• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג

דניאל כהן

משתמש סולידי
דירוג
11
בפוסט על תכנית המילוט של הסולידית נכתב
מחלקה אחרת ב"משטרת המוסר" ממקדת את פועלה בהשלכות המאקרו-כלכליות של תכנית המילוט שלכם. הם מוצאים פגם מוסרי בהחלטתכם לבזבז מעט כסף, ובכך מנסים ליצוק עומק תאורטי למילת הגנאי "קמצן".

ביטוי נפוץ לכך הוא הדאגה לגורל המשק בתרחיש הדמיוני שבו "כולם יחקו אתכם". החשש הוא שהמצב ה"בריא" הנוכחי – שבו אנשים מבזבזים 110% מההכנסה שלהם על צריכה כפייתית התורמת כביכול ל"צמיחת" המשק — ישתנה ללא היכר אם, נניח, אנשים יבזבזו רק 20% מההכנסה ויחסכו 80%. הדפלציה שתיווצר, כך הם טוענים, תביא לסוף העולם.

יתכן שתרצו לשאול את האנשים הללו מה יקרה למשק אם המצב הנוכחי יימשך כפי שהוא (רמז: משאבי כדור הארץ מוגבלים). יתכן שיש טעם להזכיר בפניהם שגם בזמן המשבר הכלכלי העולמי האחרון (2008) – השפל הדפלציוני החמור ביותר מאז 1929 – אנשים המשיכו לצרוך בכפייתיות

השאלה שלי היא מה יקרה אם אחוז גדול של אנשים יפעלו בצורה כזאת, איך זה ישפיע על הכלכלה? האם תהיה לממשלה מספיק מיסים? הרי בדרך החיים הזאת משלמים מעט מאוד מיסים.
האם 50% מהאוכלוסיה יכולים לחיות בצורה כזאת בלי שזה יבוא על חשבון הצד השני? האם זה גורם לצד השני לשלם יותר מיסים והצד הראשון הופך לנטל? או שאני טועה לחלוטין וגם אם 90% מהאנשים יעשו את זה הכלכלה לא תשתנה, ולהפך, זה יתרום לעולם מאוד בגלל המשאבים המוגבלים שלו?

רוב האנשים מתעדפים הגדלה של הכנסות על פני צמצום של הוצאות כדרך להגיע לחירות כלכלית. לפיכך הם אינם מהווים איום על הכנסות המדינה ממיסים.

קבוצת האנשים שבוחרת בחיי דלות מרצון היא קטנה ונישתית, ולדעתי תמיד תישאר כזו. זה אורח חיים שונה מידי ממה שמוכר לאדם המודרני, והוא דורש התמסרות גדולה מידי בשביל רוב האנשים. קל יותר פשוט להחליף עבודה למשרה שמכניסה 20% יותר ולכן רוב האנשים בוחרים בדרך הזו. זה טבעם של טרנדים - תמיד יש את הגרעין הקטן של ה"משוגעים לדבר" שהולכים איתו עד הסוף, אבל ככל שהטרנד צובר פופולאריות כך הוא משתנה בכדי להתאים יותר לנורמות החברתיות המקובלות, והוא נעשה פחות חתרני ומרדני מכפי שהיה במקור. לכן אני לא חושב שישן השלכות ברמה המאקרו-כלכלית על בחירה בדרך החיים הזו.

בכל זאת, בתרחיש האולטרה-היפוטתי בו באמת 90% מאוכלוסית המדינה פתאום מקבלת החלטה להתנזר ממסעדות וחופשות בחו"ל ומוכרת את כל הרכבים הפרטיים (לפירוק) ומפטרת את עוזרות הבית ומוחקת את היוזר בוולט והולכת ליישב את הנגב - ברור שזה ישנה את הכלכלה. אם השינוי הזה הוא לטובה או לרעה, זה תלוי בתפיסת העולם שלך, אני מניח.

רוב האנשים מתעדפים הגדלה של הכנסות על פני צמצום של הוצאות כדרך להגיע לחירות כלכלית. לפיכך הם אינם מהווים איום על הכנסות המדינה ממיסים.

