• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ההשלכות הכלכליות של ממשלת לפיד-בנט

• פותח הנושא פותח הנושא AsherV
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המשך שלטון נתניהו וממשיכי דרכו היה מוביל לדיקטטורה, עזיבת האוכלוסייה החזקה, קריסה כלכלית, היחלשות צבאית, מלחמות פנימיות וחיצוניות וכיבוש בידי צבאות ערב.
אתה הבעלים של כדור בדולח?

שאלו אותי על כדור הבדולח שלי פה בעבר, אחרי שתחזיות קודמות שנתתי פה התממשו לא רע בכלל. האמת שאין לי כדור בדולח. אני רק מפעיל את ההיגיון.
הרבה אנשים שמפעילים את ההיגיון מגיעים להרבה תחזיוות שונות, חלקם אפילו קולעים מדי פעם

האמת, הדבר שהכי מרתק אותי בכינון הממשלה החדשה זה שסוף סוף יהיה אפשר לעמת את האופוזיציה לנתניהו עם עצמה.
כבר שנים שפוליטיקאים (וקבוצות מחאה) מאשימים את נתניהו בכל הרע והכשלים במדינה, (ומה שטוב, מובן מאליו, חובתו הבסיסית, לא קשור אליו, וכו')
יתכן שהם צודקים ויתכן שלא. עכשיו נדע אם דברים שרואים מכאן לא רואים משם או שבאמת יורגש שינוי.
הנזקים שנתניהו גרם הם נזקים ארוכי טווח. זה לא שממשלה חדשה תיצור כסף יש מאין, אבל היא יכולה להפוך את המגמה ולשנות לטובה את העתיד הרחוק יותר. הבעיה היא שפוליטיקאים תמיד מתעניינים יותר במיידי על חשבון העתיד הרחוק יותר. נתניהו הוא מקרה קיצוני, אבל גם האחרים פועלים כך. כדי לראות את ההבדל תצטרך להסתכל לעומק על התהליכים.

כדור בדולח
הוא מביע סנטימנט שמייצג רבים.
ישראלים רבים רואים את ישראל הופכת למדינת מזרח תיכון פונדמנטליסטית (ע"ע טורקיה) והם החליטו לקחת ממנה הפסקה (יחד עם המיסים והידע שלהם).

מכיוון שהציבור המסורתי/שמרני אוהד את ביבי, וביבי משתדל לחזק אותו ואת מוסדותיו, נקלענו למעגל קסמים שאני לא בטוח שיש איך לברוח ממנו.

אני אישית החלטתי שפחות מתאים לי לחיות במדינה מהסוג הזה והלכתי.

אני חושב שההתעסקות בהשלכות הכלכליות כתוצאה ממשלת שינוי היא קצת רדודה.

חבל על השרשורים האלה. לא יהייה ממשלת לפיד בנט. אתם לא שומעים חדשות? באופן מאוד מקרי דווקא השבוע הקרוב לפני ההשבעה, אושר מצעד דגלים בשער שכם הנפיץ, דווקא השבוע הקרוב ישראל אחרי 12 שנה של העברות כספים בלתי פוסקות בשלטון נתניהו, במיוחד אחרי הפסקות אש, ישראל מעכבת מתן כסף קטארי לרצועה, וחמאס בתגובה מאיים לחדש את האש בסוף השבוע יומיים שלוש לפני ההשבעה. כל אדם עם תעודת בגרות וקצת שכל בראש מבין שיש כאן יד מכוונת.

חבל על השרשורים האלה. לא יהייה ממשלת לפיד בנט. אתם לא שומעים חדשות? באופן מאוד מקרי דווקא השבוע הקרוב לפני ההשבעה, אושר מצעד דגלים בשער שכם הנפיץ, דווקא השבוע הקרוב ישראל אחרי 12 שנה של העברות כספים בלתי פוסקות בשלטון נתניהו, במיוחד אחרי הפסקות אש, ישראל מעכבת מתן כסף קטארי לרצועה, וחמאס בתגובה מאיים לחדש את האש בסוף השבוע יומיים שלוש לפני ההשבעה. כל אדם עם תעודת בגרות וקצת שכל בראש מבין שיש כאן יד מכוונת.
בנט ושקד כבר חצו את הרוביקון. מי שעדיין תומך בהם מסכים שבבלפור יושב פירומן ולכן חימום הגזרה צריך להאיץ את הקמת הממשלה ולא להיפך.

