבל שיהיה לי מזומן שיכול להגיב לנפילה בשווקים, מאשר להצטער על פעולה על בסיס הגרידיות שלי שתתברר כצעד לא חכם למרות שחשבתי שהשוק יקר והסיכון לא שווה את זה.
* דיעה אישית שלי כמובן על הסיכון, ואני לא ממליץ על כך*

הסטייה מאיזון בתיק שלך משמעותית או לא כל כך ?

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שיש להפריד בין קרן חירום לבין מזומן כחלק מתיק ההשקעות.
קרן חירום - כשמה, למצבי חירום. למשל אבטלה, או מקרה חירום רפואי חו"ח. עליה להיות נזילה לחלוטין ונגישה ביותר, בסכום קבוע שהחלטתם עליו מראש. כמובן שבנסיבות החיים הסכום יכול להשתנות (למשל הגיוני שהורים לילדים יעדיפו סכום גבוה יותר מאשר היו צריכים כשהיו בני 20), אך הסכום לא תלוי בגודל תיק ההשקעות.
מזומן כחלק מתיק ההשקעות - או אג"ח עם מח"מ אפסי, למשל מק"מ. תפקידו להיות חלק מאוד יציב בתיק שישמש בין היתר תחמושת לעת משברים (כמו התפקיד שממלא המזומן בתיק הארי בראון, רק באחוז נמוך יותר לרוב). מזומן שממלא תפקיד כזה יש להגדיר לו אחוז מסויים קבוע ולאזן בעת הצורך.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי הקרנבל הזה לא ימשך עוד הרבה זמן, אבל מאוד יתכן שאני טועה
יצא לי לחשוב הרבה על הסוגיה הזו ואני הגעתי למסקנה שהשוק בוודאות איננו בועתי, ודרך אגב גם וורן באפט שהקישור שסיפקת מתייחס אליו טוען זאת.
כמו כן, חזרה לממוצע היא כמובן לא טריוויאלית בשוק ההון, ורבים יטענו שמדובר בהליכת אקראי.
ומעל הכל, ניסח זאת לדעתי הכי יפה מאיר מהבלוג התמונה הגדולה. לא משנה מה אתה חושב שאתה יודע לגבי הכיוון של השוק, כנראה שאתה טועה והיסטורית ההחלטה החכמה הייתה לא לנסות לתזמן, בין השאר כיוון שתרחיש לא פחות סביר ממה שתיארת של קריסה קרובה הוא קריסה לאחר עליות שימשכו עוד לא מעט זמן, כך שעדיין הפסדת הרבה יותר אם נשארת בחוץ.

יצא לי לחשוב הרבה על הסוגיה הזו ואני הגעתי למסקנה שהשוק בוודאות איננו בועתי, ודרך אגב גם וורן באפט שהקישור שסיפקת מתייחס אליו טוען זאת.
כמו כן, חזרה לממוצע היא כמובן לא טריוויאלית בשוק ההון, ורבים יטענו שמדובר בהליכת אקראי.
ומעל הכל, ניסח זאת לדעתי הכי יפה מאיר מהבלוג התמונה הגדולה. לא משנה מה אתה חושב שאתה יודע לגבי הכיוון של השוק, כנראה שאתה טועה והיסטורית ההחלטה החכמה הייתה לא לנסות לתזמן, בין השאר כיוון שתרחיש לא פחות סביר ממה שתיארת של קריסה קרובה הוא קריסה לאחר עליות שימשכו עוד לא מעט זמן, כך שעדיין הפסדת הרבה יותר אם נשארת בחוץ.

לא ציינתי, אבל בקישור התכוונתי לגרף של total market cap / GDP , זה מתעדכן שם כל הזמן. לפי מה שראיתי יש שם אזכור למטה למה שוורן באפט אמר לפני הרבה שנים, ואין שם משהו מעודכן. בכל מקרה, ראיתי איפהשהו לא מזמן שוורן באפט אמר שאם אנשים ידעו שתהיה ריבית אפס בחמישים שנה הקרובות אז הדאו ג'ונס יכול גם להגיע ל-100,000 עוד חמישים שנה.

ב-2000 וב-2008 השוק היה מתומחר מאוד גבוה, לכל משבר היה את הסיבות שלו, אבל אי אפשר להגיד שהמשברים היו בלתי צפויים ללא סימני אזהרה.
אני לא משוכנע שאני יודע לאן השוק הולך, במצב הקיים אפשר לראות עוד לא מעט עליות, אבל אני אומר שתמחור השוק מעלה הרבה סימני אזהרה שמעלות תהיות.
שוב, אנחנו לא רגילים יותר מדי להשקעות בסביבה של ריבית אפס. היו הרבה עליות אחרי המשבר של 2008/9, אבל מה מכאן ? עד כמה שוק יכול לעלות למרות שהוא מתומחר גבוה ? אולי הערכות מחיר שוק כמו market cap/ GDP הרבה פחות רלוונטיות בסביבה של ריבית אפס והתמחור לא באמת גבוה ?

אני מניח שאני מהעתיד ידע לענות על השאלות האלו הרבה יותר טוב ::)

אולי הערכות מחיר שוק כמו market cap/ GDP הרבה פחות רלוונטיות בסביבה של ריבית אפס והתמחור לא באמת גבוה
זו ההערכה שלי, באופן אישי. ריבית אפסית + אינפלציה אפסית = מוכנות להסתפק ב-PE גבוה יותר עבור אותו השוק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 75
ש הוצאת מזומן בכרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 24
R הוצאת דרכון בצורה מהירה אוף טופיק 9
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
A הוצאת חשבוניות עסקה במעבר בין 17% ל 18% מעמ מיסים 2
D הוצאת קבלות מהכנסה פסיבית תיק 94 מיסים 4
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
D הוצאת אישור ניכוי מס שנתי באופן עצמאי מיסים 0
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
D הוצאת כספי פיצויים - שבירת רצף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
B הוצאת קרנות השתלמות לטובת תשלום משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
ע הוצאת ני״ע לחו״ל מעל 500k ש״ח - מחוייב בדיווח למס הכנסה? מיסים 19
R הוצאת תגמולים - מס כפול ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M הוצאת טופס 867 לאחר סגירת חשבון מיסים 5
ה ניכוי הוצאת שכר דירה מסלול 10% נדל"ן 6
M התיישנות על הוצאת כספי פנסיה של נפטר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
R הוצאת כספים מחוץ לישראל - דו"ח למס הכנסה מיסים 7
ק הוצאת כספי פיצויים לחשבון ב-IB פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
ל הוצאת פטור במבחן אמירם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad הוצאת כרטיס אשראי עם חשבון בWise צרכנות פיננסית 1
Michel שאלות לאחר הוצאת דו"ח מסלקה פנסיונית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ הוצאת כספי פיצויים להוספת תיק צרכנות פיננסית 40
ק הוצאת אכ״ע מקרן פנסיה והעברתו לקופת גמל צרכנות פיננסית 2
E הוצאת הכסף מישראל לבעלי אזרחות אירופית צרכנות פיננסית 3
klayhamn הוצאת כספים מ-TRANSFERWISE צרכנות פיננסית 50
צפי הוצאת מט"ח מהבנק בעלות מינימלית צרכנות פיננסית 0
סטרבו הוצאת אזרחות פורטוגלית אוף טופיק 40
E הוצאת כרטיס אשראי ללא עמלות צרכנות פיננסית 8
ק הוצאת רישיון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
פ מעבר בין קופות גמל - הוצאת קיטור צרכנות פיננסית 4