קבוצת האנשים שבוחרת בחיי דלות מרצון היא קטנה ונישתית, ולדעתי תמיד תישאר כזו. זה אורח חיים שונה מידי ממה שמוכר לאדם המודרני, והוא דורש התמסרות גדולה מידי בשביל רוב האנשים. קל יותר פשוט להחליף עבודה למשרה שמכניסה 20% יותר ולכן רוב האנשים בוחרים בדרך הזו. זה טבעם של טרנדים - תמיד יש את הגרעין הקטן של ה"משוגעים לדבר" שהולכים איתו עד הסוף, אבל ככל שהטרנד צובר פופולאריות כך הוא משתנה בכדי להתאים יותר לנורמות החברתיות המקובלות, והוא נעשה פחות חתרני ומרדני מכפי שהיה במקור. לכן אני לא חושב שישן השלכות ברמה המאקרו-כלכלית על בחירה בדרך החיים הזו.

בכל זאת, בתרחיש האולטרה-היפוטתי בו באמת 90% מאוכלוסית המדינה פתאום מקבלת החלטה להתנזר ממסעדות וחופשות בחו"ל ומוכרת את כל הרכבים הפרטיים (לפירוק) ומפטרת את עוזרות הבית ומוחקת את היוזר בוולט והולכת ליישב את הנגב - ברור שזה ישנה את הכלכלה. אם השינוי הזה הוא לטובה או לרעה, זה תלוי בתפיסת העולם שלך, אני מניח.

האם מצב זה דומה לצורת החיים של החרדים בקצת? כלומר הם משלמים פחות מיסים משאר האוכלוסיה ומהווים נטל, אם אחליט לפרוש בגיל 30 ולחיות על 4000 שקל בחודש האם אהווה נטל על שאר האוכלוסיה בכל שאשלם פחות מיסים ואתרום פחות למדינה? ברור שאחוז קטן לא ישפיע, אבל אם זה יהיה אחוז דומה לחרדים, האם זאת בעיה?

האם מצב זה דומה לצורת החיים של החרדים בקצת? כלומר הם משלמים פחות מיסים משאר האוכלוסיה ומהווים נטל, אם אחליט לפרוש בגיל 30 ולחיות על 4000 שקל בחודש האם אהווה נטל על שאר האוכלוסיה בכל שאשלם פחות מיסים ואתרום פחות למדינה? ברור שאחוז קטן לא ישפיע, אבל אם זה יהיה אחוז דומה לחרדים, האם זאת בעיה?
נניח שאני לא משתמש בשירות של נטפליקס לדוגמה ואני מחליט להתנתק מהם, ואז בעקבות ההתנתקות שלי הם מעלים מחירים לכל שאר המנויים, אז האם אני אשם בזה נטפליקס צריכה להעלות מחירים ללקוחות שלה? האם אני צריך לשלם על השירות שלה למרות שאני לא משתמש בו רק כדי שהיא לא תקרוס?

האם זה לא בדיוק אותו דבר לגבי תשלום מיסים למדינה?

נניח שאני לא משתמש בשירות של נטפליקס לדוגמה ואני מחליט להתנתק מהם, ואז בעקבות ההתנתקות שלי הם מעלים מחירים לכל שאר המנויים, אז האם אני אשם בזה נטפליקס צריכה להעלות מחירים ללקוחות שלה? האם אני צריך לשלם על השירות שלה למרות שאני לא משתמש בו רק כדי שהיא לא תקרוס?

האם זה לא בדיוק אותו דבר לגבי תשלום מיסים למדינה?
כן, זה דומה. אבל לדוגמה החרדים מהווים נטל על החברה למיטב הבנתי, יש יגידו שלא מוסרי לחיות כחרדי בגלל שהם מקבלים יותר משהם נותנים.
אין לי את הסמכות להחליט האם זה מוסרי או לא אני רק רוצה לדעת שני דברים:
1. האם לחיות כחרדי מהווה נטל על החברה (ממה שאני יודע, הם מקבלים יותר משהם מכניסים כלומר חיים על חשבון אחרים
2. האם דרך החיים המוצעת בבלוג גם יוצרת נטל על החברה, כלומר האם מיליון אנשים יעברו לדרך החיים הזאת המדינה תהיה בבעיה, ואם כולם יעברו לדרך החיים(ממש כולם), האם דבר כזה אפשרי או הכלכלה תקרוס ובהכרח בשביל לחיות בצורת החיים הזאת חייבים להיות אנשים שמממנים את האנשים שחיים כך?