צריכים אשכול הימורים חדש

יש למישהו לינק או הסבר איזו מפלגה יותר עדיפה לבחור חילוני שבכיוון של הייטק כמוני? (ליכוד או יש עתיד)
אין תשובה חד משמעית מי עדיף כלכלית, כי מפלגות השלטון צריכות להרכיב קואליציה עם מפלגות סקטוריאליות נוספות שכל אחת מכניסה דרישות שייטיבו עם קבוצה כזו או אחרת.
בכל מקרה בוועדים הקומוניסטים אף אחד לא יגע והם רק הולכים וגודלים בגודלם ובחוסא יעילותם.
הוועדים כבר מזמן לא קומוניסטים. ועד נהגי המוניות, ועד התעשייה האווירית, ועד נמל אשדוד כדוגמה, כבר מזמן מחוברים היטב לליכוד ונציגיו. הקומוניזם זו רק מילת גנאי שנאמרת כשמדברים על מפא"י של פעם, שבינה ובין מפלגות השמאל של היום כבר לא נותר הרבה.

האם קומוניזם הוא לא מניעת שוק חופשי ? וועד המוניות שמונע כניסת UBER לארץ לדוגמה.
דיברתי עם אנשים שחיו בארה"ב ומידי פעם מבקרים לישראל הם טוענים שישראל קומוניסטית ואין פה שוק חופשי באמת איפלו שיש שינוי לטובה מאז 1948.
מוזמן לחפש את ההגדרה לקומוניזם ולהסביר האם ועדי העובדים עונים להגדרה.

ולמען הסר ספק, אני מתנגד להסתדרות ולכוחם הרב של הוועדים הגדולים. אבל השימוש במושגים כמו קומוניזם רק כדי להשמיץ גורם כלשהו מדרדרות את הדיון וראויים יותר למקומות כמו רוטר מאשר לאתר זה.

מה זה יוקר המחייה? מחיר המלפפון? מחיר המלפפון ביחס לשכר ממוצע? מחיר המלפפון ביחס לשכר החציוני? עם או בלי אבטלה? או שא יש מס׳ מדדים, ויש גם השלכות על סגנונות חיים שונים.
אותו יוקר המחיה שבו האשימו את הממשלה (מי שהאשים כמובן), עכשיו נראה מה כמה והאם ישתנה
הכל סובייקטיבי, והדרישה הלכאורה ״אובייקטיבית״ שלך רק מוכיחה את זה יותר.
הכל סובייקטיבי? אז בעצם אתה מבטל כל ביקורת שנאמרה ב12 שנים האחרונות?
ממש מוזר..
אגב, אני לא "דורש" כלום, רק אמרתי שמעניין לראות איך ינהגו כל המבקרים כשהם סוף סוף על הגה השלטון.
שלא תהיה לך אי הבנה מאוד אשמח שישתפרו כאן החיים וממש לא מעניין אותי בעזרת איזה פוליטיקאי זה יקרה.

בטווח הארוך ישראל ניצלה. המשך שלטון נתניהו וממשיכי דרכו היה צפוי להוביל לדיקטטורה, עזיבת האוכלוסייה החזקה, קריסה כלכלית, היחלשות צבאית, מלחמות פנימיות וחיצוניות וכיבוש בידי צבאות ערב. מעטים מאוד האנשים שכראשי ממשלה מסוגלים לגרום לנזק כזה, ואני לא מאמין שבנט הוא אחד מהם. כל השאר הוא השפעות מסדר שלישי.
לישראל יש פוטנציאל גבוה מאוד בזכות המוח היהודי. עם ממשלה מתפקדת ישראל יכולה להפוך למדינה עשירה מאוד. בין אם הממשלה הזאת תצליח לסיים את הקדנציה ובין אם יהיו בחירות ותקום ממשלה אחרת, ישראל עולה עכשיו לנתיב מבטיח הרבה יותר.
אני לא אכנס לדיון פוליטי כי זה בפירוש לא השרשור.
צר לי, אני חולק על כל ההנחות שלך (חוץ מהמוח היהודי) -והיה יכול להיות דיון פוליטי מעניין-אבל אנחנו פה מדברים כלכלה