הרי אם כולם יהיו חרדים, מי יממן אותם, זה לא אפשרי, נכון?

זה עניין של תרבות, מדינות צפון אירופה, יפן, קוריאה, סין הן מדינות שתרבותית מעודדות חיסכון (אפשר לבדוק לדוגמה אחוז בתים בבעלות, אחוז חיסכון למשק בית) ולמרות שלכל מדינה יש את הבעיות שלה, בגדול הן מסתדרות טוב מאוד.

כן, זה דומה. אבל לדוגמה החרדים מהווים נטל על החברה למיטב הבנתי, יש יגידו שלא מוסרי לחיות כחרדי בגלל שהם מקבלים יותר משהם נותנים.
אין לי את הסמכות להחליט האם זה מוסרי או לא אני רק רוצה לדעת שני דברים:
1. האם לחיות כחרדי מהווה נטל על החברה (ממה שאני יודע, הם מקבלים יותר משהם מכניסים כלומר חיים על חשבון אחרים
2. האם דרך החיים המוצעת בבלוג גם יוצרת נטל על החברה, כלומר האם מיליון אנשים יעברו לדרך החיים הזאת המדינה תהיה בבעיה, ואם כולם יעברו לדרך החיים(ממש כולם), האם דבר כזה אפשרי או הכלכלה תקרוס ובהכרח בשביל לחיות בצורת החיים הזאת חייבים להיות אנשים שמממנים את האנשים שחיים כך?

הרי אם כולם יהיו חרדים, מי יממן אותם, זה לא אפשרי, נכון?
אם כולם יהיו קיבוצניקים,
לאיזה גובה המגדלים בתל אביב יצטרכו לצמוח על מנת לאפשר לקיבוצניק בית עם שני דונם חצר?

משלמים פחות מיסים משאר האוכלוסיה ומהווים נטל
יש מי שמשלם פחות מיסים אבל עדיין משלם ותורם למדינה מזמנו (שרות צבאי). הוא לא מהווה נטל.

יש מי שחי על קצבאות. המקור להן הוא לא איזה "תקציב מדינה" ארטילאי. המקור להן הוא מיסים שמישהו אחר משלם. כלומר, מקבלי הקצבאות חיים על חשבון אנשים אחרים שמממנים את חייהם ולכן מהווים נטל. ואם אותו מקבל קצבאות גם לא תורם שירות צבאי, על אחת כמה וכמה.

בחברה מתקדמת יש אנשים שמצבם הבריאותי מצדיק את הנטל שהם מהוים על החברה, אבל אם אין לכך הצדקה, זהו פגם מוסרי.

יש מי שמשלם פחות מיסים אבל עדיין משלם ותורם למדינה מזמנו (שרות צבאי). הוא לא מהווה נטל.

יש מי שחי על קצבאות. המקור להן הוא לא איזה "תקציב מדינה" ארטילאי. המקור להן הוא מיסים שמישהו אחר משלם. כלומר, מקבלי הקצבאות חיים על חשבון אנשים אחרים שמממנים את חייהם ולכן מהווים נטל. ואם אותו מקבל קצבאות גם לא תורם שירות צבאי, על אחת כמה וכמה.

בחברה מתקדמת יש אנשים שמצבם הבריאותי מצדיק את הנטל שהם מהוים על החברה, אבל אם אין לכך הצדקה, זהו פגם מוסרי.
וצורת החיים המוצעת בבלוג לא מהווה נטל אם אתה מקבל יותר מיסים משאתה משלם? כלומר אי אפשר שכולם יחיו ככה כי אז לא יהיה מי שיממן אותם.
האם בצורת החיים הזאת התרומה מהמיסים שאתה משלם נמוכים משאתה מקבל כמו המצב אצל החרדים ואנשים שמצבם הבריאותי מצדיק את הנטל?

אם כולם יהיו קיבוצניקים,
לאיזה גובה המגדלים בתל אביב יצטרכו לצמוח על מנת לאפשר לקיבוצניק בית עם שני דונם חצר?
כלומר אתה טוען שקיבוצניקים מהווים נטל בגלל שהם מכניסים למדינה פחות משהם מקבלים? תוכל להרחיב בבקשה?