יאושר תקציב לפחות , יש למישהו לינק או הסבר איזו מפלגה יותר עדיפה לבחור חילוני שבכיוון של הייטק כמוני? (ליכוד או יש עתיד)
לפי הסטטיסטיקה כמה שבן אדם יותר משכיל וחזק מבחינה כלכלית הוא מצביע "לשמאל - מרכז" האם הוא באמת פחות מזיק?

בכל מקרה בוועדים הקומוניסטים אף אחד לא יגע והם רק הולכים וגודלים בגודלם ובחוסא יעילותם.
הכל תלוי בסדר העדיפויות שלך

אני הלכתי ככה

מבחינה ביטחונית מדינית לא יהיה הבדל משמעותי בין הממשלות כי זה תלוי גם בארצות הברית והפער בין המפלגות שלא בקיצון לא ממש דרמטי
אז זה לא רלוונטי

בנושא הכלכלי, כל צד יקים ממשלה או עם החרדים או עם מרצ והעבודה ועכשיו גם רעמ שזה חרדים רק דל הערבים

אז בכל מצב לא נקבל אידיולוגיה שונה

מה נשאר? בעיקר הנושא הדתי, שמרנות מול פרוגרסיביות,חילוניות מול דתיות, היחס לבגץ וכו...

לפחות ככה אני מסתכל על זה אולי זה יקל על הבחירה שלך.. כשיש פחות משתנים הפתרון קל יותר

ראיתי את זה, לא הספקתי לשמוע,

תוסיפו לזה את העובדה שנטל המס נופל בצורה עוצמתית על חלק קטן מהאוכלוסיה ואז תבינו שהישראלי הממוצע לא מבין מה אנחנו רוצים ממנו. הרי המדינה (משלם המסים) דואגת ויש דברים ב"חינם".

על זה נאמר "הציבור מטומטם ולכן אני אשלם"
הציבור לא מטומטם.
כמו שכתבת, לרוב מוחלט של הציבור יש אינטרס שהמיעוט העשיר יממן אותו.

(קצת מזכיר לי את הדוגמאות הקלאסיות משיעורי אזרחות על הגדרת הדמוקרטיה...)

המטומטמים הם אלו שנמנים על המיעוט שמשלם מס, ועדיין מאמינים ב"המדינה דואגת לדברים בחינם".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא נמאס כבר מהשטות הזאת?
מה לעשות, במהלך חיי נתקלתי באנשים כאלו.

זה נכון שהרבה ממשלמי המס שתומכים בהגדלת התמיכה הממשלתית עושים זאת מנקודת מוצא אידיאליסטית (או אגואיסטית עקיפה - אם יהיה טוב לעניים יהיה טוב גם לנו), אבל פגשתי לא מעט אנשים שמשוכנעים שמצבם הכלכלי האישי ישתפר אם המדינה תיקח מהם כסף, ותממן בכסף הזה משהו גם להם וגם לאלו שלא משלמים מס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
T ההשלכות לאחר קריסת גמ"ח אוף טופיק 58
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
F מה ההשלכות של עבודה עם IB ישראל לעומת ישירות עם IB? שוק ההון 6
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
Aranchik "דע את ההשלכות״ - פתיחת קופת גמל שוק ההון 243
I הייתם מעדיפים שיוותרו על הגזרות הכלכליות ויעלו 2-5 אחוז מע״מ אוף טופיק 70
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
K דוחות של סיכום פעולות באקסלנס טרייד שוק ההון 5
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27

נושאים דומים

Back
למעלה