כלומר אתה טוען שקיבוצניקים מהווים נטל בגלל שהם מכניסים למדינה פחות משהם מקבלים? תוכל להרחיב בבקשה?
אני טוען שיש קבוצות נוספות באוכלוסייה שמקבלות הטבות לא פרופורציונלית לתועלת שהם נותנים.
למשל, קיבוצניק ממוצע מקיבוץ שמחזיק תחת חסותו שטחים עצומים, שבחלקם לא מייצרים תועלת ביחס למה שהם היו יכולים.
מקבל בית למגורים שבמושב ליד נמכר ב4-5 מיליון שקל, ועובד בעבודה של "לצאת ידי חובה" שבשוק הפרטי היה מקבל עליה שכר מינימום +
גם הוא לא מהווה להיט גדול מבחינת התועלת שלו.

גרוע מהם זה הקיבוצים לשעבר שהפכו קרקעות חקלאיות למרכזים מסחריים פרטיים,
גם הם לא מייצרים תועלת ביחס נכון, ומהווים נטל על האזרח שצריך לקנות דירה בלי הון עצמי רק בגלל שהוא עלה לארץ עשרים שנה מאוחר יותר....

וצורת החיים המוצעת בבלוג לא מהווה נטל אם אתה מקבל יותר מיסים משאתה משלם?
מה הכונה ב "מקבל מיסים"? נראה לי שאתה לא מבין משהו.
הבלוג לא מעודד קבלת כסף ממישהו. הוא מעודד הסתמכות עצמית.

מה הכונה ב "מקבל מיסים"? נראה לי שאתה לא מבין משהו.
הבלוג לא מעודד קבלת כסף ממישהו. הוא מעודד הסתמכות עצמית.
אם אתה משלם פחות מיסים, מישהו אחר משלם יותר מיסים, זה משחק סכום אפס, נכון?

וצורת החיים המוצעת בבלוג לא מהווה נטל אם אתה מקבל יותר מיסים משאתה משלם? כלומר אי אפשר שכולם יחיו ככה כי אז לא יהיה מי שיממן אותם.
האם בצורת החיים הזאת התרומה מהמיסים שאתה משלם נמוכים משאתה מקבל כמו המצב אצל החרדים ואנשים שמצבם הבריאותי מצדיק את הנטל?
אם כולם משלמים מיסים נמוכים בתרחיש התיאורתי שתיארת, אז אף אחד לא מקבל יותר משהוא נותן. הפגיעה תהיה ברמת השירותים שהמדינה תוכל לספק והיא תהפוך די מהר לענייה.

מעבר לזה שהפוסט הזה נראה לי חשוד בניסיון ״להוכיח״ משהו שקשור לאג׳נדה שלך, אתה מניח שהבעיה היחידה אצל החרדים היא שהם מוציאים מעט כסף.
מה עם הקצבאות הרבות שהם מקבלים שמעודדות אותם שלא לעבוד?
ומה עם אחוז גיוס החרדים לצבא ששואף ל-0?
ומה עם מספרם המועט של החרדים שלומד לימודי ליבה ולכן לא יוכלו לעבוד במחקר ופיתוח טכנולוגי, אקדמי, בריאותי וכו?
ואחוז החרדים שעובדים בשחור, מה עם זה?

אם צורת החיים המוצעת בבלוג הייתה להשתמט, לחיות על כספי הציבור, לא ללמוד ליבה, להביא כ8 ילדים ולנסות ״לעקוץ״ בדרכים לא חוקיות, אני מסכים איתך שלא היה לנו עתיד אם כולם היו עוקבים אחרי צורת חיים כזאת.

אם אתה משלם פחות מיסים, מישהו אחר משלם יותר מיסים, זה משחק סכום אפס, נכון?
לא.
אם אני משלם פחות מיסים, מישהו אחר מקבל פחות קצבה.
קשה לך לקבל את הפגם המוסרי בכך שהמדינה משתמשת בכספי המיסים שלי על מנת לממן אמצעי אכיפה שיכפו עלי לתקצב משכורת חודשית לאזרחים שאינם מעונינים לעבוד לפרנסתם?

הטענה שמי שחוסך הרבה משלם "פחות מיסים" אינה מוגדרת היטב. למשל, ההשערה שלי היא שרופא שמרוויח 50k וחוסך 50 אחוז ממשכורתו משלם הרבה יותר מס ממשפחה שמרוויחה 25k או אפילו 30k ולא חוסכת כמעט כלום.

פשוט משנים את תמהיל המיסים, יותר מס רווחי הון / מס על שכ"ד / מע"מ / מס רכוש / משהו

מעבר לזה שהפוסט הזה נראה לי חשוד בניסיון ״להוכיח״ משהו שקשור לאג׳נדה שלך,
אוקי,
אתה מניח שהבעיה היחידה אצל החרדים היא שהם מוציאים מעט כסף.
מה עם הקצבאות הרבות שהם מקבלים שמעודדות אותם שלא לעבוד?
ומה עם אחוז גיוס החרדים לצבא ששואף ל-0?
ומה עם מספרם המועט של החרדים שלומד לימודי ליבה ולכן לא יוכלו לעבוד במחקר ופיתוח טכנולוגי, אקדמי, בריאותי וכו?
ואחוז החרדים שעובדים בשחור, מה עם זה?

אם צורת החיים המוצעת בבלוג הייתה להשתמט, לחיות על כספי הציבור, לא ללמוד ליבה, להביא כ8 ילדים ולנסות ״לעקוץ״ בדרכים לא חוקיות, אני מסכים איתך שלא היה לנו עתיד אם כולם היו עוקבים אחרי צורת חיים כזאת.
לפי הקצף שיוצא לך מהפה, אני חושש שגם הפוסט שלך חשוד בניסיון "להוכיח" משהו שקשור לאג'נדה שלך.

השאלה שלי היא מה יקרה אם אחוז גדול של אנשים יפעלו בצורה כזאת, איך זה ישפיע על הכלכלה?
זאת בדיוק השאלה שהסולידית שואלת בפוסט שהזכרת,
והיא גם עונה עליה שם בכמה דרכים :)

חלק מהתשובות שלה עלו גם כאן (למשל זה שאין הרבה סיכוי שאורח חיים של חיסכון אגרסיבי יהפוך להיות נפוץ, וזה שחיסכון גם תורם לשמירה על המשאבים ועל הכדור).
אבל יש שם עוד לפחות תשובה אחת חשובה:
את חובתי לחברה מילאתי בכך שהייתי יצרנית מספיק כדי (א) לחסוך די הון ו-(ב) להשקיע אותו בתבונה.
כך סייעתי לייצר מקומות עבודה, תרמתי לצמיחת המשק והעשרתי את קופת המדינה, עליה נסמכים חסרי היכולת.

במילים אחרות, אתה מסתכל כאן על אורח חיים סולידי דרך פן אחד שלו (הקטנת צריכה מיותרת),
ושוכח לראות את התמונה המלאה שכוללת גם שנים של עבודה יצרנית ויעילה (שדרושות לרוב האנשים כדי להגיע לעצמאות כלכלית על חשבון עצמם ולא על חשבון אחרים),
וכמו כן השקעה מאסיבית בשוק ההון לאורך כל הדרך - דבר שתורם לצמיחה העולמית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1842
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
C מה זה באמת שער מט"ח בין-בנקאי שוק ההון 10
C FLYCARD פרימיום של אלעל האם באמת משתלם? צרכנות פיננסית 19
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
ס כיצד מחושבת *באמת* ההצמדה למדד לחישוב מס רווח הון שוק ההון 6
adamshalev איזה חלק מההוצאות שלנו חשוף באמת לשקל שוק ההון 40
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
פסיוני האם באמת אי בי איי- משקיעים בחזרה את הדיבידנד ללא ניכוי במקור? שוק ההון 8
ע איך באמת עובד המס על הרווחים ? שוק ההון 2
O האם באמת השוק יקר? שוק ההון 43
T האם השכר והתנאים בהייטק באמת כאלה טובים? אוף טופיק 816
C פרישה מוקדמת - מינימליזם וחסכנות לא באמת הכרחי אם אתה משקיע חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23

נושאים דומים

Back
למעלה